Republic Protocol (REN) Review: Decentraliseret handel med mørk pool

Republic Protocol (REN) er et projekt, der for nylig har vundet stor interesse. De bygger en decentral mørk pool til kryptokurrencyhandel.

Selvom det kan være en mundfuld, kan dette projekt have potentialet til fuldstændig at ændre den måde, investorer tænker på OTC-handel og kryptokursudveksling generelt.

I denne gennemgang vil vi se nærmere på republikkens protokol. Vi giver dig, hvad du har brug for at vide om teknologien, partnerskaber, køreplan og potentialet for bredere vedtagelse og anvendelse af REN-token.

Hvad er Republikkens protokol?

Det Republikken protokol er en decentral og open source mørk pool-protokol, der giver handlende mulighed for at placere ordrer på en helt privat og sikker måde.

Republikken protokol vil lette udvekslingen af ​​Ethereum, ERC20 tokens og Bitcoin gennem denne distribuerede mørke pool. Ved hjælp af multi-party-beregning vil de være i stand til at udvikle en matchende motor, der krydser disse ordrer i den decentrale ordrebog.

Oversigt over Republic Protocol

Funktioner i Republikken protokol. Kilde: Republic Protocol Website

Derefter, når disse ordrer er blevet matchet, bruger protokollen atomkryds-swaps til at udveksle de pågældende aktiver. De vil også bruge økonomiske incitamenter til at sikre, at handlerne udføres effektivt.

Der er en række fordele, som Republikken-protokollen ikke kun vil have over centraliserede børser, men også over et antal af de decentrale børser (DEX’er), som vi ser komme på markedet.

Før vi dykker ned i teknologien, har vi brug for en kort primer mørke puljer

Hvad er en mørk pool?

En “mørk pool” er en OTC-markedsplads, hvor institutionelle investorer kan få anonym udførelse af store blokordrer på aktier. I modsætning til traditionelle børser er disse ordrer ikke tilgængelige for offentligheden og giver som sådan anonymitet.

De private institutioner, der driver disse mørke puljer, er for det meste investeringsbanker og andre market makers. Dette er gode muligheder for institutionelle pengeforvaltere at få deres store blokordrer udført til rimelige priser.

Så hvorfor har investorer brug for de mørke puljer?


Højfrekvente handelsfirmaer

Højfrekvente handelsfirmaer (HFT’er) er velkendte på Wall Street for at være hensynsløse antal crunchers, der er afhængige af lynhurtige algoritmer for at få bedre priser end dem, der er langsommere end dem.

Da markederne er blevet så sofistikerede, betyder det at du kun er Nano-sekund hurtigere end din konkurrence, at du vil være i stand til at tage baconet hjem (saftige opslag). HFT’er tjener meget af deres penge ved at tyde, hvad de store institutionelle pengeforvaltere laver.

Højfrekvent handelsvolumen

Den stigende andel af HFT-handel i daglige aktievolumener

En af måderne, hvorpå de gør dette, er ved at trække data fra de offentlige ordenbøger og køre dem gennem deres maskinindlæringssystemer. Hvis de får mening, at en stor institution køber en stor aktieblok, vil de “positionere” sig i overensstemmelse hermed.

HFT’erne er blevet så gode til dette i de senere år, at de store pengeforvaltere har ledt efter alternative metoder til at udføre deres betydelige blokhandler. Da investeringsbankerne tilbød dem en løsning i en mørk pulje, sprang de på den med åbne arme (læs “ordrebøger”).

Crypto Dark Pools

Mens HFT-virksomheder muligvis ikke er så aktive på kryptokurrencymarkederne, er risikoen ved åbne ordrebøger lige så alvorlig. Når du placerer en stor ordre på en børs, kan hele markedet se dette. De kan udlede store positioner, som nogen prøver at indtage.

Dette vil ske både ved centraliserede børser og ved decentraliserede børser som Bitshares et al. Så længe ordrebøgerne er offentlige, kan andre handlende, børser og kryptohvaler placere sig foran din ordre.

Offentlige ordrebøger på DEX

Offentlige ordenbøger om Bitshares DEX. Billedkilde: Github

Selvom du beslutter at købe din kryptovaluta på OTC-markedet, kan andre handlende stadig overvåge bevægelser. Dette er på grund af den meget offentlige karakter af blockchain. Du vil uden tvivl have set mange nyheder, der omgiver bevægelser i tegnebøgerne på store Bitcoin-adresser.

Men med en mørk pool er dine ordrer skjult for syne.

Hvad der er endnu mere overbevisende bag Republic Protocol Dark pool er, at du ikke behøver at stole på pooloperatørens ærlighed. Du behøver ikke at stole på, at en investeringsbank eller market maker har din bedste interesse, når du udfører dine ordrer.

Republikkens protokol mørke pool er helt privat og decentraliseret. Alle ordrer er skjult, og ved hjælp af avanceret kryptografi har ingen (ikke engang en pooloperatør) nogen markedsfarve på dine ordrer.

Sådan fungerer Republic Protocol

Det underliggende formål med Republikken-protokollen er at udvikle et decentralt netværk af noder, der effektivt kan matche ordrer uden virkelig at vide noget om de pågældende ordrer. Det er her behovet for avancerede kryptografiske teknikker kommer ind.

De gør brug af Shamir Secret Sharing Scheme som vil opdele ordrene i en samling ordrefragmenter. Disse distribueres derefter over hele netværket, så de ikke let kan rekombineres.

For at sikre, at disse fragmenter ikke kan konstrueres, bruger de en Ethereum-smart kontrakt kaldet “Registrar”. Dette vil organisere knudepunkterne i netværket, så konstruktion af ordrefragmenter på knudepunkterne ikke er mulig.

Hver af knudepunkterne på netværket kan bruge to modsatte rækkefølge fragmenter og derefter samarbejde med andre noder, der indeholder de resterende fragmenter. Disse separate noder udfører derefter en række beregninger for at afgøre, om disse ordrer faktisk stemmer overens.

Republikken protokol ordre system

Oversigt over Republic Protocol ordresystem. Billedkilde: Binance Research

Ved hjælp af en tilfældig skaleringsfaktor er Republikken protokol i stand til at forhindre nogen af ​​noderne i at rekonstruere de oprindelige ordrer baseret på hvad de ved om fragmenterne. Protokollen bruger også Zero Knowledge Proofs til beregningen gennem en smart kontrakt kaldet “Judge”.

Nu hvor to ordrer er blevet matchet, skal Republikken-protokollen lette udvekslingen af ​​de to aktiver. Da disse vil være på tværs af kæder, anvendes en Atomic swap. Disse vil blive initieret via Republic Swarm Network, som er et P2P-netværk.

Forhandlere behøver ikke at være forbundet til netværket for at det kan matches, og ordrene forbliver sikre, indtil dette sker. Når de matches, vil nogle oplysninger om ordren naturligvis blive afsløret for de matchende parter. Alligevel kan den samlede likviditet på netværket ikke estimeres pålideligt af nogen.

REN poletter

Det oprindelige token på Republikken-protokollen er REN-tokens. Disse er ERC20-værktøjstokener og vil blive brugt i Republikken-protokollen til at tilskynde noder til at udføre ordrematchprocessen.

Derfor vil REN-token bruges til at lette denne udveksling på netværket. Det vil også blive brugt til at betale “obligationer” til registratoren. Der vil være en samlet forsyning på 1 milliard REN.

Netværksordregebyrer

På forhandlersiden vil REN-tokens blive brugt til at betale for transaktionerne. Når denne REN kommer ind i økosystemet, vil den blive brugt af noderne til at køre de beregninger, der kræves for at matche ordrene.

Hvis ordren udløber inden transaktionen kan matches, refunderes ordregebyret til den erhvervsdrivende. Men hvis ordren er matchet, vil enhver node, der har deltaget i den decentrale beregning, modtage en del af belønningerne, der fordeles jævnt.

Dette gebyr er ikke fast, og ordrer konkurrerer med hinanden med hensyn til mængden af ​​ordregebyrer, de betaler. De, der betaler de højeste gebyrer for transaktionen, foretrækkes af de matchende noder.

Derfor er det eneste stykke differentierende information, som hver node vil se for ordren, det gebyr, der er knyttet til den. I tilfælde af en vellykket ordrematch vil der være to betalinger, der behandles fra begge sider af ordren.

Netværksobligation

I betragtning af at Republic Protocol er et distribueret netværk, er der altid risiko for et Sybil-angreb, hvor en enhed er i stand til at få kontrol over størstedelen af ​​noderne. Hvis de gør dette, vil de modtage de fleste af ordrefragmenterne, som de kunne prøve at konstruere ordreflowet.

For at forhindre dette kræver protokollen, at handlende og noder skal indsende en vis mængde REN som “obligation”, før de kan få adgang til netværket. Dette opbevares i Smart-kontrakten til registratoren og kan som sådan forespørges af enhver.

Når de handlende og noderne har forladt netværket, refunderes disse obligationer. Obligationens størrelse er ikke fast, men er underlagt en globalt defineret minimumstærskel. Dem, der afgiver en højere obligation, kan placere mere parallelle åbne ordrer.

Denne obligation vil derefter være på linjen under verifikation. Dette vil blive brugt som et incitament i verificeringsprocessen. Hvis det viser sig, at en af ​​noderne (Provers) eller gruppen af ​​forhandlere (Challengers) har handlet uærligt i beregningen, mister de deres obligation.

REN ICO & Pris ydeevne

Republikkens protokol afsluttede en ICO i januar og februar 2018. Den 28. januar solgte de 56,6% af deres samlede forsyning i et privat salg. De, der bidrog, var i stand til at få 18.025 REN for 1 ETH.

Dette betyder, at de i denne private salgsrunde af deres rejse var i stand til at rejse ca. $ 28 mio., Og tokenholdere købte ind til en pris på ca. $ 0,0513 pr. REN-token. Der var mange kendte kryptokurrency investeringsfonde, der deltog i dette.

Republikken protokollen afholdt også et større offentligt publikumsalg efter det den 2. februar, hvor de rejste yderligere $ 4,8 mio. Og solgte yderligere 8,6% af den samlede levering.

Binance REN

Tilmeld dig Binance og køb REN-tokens

Da REN først blev frigivet til børserne, handlede det godt over ICO-prisen og nåede en ATH på $ 0.142 i maj 2018. Desværre har symbolet fulgt resten af ​​markedet lavere og er faldet under ICO-prisen.

I øjeblikket er REN tilgængelig på 9 forskellige børser, men er kun virkelig aktiv på to af dem. Faktisk handles over 88% af volumenet i øjeblikket på Binance Exchange, hvor REN kun for nylig blev noteret.

Da REN-token er et ERC20-token, kan du gemme det på enhver ERC20-kompatibel tegnebog.

RenEx Mainnet

Den første mørke pool, som Republikken protokollen lancerede, var deres RenEx Dark Pool hovednet, som blev løsladt i Beta tilbage i september. De åbnede det for handlende på denne dato, og de kunne officielt begynde at afgive deres ordrer.

I betragtning af at mainnet stadig er i Beta, kontrollerer holdet 24 af Darknodes på netværket. De styrer dette for at sikre, at netværket er velafprøvet, inden de begynder at aflevere Darknodes til samfundet.

RenEx-skærmbillede

Skærmbillede fra RenEx-handelsgrænsefladen. Billedkilde: RenEx-websted

De har annonceret der kommer januar 2019, åbner de Darknodes for begrænset samfundsdeltagelse. Da flere Darknodes bringes online af det bredere økosystem, reducerer Republic Network-teamet dem, der styres af dem.

I øjeblikket fastsættes gebyrerne for at afgive en ordre på RenEx-netværket til en fast sats på 0,2% pr. Handel. 80% af dette kumulative gebyr på 0,4% vil blive givet til nodeoperatørerne. 20% af de resterende REN-tokens opbevares for at tilskynde likviditet på platformen ved brug af markedsførende rabatter.

Når projektet til sidst frigiver Darknodes til det bredere samfund, planlægger de at sætte obligationen til 100.000 REN. Dette indebærer, at der med en samlet forsyning på 1 milliard REN vil være 10.000 Darknodes.

Team, rådgivere & Partnerskaber

Holdet bag republikprotokollen har et par års erfaring inden for softwareudvikling og finansielle markeder. For eksempel er administrerende direktør det Taiyang Zhang som tidligere har arbejdet som softwareingeniør og som manager i en kvantitativ investeringsfond.

Han får følgeskab af Loong Wang ved CTO-stillingen. Loon har arbejdet som softwareudvikler hos Neucode og har også tilbragt en række år som forsker og vejleder ved Australian National University. Hans speciale er inden for distribueret og højtydende computing.

Republikkens protokolstiftere

Republic Protocol-stiftere med Taiyang Zhang og Loong Wang

På rådgivningssiden har de nogle smukke erfarne investorer og projektudviklere om bord:

  • Dorjee Sun: CEO, Perlin Network
  • Loi Luu: CEO, KyberNetwork
  • John Ng Pangilinan: Partner, Signum Capital
  • Prabhakar Reddy: Investor, Accell Partners
  • Anup Malani: Økonomi, University of Chicago

Med hensyn til tokenfordeling til teamet og rådgiverne er de tildelt 99m REN. Disse vil blive frigivet i februar 2019 og optjenes hver 4. måned indtil februar 2020. Dette betyder, at de er incitamenterede på mellemlang sigt..

Holdet har også været aktiv med hensyn til partnerskaber. For eksempel i september 2018 de indgået et samarbejde med Wyre. Wyre er et blockchain internationalt pengeoverførselsselskab, der vil give Republikken protokollen KYC-integration og likviditet.

De har også indgået et samarbejde med TrueUSD som den valgte stablecoin, der vil blive integreret med RenEx. Endelig har teamet også indgået et samarbejde med BitGo, Kyber-netværket og mange andre for at starte Indpakket Bitcoin (WBTC).

Udvikling & Køreplan

Når det kommer til udvikling, ser Republikkens protokolhold ud til at være ret aktivt. En af de bedste måder at få en idé om det arbejde, der udføres, er at se på deres GitHub-arkiver.

I løbet af de sidste 12 måneder har holdet indsendt tusinder af forpligtelser til over 25 forskellige arkiver. Nedenfor kan du se aktiviteten for de to bedste opbevaringssteder i løbet af det sidste år.

Republic Protocol Github Repos

Republic Protocol Code forpligter sig til to største arkiver

Faktisk, hvis vi skulle se på denne aktivitet i sammenhæng med de andre top-kryptokurrency-projekter, kan vi se, at de er rangeret som nummer 6 udtrykt i samlede forpligtelser i løbet af de sidste 12 måneder, der kommer lige efter udviklingen på EOS.

Denne udvikling har fundet sted på et tidspunkt, hvor Republikken-protokollen lige var ved at lancere deres mainnet, hvilket kunne forklare den massive stigning i aktivitet. Det ser ud til, at dette kan fortsætte frem til 2019 i betragtning af antallet af milepæle i deres køreplan.

Dette blev godt lagt ud i en nylig medium post. Her er nogle af de vigtigste ting, du skal passe på i 2019:

  • Tidlig 1. kvartal 2019: Støtte til BTC-til-ERC20-handelspar efter strømlining af atom-swaps.
  • Tidlig 2. kvartal 2019: Introduktion af en ny dynamisk gebyrmodel, der giver mulighed for rabatter på market maker. Support til midpointordrer tilføjes, og de frigiver også mørk likviditetsintegration.
  • Sent 2. kvartal 2019: Holdet håber at yde support til mørke puljer fra tredjeparter ud over RenEx. De planlægger også at frigive et antal værktøjer, SDK’er og tutorials for at hjælpe disse tredjepartsudviklere.

Bortset fra det arbejde, de udfører med udvikling, er teamet også ret aktivt i deres samfundsengagement. De holder regelmæssigt folk opdateret om projektmeddelelser på deres blog.

De har også for nylig startet deres REN-ambassadører og samfundsopbygningsinitiativ. Dette vil give medlemmer af samfundet mulighed for at skabe opmærksomhed omkring projektet til gengæld for nogle tilbud fra Republic Protocol-teamet.

Konklusion

Republic Protocol er et ganske interessant projekt, der kan ændre den måde, vi tænker på handel med digitale aktiver. Ikke kun har de oprettet en decentraliseret udveksling, men de har også udviklet en, der holder ordrer helt private.

Cryptocurrency-forhandlere vil være i stand til at placere store blokordrer uden frygt for, at nogen ved, hvad de laver med deres aktiver, og hvilken vej de er placeret på markedet. Dette bliver endnu vigtigere, da flere af HFT-virksomhederne begynder at engagere sig i kryptohandel.

Mens REN-tokens er faldet i pris for nylig, er dette mere en faktor i de nuværende markedsforhold end noget specifikt for projektet. De har haft meget travlt med at udvikle protokollen og har lanceret deres Mainnet Beta til tiden.

Det vil være interessant at se, hvordan RenEx-udvekslingstesten går. Hvis udrulningen af ​​Darknode går efter planen, og de er i stand til at opfylde deres køreplaner, kan 2019 være et spændende år.

Fremhævet billede via Fotolia & Republikken protokol

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map