POA-netværk: Den øjeblikkelige løsning til skalerbarhed af Ethereum

POA-netværket er en open source offentlig sidekæde af Ethereum, der har fået en hel del interesse fra samfundet for nylig.

Platformen tilbyder en ramme for smarte kontrakter, der giver udviklere en nem og effektiv måde at kode på Ethereum-standarder, mens de udnytter POA-netværket. Holdet håber, at dette vil give mulighed for større skalerbarhed og interoperabilitet.

Men med så mange lignende protokoller og rammer kan POA-netværket virkelig konkurrere?

I denne gennemgang af POA-netværk, Vi giver dig alt, hvad du har brug for at vide om projektet. Vi vil grave i teknologien, køreplanen og udviklingen. Vi vil også se på potentialet for langvarig vedtagelse af POA-tokens.

POA-netværket tackler netværksskalerbarhed

En af de vigtigste kampe og fokus i 2018 for blockchain-teknologi er spørgsmålet om skalerbarhed for blockchains og deres netværk. Indtil nu har skalerbarhed været en overvejelse, men ikke en, der skulle behandles, da deres simpelthen ikke var nok brugere til at gøre skalerbarhed til et problem. Det hele ændrede sig i december 2017, da blockchain-brugen eksploderede, især på Bitcoin- og Ethereum-netværket.

POA-netværk skalerbar

Selv når overbelastningen på netværket er lav, kan en Bitcoin-transaktion tage op til 10 minutter, og i løbet af december 2017 overtog nogle transaktioner en hel dag for at blive valideret. Denne forsinkelse har forhindret Bitcoin i at komme ind i mainstream, da de fleste mennesker ikke kan acceptere en så stor forsinkelse, når de foretager betalinger eller overfører penge til andre. Lad os se det i øjnene, at det 21. århundrede er århundredet med øjeblikkelig tilfredsstillelse.

Et andet problem, der følger med overbelastning i netværket, er højere transaktionsomkostninger. Det er utroligt for kryptovaluta-brugere at se gebyrer, der kan overstige 20% i tider med overbelastning. Når alt kommer til alt, skal et af salgsargumenterne for kryptokurver være, at de er en billig måde at overføre aktiver på.

Nogle løsninger er kommet frem, såsom Plasma, som er en off-chain-løsning, der låner tillid fra hovedkæden, og selvfølgelig POA-netværket.

POA-netværket sidekædeløsning

POA-netværket blev designet som en klon af Ethereum og var beregnet til at være sin egen offentlige blockchain. Dette betyder, at det ikke bare er sidekædeteknologi, og at det kommer med sin egen konsensusmekanisme kendt som autorisationsbevis. Med POA-netværket er der et notarsystem på plads, der bruges til at løse eventuelle problemer med node-tillid, der måtte opstå.

POA-netværks sidekæder

Ethereum og xDai sidekæder med POA-netværket. Kilde: POA-netværksblog

Dette fungerer, fordi enhver validator i netværket gennemgår hele KYC-processen. Validatorer på POA-netværket er offentlige personligheder, i mange tilfælde professorer ved forskellige universiteter. Dette betyder, at POA-netværket ikke er fuldt decentraliseret, men det er pålideligt.

En af de mest interessante implementeringer, der udvikles af POA Network, er Bridge-løsningen, som gør det muligt for tokens at flytte mellem Ethereum mainnet og andre blockchains. POA-netværket mener, at denne type interoperabilitet på tværs af kæder er en af ​​nøglerne til at gøre blockchain-teknologi nyttig i forretningsindstillinger og daglig brug.

POA20-broen

Te POA20-standarden er implementeringen af ​​den første krydskædebro nogensinde, som gør det muligt hurtigt og nemt at flytte POA-tokens til Ethereum-mainnet gennem en interoperabilitetsprotokol. POA20 er repræsentationen af ​​POA-tokens som ERC20-tokens. Disse POA20-tokens har de samme egenskaber som ERC20-tokens og kan bruges på samme måde.

Denne oprettelse af tværkædebroer har vist, at to enkeltstående blockchains er i stand til at interagere på en sikker og sikker måde, og det opretter en hel række brugssager, der ikke havde været mulige uden blockchains evne til at interagere på denne måde med hinanden. For det første løses skalerbarhedsproblemer med tilføjelse af tværkædebroer.

POA-netværket og spil

Et af de identificerede brugssager for POA-netværket er at opbygge onlinespil, der er i stand til at skalere massivt, samtidig med at de modtager sikkerhedsbeskyttelse fra autorisationsbeviset..

En af fordelene for spillere er de minimale transaktionsomkostninger, der tilbydes ved brug af POA-netværket. Derudover er POA-netværket tre gange hurtigere end Ethereum, selv for ERC-721-tokens.

Den nylige tilføjelse af broteknologi er den mest spændende del af POA-netværket for spillere. Det giver spillere mulighed for nemt at overføre tokens og andre aktiver fra en blockchain til en anden og tilbage igen. I praksis betyder dette, at spilgenstande kan overføres fra et spil til et andet problemfrit.

POA-netværksapps

Ceremoni – Denne dApp bruges, når du går ombord på en ny validator for at oprette en initialnøgle, der distribueres sikkert til den nye validator. DApp bruges derefter til at overføre den oprindelige nøgle til det sæt nøgler, der bruges til deltagelse i netværksstyring, til at modtage valideringsbelønninger og faktisk validere transaktioner.

Styring – POA-netværket bruger amerikanske notar som validatorer, og alle styringsbeslutninger træffes gennem platformens Governance dApp for at registrere alle transaktioner til blockchain. Validatorer er også bemyndiget til at komme med deres egne forslag ved hjælp af stemmesedlen dApp. Det er et sikkert og gennemsigtigt system, der er meget effektivt.

Validatorer – Netværksvalidatorerne er amerikanske notar, og gennemsigtighed leveres af Validators dApp, der offentliggør oplysninger om validatorer til blockchain. Disse oplysninger inkluderer validerings navn og notarlicens samt deres adresse og alle oplysninger bekræftes ved hjælp af eksisterende KYC-regler.

Broovervågning – Bridge Monitoring dApp giver brugerne mulighed for at bekræfte eksistensen af ​​to matchende kontrakter på de to blockchains. Denne dApp hjælper med at holde styr på indskud, tilbagetrækning og balanceændringer og / eller forskelle.

Afstemningsstatistik – Brugeren er i stand til at overvåge alle afstemningsstatistikker på POA-blockchain ved hjælp af en kommandolinie dApp. Dette er vigtigt for at opretholde gennemsigtighed og validatoransvar.

BridgeJS – Denne dApp giver brugerne mulighed for at implementere deres egne broer for at flytte ERC-20-tokens mellem Ethereum- og POA-netværkskæderne.

Netværksstatistikker – I stedet for at grave igennem statistikker alene, kan du bruge Network Stats dApp til at se vigtige netværksstatistikker i et letlæseligt format. Disse statistikker inkluderer gennemsnitlig blokeringstid, aktuelt bloknummer, antallet af aktive noder og mere.

BlockScout – Når du vil bore ned i blockchain-transaktioner, er BlockScout dApp din ven. Du kan bruge dApp til at se kontooplysninger, se ventende transaktioner eller søge gennem gennemførte transaktioner og se interaktioner med blockchain-smarte kontrakter.

Testnet vandhane – Dette er en dApp, der bruges til at prikke tokens på POA-netværkets testnet. Denne type prægning bruges til at oprette tokens til at eksperimentere med brugssager i testmiljøet.

Token-guide – Tokenguiden bruges til at oprette nye tokens og starte ICO’er. Ved at besvare trinvise spørgsmål i guiden kan en bruger oprette, implementere og udgive en ICO på få minutter.

Howey Wizard – Denne dApp er et planlægningsværktøj til ICO-processen. Ved at besvare et par enkle spørgsmål kan en bruger afgøre, om et token kvalificerer som sikkerhed eller ej.

Bevis for fysisk adresse – Denne dApp bruges til at linke en Ethereum-tegnebogadresse og en brugeres fysiske adresse og bruges til at give pålidelighed af validatorer. Brugere kan tilføje deres adresse i dApp, og der sendes et postkort til dem. Postkortet indeholder en unik torsk, som derefter kan indtastes i dApp og fuldføre bekræftelsesprocessen.

Bevis for bankkonto (under udvikling) – Denne dApp giver mulighed for sammenkædning af en Ethereum-tegnebogadresse og et bankkontonummer. Brugere beviser ejerskab af både tegnebogadressen og bankkontoen for at fuldføre sammenkædningsprocessen.

Andre POA-netværk dApps under udvikling:

  • Mana-Ethereum
  • Honey BadgerBFT-konsensus

POA-tegnet

POA-netværket (fungerede som Oracles Network på det tidspunkt) gennemførte en ICO den 17. november 2017 og hævede $ 12,6 millioner ved at sælge ca. 175 millioner POA-tokens til $ 0,0724 hver. POA-token blev først handlet offentligt indtil 28. februar 2018 med en debut på $ 0,63. Prisen faldt hurtigt efter debuten og faldt til under 0,28 $ inden den 18. marts.

Binance POA

Tilmeld dig Binance og køb POA-tokens

Det genoprettede sig hurtigt og steg i løbet af de næste to måneder og nåede næsten $ 0,85 i maj 2018, inden det blev fanget i det bredt baserede kryptokurrencymarked. Fra den all-time high i maj faldt mønten støt og betydeligt (med en lille hopp fra oktober 2018), og pr. 10. januar 2019 handles den til kun 0,025786 $ pr. Token.

Næsten hele handelsvolumenet i POA er på Binance, og mens mønten er noteret på et par andre børser, gør den lille mængde ved disse andre børser dem uegnede til at købe POA til konkurrencedygtige priser.

POA arbejder med et stort antal tegnebøger, da det er en del af Ethereum-økosystemet. Ud over hardwaretegnene Trezor og Ledger understøttes den også af MetaMask og MyEtherWallet eller MyCrypto. Det fungerer også med andre tegnebøger som blandt andet Nifty Wallet og Trust wallet.

Udvikling

For at få den bedste fornemmelse af, hvor meget der arbejdes på POA-netværket, hjælper det med at se på projektets GitHub repo. Dette giver os et groft skøn over, hvor meget kode der skubbes, og hvor mange flere opdateringer, vi kan forvente af projektet.

I betragtning af omfanget af POA-netværket var der over 84 arkiver på deres officielle GitHub. Vi besluttede at undersøge dem, der har været mest aktive de sidste 12 måneder. Nedenfor har vi tre af disse repoer, og den samlede kode forpligter, der opstod i løbet af perioden.

POA-netværk GitHub

Tre af de mest aktive GitHub-repoer i POA-netværket

Som du kan se, har udviklerne og POA-netværkssamfundet haft ret travlt. Faktisk, hvis vi skulle se på placeringen af ​​POA i forhold til andet projekts GitHubw, sidder vi ved 59 hvilket skaber POA-netværket mellem Bitshares og Factom.

Uanset hvor meget der er gjort på protokollen, kan man ikke stole på tidligere udvikleres ydeevne for at ekstrapolere noget ind i fremtiden. Derfor hjælper det med at se på køreplanen for et projekt for at få en fornemmelse af, hvad vi kan forvente at se.

Køreplan

Der er fire forskellige køreplaner på POA-netværket for 2019. Disse vedrører kerneprotokollen, til Mana-Ethereum, til TokenBridge og BlockScout. Vi dykker ikke ned i dem alle lige nu, men vi kan se et hurtigt kig på POA Core Roadmap.

Der er tre områder, som POA-netværksudviklerne gerne vil forbedre, når det kommer til kerneprotokollen. For det første ønsker de at øge den generelle adoption gennem oprettelsen af ​​flere dApps. De ønsker også at udvikle support til en ny klient på POA-kernen.

Der er også kerneopdateringer, der vedrører konsensusalgoritmen. For eksempel vil de opgradere POA-kernetestnet fra AuthorityRound-konsensus til HoneyBadgerBFT (HBBFT). Dette vil gøre POA-netværkskonsensus mere modstandsdygtig over for angreb udefra. Du kan læse om HBBFT her.

Honey Badger BFT POA

HBBFT-arkitektur på POA-netværket. Billedkilde: POA-netværksblog

Når det kommer til styring på POA-netværket, ønsker udviklerne at øge antallet af netværksvalidatorer. Dette er et skridt tættere på at reducere centraliseringen på netværket. Endelig vil holdet gerne bruge POA-kernens selvbæredygtighedsmodel gennem emissionsfonden til at støtte R&D og andre operationer på nettet.

Konklusion

POA-netværket giver virksomhederne en enkel og nyttig måde at udstede tokens og gennemføre et crowd salg eller ICO. De har også forenklet KYC-processen, og brugen af ​​autorisationsbevis bringer pålidelige validatorer ind i ethvert blockchain-økosystem.

Tilføjelsen af ​​Bridges giver et nyt niveau af interoperabilitet for blockchains, et som POA-netværket føler er nødvendigt for at teknologien kan vokse og udvikle sig. Som ledere på dette område, hvis de er korrekte, kan de snart være et af de førende blockchain-projekter.

POA Network-teamet er bestemt begejstret for, hvad der kan opnås med Bridges, og er blevet mere og mere optimistiske med hensyn til, hvad fremtiden vil bringe for projektet.

Fremhævet billede via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me