Paxos Gold Review: Tokeniseret guld udstedt på Ethereum

Guld har været en populær vare som værdibutik siden tidernes morgen, men det har flere problemer.

Selvom det er smukt, når det bruges til smykker, og superblank selv som en sten, er det ikke let at flytte eller opbevare i nogen mængde, og det er meget vanskeligt at opdele det i mindre enheder. Faktisk handler det meste af den guldhandel, der sker på børser, med derivater, uden at nogen egentlig fysisk guld nogensinde skifter hænder.

Med udviklingen af ​​blockchain-teknologi besluttede nogle fremadrettede folk, at det ville være en god ide at gøre guld til et digitalt aktiv. Paxos var et af de virksomheder, der digitaliserede guld på blockchain. Lad os se, hvordan de gjorde det, og hvordan deres Paxos Gold (PAXG) -token fungerer som et blockchain-aktiv.

Hvem er Paxos?

Paxos blev grundlagt i 2012 som et privatejet selskab, der arbejder på at genopbygge infrastruktur for finansiering på en decentral måde. Som deres hjemmeside proklamerer, vil de “gøre det muligt at flytte alle aktiver overalt med det samme – og derfor demokratisere adgangen til en ny, global, friktionsfri økonomi.” Og de opnår dette ved at digitalisere aktiver, inklusive guld.

Paxos-logo

Paxos gør det muligt “at flytte alle aktiver overalt, med det samme.” Billede via Paxos.com

Efter lanceringen af ​​itBit-kryptokursudveksling i Singapore kort efter oprettelsen af ​​virksomheden blev de tildelt et tillidscharter med begrænset formål af New York State Department of Financial Services, hvilket gjorde dem til det første selskab, der var godkendt og reguleret til at tilbyde kryptoprodukter og -tjenester. Kort efter blev de regulerede kvalificerede vogtere, hvilket gjorde det muligt for dem at forgrene sig fra stablecoins til digitalt guld.

Hvad er Paxos Gold (PAXG)?

Paxos Gold blev oprettet som et ERC-20-token på Ethereum-blockchain, og med det søger Paxos at løse de grundlæggende problemer med fysisk guld og de traditionelle guldmarkeder. At investorer på det traditionelle marked ikke har adgang til et guldprodukt af høj kvalitet, der er let at købe, transportere, opbevare og handle.

På de traditionelle markeder kan investorer bestemt købe så meget fysisk eller allokeret guld, som de vil, men sammen med købet kommer den høje risiko for fysisk guld. Denne risiko skyldes størrelsen og vægten eller større guldstænger, omkostningerne ved at opbevare den sikkert, manglende evne til at opdele den i mindre enheder let og det faktum, at fordi det kan være svært at transportere, kan det også være svært at sælge, handel eller brug.

Hvorfor Pax Gold

Pax Gold har mange fordele i forhold til alternativer. Billede via Paxos.com

Alternativet er at handle på ikke-tildelte guld futures, CFD’er eller ETF’er. Disse er bare afledte produkter uden nogen form for fysisk guld. Ingen af ​​dem involverer faktisk ejerskab af guld. Det er snarere lidt mere end spekulation om den skiftende pris på guld uden noget fysisk guld til at sikkerhedskopiere nogen af ​​aktiverne. Det gør det let at handle, men der er ingen værdi af værdier involveret.

Hvordan fungerer Paxos Gold?

Paxos bruger blockchain-teknologi til at forbedre distribution, opbevaring og ejerskab af guld. Fordi PAXG er et blockchain-aktiv, er det decentraliseret, uforanderligt og meget modstandsdygtigt over for ondsindede angreb eller tyveri. Paxos Gold er lige så god som guld, men uden problemer med opbevaring, transport og risiko for tyveri.

PAXG-tokenet er et ERC-20-token i skrivende stund, men hvidt papir specificerer ikke, at denne platform er nødvendig, og Paxos kunne udstede PAXG på en anden platform i fremtiden.

PAX Gold-aktivet er fuldt reguleret af New York State Department of Financial Services (NYSDFS). Der er ikke noget allokeret guld inkluderet i PAXG-bagsiden, i stedet er det fuldt sikkerhedsstillet af fysisk guld i forholdet mellem en troy ounce (ca. 31 gram) af en guldstang, der overholder London Good Delivery-standarden, til et PAXG-token.

Pax guld

Det fineste fysiske guld på blockchain – PAX Gold (PAXG). Billede via Paxos.com

Dette giver flere fordele, såsom evnen til let at opdele tokenet i mindre enheder. Det undgår også lagringsgebyrer, der normalt er forbundet med fysisk guld, samt problemer med transport, levering og handel.

Registrering af det guld, der understøtter tokenet, overføres til tokenholderen, og det er muligt at besøge Paxos websted, indtast Ethereum-adressen, der indeholder PAXG-token, og se serienummer, vægtning og renhed af linjen, der er knyttet til token.

Paxos Gold Allocation Lookup Tool

Se serienummeret, vægtningen og renheden af ​​bjælken, der er knyttet til PAXG-tokenet. Billede via Paxos.com

Opslagsværktøjet fungerer kun for PAXG, der holdes on-chain i private tegnebøger, ikke for tokens, der holdes i byttebøger. Brugere, der har deres PAXG på en Paxos-konto, kan altid logge ind for at se deres tildelingsrapport og se alle de samme detaljer og mere.

Hvorfor bruge Paxos Gold?

Paxos er bedst kendt for sin stablecoin kaldet Paxos Standard, som er en fuldt sikkerhedsstillet US dollar stablecoin. Det blev lanceret i september 2018. Bare et år senere i september 2019 lancerede Paxos Paxos Gold (PAXG) et fuldt sikkerhedsstillet digitalt aktiv, der repræsenterer en fin troy ounce af en London Good Delivery guldbar.

Disse søjler opbevares sikkert i professionelle hvælvinger, og enhver, der ejer PAXG, har rettigheder til en tilsvarende mængde af det fysiske guld. Da PAXG er en direkte repræsentation af fysisk guld, er dens værdi også bundet til den faktiske pris på guld i realtid på spotmarkederne..

Fordele ved Paxos Gold

Se på alle fordelene ved digitalt guld. Billede via Paxos.com

Ved at bruge Paxos Gold får brugere fordelen ved fysisk guldbesiddelse uden ulemperne ved opbevaring og transport. I stedet kan de drage fordel af mobiliteten og overførselshastigheden, der følger med digitale aktiver. PAXG-tokens er blevet ekstremt fleksible, og brugerne er i stand til at konvertere tokens til fiat-valuta hurtigt og nemt, eller de kan vælge at konvertere tokens til allokeret og ikke-allokeret guld, hvis de ønsker det, lige så hurtigt og nemt. I modsætning til futures guldmarked bærer Paxos Gold digitale tokens ingen afviklingsrisiko.

Tildelt guld vs. Ufordelt guld

Vi har nævnt tildelt guld og ikke-allokeret guld flere gange i dette stykke, så jeg troede, det ville være fornuftigt at tage et øjeblik til at forklare, hvad disse begreber henviser til i guldhandel.

Fra et ejerskabsperspektiv er det sandsynligvis bedst at have faktisk fysisk besiddelse af alt guld, du køber. På den måde ved du, at det til enhver tid er dit, og hvor det er placeret. Du kan røre ved det, flytte det rundt og sælge det, som du vil. Men guld er voluminøst, og opbevaring selv medfører risiko for tyveri.

Brin

Tildelt guld i lager. Billede via Goldiraguide.org

På grund af problemerne knyttet til den fysiske opbevaring af guld er de fleste investorer glade for at betale en anden for at opbevare deres guld, og de gør dette via enten tildelte eller ikke-tildelte konti.

På en tildelt konto bruger det firma, du køber guldet fra, din investering til at købe og opbevare fysisk guld. Køberen er stadig lovligt ejeren af ​​dette guld. Dette er metoden, som Paxos bruger til at bakke Paxos Gold-tokenet.

Ikke-allokeret guld er anderledes, fordi det firma, du køber guldet fra, ikke bruger dine penge til at købe fysisk guld. I stedet bruger de ofte kapitalen til andre investeringer, men de lover at levere guld til dig, hvis du anmoder om det, eller at returnere fiat-valuta til dig, når du er klar til at sælge. Ikke-tildelte konti er typisk billigere med hensyn til gebyrer, fordi de ikke betaler for transport eller opbevaring af fysisk guld.

Tildelt kontra ikke-allokeret guld

Forskellen er klar. Billede via Youtube.com

Ulempen er, at ikke-allokeret guld er mere risikabelt som en investering. Hvis din guldudbyder går konkurs, er der ikke noget guld, der venter på at blive leveret til dig. Alt hvad du har er en IOU for guld eller tilsvarende kontanter, og du vil være heldig at nogensinde se nogen af ​​dem.

Når du køber tildelte guld- eller Paxos Gold-tokens, er du den juridiske ejer af guldet, og virksomheden opbevarer dit guld for dig et sikkert sted. Selv hvis virksomheden går konkurs, kan du kræve dit guld. Dette gør tildelt guld sikrere end enten ikke-allokeret guld eller endda fysisk at eje guldet selv.

Hvor kan jeg købe Paxos Gold

Da Paxos Gold først blev lanceret, var det eneste sted at købe PAXG-tokens gennem portalen på Paxos-webstedet ved at oprette en konto eller gennem itBit-udvekslingen, der ejes af Paxos. Siden dengang er Paxos Gold vokset enormt, og det er nu det 122. største altcoin efter markedsværdi med en markedsværdi på over $ 76 millioner og daglige handelsvolumener langt over $ 1 million.

PAXG Coinmarketcap.com Stats

PAXG som set på Coinmarketcap.com

På grund af denne vækst kan du nu købe PAXG på en række børser, herunder Kraken, HitBTC, Binance og BitZ. Du kan også købe tokens og PAXG futures på FTX-børsen.

Optjener med Paxos Gold

Da decentraliseret finansiering vokser så hurtigt, giver Paxos Gold nu guldinvestorer mulighed for at gøre noget, de aldrig kunne gøre med fysisk guld – tjene interesse. Guld som et aktiv er længe blevet betragtet som en rentefri aktivklasse, hvorfor det er så følsomt over for renteændringer. Med Paxos Gold er det nu muligt at tjene renter på guldbeholdninger.

Der er allerede flere DeFi-platforme, der betaler renter på dine PAXG-beholdninger. En af de første var Nexo, en førende reguleret finansiel institution for digitale aktiver. Nexo købte PAXG til en værdi af 5 millioner dollars lige efter, at token blev lanceret, og har tilbudt udlån og rentebetalinger på gemt PAXG siden.

Fra december 2020 kan brugere deponere PAXG på Nexo.io og tjen op til 8% APY. De tillader også PAXG-indehavere at bruge tokens som sikkerhed for en kredit. For hver 0,7818 er PAXG-brugere i stand til at låne $ 1.000.

Nexo Paxos guldindskud

Indsæt dit digitale guld for at tjene renter. Billede via Nexo.io

En anden mulighed for at tjene med Paxos Gold er med Crypto.com. Denne platform tilbyder op til 6,5% APY på deponeret PAXG. Derudover tilbyder Crypto.com et betalingskort, der kan indlæses med amerikanske dollars konverteret fra PAXG, der holdes hos dem. Det kan være den nemmeste måde at bruge guld på, du finder.

En tredje mulighed for at tjene renter med din PAXG er gennem BlockFi, hvor du tjener 5% APY på deponerede tokens. BlockFi tilbyder også lån baseret på PAXG som sikkerhed. For hver $ 1.000 lånt skal brugeren deponere 1,09 PAXG som sikkerhed.

Fremtiden for PAXG

I begyndelsen af ​​november 2020 meddelte Paxos, at de ville integrere med betalingsudbyderen Paypal for at tilbyde kryptovaluta- og kryptokurrencybetalinger til betalingsudbyders klienter. Indtil videre er Paxos Gold ikke på listen over understøttede mønter, men Paxos-grundlægger og administrerende direktør Charles Cascarilla har antydet, at PAXG kan støttes i fremtiden.

Paxos & amp; PayPal

Paxos og Paypal har slået sig sammen. Billede via Paxos.com

Paypal har en brugerbase på over 300 millioner mennesker over hele verden, og at give dem adgang til digitalt guld kan skabe en eksplosion i efterspørgslen efter Paxos Gold. Cascarilla sagde i en tale sidste måned, at der i midten af ​​2022 kunne være hundreder af millioner eller potentielt milliarder mennesker over hele verden med adgang til Paxos-versionen af ​​digitalt guld.

Han nævnte ikke specifikt Paxos ‘integration med Paypal, men det skulle næsten være en del af den massive vækst for PAXG-tokenet, som Cascarilla projicerer.

Konklusion

Digital guld er en idé, der giver meget mening. Det undgår de problemer, der er forbundet med køb, beholdning og handel med fysisk guld. Det skaber endda muligheden for at skabe interesse for, hvad der altid har været et afkastfrit aktiv. Med Paxos Gold har teamet hos Paxos skabt et digitalt aktiv til fremtiden.

Indtil videre er kun 75 millioner dollars i guld blevet digitaliseret af Paxos, men guld siges at være et marked på 7,3 billioner dollars. Det giver massiv plads til vækst i rummet.

Den virkelige forhindring på dette tidspunkt er vedtagelse af blockchain. Når folk bliver mere komfortable med at bruge blockchain-aktiver generelt, vil det være et logisk spring for dem at bruge digitalt guld snarere end fysisk guld. Når alt kommer til alt er digitalt guld langt mere bærbart, flydende, praktisk, og det kan endda bruges til at generere rentebetalinger.

Integrationen med Paypal skulle give Paxos et løft og kunne væsentligt fremme bevægelsen mod digitale aktiver, der bruges af almindelige mennesker til alle mulige formål – herunder investering i guld.

Fremhævet billede via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me