Panik som S. Korean Crypto Exchange hacket, filer til konkurs

Af forskellige årsager er Sydkorea hurtigt blevet et centrum for opmærksomhed i kryptovaluta-økosystemet. Denne dynamik var på fuld skærm i dag, den 19. december, da markederne reagerede på S. koreanske Youbit-børs konkurs, der arkiverede i hælene på et nyt katastrofalt hack.

For koreanske investorer er episoden intet mindre end et “her går vi igen” øjeblik, da Youbit allerede havde lidt et ødelæggende bitcoinhack tilbage i april 2017.

I lyset af det første angreb understregede børsen deres mission om at forbedre “sikkerhed, rekruttering og systemvedligeholdelse”, men tilsyneladende var deres indsats ikke nok til at standse den seneste cyberoffensiv.

Håndgribelige detaljer om hændelsen er knappe lige nu, men Youbit-teamet har allerede frigivet en erklæring, der informerer handlende om børsens forestående konkurs, og endnu værre, at kun 75 procent af handlernes saldier på markedet vil være tilgængelige for tilbagetrækning for nu:

”Kl. 4:35 mistede vi vores pengepung på grund af hacking.

1. Mynttabet kl. 4:35 er ca. 17% af det samlede aktiv.

Alle andre aktiver blev opbevaret i den kolde tegnebog, og der var ingen yderligere tab.

2. Tabsforholdet er lavt sammenlignet med det forrige april-hack, men

ledelsen af ​​Yaffian Co., Ltd. vil fortsætte proceduren med at stoppe transaktioner, indskud, udbetalinger og indgive konkurs den 19. december.

3. Derfor trækkes alle mønter og kontante hævninger kl. 12.00 lokal tid den 19. december 2017.

4. På grund af konkurs gennemføres afviklingen af ​​kontanter og mønter i overensstemmelse med alle relevante konkursprocedurer.

5. Dog for at minimere skaden på vores medlemmer,

vi sørger for tilbagekaldelse af ca. 75% af deres saldi den 19. december. Resten af ​​den ubetalte del betales, når den endelige afregning er afsluttet.

6. Vi vil gøre vores bedste for at minimere 17 procents tabs effekt på vores medlemmer gennem forskellige metoder såsom cyberomfattende forsikring (~ $ 3 mia.) Og salg af driftsrettighederne for virksomheden. ”

Der er et par punkter at overveje her.

Først og fremmest, mens det stadig er ekstraordinært ubelejligt, at forhandlere kun kan få adgang til 75 procent af deres kapitalandele på nuværende tidspunkt, kan man ikke lade være med at blive imponeret over Youbit-holdets svar i forhold til de største børshacks fra fortiden, f.eks. MtGox.

Under MtGox-nedbruddet var situationen fuldstændig kaos, og brugerne prøver stadig at inddrive noget, hvad som helst, fra deres oprindelige investeringer.

På den anden side viser Youbit, hvad der kræves for at “møde musikken”, da de allerede har givet handlende mulighed for at inddrive størstedelen af ​​deres saldi og allerede har leveret en klar plan for, hvordan børsen planlægger at gøre godt ved de resterende tab.

I det mindste er det proaktive, hurtige og ærlige svar opmuntrende. Selv stadig vil handlende ønske svar. Og mange vil have meget mere end det.

Alle tegn peger mod Nordkorea

Når vi bevæger os ind i det spekulative, ville det være forbløffende at opdage, at Nordkorea ikke stod bag dette seneste hack.

Selvom det ser ud til at tage et spring i fravær af hårde beviser, kan der ikke være nogen tvivl om, at nordkoreanske regeringssanktionerede hackere er mistænkte numero uno i det andet Youbit-hack for nu.

Det skyldes, at en udviklingshistorielinje, der er blevet rapporteret langvarigt i 2017, har været den stigende hyppighed af nordkoreanske cyberangreb mod sydkoreanske kryptobørs.

Dette nye Youbit-angreb virker derfor bare som den seneste salve i denne cyberkrig. Og da Nordkorea i dag er ude af USA og Storbritannien som skyldnerne bag det ødelæggende WannaCry Bitcoin-løsesumangreb, er det klart, at Kim Jong Un retter et betydeligt fokus på nye angrebsvektorer, der bruger eller involverer kryptokurver.

Koreansk

Kim Jong Un en stor krypto-antagonist? – Billede via NBC News

Motivationerne synes åbenlyse.

Ved at føre en hybrid, asymmetrisk cyberkrig mod Sydkorea, ville enhver grad af indenlandsk uenighed, som Nordkorea kan så i deres sydlige naboers økonomi, blive betragtet som en gevinst.

Desuden giver disse angreb Nordkoreas hackere oplevelse i kryptokurrencyrummet som helhed, hvilket giver Kim Jong Un mulighed for potentielt at optjene kryptokurver uden for internationale sanktioners anvendelsesområde..

Vi bliver nødt til at vente og se, hvilken konklusion vi kan drage, da flere detaljer om Youbit-hacket afsløres i de kommende dage.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me