Ontologi gennemgang: Neo-baseret decentraliseret trustnetværk

Ontologi er et projekt, der har fået en hel del opmærksomhed på det seneste. En der langsomt har krybt op på placeringen på Coin Market Cap.

Det er også et af de mest lovende projekter, der kommer ud af Neo-økosystemet, som i sig selv er en ganske revolutionerende blockchain. Ontologi søger at opbygge et “decentraliseret tillidsnetværk”, hvor brugerne styrer deres data og effektivt kan “aktivisere” det.

Så det lyder interessant, men er det det værd?

I denne Ontologi-gennemgang vil jeg forsøge at besvare det. Jeg vil også analysere de langvarige brugssager om ONT og dets prispotentiale.

Hvad er ontologi?

Mens Ontologi viser sig som en offentlig blockchain, og det er, at den blev oprettet for at imødekomme erhvervskunders behov, dem der har brug for privatliv og ikke ønsker at dele deres data på en privat blockchain.

Dette gør Ontology til en Blockchain-as-a-service (BaaS) platform, som bliver meget almindelig. Ontologi forsøger at give virksomhedsbrugere en nem måde at drage fordel af blockchainens decentrale og distribuerede karakter.

Ontologi Neo Collab

Billede via Ontologi Blog

Ontologi-brugere finder ID-styring, smarte kontrakter, en decentral dataudveksling og evnen til at oprette deres egne digitale aktiver og applikationer, der kan hostes på Ontology dApp-platformen.

Ontologi blev oprettet af de samme udviklere, der oprettede NEO, hvorfor du ser ligheder mellem de to, såsom et dobbelt token-system, hvor ONT er det samme som NEO, og ONG giver strøm til netværket på samme måde som GAS styrer NEO-netværket.

Ontologi Baggrund

Ontology blev oprettet af et kinesisk teknologivirksomhed kaldet Onchain, der har været involveret i udviklingen af ​​distribueret netværksarkitektur og blockchain-løsninger til virksomheder siden 2014. Onchain blev grundlagt af Da HongFei, som fortsat er administrerende direktør, og Erik Zhang, der har stillingen som CTO.

Disse to var også skaberne af Antshares i 2016, og denne blockchain blev senere NEO. I mellemtiden lancerede de også Ontology i november 2017.


Der er ligheder mellem NEO og ontologi, men der er også forskellige forskelle, der gør både gyldige og nødvendige netværk. Det skal også påpeges, at selvom der er overlapning mellem styring og udvikling af de to projekter, er de adskilte.

Onchain fører tilsyn med begge dele, men Onchain forbliver også adskilt fra de to projekter.

Ontologi-teknologi

Hvad der gør Ontology unik fra andre blockchain-projekter er, at det ikke kun er en enkelt blockchain, men er et netværk af blockchains, der er designet til at gøre det let for virksomhedsbrugere at migrere proprietære systemer til distribueret ledgerteknologi med minimal nedetid og forstyrrelse af involverede systemer.

Mens den største blockchain er offentlig, er de andre tilknyttede kæder som et privat rum for virksomheden. Det giver dem fordelene ved blockchain-teknologi hurtigt og nemt uden behov for at ansætte et udviklingsteam eller bekymre sig om sikkerhed, som leveres af den vigtigste Ontology blockchain.

Ontologi sidekæder

Interaktion mellem hovedkæder og sidekæder om ontologi. Billede via Ontologi Blog

Udover forskellene i de to netværk finder du også flere ligheder i designet af NEO og Ontology, hvilket ikke burde være overraskende i betragtning af at de deler nogle af det samme udviklingsteam.

En af de vigtigste ligheder er, at de begge er smarte kontraktplatforme, der bruges til at være vært for decentrale applikationer (dApps) og er konkurrenter i Ethereum-netværket.

Ontologi blev udviklet til specifikt at tackle de problemer med virksomhedsbrug, der stødte på Ethereum-netværket. Det største problem kommer, fordi Ethereum er open source, men mange virksomheder er ikke interesserede i en open source-platform, fordi de foretrækker at holde deres data proprietære og sikkert væk fra nysgerrige øjne.

Ontologi sammenlignet

Ontologi sammenlignet med andre sidekædeløsninger

Ontologi har en yderligere rolle udover at understøtte virksomhedsbehov, og det er at fungere som en bro mellem NEO og ældre systemer. Og i modsætning til mange eksisterende blockchain-projekter er Ontology ikke bekymret over, at dens kryptokurrency bliver en forbruger-vendt transaktionsvaluta. I stedet er det fokuseret på behovene i sin virksomhedsbrugerbase.

Selvom du måske antager, at manglen på bekymring for at blive en transaktionsvaluta kan være negativ for prisvækst, kan det faktisk hjælpe med at understøtte prisen på ONT-token, men jeg viser senere, hvordan ONT- og ONG-valutaerne fungerer sammen, værdien af ​​hver, og hvordan de er blevet accepteret af børser og kryptokurrencymarkeder.

Potentielle anvendelsestilfælde

Alt diskuteret ovenfor er simpelthen opsætningen af ​​virksomheden og nogle teoretiske ideer. Her kommer vi ind i kødet fra Ontology, eller hvordan det er nødvendigt for virksomhedsbrugere, og hvordan det kan hjælpe erhvervslivet.

For virkelig at forstå dette, er vi nødt til at have en forståelse af, hvordan virksomhedens forretningssystemer fungerer. Vi kan gøre dette gennem en undersøgelse af bankvirksomheden, som viser, hvordan Ontology og NEO vil være i stand til at arbejde sammen og give seriøs konkurrence for lignende Ethereum og andre smarte kontraktplatforme..

I mange tilfælde håndterer bankerne faktisk ikke mange af lånefunktionerne. I stedet outsourcer de disse funktioner til tredjepartsleverandører, der er specialiserede i låneservice.

Dette er en effektiv opsætning og fungerer godt for alle involverede. En faktor, der skal behandles, er dog sikkerhed og privatliv. Som du kan forestille dig, vil en enorm organisation som Capital One ikke give en ekstern leverandør fuld adgang til deres systemer.

Capital One-struktur

Capital One Credit tilbyder API-arkitektur. Billede via Capital One

Det ville være et brud på sikkerheden og ville sætte private og beskyttede oplysninger i fare. Og der er ingen grund til, at en leverandør, der håndterer låneservicefunktioner, har brug for fuld adgang til Capital One-systemerne.

For at få dette til at fungere har Capital One data gemt i en række proprietære systemer og softwareplatforme. Dette giver dem mulighed for at adskille dataene og kun give adgang til dem, der har brug for det til at udføre en funktion eller tjeneste for banken.

Internal Capital One-medarbejdere ville få adgang til dataene via en intern softwareplatform, som ville give dem den adgang, de har brug for. Tredjepartsleverandører kunne også få adgang til de samme data, men på en mere begrænset måde via en webportal designet specielt til tredjepartsadgang. Og endnu tættere adgang kunne gives, måske kun visning, via en anden webportal.

Alle disse systemer henter deres data fra den samme Capital One-database, og de synkroniseres og opdateres regelmæssigt, i nogle tilfælde kan dette endda være i realtid.

Ontologiløsning

Med så mange systemer, der arbejder sammen om at levere data til dem, der har brug for det, kan du forestille dig, hvor svært det ville være at migrere til et nyt system. Ikke kun banker, men også sundhedsfaciliteter, regeringer, forsikringsselskaber og andre organisationer kræver privatliv i deres data.

I nogle tilfælde er det for at beskytte forretningshemmeligheder, men i andre kan det være for overholdelse af lovgivningen eller forbrugerbeskyttelse. I mange af disse tilfælde er det ulovligt for organisationer at give udenforstående adgang til kundedata.

Dette har skabt vanskeligheder for blockchains som Ethereum og NEO, som var designet til at understøtte virksomhedsbrug, men fordi de er offentlige open source-platforme, er de virksomheder, de skal støtte, uvillige til eller ude af stand til at bruge dem, fordi de kan miste kontrollen af deres data.

Og det er her Ontologi bliver så utrolig nyttig …

Ontology Trust økosystem

Ontology’s Trust Ecosystem. Billede via Hvidt papir

Fordi Ontologi muliggør et netværk af blockchains, svarer det til de traditionelle systemer, der bruges i banker og hospitaler og lignende. Det giver virksomheden mulighed for at opretholde kontrol over adgang til deres data.

I stedet for at offentliggøre dataene og kombinere dem med alle andre offentlige data, der lagres, holdes dataene adskilt, og virksomheden beslutter, hvem der har adgang til dataene, og hvilke data der kan deles med NEO-hovedbogen, hvilket gør dem offentlige.

Ontologi holder virksomhedsdataene tæt kontrolleret, og virksomheden har evnen til at gøre som de vil med deres egne data, enten at holde det internt i deres egen organisation, give begrænset adgang til tredjeparter eller gøre det helt offentligt.

Ontologi dApps

Ontologi har for nylig vovet sig ind i dApps-verdenen og viser i øjeblikket i alt 39 tilgængelige dApps. Næsten alle er spil-dApps, inklusive et retro Super Mario-spil. De bedste spil er multi-player online virtuel verden kaldet ONTLAND og RPG-spillet HyperDragons Go!

Ontologi Team & Fællesskab

Medstifteren og chefarkitekten bag Ontology er Juni Li. Han har en bachelorgrad i datalogi, kandidatgrad i kommunikationsteknologi og en MBA.

Han har en lang baggrund inden for IT- og Fintech-sektoren. For eksempel leverede han tidligere teknisk arkitektur og ledelsesstøtte til virksomheder, herunder Infosys samt China Financial futures exchange.

Ontology Global Team

Ontologis globale team

Med hensyn til det bredere Ontology-team er der over 200 kernemedlemmer, der spænder over en række forskellige tekniske discipliner. De er også spredt på kontorer i Asien, Europa og Nordamerika.

Med hensyn til det bredere samfund har Ontologi en ret stærk følge. Dette ville være fornuftigt i betragtning af at mange mennesker, der har støttet Neo, har en de facto interesse i at sprede bevidstheden om ontologi.

Over på deres Twitter konto har de over 80.000 tilhængere. Dette er mere end vi har set på andre kryptokurrencyprojekter. Disse tilhængere er også engagerede og hjælper med at dele meddelelser på denne Twitter-konto.

Ontologi Telegram

Ontolgys engelske telegramgruppe

Så kig på deres Telegram, de har over 28.000 medlemmer i deres vigtigste gruppechat. Jeg sprang ind for at få en bedre fornemmelse af samtalen. Det er virkelig ret engageret, og der er en sund balance mellem teknisk & nyhedsrelateret samtale.

For at afslutte det er der også en Discord-server, der har omkring 16k medlemmer samt en Reddit subreddit. I denne subreddit der er også omkring 16.000 abonnenter, og der foregår en relativt sund diskussion der.

Så alt i alt et stærkt team og et sundt samfund.

Ontologi-poletter

Der er i alt 1 milliard ONT-tokens, men den cirkulerende forsyning er lidt over halvdelen af ​​dette beløb. Årsagen er, at meget lidt af ONT-forsyningen blev distribueret til samfundet.

Faktisk blev kun 12% af alle ONT-tokens distribueret til samfundet i en række luftdrops til NEO-indehavere, Ontology-nyhedsbrevsabonnenter og andre. Helt 35% af ONT-tokens blev afsat til ontologi, og 28% ejes af institutionelle investorer. Derudover var der 15% fordelt til Ontology-kerneteamet, og 10% ejes af NEO-rådet.

Disse tokens blev frigivet som NEP-5-tokens på NEO-blockchain, men blev senere byttet mod native tokens efter lanceringen af ​​Ontology mainnet den 30. juni 2018.

ONT-prisydelse

ONT-prisydelse. Billede via CMC

ONT-token blev først noteret på børser i marts 2018 og debuterede på højt over $ 3. Det handlede snart under $ 2, men var ved udgangen af ​​marts steget tilbage over $ 2-niveauet. Det klatrede hurtigt i april 2018 og fik fart, da det nåede slutningen af ​​måneden over $ 9.

Den blev opkrævet i maj 2018 og nåede en heltidshøjde på nøjagtigt $ 10,00 den 3. maj 2018. Derefter trak den sig støt tilbage, indtil den nåede sit laveste niveau i december. Det tilbragte det meste af 2019 over $ 1, men har for nylig dyppet og handlet til lidt over $ 0,77 pr. 28. august 2019.

Hvad ONG-tokenet angår, genereres det og udbetales til noder til sikring af netværket. Der produceres i alt 1 mia. ONG i en periode på 22 år. Brugere kan stake ONT med nodeejerne for at modtage en del af ONG-betalingerne. I øjeblikket er udbyttet for staking 3,19% årligt.

Køb / opbevaring af ONT & ONG

Markederne for ONT- og ONG-tokens er ens, men lidt forskellige. For eksempel er Bibox-børsen den øverste børs for ONT, men den er kun anden for ONG, der bliver slået ud af BKEX.

Der er et stort antal børser til handel med ONT, herunder OkEx, Binance, Hit BTC og Huobi Global. For ONG vil du gerne gå til Binance, Digifinex, MXC eller et antal andre børser.

Når det kommer til mængder af ONT, ser de ud til at være ret høje og godt spredt ud over børserne. Dette betyder, at likviditet ikke er koncentreret i hænderne på nogen særlig børs.

Binance ONT

Tilmeld dig Binance og køb ONT-tokens

Med hensyn til likviditet på de enkelte børser er det også ret sundt. For eksempel, hvis vi skulle se på Binance-ordrebøgerne, ser de ud til at være dybe, og der er stor omsætning. Dette betyder, at det kunne være lettere at udføre større blokordrer.

Du kan gemme dine tokens på skrivebordet OWallet, som er en native Ontology-tegnebog, eller i den mobile ONTO-tegnebog, der kombinerer møntlagring med et kryptografisk sikret ID, der giver dig mulighed for at tage kontrol over dine data og opbygge tillid over tid.

Udvikling & Køreplan

Det kan nogle gange være svært at fortælle nøjagtigt, hvor meget arbejde der er udført et projekt. Dette skyldes, at hold ofte pynter deres fremskridt.

Derfor kan jeg godt lide at dykke ned i deres GitHub-arkiv. Mængden af ​​kode, der skubbes, er en af ​​de bedste måder at bestemme direkte protokolopdateringer på.

Derfor besluttede jeg at undersøge Ontology Networks GitHub. Nedenfor er de samlede forpligtelser for de tre bedste fastgjorte arkiver i løbet af det sidste år.

Ontologi GitHub

Forpligter sig til udvalgte repoer i løbet af de sidste 12 måneder

Som du kan se, har udviklerne haft ret travlt med at skubbe kode med en forholdsvis regelmæssig strøm af forpligtelser til alle repos. Der er også yderligere 36 andre arkiver i deres GitHub med forskellige niveauer af forpligtelser.

Dette er omtrent i tråd med nogle af de andre projekter, vi ser i kryptorummet. Dette udviklingsniveau giver faktisk mening at give de store milepæle, som projektet har mødt det sidste år.

Her er nogle af de mest bemærkelsesværdige opdateringer, der blev rullet ud:

  • Maj 2018: VBFT-konsensusalgoritme frigivet
  • Jul 2018: ONTO app frigivet
  • Feb 2019: Ontologiudviklingsplatform på Google Cloud
  • Maj 2019: Multichain Design frigivet
  • Maj 2019: Ontologi WASM TestNet

Med hensyn til hvad man skal se frem til, er der planlagt nogle interessante opdateringer til projektet. Disse inkluderer et flerlags- og flerkædet forretningsøkosystem, der skal rulles ud sidst i 2019. Og så kan vi i 2020 se frem til en heterogen tværgående kæde.

Hvis du vil holde dig opdateret med det nyeste fra projektet, kan du gå videre til deres officiel blog.

Konklusion

Ontologi ønsker at gøre det lettere for virksomheder at flytte deres data til distribuerede hovedboksystemer, der betragtes som mere sikre, uforanderlige og tillidsløse.

De forsøger også at øge tilliden gennem brug af blockchain-baserede ID’er. Dette kan spare en enorm mængde ressourcer, der i øjeblikket går i retning af at garantere tillid.

Projektet har bestemt et solidt team bag sig, der forstår de udfordringer, de opstillede mål står over for. Det er lovende at se, at tokenet er forblevet i top 30 af kryptovalutaer, og takket være båndene til NEO er det helt sandsynligt, at Ontology fortsætter med at vokse og trives og overtage blockchain-behovene i forretningsverden.

Fremhævet billede via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me