OMG Network Review: Seneste Ethereum-skaleringsløsning

Mens udviklingen til projektet har været ret langsom med selv dets sociale medier næsten stille i over et år, er OMG tilbage i rampelyset.

For bare et par dage siden den 1. juni blev OmiseGO omdøbt til at blive OMG-netværk. Dette var sammen med den officielle offentlige lancering af betaversionen af ​​deres hovednet, noget der har været i gang i over 2 år.

For de ukendte søger OMG-netværket at blive verdens ultimative decentrale børs, der giver brugerne mulighed for problemfrit at overføre næsten ethvert aktiv mellem grænser og endda mellem eksisterende betalingsgateway-giganter som PayPal og Alipay.

I slutningen af ​​denne artikel vil du forstå, hvorfor OMG-netværket har folk, der siger OMG!

En oversigt over OMG-netværket

Historien om OMG-netværket begynder med sit moderselskab, Omise. Undlad er et betalingsgatewayfirma fra Bangkok, Thailand, der blev grundlagt i 2013 af Jun Hasegawa.

Omise-logo

Billede via Omise

Du kan tænke på Omise som det sydøstasiatiske svar på virksomheder som PayPal og Stripe. Omise opererer primært i Thailand, Japan og Singapore og har en imponerende liste over partnere, herunder McDonald’s og Allianz.

Gå ind Vansa Chatikavanij, en thailandsk-født specialist i offentlig infrastruktur, der er opvokset i USA. Hun hjalp mange sydøstasiatiske lande, herunder Thailand, Malaysia, Indonesien, Laos og Myanmar, med at udvikle deres infrastruktur ved at arbejde sammen med Verdensbanken for at sikre lån til forskellige projekter i begyndelsen af ​​2000’erne..

Verdensbankens logo

Billede via Wikimedia

Chatikavanij var chokeret over, hvor kompliceret og rettidigt det var at få disse midler fra bankerne i hænderne på de arbejdere, der faktisk byggede infrastrukturen. I 2010 foreslog hendes far, at hun skulle undersøge en bemærkelsesværdig teknologi kaldet kryptokurrency og introducerede hende til Bitcoin.


Fascineret af dette alternativ bemærkede hun i et interview at hun havde forsøgt at foreslå Bitcoin til Verdensbanken som en metode til at overføre deres udviklingsmidler. Med hendes egne ord: “de så dybest set på mig som om jeg var fuld”.

OmiseGO

Nogle år senere begyndte Chatikavanij at sammensætte et team til at udvikle en løsning på det dyre og fragmenterede økonomiske økosystem, der findes i Østasien.

Som en del af hendes jagt på det nødvendige talent forsøgte hun i hemmelighed at pochere udviklere fra Omise. Da Jan Hasegawa tog fat på dette, ringede han til hende for at spørge, om hun ville være interesseret i at arbejde sammen for at skabe det, der i sidste ende ville blive OmiseGO.

2020 Start OMG-netværket

Billede via Allcrypto

Da Hasegawa og Chatikavanij hørte om Ethereum et par år senere, betragtede de det som det perfekte netværk, hvorpå OmiseGO-platformen kunne bygges. De kontaktede Ethereums skaber, Vitalik Buterin, for at få hjælp til at udvikle projektet.

Buterin sammen med en anden Ethereum-udvikler ved navn Joseph Poon blev i sidste ende arkitekterne af OmiseGOs netværk og havde endda en hånd i skrivningen af ​​dets hvidt papir.

Siden starten har OmiseGOs vision været at lette transaktionen af ​​aktiver på tværs af både fysiske og digitale grænser. Ikke kun det, men de ønskede at blive den enhed, der ville bankere de ikke-bankede i Sydøstasien og til sidst resten af ​​verden. Ironisk nok er OmiseGOs slogan “Fjern banken ”, som er beregnet til at være fanservice for kryptokurrency-samfundet og dets etos.

Fjern bankbankens OMG

Billede via Consensys

For at sikre, at projektet ikke mister dampen lige ud for portene, har OMG-netværket arbejdet meget hårdt for at opbygge partnerskaber og komme på den gode side af regulerende organer i Thailand. Dette hårde arbejde betalte sig i 2017, da de fik endelig nikket fra det thailandske finansministerium.

Desuden er de besat af brugeroplevelsen og har været fokuseret på at skabe brugervenlige indtryk på deres produkter. Det var dog først 1. juni i år, at OmiseGO leverede det, de havde lovet siden deres debut i 2017 – deres første offentligt tilgængelige hovednet sammen med den ekstra bonus på officielt ændre deres navn til det mere iøjnefaldende OMG-netværk.

OMG ICO

OmiseGOs første møntudbud til OMG ERC-20-token fandt sted i juni 2017. 65% af OMGs samlede levering på 140 millioner blev solgt til en pris på ca. 50 cent USD pr. Token.

Dette rejste over 25 millioner USD. Af de resterende 35% blev 20% opbevaret af moderselskabet Omise, 10% blev givet til de tidlige udviklere af projektet, og 5% var forbeholdt fremtidige airdrops til Ethereum-tegnebøger.

Hvordan fungerer OMG-netværket?

Nu hvor OMG Network V1 Mainnet Beta er frigivet, kan vi komfortabelt tage et dybt dyk ind i, hvordan det fungerer. Som nævnt i begyndelsen af ​​artiklen var det Ethereums grundlægger Vitalik Buterin og Ethereum-udvikleren Joseph Poon, der designede den underliggende ramme for OMG-netværket.

OMG-netværkslag

Alle lagene på OmiseGo-netværket. Billede via OmiseGo-blog

Parret havde tidligere foreslået en protokol kaldet Plasma som søgte at øge præstationen for Ethereum-netværket. De udarbejdede en tilpasset version af plasma kaldet “Minimal levedygtig plasma”, som blev fuldt udviklet af OMG Network-teamet til at blive “Mere levedygtigt plasma”.

Hvad er plasma?

Mens plasma involverer noget ret kompleks teknologi, er det ret let at forstå på det konceptuelle niveau. Ethereum har haft problemer med skalerbarhed i nogen tid. Dets blockchain-netværk kan kun behandle omkring 14 transaktioner pr. Sekund (TPS).

I årevis har udviklere i Ethereum-samfundet forsøgt at skabe en løsning, der kan øge Ethereums ydeevne uden at ofre dets decentralisering og sikkerhed, ideelt uden en revision af netværket..

Blockchain-trilemma

Det berygtede Blockchain-trilemma. Billede via OmiseGo-blog

Dette problem kaldes ofte “blockchain-trilemmaet”. Det siges ofte, at kun to af de tre idealer om skalerbarhed, decentralisering og sikkerhed nogensinde kan opfyldes af eksisterende blockchain-konsensusmekanismer (nemlig Proof of Work og Proof of Stake).

Plasma var en af ​​mange løsninger, der blev sidelænset af Ethereums kerneudviklingsteam, der indså, at deres bedste træk var at redesigne Ethereums netværk, der nu er under udvikling og er kendt som Ethereum 2.0..

Plasma er teknisk set en egen blockchain – et andet lag til Ethereum, der i det mindste kaldes en “barnekæde”. For at optimere skalerbarheden behandler det transaktioner i batches snarere end en ad gangen. Den måde, hvorpå OMG Network beskriver dette ved at sammenligne det med samkørsel. Indsamling af flere transaktioner og derefter validering af dem alle på én gang mod kernen af ​​Ethereum blockchain kan lade dig nå eksponentielt højere TPS.

Plasmaarkitektur

Sådan fungerer plasmaarkitekturen. Billede via Youtube

Den version af Plasma, der er specifik for OMG-netværket, bruger en Bevis for indsats-konsensusmekanisme, der involverer 3 komponenter. Den første er den smarte kontrakt, der leverer batcher af transaktionsdata til kernen i Ethereum blockchain.

Det andet er “Operatøren”, den enhed, der leverer den nødvendige computerkraft til at samle transaktioner, producere blokke og sender de blokke, der indeholder batcher af transaktioner, til den smarte kontrakt. Den tredje komponent er “Watcher”, der overvåger netværket for eventuelle uregelmæssigheder og sikrer, at informationen, der sendes til Ethereum blockchain af Operatøren, er korrekt.

Chatikavanij har udtalt at OMG-netværket selv fokuserer på skalerbarhed og sikkerhed på bekostning af decentralisering. Operatører er centraliseret, og Watchers sikrer netværkssikkerheden ved at overvåge operatørernes handlinger. Sådan designede Buterin Minimal Viable Plasma ud af kassen. Manglen på decentralisering er sandsynligvis, hvorfor den blev udpeget til at være ‘minimalt’ levedygtig.

Hvad er plasma

Billede via OmiseoGo

OMG-netværksudviklere foretog nogle yderligere ændringer for at optimere Plasmas design, nemlig at fjerne behovet for flere netværksbekræftelser, du har ofte brug for at behandle en transaktion på andre blockchains og give brugerne mulighed for straks at trække deres midler ud af netværket som en sikkerhedsforanstaltning. Dette fik dem til at navngive deres version af plasma som Mere levedygtigt plasma.

Hvad gør OMG-netværket?

Den nyligt udgivne OMG Network V1 Mainnet Beta har kun en enkelt funktion, omend en meget vigtig funktion. Det giver dig mulighed for at overføre Ethereum- og ERC-20-tokens til en tredjedel af prisen og med en voldsom hastighed.

OMG Network Mainnet

Meddelelse om lancering af V1. Billede via OmiseoGo

I øjeblikket er Ethereum-blockchain begrænset til hvor som helst mellem 14-20 TPS. I modsætning hertil kan OMG-netværket behandle omkring 4000 TPS. Slet ikke dårligt!

Som du måske har gættet, bruges OMG-token til at betale gebyrerne på dette supersoniske netværk og vil i sidste ende blive brugt til indsats af netværksovervågere. Mens hovednetudgivelsen kan være et skridt i den rigtige retning, er der stadig en lang vej at gå i den store ordning, hvor OMG-netværket ønsker at være.

OMG Network Roadmap

Køreplanen for OMG-netværket er ganske kort. Mens udviklingen ser ud til at have været i høj gear siden 2017, var det først i april 2019, at de gennemførte en testbar version af deres protokol. Næsten hver eneste deadline er gået glip af under udviklingen, og kun en håndfuld netværksfunktioner er realiseret indtil videre.

OMG Network Roadmap

Køreplan OMG-netværk. Billede via Youtube

I en nylig YouTube-video, CTO Kasima Tharnpipitchai (kendt som ‘Kasima’) detaljerede de mest betydningsfulde milepæle, der er opfyldt siden 2018. Disse inkluderer udviklingen af ​​den mere levedygtige plasma-protokol i 2018, de millioner af testtransaktioner, de har udført på flere testnet siden 2019, revisionerne udført på deres smarte kontrakter af Quantstamp og Consensys Diligence, og selvfølgelig lanceringen af ​​OMG Network V1 Mainnet Beta.

Kasima detaljerede også de næste trin for OMG-netværket, nemlig at udvide de typer aktiver, der kan transaktioner på netværket ud over Ethereum og ERC-20-tokens, og også indføre en indsatsmekanisme for Watchers.

Indtil videre er Watchers på OMG-netværket også centraliseret, bestående af pålidelige parter kendt af dets udviklingsteam. Der er ikke angivet nøjagtige datoer for, hvornår OMG-netværket forventer at føje disse funktioner til deres platform.

OMG-prisanalyse

OMG har en ganske imponerende prishistorie. Introduceret til markederne i juli 2017 til en ICO-pris på ca. 50 cent USD, steg den til over 12 $ USD i den efterfølgende måned, inden den slog sig ned til omkring 7 $ USD..

Under kryptotyren i slutningen af ​​2017 / begyndelsen af ​​2018 nåede OMG en pris på næsten 25 $ USD pr. Token, mere end det dobbelte af det tidligere højdepunkt. Dette var en kæmpe 50x stigning fra ICO-prisen!

OMG-prisydelse

OMG-prisydelse. Billede via CoinMarketCap

Selvom OMG spiste snavs som så mange andre kryptokurver i det efterfølgende år, er det kun faldet under ICO-prisen en gang, og det var i år under flashnedbruddet i marts, hvor Bitcoin mistede mere end 65% af sin værdi i løbet af få timer på grund af coronavirus-krisen.

Prisen på OMG har set en lille pumpe i de seneste uger fra ca. 50 cent USD til næsten 2 $ USD, sandsynligvis på grund af den længe forsinkede lancering af OMG Network V1 Mainnet Beta.

Børsnoteringer

Det spørgsmål, du skulle stille, er, hvor KAN I ikke få OMG! Det har over 200 handelspar på hvad der skal være over 3 dusin børser (vi stoppede med at tælle efter 30). Desværre er ikke alle disse udvekslinger kendt for at være særligt pålidelige eller endda fungere.

Binanace OMG-netværk

Heldigvis er Coinbase Pro, Binance, Huobi og Kraken alle på listen. Likviditet er fremragende, og handel er meget aktiv, hvor mere end halvdelen af ​​OMG’s markedsværdi handles hver 24. time. Handelsvolumen er også spredt ret retfærdigt blandt de 10 bedste børser, den handles på.

OMG Cryptocurrency Wallets

Da OMG er et ERC-20-token, kan det opbevares på næsten enhver tegnebog, der understøtter Ethereum. Digitale tegnebøger til OMG inkluderer Trust Wallet (mobil), Atomic Wallet (mobil), MetaMask (web / desktop) og My Ether Wallet (web / desktop).

Cryptocurrency hardware-tegnebøger til OMG inkluderer Ledger, Trezor og Hold nøglen. Hvis du vil have flere oplysninger om OMG-kryptovaluta-tegnebøger, kan du se vores liste over de bedste OmiseGo-tegnebøger.

Vores påtage sig OMG-netværket

Mens OMG-netværket ser godt ud på papiret, har det været alvorligt svagt i praksis. Ud over hyppige udviklingsforsinkelser og ubesvarede mål, OMG-netværket er kommet under skud i fortiden for fejlagtigt at annoncere arten af ​​dets partnerskaber.

Mens moderselskabet Omise har nogle bemærkelsesværdige partnere, kan OMG-netværket ikke sige det samme (indtil videre). Den generelle afbrydelse mellem forventninger og virkelighed gennem hele dette projekts varighed har givet det et ganske dårligt ry.

Hvorfor er udviklingen så langsom?

Dette er et spørgsmål, som OMG-samfundet har stillet i årevis. Selvom det officielle svar fra OMG Network-teamet har været, at de forsøger at sikre, at netværket har den nødvendige integritet til at opnå det niveau for vedtagelse og skala, de sigter mod, antyder kommentarer fra Omises administrerende direktør Jun Hasegawa noget andet.

Vitalik Buterin OMG

Vitalik Buterin. Billede via Business Insider

Hasegawa var grundlægger og administrerende direktør for OmiseGO, da den blev lanceret, men er trådt tilbage for at fungere som formand for OMG-netværket, hvor Chatikavanij overtog tronen som administrerende direktør. Mens Hasegawa stadig var administrerende direktør, bemærkede han i et interview at OmiseGO-udviklingsteamet var tæt i kontakt med Buterin og Poon for at udvikle Plasma-børnekædenetværket.

Det er ikke langt fra at antage, at årsagen til, at der var så mange forsinkelser, savnede mål og endda interne fejl i netværket da det blev lanceret internt i 2019, skyldes det at de to personer, der designede det, ikke længere var til stede.

Der kan ikke benægtes, at udviklere som Buterin og Poon er genier eller i det mindste visionære. I mangel af deres fortsatte støtte bag kulisserne stødte OmiseGO-udviklingsholdet sandsynligvis på nogle væsentlige problemer, hvoraf nogle måske har været umulige at løse uden Buterins eller Poons hjælpende hånd, som begge har flyttet deres fokus til andre projekter.

Yderligere mangler ved OMG Network

Som det ofte er tilfældet med kryptokurrencyprojekter, er der nogle bekymringer vedrørende den samlede levering af aktivet. OMG formodes at have en maksimal forsyning på 140 millioner, men som det tydeligt kan ses på CoinMarketCap, er den maksimale levering af OMG lidt over dette beløb. Det er også problematisk, at deres hovednet blockchain explorer går ikke i dybden med, hvad der faktisk sker på OMG-netværket.

OMG-netværksstatistikker

OMG-netværksstatistikker. Billede via CoinMarketCap

desuden, nogle Reddit-tråde i OmiseGO subreddit har drøftet, hvordan det er muligt at have en fast levering af OMG, som også kan satses. Hvis OMG-netværket virkelig ønsker at blive verdensbørsen, hvor længe kan økosystemet vare på den lille forsyning på 20%, der er holdt af Omise? Det er kun 28 millioner tokens.

Endelig har OMG-netværket ingen mangel på konkurrenter, der er bogstaveligt talt år foran med at udvikle deres platforme. Det mest relevante er måske Ren-projektet, der ser ud til at være en komplet interoperabel løsning til Etheruem.

OMG-konkurrence

Konkurrence om OMG i DeFi. Billede via Blokken

Ren-hovednettet blev lanceret den 27. maj, blot et par dage før OMG Netværks hovednet. Det kan gøre, hvad OMG-netværket sandsynligvis vil kæmpe for at gøre næste gang, hvilket handler kryptokurver mellem blokkæder på en sikker og tillidsfuld måde.

Med sådan en træg præstation, grænseløs uærlig markedsføring og ingen mangel på konkurrenter ser fremtiden for OMG-netværket ganske dystre ud. Når det er sagt, ser det ud til, at udviklingsteamet er fast besluttet på at fortsætte med at bygge videre på det momentum, som den seneste netlancering har bragt.

Med lidt held opnår de måske bare deres næste milepæle hurtigt nok til at holde trit med lignende kryptokurrencyprojekter.

Fremhævet billede via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me