OAX Review: Decentraliseret CryptoCurrency Exchange Platform

OAX er et interessant projekt, der forsøger at kombinere de bedste dele af centraliserede og decentraliserede børser i en platform.

Dette er et interessant koncept, der ikke rigtig er blevet overvejet af andre projekter. De fleste andre DEX-protokoller (decentraliseret udveksling), der er udviklet, fokuserer på fuldstændig decentralisering og kasserer nogen af ​​fordelene ved en central udveksling.

Er forhandlere dog virkelig interesserede i en hybrid løsning?

I denne gennemgang af OAX vil jeg forsøge at besvare dette spørgsmål ved at se nærmere på projektet. Jeg vil også analysere brugstilfælde og vedtagelsespotentiale for OAX-tokens.

Hvad er OAX?

OAX (tidligere OpenANX) er en krypto-udvekslingsplatform, der udvikles af ANX International.

Det pågældende firma er en af ​​de største blockchain-udviklingsgrupper i verden, startet i 2013 og baseret i Hong Kong, OAX-platformen er deres decentrale markedsudveksling, der er beregnet til at kombinere alle de bedste funktioner i den traditionelle centraliserede børs og de positive aspekter af decentralisering såsom gennemsigtighed.

OAX Exchange-økosystem

Oversigt over OAX-økosystemet. Billede via OAX Blog

Virksomheden planlægger at opnå denne synergi ved at forbinde eksisterende udvekslingsplatforme til OAX-platformen og få brugerne til at foretage en risikovurdering i det sikkerhedsstillede system. Platformen vil også tilbyde off-chain forbrugerbeskyttelse og tvistbilæggelse.

Platformskodebasen er alle open source, hvilket giver fuldstændig gennemsigtighed i projektet. Platformen vil også undgå en centraliseret styringsmodel og i stedet overdrage styring til samfundet gennem afstemning og involvering i selve projektet.

OAX-teknologi

OAX tager en hybrid tilgang til deres decentraliserede børs, da de er klar over, at ikke alt i en børs kan decentraliseres. De anerkender, at decentralisering er fordelagtig på transaktionsniveau, da den giver gennemsigtighed. Andre funktioner, der drager fordel af decentralisering, er prisopdagelse og handelstransaktioner, som begge kan implementeres gennem smarte kontrakter.

Decentralisering hjælper også med at forbedre processerne bag konfliktløsning, kreditrisikovurderinger og sikkerhed. OAX søger at forbedre disse fordele og giver også nogle af de positive træk ved centraliserede børser.


En forskel mellem den centraliserede børs og OAX er “Asset Gateway” -funktionen i OAX, som sikrer, at platformen aldrig har begge aktivnøgler tilknyttet nogen transaktion. I stedet blev det designet til kun at indeholde en af ​​de to, hvilket reducerer platformens risiko dramatisk.

Nye deltagere OpenANX

De nye deltageres rolle på OAX Platform. Billede via OAX Blog

Disse Asset Gateways accepterer fiat-valutaer i depot og prægede et tilsvarende antal ERC-20-tokens. Disse tokens er ikke generiske i naturen, men er specifikke for udvekslingen. For eksempel vil OAX Exchange udstede OAX / USD-tokens til gengæld for USD.

Udvekslingen implementerer Know Your Customer-standarder, og inden Asset Gateway kan modtage penge eller udstede tokens, vil den bede om en KYC-tjeneste til brugeren ved hjælp af en KYC-smart kontrakt. Først efter at KYC-kravene er opfyldt, kan gatewayen frigive tokens til brugeren.

En større opgradering til OAX-platformen vil være brugernes mulighed for faktisk at handle med “kreditrisiko” eller understøtte kreditrisikoen fra andre platformers ordrebøger. Dette gør det muligt at handle platformstokener mod hinanden og dermed danne grundlaget for en kreditrisikohandel på kryptomarkeder. For eksempel kunne OAX / USD-mønten handles mod BNB / USD-mønten.

OAX-medlemskab

OAX-platformen fungerer på et trinvist medlemskabsbasis. På denne måde kan brugerne vælge at have grundlæggende adgang til platformen, opgradere for at få adgang til stemmerettigheder og opgradere endnu mere for at låse op for den kommercielle anmodning om tjenester. Antallet af OAX-tokens, der kræves for hvert serviceniveau, er endnu ikke indstillet.

Brugere vil ansøge om medlemskabsniveauer og indsende deres tokens sammen med deres medlemsansøgninger. Efter godkendelse af applikationen brændes OAX-tokens. På denne måde vil OAX-token-poolen langsomt mindskes over tid, hvilket giver et deflationært aspekt for tokenet.

Medlemskabsniveauer er som følger:

  • Deltager medlem: Dette er det mest basale medlemsniveau, og det består af brugere, der ønsker at placere detail- eller grossisttransaktioner på OAX-platformen
  • Afstemningsmedlem: Dette er det næste niveau af medlemskab, hvor brugerne har ret til at stemme om alle beslutninger vedrørende OAX-platformen.
  • Grundlæggende medlem: Grundlæggende medlemmer får ikke kun stemmeret, men de får også lov til at komme med forslag til diskussionsemner.
  • Tredjepartsudbydermedlem: Disse medlemmer vil være i stand til at levere tjenester inden for OAX-økosystemet såsom KYC-validering, smarte kontrakttjenester, juridiske tjenester og andre tjenester, der endnu ikke er defineret.
  • Asset Gateway-medlem: Disse medlemmer har alle privilegier fra en tredjepartstjenesteudbyder og har også tilladelse til at tilbyde udvekslingstjenester.

Hvorfor OAX er anderledes

OAX er ikke det første blockchain-projekt, der forsøger at opbygge en decentraliseret kryptokursudveksling. Hvor det adskiller sig, er, at det er det første udviklingsteam, der forstår, at ikke alle træk ved en kryptokursudveksling er bedst, når de er decentraliserede. I stedet forsøger det at blande de bedste funktioner i centraliserede børser med fordelene ved decentralisering.

OAX-platformen er også noget unik i open source-karakteren af ​​dens kodebase og styringssystemet. Det er designet, så enhver er i stand til at bidrage til kodebasen, og ved at bruge niveauer af medlemskabsniveauer skal platformen have succes med at adskille politiske motiver fra økonomiske motiver..

OAX-teamet

Hjemmesiden viser i alt 15 teammedlemmer, som inkluderer de fire medstiftere, fire projektrådgivere og ledelsesteamet. Vi kan forestille os, at der også er udviklere på holdet, der ikke er angivet på webstedet, så det er usikkert, hvor stort teamet faktisk er.

Administrerende direktør for ANX International og medstifter af OAX er Ken Lo, en veteran i erhvervslivet med over 20 års erfaring i forretningsstrategi med virksomheder som Accenture og Verizon. Han har også mere end 6 års erfaring inden for blockchain-niche.

OpenANX-teammedlemmer

OAX-stiftere. Fra venstre: Ken Lo, Hugh Madden, Dave Chapman, David Tee

En anden medstifter af projektet er Hugh Madden, der anses for at være manden bag visionen om OAX. Han er cybersikkerhedsspecialist og startede sin første sikkerhedsservicevirksomhed, da han var bare 16. Han fortsatte med at arbejde for finansielle serviceselskaber AXA og HSBC, før han medstifter af ANX International.

Dave Chapman er den tredje medstifter bag OAX, og han fungerer også som COO for ANX International. Han har omfattende erfaring med finansielle tjenester efter at have arbejdet for Barclays, ABN AMRO og HSBC.

Afrunding af de grundlæggende medlemmer er den fjerde og sidste medstifter David Tee. Han har over 25 års erfaring inden for virksomhedsfinansiering med kendskab til fusioner og opkøb, egenkapital og gældsfinansiering, private placeringer og omstruktureringer.

OAX Token Performance

OAX-platformen bruger OAX-tokenet som et middel til at muliggøre medlemskabsniveauer, og ICO for OAX-tokens blev afholdt fra 22. juni 2017 til 21. juli 2017 og indsamlede $ 18.756.937 ved at sælge 30 millioner af de samlede 100 millioner OAX-tokens. Der var planlagt et andet tokensalg i 2018, men i stedet valgte holdet at airdrop 5 millioner poletter til indehavere af OAX. Airdrop var fra 17. juli 2018 til 16. januar 2019.

OAX-tokens blev solgt til $ 0,45 i crowdsale og åbnede handel lidt under dette niveau, skønt de i midten af ​​august var samlet mere end 50%. Priserne fortsatte med at samle sig og nåede $ 2,88 inden den 20. august 2017. Prisen trak sig hurtigt tilbage fra den høje og var i september tilbage under ICO-prisen. At sige, at OAX var ustabil, er en underdrivelse.

OAX-prisydelse

OAX-prisudvikling siden notering. Billede via CoinCodex

Prisen steg igen i december 2017 og januar 2018 sammen med det bredere marked, hvor OAX nåede et højeste niveau på $ 2,92 den 7. januar 2018. Denne pris blev halveret i slutningen af ​​januar og en gang i februar ramte prisen sank under $ 1.

Det fortsatte lavere, hoppede i april, men handlede endelig under ICO-prisen igen i juni 2018. Prisen fortsatte en langsom tilbagetrækning i hele 2018 og nåede et heltidsniveau på 0,071241 $ den 15. december 2018.

Siden da er prisen kommet sig, og pr. 11. juni 2019 er OAX tilbage til $ 0.236287. Selvom dette er omtrent halvdelen af ​​ICO-prisen, er det også mere end 200% over prisen for 6 måneder siden. OAX-platformen kører stadig på sit testnet, så prisen skal få et løft, når platformen går live i produktion på sin mainnet.

At købe & Opbevaring af OAX

Hvis du tror, ​​at OAX-tokens repræsenterer en værdi til aktuelle priser, kan du købe dem på et par børser, herunder Binance, Latoken og Gate.io. Binance Exchange kontrollerer dog over 70% af lydstyrken til OAX.

Der er sunde volumenniveauer på Binance, hvilket indebærer, at der er rimelige niveauer af likviditet til udførelse af store ordrer med begrænset glidning. Denne afhængighed af Binance kan dog være et problem, da det åbner dem for nøgleudvekslingsrisiko.

Binance OAX

Tilmeld dig Binance og køb OAX-tokens

Når du har dine OAX-tokens, vil du sandsynligvis flytte dem fra børsen. Dette skyldes de iboende trusler, der udgøres af centraliserede børshacks (hele drivkraften bag OAX).

OAX er et ERC-20-token, hvilket betyder at du kan gemme det i enhver kompatibel tegnebog. Dette inkluderer MyEtherWallet og MetaMask samt mange populære desktop tegnebøger som Exodus og Jaxx. Du kan også gemme OAX-tokens i hardware-tegnebøger som Ledger Nano S og Trezor.

OAX Udvikling & Fællesskab

At finde ud af nøjagtigt, hvor meget der arbejdes på et projekt, kan være ret vanskeligt. Der er en række aspekter, der skal overvejes, når man ser på store projekter. Selvom en af ​​de hurtigste måder at få en fornemmelse er gennem deres offentlige kode.

I øjeblikket er den eneste kode, som OAX har stillet til rådighed, deres Proof-of-Concept-arkiver på GitLab. Der er to af disse tilgængelige for brugere til at teste deres decentrale udvekslingsprotokol.

OAX GitLab Repositories

Proof-of-Concept-arkiverne i OAX GitLab

Der har ikke været så meget aktivitet i disse arkiver, og de sidste forpligtelser, der blev skubbet af udviklerne, var for 8 måneder siden. Selvfølgelig arbejder de muligvis protokollen i private arkiver, men det efterlader meget for samfundet at gætte.

Når det er sagt, har OAX-teamet imidlertid forsøgt at være mere åben for projektets udvikling over for samfundet. For eksempel opretholder de en aktiv officiel blog der indeholder regelmæssige “community-opdateringer”.

De er også ret aktive gennem deres sociale medieplatforme. De har en Twitter-konto med over 12.000 tilhængere. Der er også en Telegram kanal med over 4.000 tilhængere indeni.

Jeg sprang ind i kanalen, og holdet var meget nyttigt for tilhængerne. Samtalen var også ganske interessant og manglede den generelle “moon-boy” skam, der findes i så mange andre Telegram-kanaler.

Konklusion

Mens faldet i prisen på OAX kunne have været en grund til at holde sig væk, har de sidste par måneder oplevet et solidt opsving. Mens mønten forbliver en af ​​de lavere markedskapsler, kan potentialet i OAX-projektet ikke ignoreres. Når OAX frigiver sin mainnet, er der en meget god chance for et stærkt rally i OAX-tokenet.

Ideen om en DEX har været overbevisende, men der er ikke nogen, der har fået betydelig trækkraft. OAX kan ændre dette med sit fokus på at kombinere de bedste funktioner i centraliserede og decentraliserede børser.

Holdet bag projektet ser ud til at være meget erfarent og i stand til at opmuntre optimisme til, at de kan gøre dette til et vellykket projekt. Og det faktum, at koden er open source, gør det muligt for udvikling at være en aktiv proces, da samfundet er i stand til at chippe ind.

Alt i alt OAX er et interessant projekt, der i det mindste holder øje med eller muligvis en lille investering, før en mainnet-frigivelse fører til stigende priser på OAX-token.

Fremhævet billede via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me