MyEtherWallet vs. MyCrypto: Hvor skal du gemme dine ERC20-tokens?

En af de mest populære tegnebøger til opbevaring af Ethereum og ERC-20 tokens har været MyEtherWallet (MEW), men projektet delte sig for nylig i to forskellige projekter og til forskellige udviklingsteams.

Opdelingen har skabt en hel del kontroverser og spørgsmål blandt brugere af MyEtherWallet. Opdelingen resulterede også i en ny tegnebogstjeneste ved navn MyCrypto, som var en fork af den oprindelige MyEtherWallet.

MyEtherWallet blev medstifter i 2015 af Taylor Monahan og Kosala Hemachandra. Det blev hurtigt populært, da det var den eneste måde at få adgang til Ethereum i en GUI snarere end kommandolinje på det tidspunkt. Det har fortsat vundet popularitet, da det er velkendt at være strømlinet og en nem måde at opbevare og overføre de fleste af dine ERC-20 tokens i en praktisk tegnebog.

Mens MyEtherWallet-projektet syntes at fungere godt, var der i baggrunden en vis uenighed mellem medstifterne, som kom til spids den 8. februar 2018, da Monahan meddelte, at hun forlod MyEtherWallet og grundlagde en ny platform til at blive kendt som MyCrypto.

På det tidspunkt var MyCrypto intet andet end en gaffel på den eksisterende MyEtherWallet codebase, som primært blev udviklet af Hemachandra. Monahan tog også de fleste af MyEtherWallet-udviklerne sammen med hende og havde planer om at oprette en forbedret version af MyEtherWallet, som var afsluttet og annonceret den 15. maj 2018.

En “ny begyndelse” til MyEtherWallet

Tilbage i februar udgav Monahan en erklæring, der angav årsagen til splittelsen, som fremhævede virksomhedens voksende behov og forskellen mellem de tidlige dage, hvor MyEtherWallet simpelthen var et sjovt sideprojekt. Du kan se den fulde erklæring her.

“MyEtherWallet LLC var tilstrækkelig til de tidlige stadier af vækst. MyCrypto er designet med skalering på næste niveau i tankerne fra begyndelsen. Holdet samlet i løbet af de sidste 9 måneder, og Taylor vil nu bygge, yde support, uddanne og sikre sikkerheden af https://mycrypto.com og alle fremtidige produkter. Ifølge Monahan

Vi er overbeviste om, at dette vil bidrage meget til hele økosystemet på lang sigt.

Som svar har Hemachandra erklæret, at han fortsat er forpligtet til MyEtherWallet, dets udvikling og forbedring.

 MyEtherWallet vil fortsat være online, indtil det, uanset årsag, ikke er online. Som vi gør for en række produkter i dette rum, hvis vi på et hvilket som helst tidspunkt bestemmer domænet, der skal kompromitteres, serverer ondsindet kode eller på anden måde er skadeligt for samfundet, vil vi gøre hvad vi kan for at advare samfundet og forhindre brug af det kodebase og websted.

MyEtherWallet-brugere blev overrasket og chokeret over den tilsyneladende pludselige splittelse, og der var en hel del forvirring i Ethereum-samfundet umiddelbart efter meddelelserne. MyEtherWallet er en kritisk tjeneste for alle, der besidder Ethereum og mange af ERC-20-tokens, og når det kombineres med hardware-tegnebøger, har det givet uundværlig sikkerhed for at beskytte kryptokurver fra hackere.

Er MyEtherWallet stadig sikker?

På grund af kompatibiliteten med et stort antal ERC-20-tokens, for ikke at nævne det faktum, at den blev lavet til den næststørste kryptokurrency, har MyEtherWallet spillet en kritisk rolle i den eksplosive vedtagelse af Ethereum og den enorme vækst i ICO-økosystemet.

Selvfølgelig har dette også gjort MyEtherWallet til et primært mål for hacker og andre dårlige skuespillere, der er tilbøjelige til at stjæle kryptokurver fra andre i stedet for at erhverve dem legitimt som de fleste brugere. For nogle måneder siden blev der frigivet en iOS-app til Apple-butikken, der gjorde det til nummer 3 i økonomikategorien, på trods af at det var en falsk app. Det er overflødigt at sige, at dette startede sikkerhedsproblemerne omkring MyEtherWallet.

Sikkerhedshensyn uddybet under opdeling af MyCrypto, da Monahan overraskende overtog kontrollen med MyEtherWallet Twitter-kontoen og ændrede navnet til MyCrypto uden nogen forudgående varsel til brugerne eller endda til hendes medstifter! Flytningen tilvejebragte forståeligt nok kritik fra kryptovaluta-samfundet, og Hemachandra foreslog endda tidligt, at overtagelsen af ​​kontoen muligvis har været ulovlig.

Mycrypto Twitter-ændring

MyCrypto Twitter-ændring. Kilde: Change.org andragende

Derefter blev kontoen returneret til MyEtherWallet, og Monahan afklarede yderligere ved at angive, at alle MyEtherWallet-aktiver og konti var blevet overdraget til Hemachandra. Skaden blev til en vis grad sket, men den største skade kan have været gjort på Monahans omdømme, da de pludselige ændringer, der blev gjort, kastede hende i et upålideligt lys. Pludselig skiftede håndtaget til den største og mest populære Ethereum-tegnebog sandsynligvis ikke det mest professionelle eller troværdige skridt.

MyEtherWallet har fortsat set DNS-angreb og phishing-angreb, men i store mængder er brugerfondene sikre, så længe de ikke går på kompromis med deres egne tegnebøger. Det er et godt vidnesbyrd om dedikationen til sikkerhed fra Hemachandra og hans nye team af udviklere.

Hvorfor splittede Monahan?

Der var ingen udsagn fra Monahan, der skitserede eventuelle interpersonelle problemer, der forårsagede splittelsen. I stedet leverede hun en omfattende historie med MyEtherWallet og begivenheder, der bidrog til behovet for en ny start.

Monahans erklæring om splittelsen henviste til en omfattende negativ indvirkning på hendes mentale sundhed, søvnmønstre og livskvalitet.

 Værdien af ​​Ethereum steg eksponentielt, og det samme gjorde indsatsen. Hver potentiel bug eller hjælpeforespørgsel blev “den mest presserende ting nogensinde.” Hver monumental opgave afsluttet betød en anden monumental opgave startet.

Der var også antydninger om, at hun havde udført hovedparten af ​​arbejdet med projektet i løbet af det forløbne år med følgende billede fra GitHub Contributions-siden som bevis:

GitHub-bidrag fra Monahan MEW

Monahan-bidrag til Github

Mest specifikt dykker Monahans meddelelse ind i det stigende behov for, at MyEtherWallet drives som en virksomhed. Et større behov for professionalisme, øget finansiering og etablering af vækst var blandt temaerne i ”forklaringen” til splittelsen til MyCrypto-projektet.

Fremtiden for MyCrypto

Mens der var tale om venturekapitalstøtte under den første overgang til MyCrypto-platformen, har der ikke været nogen officiel meddelelse om finansiering. Selvfølgelig betyder det ikke, at det ikke er sket alligevel. MyCrypto har et team på 20 personer og opnåede meget på tre måneders tid. Mange af kritikerne af splittelsen pegede på sandsynligheden for et økonomisk incitament for Monahan til at strejke alene, og det ville ikke være overraskende, hvis det var sandt.

MyCrypto Team

MyCrypto Team. Kilde: Mycrypto

Siden starten har MyCrypto-teamet skitseret en forpligtelse til at udvikle en platform, der leverer en “sikkerhed, kontrol, brugervenlighed, privatliv, decentralisering og tillidsløshed” med fokus på at forblive tro mod MyEtherWallets “open source, privatlivetsindet, gennemsigtighedsfokuseret og rod på klientsiden ”.

Så vidt jeg kan fortælle, og baseret på online kommentarer, har teamet hos MyCrypto gjort nøjagtigt, hvad de har forpligtet sig til at gøre. Jeg tror, ​​at MyCrypto bestemt var lige så sikker som MyEtherWallet, da splittelsen fandt sted i februar. På det tidspunkt var det trods alt den samme software.

Det er ikke længere tilfældet, da MyCrypto-teamet udrullede væsentlige ændringer i kodebasen den 15. maj 2018. Mens brugergrænsefladen forbliver den samme, har der været mange bemærkelsesværdige ændringer i funktionerne og funktionaliteten i forhold til MyEtherWallet. Disse inkluderer alle følgende:

Som du kan se, har MyCrypto-teamet gjort meget. Og indtil videre forbliver alt lige så sikkert og sikkert som MyEtherWallet nogensinde har været.

Konklusion

Oprindeligt var MyCrypto og MyEtherWallet nøjagtigt den samme kode med alle de samme funktioner og den samme sikkerhed. Siden da har MyCrypto udvidet sit funktionssæt ret markant, men ser ikke ud til at have kompromitteret med sikkerheden.

Jeg ved, at der var nogle i kryptokurrency-samfundet, der opfordrede til fuldstændig undgåelse af MyCrypto på grund af den måde, Taylor Monahan håndterede overgangen på, og fordi nogle følte, at hun simpelthen solgte projektet ud.

Jeg kender ikke alle detaljer bag splittelsen, og jeg gætter på, at du heller ikke gør det. Ja, Monahan kunne have håndteret overgangen langt mere professionelt, men vi har alle lavet fejl, og det gør os ikke alle dårlige eller upålidelige. Og lad os også huske, at MyCrypto-projektet er 20 personer, ikke kun Monahan.

Ændring kan være vanskelig at håndtere, men det kan også være godt. Jeg tror, ​​at brugere, der ønsker at forblive hos MyEtherWallet, kan være så sikre på, at Hemachandra kører det på den sikreste og mest sikre måde.

Jeg synes også, at Monahan og hendes team har det godt i MyCrypto, og der er ingen grund til at bekymre sig om, at dine mønter forsvinder derovre. Så begge er gode valg, men det ser ud til, at hvis du vil have flere ændringer og funktioner fremadrettet, så er MyCrypto det bedre valg.

Fremhævet billede via Fotolia, MyCrypto og MEW

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me