Minedrift Monero med CPU’er: Trin-for-trin guide efter RandomX

For dem af jer, der har fulgt Monero de sidste par måneder, vil du vide, at de opgraderede til RandomX-minedriftsalgoritmen.

Hensigten bag denne opgradering var at bekæmpe den konstante trussel, som ASIC-minerigge har udgjort for Monero-økosystemet. Desuden betyder det med opgraderingen til RandomX, at du nu kan udvinde Monero med din CPU. Ingen dyre minerigge og udstyr krævet!

Så du undrer dig måske over, hvordan du ville gøre dette?

Nå, i denne dybdegående guide tager jeg dig gennem de nøjagtige trin, der kræves for at udvinde Monero med din CPU. Jeg vil også give dig nogle af de bedste tip til minedrift.

Hvorfor Opgraderingen?

For dem, der har fulgt Monero-historien i nogen tid, har du uden tvivl hørt om deres kamp mod ASIC-minechips. ASIC-minedrift kan føre til centralisering af et netværk, der kan true Moneros privatliv.

Sidste år gaffede Monero blockchain og foretog små ændringer i koden. Dette syntes at virke et stykke tid, da ASIC’erne, der blev udviklet, blev gengivet. Imidlertid rejste spørgsmålet hovedet for nylig, da det blev klart, at ASIC’er stadig hashing Monero.

Monero Anti ASIC

Moneros Anti ASIC-holdning. Billede via Shutterstock

Problemet lå med den gamle minedriftsalgoritme, som Monero brugte. Dette var kryptonitalgoritmen, der var ret let at udvikle en ASIC til. Derfor kunne Monero fortsætte med at forkaste koden, eller de kunne se på en helt ny løsning.

Indtast RandomX

RandomX er en minedriftsalgoritme, der tager kampen mod ASICs et skridt videre. Det er i stand til at opnå dette ved brug af tilfældig kodeudførelse og hukommelseshårdteknikker.

Desuden blev RandomX optimeret til mere generel CPU-brug. Selvfølgelig kan dette have en pervers effekt på nogle af GPU-minearbejdere, der har hash på den gamle algoritme. Faktisk faldt mineafkastet for de kørende GPU’er betydeligt efter opdateringen.

En tab af en minearbejder er dog en andens gevinst. Da RandomX var optimeret til CPU-minedrift, betyder det, at du kan bruge din hjemmemaskine til at starte minedrift med noget Monero. Så lad os se på, hvordan det nøjagtigt gøres.


XMR RandomX Mining: Trin for trin

Lad os nu få dig klar til at begynde at udvinde XMR med CPU’en i din maskine. Det er en hurtig og nem proces.

Hvis du ikke allerede har en tegnebog, der understøtter Monero, er det første, du skal gøre, at downloade en tegnebog, så du har et sted at modtage XMR, du mine. Vi gennemgik for nylig de bedste Monero-tegnebøger, som du kan bruge til at hjælpe dig med at beslutte, hvilken tegnebog du vil bruge.

Du kunne solo mine Monero, men du bliver næsten helt sikkert nødt til at vente længe på at finde en blok. Den bedre løsning er at bruge en af ​​de mange minedrift puljer. Det er let at konfigurere, og det stabiliserer din indtjening fra minedrift. Vi har tidligere lavet en Monero Mining Pool-guide, men der er også mange andre gode pools, du også kan vælge imellem.

Når du har besluttet, hvilken minedrift, du skal bruge, skal du downloade minesoftwaren til Monero. De to bedste valg er XMR-STAK-RX og XMRIG.

Brug af XMR-STAK-RX

Her er brugsanvisningen XMR-STAK-RX. Bemærk, at al minesoftware identificeres som en virus af Windows. Klik for “Flere oplysninger” og tillad download.

Download af RandomX-filer

Trin 1: Download af filerne

Efter download af den relevante version af XMR-STAK-RX skal du udtrække den, og derefter kan du køre xmr-stak-rx.exe. Du får muligvis en lignende besked fra Windows om, at softwaren er en virus, når du prøver at køre softwaren, igen vil du gerne tilføje den som en undtagelse og lade den køre.

Kører RandomX

Trin 2: Kørsel af de valgte filer

Det åbner et kommandopromptvindue og spørger, om du vil bruge den enkle installationsmetode. Tryk på ‘Y’, og indtast derefter.

Enkel opsætning RandomX

Trin 3: Enkel opsætning

Du bliver spurgt, hvilken valuta du ønsker at mine. Skriv ‘monero’ og tryk på enter.

Valg af Monero XMR-STAK

Trin 4: Vælg Monero

Derefter bliver du bedt om din pooladresse. Vi bruger 2Miners som vores pool. Når du har indtastet den relevante minepool-adresse, skal du trykke på enter.

XMR-STAK Poolvalg

Trin 5: Indtastning af Mining Pool-oplysninger

Derefter bliver du bedt om et brugernavn, som er din tegnebog-adresse eller pool-login. Hvis du bruger en tegnebogadresse, skal du kopiere / indsætte og derefter trykke på enter.

Valg af XMR-STAK tegnebog

Trin 6: Indtastning af din XMR-adresse

Derefter bliver du bedt om en adgangskode. Du kan bare skrive ‘x’ og trykke på enter.

Indtastning af adgangskode XMR-STAK

Trin 7: Indtastning af din XMR-adresse

Derefter bliver du spurgt, om puljen understøtter TLS / SSL. Hvis du er i tvivl, kan du bare skrive ‘n’ og trykke på enter. Hvis du bruger 2Miners som os, skal du skrive ‘n’.

TLS SSL XMR-STAK

Trin 8: Pool understøtter TLS / SSL?

Et andet kommandovindue åbnes, og det kan bede dig om at genstarte. Genstart ikke endnu. Du kan bare trykke på enter, og kommandoprompten skal gå til næste trin. Det originale vindue vil også være åbent, men det kan lukkes nu, når du er færdig med at konfigurere minesoftwaren.

Genstart ikke XMR-STAK

Trin 9: Genstart ikke

Og i det andet vindue skal du se, at du nu udvinder. Du kan muligvis se flere fejlmeddelelser, men til sidst begynder softwaren at bruge din CPU til minning og begynder at opdage blokke.

Minedrift XMR-STAK komplet

Trin 10: Minedrift XMR på XMR-STAK

Nu udvinder du monero ved hjælp af din CPU. Det giver dig en opdatering af antallet af blokke, du har fundet, og XMR, som du har udvundet.

Brug af XMRIG

Hvis du foretrækker det, kan du også bruge XMRIG-minesoftwaren til Monero, men den leveres dog med et standardudviklergebyr på 5%. Du kan ændre det i konfigurationsfilen, men du kan ikke gå under 1%, så XMRIG-miner er ikke gratis.

Her er instruktionerne til download og kørsel af XMRIG.

Download først den rigtige version af minearbejderen fra Github.

Download af XMRig

Trin 1: Download af XMRIG

Når filerne er downloadet, skal de ekstraheres til et sted efter eget valg. Filerne vil næsten helt sikkert blive markeret som en virus, og du bliver nødt til at tilføje en undtagelse for at gemme og senere for at køre minearbejderen.

Kør XMRIG filer

Trin 2: Tillad, at filer køres

Når filerne er udpakket, kan du gå til mappen og se filerne. Du bliver nødt til at åbne config.json-filen med Notepad eller en anden teksteditor (ikke Word), så du kan indstille dine parametre.

Indstil XMRIG-minedriftparametre

Trin 3: Indstilling af mineparametre

Når du har åbnet config.json-filen, skal du rulle ned nær bunden til sektionen kaldet “puljer”. Der vil du tilføje “rx / 0” for algo, “monero” for mønten, pool-adressen for url, din tegnebog-adresse for brugerfeltet og “x” for pasfeltet. Du vil også gerne ændre keepalive-indstillingen fra falsk til sand. Glem ikke parentesen, ellers fungerer minearbejderen ikke korrekt.

Indstil XMRIG Config Settings

Trin 4: Optimale XMRIG Config-indstillinger

Gem og luk filen, og dobbeltklik derefter på xmrig.exe-filen for at starte minearbejderen. Du får en kommandoprompt, der åbnes, og minearbejderen kører.

Minedrift XMRIG kører

Trin 5: Lad XMRIG køre & Minedrift XMR

Der har du det. Du kan nu lade XMRIG køre, og den sender blokbelønningerne til den tegnebog, du har valgt. Selvfølgelig reduceres dette med 5%, da du bliver nødt til at give noget til udviklerne af softwaren – så fordele og ulemper.

Konklusion

Og der har du det, min enkle guide til, hvordan man miner monero med en CPU. Selvfølgelig, hvis du har udvundet XMR med dine GPU-rigge, kan du opdage et fald i dit investeringsafkast, hvilket er en uheldig sidepåvirkning af denne RandomX-opgradering.

Men hvis du vil øge dit afkast fra Mining med dine CPU’er, kan du se på at investere i nogle af høj kvalitet. Disse vil uden tvivl være billigere end omkostningerne ved at købe GPU’er eller avancerede ASIC’er.

For eksempel kan du se for at købe Intel i5 7600 eller den Intel i7 8700k. Begge disse CPU’er skal give dig ekstra penge. I5 har blevet testet til at producere ca. 1,63 kh / s, mens i7 kan levere omkring 2,36 kh / s. Selvfølgelig er dette kun to eksempler, og der er mange andre CPU’er, der kan fungere.

Det kan faktisk være en af ​​de bedste tidspunkter at starte minedrift med XMR med din CPU. Når flere minearbejdere begynder at slutte sig til netværket, vil sværhedsgraden øges, og dit investeringsafkast falder. Sørg for at foretage de relevante beregninger på dette nummer, inden du køber en ny CPU.

Happy Hashing! &# 128521;

Fremhævet billede via Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me