Microsoft & Github: Skal vi bekymre os, og hvordan skal Crypto tilpasse sig?

Hvis du overhovedet følger nyheder om blockchain, kodning og softwareudvikling, har du sikkert allerede hørt, at Microsoft meddelte mandag, at de købte GitHub, verdens største arkiv af open source-software, for $ 7,5 milliarder på lager.

Aftalen står over for lovgivningsmæssig godkendelse fra Europa og USA, men der er ingen tvivl om, at den vil passere, og ved udgangen af ​​sommeren vil GitHub være en del af Microsoft.

Selve tanken sendte kulderystelser op ad min rygsøjle, og der var råb fra softwareudviklere og blockchain-entusiaster over hele verden. Når alt kommer til alt har Bitcoin og de fleste andre blockchain-projekter brugt GitHub til at gemme deres kode og foretage ændringer.

Hvad vil der ske, når Microsoft, en gang kendt som en af ​​de dybeste modstandere af open source-software, bliver ejer af selve knudepunktet for open source-software? Behøver vi bekymre os? Hvilke planer har Microsoft for GitHub?

Lad os grave ind og se nogle af de mulige konsekvenser af dette overraskende og historiske køb.

Den indledende nedfald

En af de allerførste ting, der skete, er at folk begyndte at flytte deres projekter væk fra GitHub. Faktisk har deres konkurrent GitLab sagt, at de har set 10 gange antallet af arkiver, der er oprettet siden søndag.

De hævdede også 13.000 depotmigrationer i de første 24 timer efter meddelelsen. Selvfølgelig er der 85 millioner opbevaringssteder, så dette var bare en dråbe i spanden. Det er også interessant, at et af de travleste opbevaringssteder efter meddelelsen var et, der indeholdt et script til migrering af dit GitHub-lager til GitLab.

GitLab brugervækst

Og i blockchain-rummet var privatlivets mønt Monero en af ​​de første, der meddelte muligheden for at forlade GitHub. Faktisk sagde udviklerne, at flytningen ville være ret let, da de allerede har et backup-lager på GitLab. Men de fortsatte med at sige, at de kunne beholde GitHub som backup-lager, hvilket betyder, at de ikke er helt overbeviste om, at Microsoft-køb vil betyde dårlige ting for GitHub.

Og hvad med bedstefaderen til kryptokurver – Bitcoin? De har haft deres kodelager på GitHub siden starten, men gør det nogen forskel for Bitcoin Foundation, der ejer open source-arkivet?

Indrømmet, dette er kun en mands opfattelse, men i en tweet efter offentliggørelsen sagde Wladimir van der Laan, at BTC-arkivet skulle bevæge sig og hævdede:

“Intet rigtigt travlt, men jeg forventer, at dette er begyndelsen på en lang smertefuld vej af GH mod forældelse, muligvis ender på samme måde som CodePlex gjorde.”

Mens der ikke er noget, der på dette stadium antyder, at Microsoft er ude for at starte vandringsgebyrer og plyndring af data, er dets ejerskab af et samfund, der er stolt af decentralisering, svært for mange.

Hvad er Microsofts intentioner?

Microsoft og Github Meeting

Kilde: Microsoft

Mange ved det ikke, men Microsoft har allerede mere end 2 millioner arkiver på GitHub og siger, at det er den mest aktive bruger på platformen. Hvilket er meget muligt i betragtning af det enorme antal arkiver og det store antal udviklere og projekter hos Microsoft.

Dette i sig selv gør ikke Microsofts hensigter rene, og faktisk kan du være sikker på, at de vil have deres aktionærer i tankerne langt mere end fortsættelsen af ​​open source-udvikling.

De følgende 5 implementeringer er direkte fra en tale holdt af Microsoft CEO Satya Nadella, CFO Amy Hood, GitHub medstifter og nuværende CEO Chris Wanstrath, og den kommende GitHub CEO (og Xamarin-grundlægger) Nat Friedman efter meddelelsen om overtagelsen.

  1. Microsoft er helt ombord med open source. Dette har været et udviklende tema, og vi skal huske, at Satya Nadella er en anden administrerende direktør end Steve Ballmer, der var fanatisk imod open source-software. Nadella har sagt, at GitHub vil udvikle sig ved hjælp af tre brede strategier: give udviklere mulighed for “på hvert trin i udviklingslivscyklussen”, fremskynde GitHub-brugen til forretningsudviklere og bruge platformen til at bringe Microsofts egne udviklerværktøjer til et bredere publikum..
  2. Github forbliver en åben udviklerplatform og bevarer sin egen identitet og uafhængighed svarende til det, vi allerede har set med Minecraft og LinkedIn-opkøbene. Husk, at den kommende administrerende direktør Nat Friedman har en lang historie med open source-support, og han siger, at Microsoft ikke vil rode med, hvad der fungerer med GitHub. I stedet vil målet være at gøre GitHub til en bedre GitHub.
  3. Microsoft er forpligtet til skyen i alle ting og vil også tilslutte GitHub til cloud-tjenester. Ikke kun dens egne Azure Cloud Services, men også Google Cloud Platform og Amazon Web Services. Planen er at give udviklere værktøjerne og evnen til at kode for cloud, mobil, edge computing og Internet of Things (IoT).
  4. Microsoft planlægger allerede at udnytte GitHub-markedet til at tilbyde Microsoft-udviklerværktøjer og -tjenester. Nogle af dem er allerede open source.
  5. Integration af Visual Studio Code vil ske, men GitHub vil fortsætte med at støtte andre kodeditorer, så udviklere kan bruge hvilken som helst kodeditor, de ønsker. Der er også fremtidige planer om at integrere Visual Studio Team Services for at bringe den tilbudte funktionalitet.

Friedman har også understreget, at der ikke vil blive implementeret nogen reklame på GitHub, da Microsoft ønsker at undgå den skade, der blev gjort på SourceForge, som er blevet en sump af annoncer og pop op-vinduer, der har forsinket downloads til fordel for at få flere annoncer foran brugerne . Friedman har indrømmet;

hvis Microsoft skruer dette op, mister vi udviklernes tillid i en generation.

Er Microsoft uklart?

Upfront Microsoft er meget direkte med at forkynde deres støtte til udviklere og open source og GitHub, men hvad betyder det egentlig?

Hvis du ser på de implementeringsplaner, der er skitseret ovenfor, vil du se, at Microsoft-produkter vil blive integreret i GitHub, og i betragtning af virksomhedens tidligere historie kan dette være en meget tæt integration.

Satya Nadella

Satya Nadella. Kilde: Twitter

Sikker på, at udviklere stadig vil have adgang til andre værktøjer, men Microsoft-produkterne ser ud til at være placeret foran og i centrum. Hvis Visual Studio Team Services fremsættes til versionskontrol, og dette påvirker brugen af ​​Git, bliver GitHub VSTSHub?

Jeg tror, ​​det gør det, og jeg synes også, det er præcis, hvad Microsoft har planlagt. Ikke i en skubbe det ned i din hals stil, men en stille, langsom og snigende måde, der bringer forandring på en ubemærket måde.

I slutningen af ​​dagen er Microsoft et børsnoteret selskab, og dets ultimative ansvar er at tjene overskud for aktionærerne. Selvom de måske lyder altruistiske i deres køb af GitHub, har de ikke brugt 7,5 milliarder dollars uden den fulde forventning om at tjene disse penge og meget mere tilbage i fremtiden.

Du kan være sikker på, at der blev brugt tusinder af timer på at undersøge, hvordan man kunne tjene penge på GitHub, ligesom der sandsynligvis blev brugt tusinder af timer på at udvikle en plan, der gjorde det muligt at købe GitHub uden at tippe deres hånd – hvilket minimerer antallet af udviklere, der spring skib i starten.

Gå hvor koderne er

Microsoft ser tydeligvis, at kodning og softwareudvikling bliver stadig vigtigere i det 21. århundrede, og de vil kontrollere det rum, hvor kodere mødes. Desværre er kodere, og især koderne, der er involveret i blockchain- og kryptokurrencyprojekter, stærke tilhængere af decentralisering, og bare det faktum, at GitHub nu kontrolleres af en central virksomhedsenhed, er nok til at sende dem til at søge efter grønnere græsgange.

Det er i øjeblikket GitLab, men andre alternativer inkluderer BitBucket og Tastebase, som giver private arkiver, der er krypteret, med Bitcoin blockchain, der bruges til at forankre identiteter.

Bunden er, at Git stadig er det samme open source-versionskontrolsystem, som det altid har været. GitHub er en platform til brug af softwaren, men det er en triviel ting at forlade GitHub og flytte til en anden udbyder. Selv de, der venter på nu for at se, hvordan Microsoft kan handle, kan hurtigt flytte til en anden tjeneste, hvis det begynder at se ud som om Microsoft virkelig ikke har de bedste interesser for open source og udviklere i tankerne..

Konklusion

I øjeblikket giver Microsoft hvert indtryk af, at tingene forbliver de samme på GitHub, men de har allerede givet antydninger til de kommende ændringer. Og disse ændringer kan omfatte den nuværende GitHub-implementering. Alligevel er det let at se, at de rent faktisk vil markedsføre Microsoft-produkter og -tjenester. GitHub bevarer sine open source-arkiver, men det bliver centraliseret. Om det gør det uegnet til blockchain-projekter, skal stadig ses.

Den gode nyhed er, at det er ret nemt at flytte fra GitHub til en anden platform, der understøtter brugen af ​​Git. Faktisk har mange blockchain-projekter allerede sikkerhedskopier på GitLab eller andre Git-platforme, hvilket gør det lettere stadig blot at efterlade en README på GitHub, der forklarer, at lageret er flyttet andetsteds.

Mens Microsoft hævder, at de ikke foretager nogen uønskede ændringer på GitHub, er sandheden, at de ikke kunne følge op med det. De overvåges af aktionærerne og bliver ikke kun nødt til at retfærdiggøre køb af $ 7,5 milliarder, men finde en måde at inddrive omkostningerne og fortjenesten på.

Og selvom den nuværende administrerende direktør og ledelsesteamet i Microsoft synes at understøtte open source, betyder det ikke, at en ny CEO ikke kunne komme ind, der har den samme holdning til open source, som Steve Ballmer var berømt for..

Fremhævet billede via Fotolia, Github og Microsoft

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me