Medejer af etablerede Bitcoin-websteder ønsker en hård gaffel

Cøbra er medejer af Bitcointalk.org og Bitcoin.org. Disse websteder har eksisteret siden begyndelsen af ​​Bitcoin og er kendt for at have nogle af de stærkeste meninger i samfundet.

De ser også konkurrerende kæder som Bitcoin Cash som arch nemesis og har været imod enhver stigning i blokstørrelsesgrænsen. Vi så det sidste år, da de indtog en stærk holdning mod SegWit2X hardfork. I sidste ende mislykkedes hardfork, men de holdt dialogen i gang.

En anden fjende, som disse websteder har zoneret, er et firma kaldet Bitmain og dets administrerende direktør, Jihan Wu.

Bitmain er den største producent af ASIC’er til Bitcoin-minedrift (applikationsspecifikke integrerede kredsløb). De er også et af de største mineselskaber med en stor procentdel af global hashpower.

Har Cøbra virkelig mening med at anmode om hardfork, og skal samfundet overveje det? Lad os se.

Gripen med Bitmain

I en medium post af Cøbra, gjorde han det kendt, at hans hovedgreb med Bitmain var minearbejderkoncentration af Bitcoin-netværket. Argumentet er, at centralisering er i strid med forestillingen om Bitcoin-netværket og kan skade sikkerheden af ​​det.

Når han nævner sikkerhed, taler han om risikoen for et berygtet 51% angreb. Dette er i det væsentlige scenariet, når en minearbejder har nok minekraft til at destabilisere netværket og handle på en “uærlig” måde. Han sagde, at:

Hashratet er allerede blevet misbrugt for at give politisk støtte til hensynsløse og farlige forsøg på hård gaffel. De har i bedste fald tvivlsom troskab til Bitcoin og synes mere interesseret i at støtte Bitcoin Cash, hvilket underminerer netværket, der bruger dem

Han nævnte også nogle skøn over Bitmains indtjening for 2017, der blev produceret af Bernstein. Den pågældende rapport hævdede, at Bitmain muligvis havde opnået mellem $ 3 mia. Og $ 4 mia. I driftsresultat sidste år. De beregnede en bruttomargin på ca. 75%.

Han tager også fat på det faktum, at de fleste minearbejdere er baseret i Kina. Han betragter den politiske situation i Kina som en trussel for hele økosystemet. Han hævder, at:

Minearbejderne er i en position, hvor den kinesiske regering til enhver tid kan overtage deres udstyr

Dette kan være en langt hentet påstand i betragtning af, at den kinesiske regering har slået ned på Bitcoin-mineselskaber. Mange af minearbejderne flytter nu deres aktiviteter til andre lande som Canada.

Cøbra har ikke holdt sine slag og har endda sammenlignet minedriftskontrollen af ​​Bitmain som nogen, der holder en pistol mod dit hoved. Han siger, at det er irrationelt at antage, at Bitmain og Jihan har incitamenter, der er “ærlige”, og at truslen altid er til stede.

Hans foreslåede løsning

Den foreslåede løsning, der er præsenteret af Cøbra, er en hybrid løsning, der vil indeholde en version af en Proof-of-Stake (POS) minedrift. Algoritmerne, der understøtter denne teknologi, skal muliggøre lettere ASIC-produktion, så nye deltagere let kan udfordre Bitmain.

Dette hybrid PoW- og PoS-system er noget, som Ethereum-netværket i øjeblikket også overvejer. Ethereum arbejder i øjeblikket på deres Casper POS-protokol, som de håber vil flytte netværket væk fra antal knusende maskiner til et system til validering af masternoder.

I modsætning til i Bitcoin-økosystemet er Ethereum-hashing-funktionen (ETash) dog mere ASIC-resistent og er derfor meget mere distribueret. De bevæger sig til en hybrid løsning for at hjælpe med at skalere netværket.

Bitmains svar

Jihan Wu er ikke så aktiv online som mange cryptocurrency-påvirkere. Han har gjort det kendt, at han støttede en forøgelse af blokstørrelsen sidste år. Han er også en stolt Bitcoin Cash-talsmand og afsætter en stor del af hashing-kraft til netværket.

Alligevel mente han, at det var passende at svare på de beskyldninger, der blev rettet mod ham. Som svar på en af ​​de tweets, som Cøbra udsendte, meddelte Jihan, hvem han troede centraliserede diskussionen på netværket.

Altough Jihan har et punkt med hensyn til udviklingen i udviklingen på Ethereum blockchain, Bitcoin har været igennem nogle ændringer, herunder implementeringen af ​​Segregated Witness sidste år.

Der har også været gjort et stort stykke arbejde med andre off-chain-skaleringsløsninger såsom Lightning-netværket, som allerede har indflydelse på at nedbringe Bitcoin-transaktionsgebyrer..

Er løsningen mulig?

Mens Cøbra uden tvivl har lavet et antal gyldige punkter med hensyn til minearbejdskontrol, ser det ikke ud til at være den bedste løsning at ændre Bitcoin-konsensusalgoritmen. Bevis for indsats kan også føre til en situation med centralisering med virkelig stærke masternoder.

Desuden er det at foretage ændringer i Bitcoin-protokollen noget, som kerneudviklerne var voldsomt imod sidste år. Dette var grunden til, at de var imod SegWit2X-gaffelen, og det ville være hyklerisk at ændre deres holdning.

Endelig er der mange, der ser handlinger fra nogle i Bitcoin-kernesamfundet som centraliserede. Dette er noget, der kan bevises af mange af kommentarerne til indlægget. Der er legitime bekymringer, som mange kan have med Bitcoin, og det hjælper med at have en ucensureret platform til at give udtryk for dem.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me