Loopring-gennemgang: Dex-protokol med høj kapacitet

Loopring (LRC) har fået en hel del trækkraft for nylig. Tokenet var deprimeret i anden halvdel af 2019 og i starten af ​​2020, men har siden midten af ​​maj været opladet højere, efter at projektet endelig lancerede sin decentrale børs (DEX) ca. to måneder tidligere.

Entusiasmen for projektet skyldes det stadigt presserende behov for decentraliserede udvekslinger og fordelene, som disse formodes at medføre kryptovaluta-brugere. Lavere gebyrer, sikrere udvekslinger og mere gennemsigtighed er blot nogle få af grundene til, at mange projekter forsøger at udvikle DEX-løsninger.

Imidlertid er Loopring løsningen, og hvis du overvejer det?

I denne gennemgang af Loopring vil vi tage et dybt dyk på projektet inklusive teknologien, teammedlemmerne og konkurrencen. Vi vil også se på de langsigtede udsigter for LRC-tokens i et stadig mere ustabilt og skeptisk samfund.

Hvad er Loopring?

Loopring er en Ethereum-baseret decentral udvekslingsprotokol, der oprettes for at give brugerne mulighed for at udveksle aktiver på tværs af forskellige børser. Loopring er ikke en decentral udveksling i sig selv, men i stedet letter decentral udveksling ved hjælp af ordrematching og ringedelingsteknologier. Kort sagt giver det enhver mulighed for at opbygge højkapacitets, ikke-frihedsberøvende ordreboksbaserede udvekslinger på Ethereum ved at udnytte Zero-Knowledge Proofs.

I stedet for blot at stå som en anden decentral børs søger Loopring at samle ordrer fra så mange børser som muligt og derefter udfylde disse ordrer ved at matche dem med ordrebøgerne for alle børser, der deltager i Loopring-netværket.

Fordele ved Loopring LRC

Fordele ved Loopring. Kilde: Loopring

Loopring giver både decentraliserede og centraliserede børser mulighed for at deltage i Loopring-netværket, hvilket giver alle børser adgang til øget likviditet fra tværs af en række blockchains. Det giver også investorer adgang til den bedst mulige prisfastsættelse uden at skulle krydstjekke flere forskellige børser.

Bedst af alt er, at Loopring er blockchain agnostisk, og det betyder, at enhver platform, der har implementeret smarte kontrakter, vil kunne integreres med Loopring. Indtil videre er Ethereum og NEO blevet integreret, og mens der var planer om at integrere yderligere platforme, er disse planer sat på hold, mens holdet arbejder på at udvikle kernen i Loopring DEX.

Hvordan Loopring fungerer

En fordel ved at bruge Loopring til forhandlere er, at de opretholder kontrol over deres midler, som er fastlåst i en smart kontrakt, når ordrer afgives. Dette er en ændring i version 3.0 af Loopring, og den blev implementeret for at øge platformens sikkerhed.

Online LoopRing tegnebog

Online Loopring tegnebog. Kilde: Loopring.io

Dette system giver brugerne fuld kontrol over deres midler og ordrer og tillader, at en ordre øges, trimmes eller endda annulleres når som helst, før den udføres. Det kan også sammenlignes med ordrestrømmen set fra centraliserede børser, hvilket gør det mere kendt for handlende.

Lad os se nærmere på, hvordan ordrer fungerer med Loopring, og give dig flere detaljer vedrørende ringminearbejdere og relæer uden for kæden.

Placering af en loopring-ordre

Når brugerne er klar til at foretage en handel, sker det gennem loopring.io-tegnebogen og underskrives med brugerens private nøgle. Ordren videresendes derefter til de smarte Loopring-netværkskontrakter såvel som off-chain-relæknuderne.

DEX Online tegnebog

Loopring decentral online udveksling. Kilde: Loopring.io

De smarte kontrakter sikrer, at midlerne i din tegnebog byttes ordentligt til de mønter, du handler, mens off-chain noder opretholder ordrebogen og sender den til ringminearbejderne.

Ring minearbejdere forklaret

Ringminearbejderne har ansvaret for at sikre, at ordrer kan udfyldes, indtil ordren faktisk er udfyldt eller annulleret. Ringminearbejdere kompenseres for at udføre denne service enten med et gebyr i LRC eller en delt margen på ordren.

Dette system sikrer, at minearbejdere betales retfærdigt for deres service og giver dem et incitament til at finde den bedste kurs for handlende, da de kan øge deres margin, hvis de finder en bedre valutakurs. Det reducerer også teoretisk alle arbitragemuligheder, da protokollen altid skal have den bedste handelsværdi.

Margin split loopring

Repræsentation af 60% Margin Split. Kilde: Loopring Whitepaper

Når minearbejderen har gennemført en ordrering, kontrollerer Loopring smart kontrakt for at sikre, at ordren kan udfyldes. Så længe alt tjekker ud på begge sider af handelen, overfører den smarte kontrakt de relevante mønter til hver side af handelen. Denne swap er en atomær swap og forekommer direkte fra smart kontrakt til tegnebog.

Bestil ringe og ordredeling

Disse to funktioner adskiller Loopring fra andre decentrale udvekslingsplatforme som OpenLedger, Waves, IDEX og Stellar. Ordreringen letter processen med ringtilpasning, som er metoden, der bruges til at udføre ordrer ved at stramme dem sammen.

Det giver også mulighed for ordredeling, når en ordre ikke kan gennemføres med en enkelt handel. Denne ordredeling opdeler ordrer i partialer, hvis det er nødvendigt, indtil det fulde originale ordrebeløb endelig er udfyldt.

For bedre at illustrere, hvordan dette fungerer, skal du overveje en gruppe forhandlere, der placerer ordrer på Loopring-netværket. Bob, Sarah og Earl søger alle at handle. Bob vil handle 2 OMG for 10 ARK, Sarah vil handle 21 EOS for 1,5 OMG, og Earl vil handle 20 ARK for 40 EOS.

Ring-matching-teknologi ville danne disse tre ordrer i en enkelt ordrering og udfylde hver af ordrene. Når de smarte kontrakter på Loopring godkender ordrer, vil alle modtage de mønter, de ønsker at få.

Nu tænker du måske, at alle ikke rigtig modtog de mønter, de leder efter, fordi Bob fik sin 10 ARK< men har stadig 0,5 OMG tilbage, og Earl har ikke udfyldt sin ordre på 10 ARK til 19 EOS. Sarah er den eneste erhvervsdrivende, der havde fuldført sin ordre. Ikke bekymre dig, resterne bliver alle behandlet af ordredelingssystemet igen og føjes til en anden ordrering, indtil de delvise ordrer er fuldstændigt udfyldt.

LOOPRING 3.0

Loopring 3.0 er den seneste iteration af protokollen, der giver meget bedre ydeevne uden kompromis med sikkerhed. Det blev designet med to hovedmål i tankerne – ydeevne og sikkerhed. Det sikrer, at brugerne altid er i stand til at trække deres kapital ud, uanset hvad der sker.

Selv i værste tilfælde er brugerne i stand til at trække deres kapital ud ved hjælp af Merkle Proofs genereret fra on-chain-data, så længe On-Chain-datatilgængelighed er aktiveret. Dette undgår behovet for at stole på enhver central part eller bede om hjælp til at inddrive aktiver.

Loopring 3.0 har migreret de fleste beregninger off-chain og forbedret gennemstrømning og omkostninger markant. Brugerkontosaldoer og transaktionshistorik er alle organiseret off-chain i et Quad-Merkle Tree. Alle brugertransaktioner og anmodninger batches og behandles i store batcher off-chain med tilstandsroden efter hver batchproces og derefter offentliggjort i blockchain. Dette muliggør genopbygning og verifikation af statsrødder.

Loopring v 3.0

Loopring 3.0 Stats vs. version 2 med & Uden datatilgængelighed. Kilde

Disse ændringer kræver nogle kompromiser. Den ene var, at ordrer ikke længere deles mellem flere børser og nu skal matches af en dedikeret relayer. Og brugerne skal nu faktisk deponere deres aktiver i en smart kontrakt for at gøre dem tilgængelige for ordrebogen.

Med Loopring 3.0 og OCDA aktiveret kan så mange som 2.025 handler pr. Sekund afvikles. Hvis OCDA er deaktiveret, hvilket også resulterer i, at sikkerhed henvises til det konsortium, der vedligeholder dataene, øges kapaciteten til 16.400 handler pr. Sekund.

Til sammenligning kan de tidligere versioner af Loopring og de fleste aktuelle DEX-protokoller kun afvikle op til 3 handler pr. Sekund. Loopring 3.0 giver en DEX mulighed for at matche udførelsen af ​​centraliserede børser.

Du kan lære mere om Loopring 3-protokollen ved at læse Loopring design dokument.

Loopring’s Superior DEX Performance

Idéen om en decentral udveksling er ikke en ny. Der er skabt en hel del gennem de sidste par år, både på og uden for Ethereum. De største problemer, som alle disse DEX’er står over for, er mangel på kapacitet og høje omkostninger.

Disse skalerbarhedsproblemer har forhindret DEX-modellen i at blive bredt vedtaget, da professionelle forhandlere og market makers ikke er i stand til at bruge en DEX som et vigtigste handelssted. Loopring har været i stand til at løse skalerbarhedsproblemer uden at gå på kompromis med sikkerhed.

Loopring 3 gennemløb

Gennemstrømning på Loopring 3.0 w / & uden OCDA. Billede Kilde

Ved endelig at bringe zkRollup tilgang til en DEX Loopring løser problemerne næsten alle andre DEX konfronterer. Brug af zkRollup flytter beregninger fra blockchain og udsender kun tilstandsrødder og de tilsvarende bevis til blockchain.

Dette gør Ethereum-blockchain til et datalag til Loopring og giver mulighed for gennemstrømning på så mange som 2.025 handler pr. Sekund med On-Chain Data Tilgængelighed (OCDA) eller op til 16.400 handler pr. Sekund uden OCDA. Dette giver også Loopring-handelsomkostninger så lave som $ 0,00015, hvilket holdet mener kan yderligere optimeres til så lave som $ 0,000075 på kort sigt.

Holdet mener, at dette gør Loopring velegnet til professionelle handlende og institutioner, der måske ønsker at anvende handelsbots og algoritmiske handelsmetoder. Loopring vil være den første DEX, der tilbyder denne funktionalitet, og de mener, at dette endelig vil gøre ordrebogsbaserede DEX’er kommercielt levedygtige. Dette skulle snart føre til fortrængning af centraliserede børser.

Loopring-teamet

Daniel Wang er grundlægger og administrerende direktør for Loopring. Han kørte tidligere Coin Port, en central børs, i 2014. I løbet af den tid forsøgte han at løse de problemer, der var forbundet med centraliserede børser, men kom til den konklusion, at problemerne ikke kunne løses, da de var iboende i den centraliserede børsmodel..

Loopring-teammedlemmer

Senior Loopring-teammedlemmer

Dette førte til konceptualisering og eventuel oprettelse af Loopring. Han var også medstifter og vicepræsident for Yunrang Technology tidligere og havde også en stilling som Google Tech Lead.

CMO for Loopring er Jay Zhou, der tidligere arbejdede i Risk Operation Unit i Paypal, og tidligere også var ansat hos Ernst & Ung. Derudover var han en af ​​de vigtigste grundlæggere af SJ Consulting.

Det tredje medlem af kerneteamet i Steve Gou, der har titlen CTO hos Loopring. Han arbejder tæt sammen med projekterne Chief Architect Brecht Devos.

Loopring’s køreplan

Loopring frigivet en Køreplan for 2018 ved afslutningen af ​​2017 og de gjorde langsomme fremskridt mod at nå målene i dette dokument. Elementer som frigivelse af Loopr-tegnebøgerne og mobilbøgerne blev afsluttet efter planen.

Loopring begyndte også at implementere andre blockchains, hvor NEO blev tilføjet midten af ​​året i 2018. Men siden da er der ikke tilføjet nogen andre blockchains, og skubbet til at tilføje nye blockchains er sat på hold. Der var på et tidspunkt planer om at tilføje QTUM-support med et LRQ-token, men disse planer er blevet skrottet.

Lanceringen af ​​Loopring DEX blev meget forsinket fra de oprindelige planer, men betaversionen blev endelig lanceret i slutningen af ​​februar 2020. Der er stadig nogle milepæle, der endnu ikke er opfyldt, for eksempel support til ERC223 og handel mellem ERC2230 og ERC20-tokens. De var også i stand til at implementere decentraliseret styring gennem dxDAO og har stadig planer om at oprette deres egen native DAO, som vil blive finansieret gennem de indsamlede handelsgebyrer..

En forbedring foregår bag kulisserne er forbedringen af ​​ring-mining algoritmer. Da ringene er raffineret til at omfatte mere end tre ordrer, giver det mulighed for større likviditet, mindre prisspred og et bedre fungerende marked generelt.

Loopring-konkurrence

Når Loopring går ind i sfæren for centraliserede og decentrale udvekslinger, kan det se ud som om konkurrencen om dem vil være hård. Men hvis du tager en dybere overvejelse, vil du se, at snarere end at være en konkurrent til børserne, ser Loopring ud til at blive en partner med alle børser ved at give dem noget, de alle har brug for – likviditet.

Loopring Vs. 0x protokol

Loopring Vs. 0x protokol

På overfladen ser det ud til, at 0x sigter mod det samme mål som Loopring, men der er en nøgleforskel mellem de to. Hvor 0x tillader enhver at køre en node som en decentral børs, og alle ordrer behandles off-chain, men afvikles on-chain, får 0x kun sin likviditet fra børser etableret på 0x-platformen. Dette er en enorm forskel fra Loopring, hvor likviditet kommer fra enhver børs, der forbinder til Loopring-netværket.

Der er nogle andre konkurrenter som Kyber Network, Blocknet og Bancor. Med Kyber Network og Bancor er der likviditetspuljer og ordrematching, der sikrer, at handler overholdes på tværs af smarte kontrakter, og Blocknet fungerer på samme måde udelukkende med ordrematchning. Der er ikke en konkurrent, der kan tilbyde de ringordrer, der oprettes ved ringmatchning på Loopring-protokollen.

LRC-prishistorik

Ligesom alle andre aktiver i kryptovaluta-økosystemet tog Loopring’s LRC-token et kæmpe hit i 2018. Efter at have nået en højeste tid på $ 2,19 den 9. januar faldt prisen, hoppede i april og faldt støt gennem 2018 og ind i 2019.

Pr. Begyndelsen af ​​2020 var prisen på token helt ned til $ 0,0225, hvilket var lige ved det laveste niveau på $ 0,019861 hit den 18. december 2019. Prisen er begyndt at stige væsentligt efter beta-lanceringen af ​​DEX dog fra og med begyndelsen af ​​juni 2020 handler LRC-token til $ 0,087895 for en gevinst på næsten 300% i første halvdel af 2020.

LRC-prisydelse

LRC-prisydelse. Billede via CMC

LRN-tokenet, der blev oprettet til NEO-blockchain, er i endnu værre form. Efter at have nået et højdepunkt på $ 3,32 lige efter frigivelsen i maj 2018 faldt LRN-token til $ 0,009917 fra starten af ​​2020. Og det fortsatte med at falde til $ 0,007-området inden maj 2020. I modsætning til det oprindelige LRC-token er opsvinget i LRN-token har været mere dæmpet med LRN, der handles til $ 0,017040 pr. juni 2020.

Et positivt tegn er mængden af ​​ETH, der låses fast i Loopring-smarte kontrakter. Baseret på data fra Defipulse.com dette beløb er sprunget fra $ 767.000 pr. 12. marts 2020 til $ 7.994 millioner pr. 9. juni 2020.

Mens noget af dette skyldes øgede handelsvolumener, skyldes meget af det også den indsatsfunktion, der blev tilføjet til Loopring 3.0. Denne indsatsfunktion giver brugerne mulighed for at satse deres LRC (mindst 90 dage) og kræver også udvekslinger for at stake overalt fra 250.000 til 1.000.000 LRC.

Hvor kan man købe og opbevare LRC

Loopring LRC er noteret på ganske få børser, men den største volumen er på Bithumb efterfulgt af DragonEX. Du kan også købe LRC på Binance Exchange. Dette betyder, at du først skal købe en anden kryptovaluta fra en fiat-gateway, før du kan købe dem.

NEO Loopring LRN er kun opført på Gate.io og DragonEX, med næsten hele lydstyrken på Gate.io. Både LRC og LRN kan købes med ETH og USDT, og LRC kan også købes med BTC.

Binance LRC

Tilmeld dig Binance og køb LRC-tokens

Da LRC er et ERC20-token, kan det gemmes i enhver ERC20-kompatibel tegnebog som MyEtherWallet eller MyCrypto. Alternativt kan du gå over til Loopring-webstedet og downloade den officielle tegnebog.

Konklusion

Det faktum, at Loopring tilbyder en decentral udvekslingsprotokol, der tillader enhver udveksling at deltage, er en stor forskel og en fordel for Loopring. Der er ingen konkurrence om at slå de etablerede centraliserede børser ud eller de stigende decentrale børser.

I stedet søger Loopring at slutte sig til alle børser og give øget likviditet på tværs af hele kryptokurrencymarkedet. Ud over at øge likviditeten har det også potentialet til at fjerne arbitrage på kryptokurrencymarkeder takket være den laveste ordreprismatch, der er en del af protokollen.

Ulempen har været den enorme forsinkelse med at få Loopring DEX lanceret. Selv nu er det kun i beta, og denne forsinkelse kunne have fået Loopring til at miste dyrebart momentum. Selvfølgelig er det stadig meget tidlige dage i DeFi-rummet, så måske vil forsinkelsen ikke være for skadelig i det lange løb.

Brugen af ​​ring-matching og ringordrer adskiller Loopring fra andre decentrale børser, og da de fortsætter med at forfine ring-matching, kunne vi se en endnu større stigning i markedets likviditet, når tre eller flere ordrer er parret. Derudover er Looprings model for ordredeling en forbedring i forhold til traditionel ordrematchning, hvilket giver mulighed for mere fleksibel køb og salg.

Måske er en af ​​de største styrker den blockchain agnostiske fleksibilitet, som Loopring kan drage fordel af. Så længe en blockchain inkluderer smarte kontrakter, kan den bruge Loopring-netværket, så ordrer kan udfyldes gennem flere forskellige veje. Desværre har Loopring sat dette aspekt af projektet på hold.

Når Loopring tilføjer likviditet og udjævner spillereglerne, bør decentrale børser kunne se øget adoption, og Loopring selv vil drage fordel af yderligere børser, der slutter sig til sit netværk.

Fremhævet billede via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me