Liberland – Din Bitcoin-venlige Libertarian Micronation

Har du nogensinde drømt om at leve i et libertarisk paradis? Hvad med en med masser af sandstrande? Hvad hvis en af ​​de primære valutaer i dette potentielle paradis er bitcoin?

Det er drømmen bag Liberland, en mikronering, der blev noget uofficielt dannet tilbage i 2015 mellem Serbien og Kroatien.

Men hvad er Liberland, og er der nogen der virkelig bor der?

Libertarianism – en grov oversigt

Mange, der støtter kryptokurrency på ideologisk niveau, har tendens til at læne sig mere mod libertarisk overbevisning. Libertarianism er tanken om, at individuelle friheder og valg skal være de vigtigste ting, der beskyttes af et samfund.

Generelt mener libertarianisme, at regeringer skal være så små som muligt og have så lidt indflydelse på et individs liv som muligt. For eksempel er en ret almindelig overbevisning inden for det libertarianske tankespektrum, at alt, hvad voksne indrømmer, gør for sig selv, der ikke skader nogen anden, skal være lovlige.

For eksempel bør rekreative stoffer ifølge mange libertarer være lovlige. Ligeledes er libertarianisme helt imod alt, hvad man kan beskrive som en barnepige.

Da kryptokurrency muliggør fuldstændig uafhængig og suveræn kontrol over ens økonomi uden indblanding fra regeringer eller banker, synes det for mange til at være et perfekt værktøj.

Berømte amerikanske kunstnere Penn & Teller er to velkendte og meget åbenlyse libertarer. Deres tidligere HBO-show, “Penn & Fortæller: Bullshit!“, Er noget af et indledende kursus til libertianisme, der er flettet ind i efterforskninger, magi og komedie.

Liberland, et paradis eller bare en fantasi?

Liberland Flag

Liberland Flag. Kilde: Wikipedia.org

Tilbage i 2015 blev landet Liberland erklæret af dets skaber og nuværende præsident, Vít Jedlička. Placeringen af ​​Liberland er i et omstridt område mellem Serbien og Kroatien. I øjeblikket hævder begge disse nationer ejerskab af det stykke jord, hvor Liberland angiveligt eksisterer.

Denne unikke balance betyder, at ingen af ​​landene ønsker at angribe territoriet. Dette gør ifølge Liberland jordstykket til et “ingenmandsland”, og det er således klar til at tage fat.

I dag kan næsten alle hypotetisk blive statsborgere i Liberland. Alt, hvad man skal gøre, er at udfylde et statsborgerskab Ansøgning på embedsmanden Liberland websted, og vent derefter på et svar. Selvom der ikke er nogen klare tal tilgængelige, antyder andre nyhedsforretninger, at der er omkring 100 borgere i Liberland. Selvom ingen ser ud til at bo der på fuld tid.

Vanskeligheden med Liberland lige nu er, at indrejse i landet kræver at krydse enten Serbiens eller Kroatiens grænser, og i øjeblikket synes ingen af ​​landene at være tilladelige. Til tider er Liberlands præsident blevet arresteret og tilbageholdt i flere dage på grund af hans angiveligt ulovlige indrejse i sit eget land.


Liberlands mål

I det officielle Liberland tidsskrift udgivet i februar i år, kan billeder ses af skinnende glas- og stålskyskrabere og futuristiske bybilleder. Selvom dette måske ikke eksisterer endnu, er det utvivlsomt målet for nationens grundlægger.

Landets motto er “at leve og lade leve”, hvilket yderligere antyder, at det er libertariske rødder. Landet beskriver sig selv som en ”forfatningsrepublik med elementer af direkte demokrati” og eksisterer i et område på 7 km².

Et af landets vigtigste ambitioner er at gøre fuld og udbredt brug af blockchain-teknologi. Landet har anmodet om og modtaget titusinder af dollars i donationer i form af bitcoin og bitcoin kontant i de sidste par år.

Landet sigter også mod at have sin egen kryptokurrency (som angiveligt allerede eksisterer) kaldet Merits. Nationens love specificerer dog, at der ikke er nogen begrænsninger for, hvilken type valuta dens borgere beslutter at bruge.

Hvad hvis dette fungerer?

Liberland Citizenship

Liberland Citizenship. Kilde: Wikipedia.org

Selvom det er let at automatisk afskedige Liberland, er det interessant at tænke over, hvad der kan ske, hvis det virkelig bliver en succes. Liberland kunne en dag blive Europas Hong Kong eller Singapore. Det er en meget autonom markedsplads for fri virksomhed, udveksling og innovation.

Men i stedet for at blive drevet af havhandel og globale virksomheder, der opretter butik der, kunne det drives af en uhæmmet og absolut støtte til blockchain-teknologi og kryptokurver.

Da skattelovene over for kryptokurrency bliver mere ekstreme og uden tvivl grådige, kunne der en dag være mange titusinder af mennesker med kryptokurrencyformuer, der simpelthen ikke ønsker at betale deres respektive regeringer en massiv del af deres formue..

Libertarianisme sigter generelt mod at have ringe eller ingen skatter overhovedet, da mange civile tjenester vil blive privatiseret og betalt for efter behov.

Dette koncept om at forlade et land for at undgå overdreven beskatning er ikke uhørt. Roger Ver, den højeste talsmand for bitcoin-kontanter, er et glimrende eksempel på dette. Han var tidligere statsborger i De Forenede Stater, men han opgav sit statsborgerskab og immigrerede til nationen Saint Kitts.

Selvom det er usandsynligt, at Liberland vil være fuld af de skinnende skyskrabere, der er set i sin journal inden for de næste par år, er det ikke umuligt, at Liberland eller et andet sted som det bliver den næste Boomtown.

Fremhævet billede via Liberland Brochure

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me