Kunne en handelsbot være bag Coinbase-prisforskelle?

Dette var en rigtig interessant uge i det vilde vest på kryptokurrencymarkederne.

En af de mest interessante udviklinger var frigivelsen af ​​Bitcoin Cash på Coinbase og det efterfølgende markedsrally, der førte til adskillige beskyldninger.

Mange mennesker så det omfattende løb i prisen på BCH før meddelelsen om noteringen. Dette fik dem til at tro, at der foregik en vis insiderhandel.

Dog kunne der være en anden forklaring på uregelmæssigheder på markedet?

Indtast “Picasso”, en maleribot

Ifølge stolpe af en velkendt blogger kaldet Bitfinex’ed, er en anden mulig forklaring på de vilde gynger en handels bot.

Han har mærket boten “Picasso”, fordi den prøver at “male” markedet. Meget enkelt er markedsmaling, når en gruppe forhandlere mødes for at få det til at se ud som om der er mere aktivitet på markedet, end der faktisk er.

Dette er en form for markedsmanipulation, der anses for ulovlig af SEC. Men da kryptokurrencymarkeder er uregulerede, kan disse handlinger være almindelige.

Bitfinex’ed har sporet Picassos handlinger i nogen tid, da det har forsøgt at male båndet på Bitcoin-markedet. Han var også i stand til at afsløre en lignende Bot kaldet “Spoofy” for et par måneder siden.

Hvad var Picasso op til?

Ifølge analysen forsøgte Picasso at sprænge prisen på Bitcoin og Bitcoin kontant på GDAX / Coinbase vs. de andre børser.

Forfatteren kiggede på et eksempel den 7. december, hvor Bitcoin handlede for en betydelig præmie på Coinbase, end det var på andre børser som f.eks. Bitfinex.

For eksempel var der stadig købsordrer, der blev afgivet på Bitcoin, når prisen var betydeligt over markedskurserne på andre børser. Dette var sandsynligvis ikke blevet placeret af menneskelige forhandlere.

Dette var også i vid udstrækning demonstreret i Bitcoin Cash-fiaskoen. Ser man på nedenstående skærmbillede fra GDAX, kan du se prisen på BCH sprang meget hurtigt på ordrer.

Manipulation af Bitcoin kontantpris

Billedkilde via Bitfinex’ed

I betragtning af at ordrebøgerne var ret lette på det tidspunkt, kørte ordrer, der kom fra Bot, prisen op med næsten 200%.

Hvorfor gør Picasso dette?

En ting, som Bitfinex’ed tog op, var at lydstyrken på Bitfinex-børsen var ret godt korreleret med den på Coinbase. Med andre ord, når der var meget køb på Coinbase, foregik det samme gennem Bitfinex.

Da Coinbase for eksempel faldt for nylig, faldt handelsvolumenet på Bitfinex og Bitstamp ganske præcist.

Dette er sandsynligvis en indikation af, at Bot bruger de andre børser som afdækningspositioner. Mere specifikt forsøger det at arbitrage overskuddet mellem Bitfinex og Coinbase.

Bot vil købe Bitcoins til en lav pris på Bitfinex-børsen og derefter sælge den på Coinbase til en betydelig præmie.

Fra markedsopfattelse og manipulationsperspektiv skaber selvfølgelig Picassos handel opfattelsen af, at priserne på Bitfinex er til stor værdi.

Dette kan have den virkning at overbevise potentielle kunder om at hoppe gennem alle bøjlerne for at få en konto finansieret i Fiat-valuta på Bitfinex.

Uanset om dette er den faktisk underliggende hensigt med Picasso eller en interessant bivirkning, kan ingen sige endeligt.

Overtrædelse af Coinbase-vilkår

Mens han ønskede at gøre det klart, at han ikke troede, at Coinbase stod bag Picasso, opførte Bitfinex’ed Coinbase servicevilkår. Disse handlinger er klart i strid med nogle klausuler.

Mere specifikt er handlinger designet til at manipulere markedet forbudt på Coinbase. I betragtning af at det virkelig var usandsynligt, at disse handler faktisk blev gennemført af en menneskelig forhandler, skulle Coinbase undersøge regnskabet.

Coinbase Servicevilkår Manipulation

Billedkilde via Coinbase

Det gør det også muligt for Coinbase at virke proaktiv med at udrydde denne praksis i en tid, hvor den bliver ramt af beskyldningerne om insiderhandel..

Hold øje

Uanset resultatet er det trøstende at vide, at der er mennesker i kryptokurrency-samfundet, der overvåger markederne og kalder forekomster ud.

Bitfinex’ed havde den virkning, at den reducerede aktiviteten af ​​“Spoofy” betydeligt, da han bragte den frem for nogle måneder siden.

Man kan kun håbe, at det med den eksponering, der gives til Picasso, er håbefuldt, at operatørerne vil ringe tilbage eller væsentligt eller lukke aktiviteten helt.

Ærlige og komplette markeder er sunde markeder.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me