Komplet guide til brug af Steemit-platformen til at tjene Steem

Cryptovalutaer er ved at blive udbredt i mange forskellige områder af industrien, især hvor teknologien bruges, men der er en kryptovaluta, der er mere optaget af simpel kommunikation. Denne kryptovaluta er kendt som Steem, og kommunikationsplatformen er et Reddit-lignende sociale medieside kendt som Steemit.

Steemit blev lanceret i juli 2016 og blev oprettet af Ned Scott og Dan Larimar (som også oprettede EOS- og BitShares-kryptokurver). Virksomheden er stiftet i New York og har sit hovedkontor i Virginia. Mr. Larimar er gået ud af virksomheden for at forfølge nye projekter, mens Mr. Scott fortsat er administrerende direktør for Steemit Inc..

Uden yderligere ado, lad os springe lige ind i det.

Hvad er Steemit?

Forrige Steemit-logo

Forrige Steemit-logo. Billede via steemit.com

Steemit er et socialt medie-, socialt netværks- og blogging-site, der køres på Steem-blockchain. Brugere af Steemit (kendt som Steemians) belønnes med kryptokurverne Steem og Steem Backed Dollar for at sende deres skrifter om et vilkårligt antal emner.

Belønningerne kommer fra andre brugere, når de ‘opstemmer’ det oprindelige indlæg. Belønninger kan også komme til kommentarer på indlæg, da disse også kan ‘opstemmes’. Værdien af ​​opstemningen er afhængig af Steem Power fra den person, der stemmer.

En sidste metode til opnåelse af belønninger er gennem den faktiske afstemningsproces, da 25% af belønningerne for hvert indlæg fordeles på dem, der opstemte stillingen. Disse belønninger er kendt som curation-belønninger og bruger et omvendt auktionssystem til at bestemme curation-belønningen for hver opstemning.

En attraktion ved Steemit er evnen til at øge sin beholdning af Steem og Steem-støttede dollars simpelthen gennem skrivning og sociale netværk. Denne type minedrift kaldes Proof of Brain af grundlæggerne af Steemit og ifølge Steem whitepaper er:

et stemmesystem, der udnytter mængden af ​​visdom til at vurdere værdien af ​​indholdet og distribuere tokens til det.

Hvad prøver Steemit at opnå?

Målet med Steemit er at tiltrække nye brugere og fastholde eksisterende brugere ved at belønne dem for bidrag til blockchain. Det ser også ud til at distribuere tokens til et bredere sæt brugere, hvilket øger netværkseffekten af ​​blockchain. Denne decentralisering og stigende netværkseffekt er et af de mål, der oprindeligt blev sat af Steemit-grundlæggerne.

Ud over at øge brugerbasen af ​​selve Steemit tillader Steem-blockchain udviklingen af ​​andre dApp’er, der bruger Steems blockchain-teknologi. Indtil videre er der en håndfuld, inklusive en Youtube-klon kaldet dTube, en Twitter-tæt kendt som Zappl og en 9gag-klon kaldet dMania. Der er også en alternativ Steemit-brugergrænseflade på Busy.com. Alle disse er forbundet med Steem-blockchain, og belønningen for at sende indhold på disse websteder kommer fra den samme Steem-belønningspulje.

Tilføjelsen af ​​dApps hjælper med at vokse brugerbasen dramatisk, og siden den første lancering af Steemit har Steemit Inc-teamet annonceret oprettelsen af ​​Smart Media Tokens, som er beregnet til at “tokenisere internettet” med ord fra grundlæggeren Ned Scott.

Introduktion til Smart Media Tokens

Steem Smart Media-tokens

Steem Smart Media-tokens. Billede via steemkr.com

Efter at have set den voksende succes med Steemit og de relaterede dApps, der blev oprettet omkring Steem blockchain, kom Steemit Inc-teamet op på ideen om Smart Media-tokens (SMT’er) og har brugt en hel del af deres udviklingsindsats for at gøre disse SMT’er til virkelighed.

SMT’er tillader enhver at oprette deres eget token ved hjælp af Steem-blockchain og derefter tilskynde deres webstedsbrugere med betalinger fra Steem-belønningspuljen. Så for eksempel kunne en forumejer knytte afstemning efter kommentar og kommentere deres eget forum til et ‘Forum Coin’ token bygget på Steem blockchain. Dette vil tilskynde forumbrugerne til at stemme og kommentere og dermed øge værdien af ​​informationen på forummet.

Kort sagt er det en ny måde for indholdsskabere og udgivere at tjene penge på deres onlineindhold og samfund uden at være afhængige af reklame. SMT vil give brugerne et økonomisk incitament til at bruge og deltage i onlinegrupper, hvilket gavner både udgiveren af ​​webstedet og alle de brugere, der får del i belønningen. I stedet for at betale annoncører betaler forlagene deres egne brugere.

Hvordan fungerer Steemit

Som nævnt ovenfor er Steemit-webstedet bygget på Steem-blockchain, som blev oprettet for at tilskynde til oprettelse af indhold online. Faktisk siger hvidbogen, at Steemits belønningssystem er:

en pulje af tokens dedikeret til at tilskynde til oprettelse og kurering af indhold (kaldet “belønningspuljen”).

Folk bliver forvekslet med Steemit-belønninger, fordi blockchain faktisk har tre forskellige måder, hvorpå valuta præsenteres.

Rødvalutaen er Steem, et fungibelt, overførbart token svarende til det mere velkendte Ethereum eller Bitcoin. Men det er her, forvirringen begynder, fordi Steem kan placeres i to andre smarte kontrakter, afhængigt af hvilket værktøj brugeren leder efter.

Den første hedder Steem Power, og det er denne smarte kontrakt, der driver blockchain. Det giver båndbredde til verifikation af transaktioner såvel som bestemmelse af stemmerettigheder og dermed personens indflydelse på Steemit. Steem Power blev oprettet for at tilskynde brugerne til langsigtet interesse i Steemit og kan betragtes som en investering i platformen.

Et andet bemærkelsesværdigt træk ved Steem Power er, at det at konvertere det til Steem tager 13 uger i en proces kendt som “nedlukning”. Dette holder leveringen af ​​Steem Power stabil, da der er nedsat interesse for at slukke, simpelthen på grund af prisstigninger i værdien af ​​Steem.

Den anden smarte kontrakt hedder Steem Backed Dollars (SBD). Det er et gældsinstrument, der altid vil være $ 1 for Steem værd. Det vil sige, en bruger kan altid handle SBD for $ 1 af Steem. Interessant nok på trods af denne $ 1-pind handlede SBD så højt som $ 14 i december 2017 og er stadig mere end $ 2 værd på det åbne marked i marts 2018.

Hvordan tjenes Steem og SBD’er?

Steem Tokens

Steem Tokens Kilde: Steemit.com

Der er i øjeblikket flere måder, hvorpå Steem og SBD’er kan optjenes. Det mest udbredte på dette tidspunkt er stadig ved at sende skriftligt indhold på Steemit. Disse blogindlæg stemmes derefter om af andre Steemit-brugere, hvilket resulterer i eventuelle betalinger.

Det skal bemærkes på dette tidspunkt, at det tager 7 dage at udbetale indlæg på Steemit. De kan opstemmes og generere indtægter for havneforfatteren i løbet af dette 7-dages vindue. Når 7-dages-punktet er nået, udbetaler posterne, og yderligere opstemninger genererer ikke indkomst. Udbetalingen af ​​posten er også delt 75/25 mellem forfatteren af ​​posten og dem, der stemte på stillingen, kendt som kuratorer.

Hvilket bringer os til den anden måde at tjene på Steemit, hvilket er gennem kuratering.

Curation betalinger foretages baseret på opvoter til andre stillinger, hvor 25% af postværdien bliver betalt til opvotere. Den ideelle situation er at opstemme et indlæg før nogen andre og derefter se indlægget blive ekstremt populært og værdifuldt. Da Steemit er vokset større, er dette blevet stadig vanskeligere.

Nye brugere har fundet ud af, at det ofte er nemmest at tjene Steem og SBD ved blot at skrive tankevækkende eller nyttige kommentarer til andres indlæg. Kommentarer kan også opstemmes og modtage belønninger. Gode ​​kommentarer kan belønnes med opstemninger af høj værdi, og det er ofte lettere at tjene på denne måde for dem, der endnu ikke har opbygget et publikum.

En sidste måde at tjene Steem og SBD på er at deltage i konkurrencer og udfordringer. Disse er blevet stadig mere populære som en måde for dem, der er nye i Steemit, at få nogle beskedne mængder Steem og SBD. Generelt er udbetalingerne 15 SBD eller mindre, hvilket gør dette mest nyttigt for dem, der er nye på Steemit-platformen.

Og mens du skriver på Steemit stadig er den mest populære måde at tjene på, er der nye platforme bygget på Steem-blockchain, der tillader indholdsskabere at tjene på video (dTube), sange (dSound), memes (dMania) og Twitter-lignende indlæg (Zappl).

Hvor meget indtjening er mulig?

Hvis du ser på de populære indlæg på Steemit, kan du muligvis se nogle indlæg med en indtjening på over $ 1.000. Så nu ved du, hvilken indtjening der er mulig, men det er ikke realistisk. Disse indtægter er typisk forbeholdt dem, der har været på Steemit siden starten, eller i nogle tilfælde dem, der har investeret store mængder penge i platformen.

For den nye bruger kunne indtjeningen forblive $ 0 i flere uger, selvom det er ekstremt. Hvis du interagerer med andres indlæg (efterlader kommentarer og opstemmer), er det sandsynligt, at du begynder at få nogle stemmer på dine egne indlæg inden for få dage. Og selvfølgelig modtager du ofte indtjening fra de kommentarer, du efterlader på andres indlæg.

I virkeligheden ville jeg ikke forvente at tjene meget på din indsats på Steemit i mindst flere måneder, og i de fleste tilfælde vil det vare et år eller mere, indtil du ser betydelige fremskridt og indtjening. Selvfølgelig vil dette variere fra person til person og vil afhænge af faktorer som hvad du skriver om, din evne til at netværke med andre, din tids forpligtelse til at bruge Steemit, din investering i platformen og andre faktorer, der ofte er uden for din kontrol.

Vækst og fremtidige udsigter

Steemit begyndte i marts 2016, men tokens blev ikke officielt distribueret indtil 4. juli 2016. Dette markerer lanceringen af ​​Steemit, og siden da er platformen vokset med en organisk hastighed på ca. 20% månedligt. Dette er næsten strengt fra mund til mund, og i marts 2018 havde platformen næsten 900.000 brugere samt en Alexa-rang på 963, hvilket gør det til et af de mest besøgte websteder i verden.

Tilføjelsen af ​​websteder som d.tube og Zappl har også øget brugertilmeldinger til Steemit, hvilket indikerer, at væksten kan stige i hele 2018.

En ting, der holder Steemit tilbage, er den manuelle godkendelsesproces for kontoen. Dette har betydet, at nogle brugere skal vente uger på, at en konto skal godkendes. Som vi alle ved, når du venter to uger, er den oprindelige entusiasme for et projekt sandsynligvis forsvundet, og det er meget sandsynligt, at Steemit mister brugere på grund af disse forsinkelser. Udviklingsteamet hævder, at automatiske tilmeldinger kommer, og indtil de gør dette, vil det fortsat hindre vækst.

Med hensyn til tokens, efter at SBD’er nåede et højt niveau over $ 14,00 i midten af ​​december 2017, er de siden faldet til nær $ 2-mærket. Steem har set et lignende fald, der kommer fra over $ 7 i midten af ​​december til lige over $ 2 i marts 2018. Naturligvis faldt dette sammen med et kraftigt fald i alle kryptokurver, og det er værd at bemærke, at på de dage, hvor det samlede marked kom sig, var Steem komme sig endnu hurtigere.

De kommende Smart Media Tokens kan give det ekstra løft, Steemit har brug for for at vokse langt ud over en million brugere. Det åbner muligheden for flere portaler og typer af websteder, der bruger Steem-blockchain til at tilskynde brugerinteraktion. Mere vigtigt for Steem er, at alle disse nye tokens vil bruge Steem-blockchain og har brug for Steem Power, som skal købes ved hjælp af Steem.

Dette kunne dramatisk øge efterspørgslen efter Steem, forudsat at vedtagelsen af ​​Smart Media Tokens sker som planlagt. Steemit Inc. har antydet, at der allerede er flere store webportaler, der planlægger at bruge SMT’er, når de lanceres i slutningen af ​​2018.

Steemit-konkurrenter

Steemit-konkurrenter

Konkurrence er god. Kilde marketingfundamentals.com

Der er kun lidt i vejen for alvorlig konkurrence for Steemit på dette tidspunkt. Det er det eneste funktionelle blockchain-baserede sociale medieside, og med 2 år allerede i drift har det en meget god first mover-fordel.

Den øverste ledelse hos BitShares meddelte for nylig, at de udviklede en konkurrent kaldet Yoyow.org, men den er stadig under udvikling og vil sandsynligvis forblive koncentreret om kinesiske (og muligvis asiatiske) sociale mediebrugere. Steemit har en lille kinesisk brugerbase, men det er en lille del af den samlede brug.

To andre potentielle konkurrenter er Synereo, som er i lukket beta og Akasha, som forbliver i alfatest og forventes ikke at blive lanceret før engang i slutningen af ​​2018.

En anden bemærkelsesværdig potentiel konkurrent kunne komme fra NEO-blockchain. Steemit-medstifter Dan Larimer, hjernen bag oprettelsen af ​​Steem-blockchain, forlod for nylig Steemit Inc under dårlige vilkår og har sagt, at han vil oprette en Steemit-konkurrent på NEO-blockchain. Uanset om dette er ægte eller et anfald af pique, skal det endnu ikke ses.

Ulemper ved Steemit

Steemit stemningsbots

Steemit stemningsbots. Billede via Fotolia

Mens Steemit ligner en ret god platform, er alt ikke perfekt i Steemland. Der er nogle negativer, der skal udforskes, før du investerer i dette hjælpeprogram.

Med stigningen i prisen på Steem- og SBD-token kom også en række spammy-brugere. For det meste mennesker, der følte, at det var OK bare at sende lidt værdi plagieret indhold, hvad enten det var en artikel, et billede eller en video. Denne type plagiering er imod Steemits ånd og imod dens regler.

Det giver ingen merværdi, men tog væk fra belønningspuljen, fordi disse mennesker undertiden ville have snesevis af konti oprettet blot for at stemme på det spammyindhold og samle belønninger. Nogle af disse var endda bots … og talte om bots.

I øjeblikket er Steem-økosystemet oversvømmet med stemmebots. Dette er konti oprettet specifikt for at acceptere betaling for deres stemmer … i nogle tilfælde enorme stemmer. På bare 4 måneder er antallet af bud-bots vokset fra ca. 20 til næsten 100. Og disse bots leverer en service, men de tager faktisk bare fra belønningspuljen. Typisk er afkastet fra bot til brugeren negativt, og bot indsamler stadig SBD eller Steem. I takt med at tingene går, vil Steem snart være lidt mere end bots.

Du ville tro, at med disse negativer ville der være noget svar fra toppen, højre?

Steemit Inc. har ikke foretaget sig noget for at stoppe eller endog fordømme noget af dette og foretrak at lade brugerbasen håndtere problemerne. Det sker i nogle tilfælde – der er konti specifikt til bekæmpelse af spam og plagiering, og der er individuelle brugere, der har påtaget sig at bekæmpe misbrug af belønningspuljen.

Nogle gange bliver dette dog til en dårlig ting på grund af evnen til at markere et indlæg i stedet for at opvote det. Et flag tager belønningerne væk fra indlægget, og nogle af de største brugere på Steemit har været ret åbenlyse i at markere hvad og hvad de føler, går imod deres formål.

Og der er det sidste spørgsmål. Selvom det er meningen, at Steemit skal decentraliseres, er det faktum, at ca. 65% af stemmerettighederne ligger i hænderne på mindre end 100 konti. I mange tilfælde var dette de tidlige adoptere af platformen, som var i stand til at samle 100’ere af tusinder af Steem, før platformen blev mere populær. Og i nogle tilfælde er dette brugere, der simpelthen købte sig til toppen, da prisen på Steem var en øre.

Problemet er, at mange af disse konti ikke handler til det bedste for Steemit-platformen, men snarere af hensyn til deres eget bedste, og denne egoisme kan i sidste ende være underfaldet for hele økosystemet.

Afslutningsvis

Jeg håber, at denne guide til det sociale medieside Steemit har været nyttigt for dig, uanset om du ønsker at være en investor i Steem eller en indholdsskaber på platformen. Som du kan se, er der både positive og negative til platformen, og de allerede investerede håber, at de positive vinder.

En ting, der kan siges om den nuværende centralisering, er, at den langsomt forsvinder, når nye brugere slutter sig til platformen. Man kan kun håbe, at der bliver nok efter at have set Steemits grimme far.

Med nok nye brugere vil disse problemer ordne sig, og det er næsten helt sikkert grunden til, at Steemit Inc forbliver på sidelinjen så at sige. Hvidbogen i sig selv taler om platformen, der har brug for et stort antal mennesker for at få det decentrale bevis på hjernekoncept til at fungere korrekt, og måske har 2 år ikke været længe nok til, at webstedet nå sit sande potentiale.

Det fortsætter dog med at vokse, og dette lover godt for fremtiden, især med lidt konkurrence i horisonten, og muligheden for, at store eksisterende websteder vedtager Smart Media Tokens, når teknologien til dem er færdig.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me