John McAfee: Når du tror, ​​tingene ikke kan blive mærkeligere …

Det begynder med en karakter, alt hvad jeg kan gøre, er at løbe bagved ham og prøve at lægge ned, hvad han siger og gør. ” – William Faulkner,

Enhver anstændig forfatter vil fortælle dig, at hvis du vil rasle en god historie op, skal du have overbevisende karakterer til at bære den med. Et stærkt plot er alt godt og godt, men det er tegnene, der løfter det fra siden.

En verden af ​​teknologi har givet os masser af nittende personligheder i løbet af de sidste par årtier. Fra stæleøjne nørder som Bill Gates og Mark Zuckerberg til pulserende superegoer i form af Steve Jobs og Elon Musk. Vi beundrer og afskyr mænd som disse i næsten lige mål og bifalder deres præstationer, mens vi samtidig misunder dem deres rigdom og berømmelse. De er lige så allestedsnærværende som de mærker, de er berømte for, og næsten lige så svære at undgå.

John McAfee røg

Bare endnu en dag på McAfee-boligen. Billede via cnet

Alligevel falmer disse fyre til grå, når de sammenlignes med en mand. En mand, der ikke kun er den mest ekstraordinære karakter i tech-verdenen, men har en stærk påstand om at være en af ​​de mest farverige, berygtede og ligefrem latterlige mennesker på planeten.

John McAfees historie er så mærkelig, at det ofte er svært at tro. Det involverer penge, stoffer – mange af dem – kanoner, kvinder, Bitcoin, flere trylleformularer i fængsel og to forsøg på at blive præsident. Det siges ofte om karakterer, der er større end livet, at hvis de ikke eksisterede, ville nogen skulle opfinde dem. Hvis nogen havde forsøgt at opfinde John McAfee, ville de være blevet grinet ud af byen.

Mere end et navn

Det er en strækning at forbinde manden selv med det produkt, der gjorde ham rig. Efter at have tilbragt sin tidlige karriere i mange tekniske job over hele Amerika, fandt McAfee berømmelse og lykke med antivirussoftwaren, der stadig bærer hans navn.

McAfee-logo

Et husstandsnavn. Billede via Mcafee.com

Sammenlignet med så mange andre produkter fra Silicon Valley er McAfee-software næppe sandsynligt, at blodet kører. Det mangler en slank sexiness af en iPhone eller den avancerede cool af en Tesla. Aaron Sorkin vil sandsynligvis ikke skrive et filmmanuskript om dets oprettelse. Det kører i baggrunden, holder vores computere sikre og hvert par måneder minder os om at forny vores abonnementer. Alt dette er i strid med manden, der kom op med det.

Tidlige år

McAfee blev født i England i 1945, hvor hans amerikanske far var stationeret på en amerikansk hærs base. Familien flyttede til Virginia, mens John stadig var ung, og han sluttede til sidst fra Roanoake College med en bachelorgrad i matematik.

Den afgørende begivenhed i McAfees tidlige liv fandt sted, da han var 15. Hans far, en voldelig alkoholiker, der fjernede sin frustration og ulykke over sin kone og søn, skød sig selv ihjel. I en 2013-interview med Wired, McAfee indrømmede, at ‘hver dag vågner jeg op med ham.’

McAfee-regeringen

Den åbenlyse type. Billede via Twitter

På trods af at han arvede sin fars kærlighed til sprut, fortsatte McAfee med at studere til en ph.d. i matematik i Louisiana, før han blev smidt ud for at sove med en studerende. Han lærte at kode, mens han drev gennem forskellige job og til sidst ender med at udvikle et system til dirigering af tog, mens han arbejder for Missouri Pacific Railroad. Mens han arbejdede der, udviklede han også en kærlighed til LSD og andre hallucinogener.

I 1970’erne var han i Silicon Valley og hoppede fra job til job, samtidig med at han sprudlede med stoffer og sprut. I 1983 sluttede han sit job i Omex, hvor hans daglige rutine involverede kokain, Quaaludes og en flaske skotsk, og befandt sig alene og overvejede selvmord. Gennem en terapeut fandt han til sidst vej til AA og blev sig ædru.

Bliver viral

I 1986 blev verdens første pc-orienterede virus udviklet – omend uden ondsindet hensigt – af to brødre i Pakistan. McAfee arbejdede på dette tidspunkt for Lockheed og blev overbevist om, at denne nye trussel havde potentialet til at forårsage utallige skader.

Han startede McAfee Associates fra sit hjem og begyndte at udvikle software til at bekæmpe disse computervirus. Hans succes på dette område blev kun overgået af hans evner som marketingmedarbejder og undergangsprofet. Han var så dygtig til at piske op truslen fra vira, at ved udgangen af ​​årtiet tjente McAfee Associates næsten $ 5 millioner om året, og hans software blev brugt af nogle af de største virksomheder i USA.

McAfee Book

McAfees 1989-tome. Billede via Youtube

Hans 1989-bog Computer Virus, Worms, Data Diddlers, Killer Programs og andre trusler mod dit system redegjorde i detaljer for hans påståede bekymringer over de farer, som virksomheder og individuelle computerbrugere står over for..

I 1992 dukkede en ny computervirus ved navn Michelangelo op på scenen, som McAfee advarede om var i stand til at inficere millioner af computere over hele verden. Salget af hans software steg behørigt, og McAfee Associates var i stand til at blive offentlig. Michelangelo-virussen levede ikke op til McAfees fakturering og inficerede kun et par tusinde computere, men det havde hjulpet med at gøre ham rig.

Ting falder fra hinanden

McAfee forlod det selskab, han havde grundlagt i 1994, før han to år senere indløste sine aktieoptioner for omkring 100 millioner dollars. I kølvandet på hans fratræden syntes han at leve et relativt afgjort liv. Han rådgav startups, forelæsede på Stanford’s Graduate School of Business og startede en række andre satsninger, herunder Tribal Voice (skabere af PowWow instant messaging-tjenesten). Han grundlagde et yoga-tilbagetog i sit hjem i Colorado, skrev bøger om spiritualitet og donerede computere til skoler. Han var tilsyneladende gået ind i en yndefuld pension.

Derefter kom det økonomiske nedbrud i 2008. McAfees formue blev angiveligt skåret ned til 4 millioner dollars, og han blev tvunget til at sælge mange af sine aktiver. Dette ser ud til at være det punkt, hvor hans liv tog en drejning for det underlige. I 2010 var han solgt op og flyttet til Belize, en lille enklave på den caribiske kyst, hvor han købte en grund og begyndte at udvikle den. Han startede en cigarfremstillingsvirksomhed, et kaffedistributionsselskab og efter at have mødt den amerikanske mikrobiolog Allison Adonizio i et nærliggende feriested, et farmaceutisk firma kaldet Quorumex.

McAfee Crash

Billede via Shutterstock

Håbet var, at Quorumex ville være i stand til at udvikle en ny klasse antibiotika baseret på Adonizios forskning, som McAfee finansierede og promoverede over hele verden. Men McAfees liv i Belize blev stadig mere uregelmæssigt. Han begyndte at besøge en bar i en nærliggende by og blande sig med lokale berusere og prostituerede.

Han droppede sin kæreste i 12 år og tog op med en 16-årig, som senere næsten dræbte ham, da han sov. Hans livsstil involverede stadigt stigende mængder kanoner, piger og stoffer. I et stykke tid blev hans overskridelser overset, muligvis som et resultat af donationer af våben og udstyr, han gav til lokalt politi og kystvagtpersonale.

Hans livsstil tiltrak imidlertid opmærksomhed, og i 2012 blev McAfee arresteret af enheder fra Belize-politiet og anklaget for fremstilling af metamfetamin og besiddelse af et ikke-licenseret våben. Selvom anklagerne til sidst blev droppet, var værre at følge.

Senere samme år ledte det beliziske politi igen efter McAfee i forbindelse med hans nabo, Greg Faulls død, der blev fundet skudt og tilsyneladende henrettet hjemme hos ham længere nede på stranden. McAfee og Faull påstås at være faldet ud over McAfees hunde, som senere blev fundet forgiftet, og anden ‘uregelmæssig opførsel.’

McAfee Gringo

McAfee og hans følge i Belize. Billede via Kablet

McAfee formåede at unddrage sig anholdelsen og flygte til Guatemala, alt imens han benægtede nogen rolle i Faulls død. Han begrundede, at han flygtede fra politiet, fordi han mente, at de ville dræbe ham og foreslog, at den, der dræbte Faull, muligvis havde været målrettet mod ham i stedet.

I 2016 blev Gringo: The Dangerous Life of John McAfee frigivet af Showtime. I filmen, instrueret af Nanette Burstein, blev der fremsat adskillige beskyldninger mod ham vedrørende hans tid i Belize, hvoraf mange McAfee synes at have gjort en lille indsats for at benægte. Blandt de mere alvorlige er påstandene om, at han personligt hyrede bøller til at torturere og dræbe Faull, mens Adonizio mener, at han bedøvede og derefter angreb hende seksuelt, før hun var i stand til at flygte fra hans forbindelse.

Sendt emballage

McAfee blev til sidst arresteret af politiet i Guatemala efter Vice magasin trykte utilsigtet et foto af ham der, som stadig havde GPS-metadata indlejret i det. Efter at have lidt hjerteproblemer i forvaring lykkedes det McAfee at undgå udlevering til Belize og blev i stedet deporteret tilbage til USA.

Enhver idé om, at et tilbagevenden til staterne kunne dæmpe sindssyget i McAfees eksistens, varede ikke længe. Han havde længe hørt om sin foragt for den antivirussoftware, han havde opfundet, og det firma, der stadig opererede under hans navn. I 2013 sendte han en video til YouTube med titlen ‘Sådan afinstalleres McAfee Antivirus’, som viste ham boltre sig med tyndt klædte kvinder, svinge våben og fnise badesalt.

McAfee badesalt

Ja, dette skete faktisk. Skærmbillede via Youtube

Yderligere anholdelser fulgte for besiddelse af et skydevåben under beruset tilstand, kørsel under påvirkning og mistanke om besiddelse af højkalibervåben og ammunition. Sidstnævnte anklagede landede ham og hans følge et fire-dages ophold i et Dominikansk fængsel. I mellemtiden nægtede mistanken om, at han havde været involveret i Greg Faulls død, at forsvinde, da en domstol i Florida stadfæstede en uretmæssig dødssag mod ham og pålagde ham at betale Fauls familie 25 millioner dollars i erstatning..

Stillet over for al denne kontrovers tog McAfee det naturlige næste skridt for enhver velhavende amerikaner med ry for uredelighed: han besluttede at prøve politik.

McAfee for præsident?

Et fælles træk blandt mange velhavende amerikanere (inklusive deres nuværende præsident) er en intens modvilje mod at betale skat, og McAfee er ingen undtagelse. Dette var en af ​​hans vigtigste grunde til at søge Libertarian Party’s præsidentvalg i 2016. Han sagde også, at en af ​​hans vigtigste politikker ville være den udbredte introduktion af kryptokurver, en fil, som han blev mere og mere interesseret i.

McAfee-præsident

Måske ikke materiale i Det Hvide Hus. Billede via Business Insider

Måske ved at føle, at dets omdømme ikke nødvendigvis ville blive meget forbedret ved at stille en så uhæmmet kandidat som McAfee, placerede partiets vælgere ham som tredje i løbet. Det er fristende at tænke, at han måske havde haft mere held med republikanerne, der ikke så noget galt med at udnævne nogen, der selvfølgelig havde masser af problemer.

McAfee forsøgte igen at sikre Libertarian-nomineringen tidligere på året, men sluttede til sidst med at vippe til vicepræsidentens nik og kom igen til tredje. Bevis måske for, at disse libertariere ikke er så vanvittige, som de er lavet til at være.

McAfee og krypto

Det er ingen overraskelse at finde nogen med McAfees modvilje mod IRS og ideen om beskatning generelt bliver begejstret for kryptokurver. Hans støtte til teknologien har været lige så fuldstændig og uregelmæssig som alle andre aspekter af hans liv.

Tag for eksempel hans bullish påstand i 2017 om, at Bitcoin ville nå $ 500.000 i december 2020, og hvis den ikke gjorde det, ville han ‘spise min pik på nationalt tv.’ Det følgende år var han ved det igen, denne gang forudsagde BTC at være på $ 1.000.000 i stedet. Hans pik er tilsyneladende stadig meget på bordet, så at sige.

McAfee Dick spiser

Appendagevæddet. Billede via Twitter

Med Bitcoin klart usandsynligt at komme nogen steder i nærheden af ​​begge figurer, er det ikke så overraskende at se, at han for nylig distanceret sig selv fra disse påstande.

Men Bitcoin har ikke været den eneste modtager af McAfees opmærksomhed. I løbet af de sidste par år har han promoveret en række kryptoprojekter, skønt han nu anklaget af SEC for undlader at afsløre hans interesser i dem. Han var involveret i at udvikle og fremme Ghost-økosystemet, som omfattede en privatlivsmønt og en udveksling, men forlod tidligere i år. Til afsked stemplede han Ghost CEO Josh Case som ‘en idiot.’ Det var indtil i går, da han på Twitter – fra en spansk fængselscelle – meddelte, at hans ‘fejde med ledelsen var forbi’, og at han var tilbage om bord.

Det blev også afsløret sidste år, at han opkrævede $ 105.000 pr. Tweet for at promovere kryptoprodukter, selvom mange, der betalte for hans tjenester, erklærede sig selv at være ulykkelige med resultaterne. Hans bitcoin-minedrift, MGT Capital, mistænkes også for at have kørt en pumpe- og dump-ordning, hvor mønter blev stærkt forfremmet og solgt, da priserne steg som et resultat. SEC’s handlinger har siden tjent til at temperere McAfees frihjulede forfremmelse af alt, der vil hoste et gebyr for det (tvivlsomme) privilegium.

Arrestation og fængsel

Det seneste twist i fortællingen kom tidligere denne måned, da McAfee blev arresteret i Spanien, mens han forsøgte at gå ombord på en flyvning fra Barcelona til Tyrkiet. Han sidder i fængsel der i afventning af udlevering til USA på grund af skatteunddragelse, skjulning af aktiver og manglende indgivelse af selvangivelse. Han vil også stå over for de anklager, der bliver anlagt af SEC.

McAfee Arrest

McAfee under et af hans tidligere ophold i det store hus. Billede via cnet

Hvis han blev dømt for alle anklager, kunne han blive udsat for op til 30 år i fængsel – ikke en helt optimistisk udsigt til en 75-årig. Han er stadig en aktiv tilstedeværelse på sociale medier og sender konstant opdateringer fra sin celle, mens han afventer udlevering. Han sammenligner sig med Julian Assange, rails mod den amerikanske regering og funderer på livets omskiftelser bag lås.

Det tager mere end fængsel at holde John McAfee stille, og der er utvivlsomt flere kapitler i hans ekstraordinære historie, der stadig skal skrives. Bare sørg for at give ham en bred kaj, hvis du nogensinde ser ham komme ned ad gaden.

Konklusion: Kun i Amerika

Når jeg ser tilbage på McAfees historie til dato, virker det utroligt, at han har været i stand til at komme væk med så meget gennem årene. I kølvandet på hans flyvning fra Belize og påstandene om mord, der fortsat hænger over ham, er det forvirrende, hvordan han var i stand til at vende tilbage til USA og simpelthen fortsætte med at leve sit liv for offentligheden.

Hans bud på formandskabet skal ses i en eller anden sammenhæng: han var trods alt aldrig sandsynligt at sikre nomineringen af ​​et parti, som mange opfatter som lidt bedre end en sindssyg. Men det gør stadig et nøgternt punkt om, hvordan rige, moralsk tvivlsomme mænd med skyggefulde fortid stadig kan stræbe efter at være den formodede leder for den frie verden. Og i Donald Trumps tilfælde lykkes det faktisk.

For mange af McAfees en million Twitter-tilhængere er han en helt, der straffes for at stå op til magten. Dette svarer bemærkelsesværdigt til, hvor mange ser på Trump, idet han ignorerer hans dystre oversigt over seksuelle urimelighed, skatteunddragelse og meget mere udover.

Begge mænd er eksempler på, hvordan såning af frygt, usikkerhed og tvivl kan åbne veje for rigdom og magt. McAfee gjorde det for at sælge software, Trump sætter sit håb på, at det bliver i Det Hvide Hus. Lad os håbe, det er ikke alt, hvad der kræves for at få succes i denne verden.

Fremhævet billede via Netflix

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me