Insolar Review (INS): Platform, der leverer Blockchain som en tjeneste

Insolar (INS) er et projekt, der forsøger at udvikle distribuerede forretningsnetværk, der vil bruge nye innovationer inden for blockchain-teknologi til at gøre dem sikre og interoperable..

Insolar sigter mod at udvikle meget mere end et standardprotokollag, som andres kan bygge videre på. De arbejder også på virksomhedsapplikationer, der køres oven på Insolar blockchain. De har endda taget det skridt at mærke Insolar som “Blockchain 4.0”.

Er disse ambitioner dog for storslåede, og kan de nå det?

I denne gennemgang af Insolar vil vi se på projektet, og det er potentiale for adoption af virksomheder. Vi vil også gå i dybden med teknologien, teambaggrunden og de bredere INS-token use cases og markedspotentialet.

Hvad er Insolar?

Insolar startede faktisk som et projekt kaldet INS økosystem som var fokuseret på at udvikle en decentraliseret blockchain til forbrugsvarer. I november 2018 fik projektet imidlertid en ny vision og blev ommærket til Insolar.

Det var en interessant omdrejningspunkt, fordi projektet tidligere var fokuseret på en forretnings-til-forbruger-model, der ville sænke omkostningerne for forbrugere og producenter. Det nye fokus ser ud til at være et business-to-business-fokus og vil omfatte alle typer virksomheder.

Hvad er Insolar

Oversigt over Insolar. Billedkilde: Insolar præsentation

Fremkomsten af ​​Insolar som en løsning kom fra flere observationer, som udviklingsteamet lavede under arbejdet med INS Ecosystem, nemlig:

  • Øget kompleksitet og intensiv diversificering af forretningsinteraktioner
  • Den nye rolle, decentralisering spiller i beslutningsprocessen;
  • Manglende evne til at forstå og omfavne kompleksiteten i forretningsprocesser hos de fleste DLT-platformudviklere, hvilket miskrediterer og undergraver potentialet i decentrale systemer og fører til upraktiske løsninger.

INS Ecosystem, og nu Insolar, blev udviklet af det samme team, der grundlagde Instamart, som er den største venturestøttede levering af dagligvarer i Rusland. Dette giver holdet på INS omfattende erfaring inden for logistik og detailsalg samt inden for e-handel og risikovillig kapital.

Gennem denne erfaring føler teamet, at de har et håndtag over problemerne med de nuværende forretningskanaler og tror, ​​at de kan levere en markedsforstyrrende løsning til det globale salg til forretning..

Insolar mål

Omdøbningen af ​​platformen til Insolar kommer også med nye mål. Platformen overvejes nu som en samlet løsning, hvor både generiske og specifikke sager udvikles af Insolar og tredjepartsudviklere. Nedenfor er seks indledende mål, der er identificeret af Insolar-teamet:

  1. Effektivisering af design, anvendelse og omlægning af tværgående virksomheder
  2. Automatisering af processer på tværs af virksomheder, som gør det muligt at identificere designfejl fra et tidligt stadium
  3. Sørg for, at platformen er kompatibel med eksisterende systemer og løsninger, der bruges
  4. Sørg for, at platformen er kompatibel med eksisterende virksomhedsløsninger og systemer, der har lignende egenskaber, såsom behandling af XML-dokumenter, vandret skalerbarhed og databehandling;
  5. Opret produktions- og ledelsesprocedurer, der er ensartede og klare, og som dækker forskellige standarder, herunder dem, der findes mellem virksomheder
  6. Reducer potentialet for leverandørlåse på grund af centralisering eller brugen af ​​licenserede teknologier.

Insolar Basics


Insolar-platformen bygges ved hjælp af tre nøgleelementer. Domæner vil blive brugt til at styre livscyklussen for kontrakter samt til at styre data- og sikkerhedsaspekterne ved kontrakter. Selve kontrakterne giver driftsmuligheder for forretningsforbindelserne på platformen, og Clouds vil blive brugt til at levere lager- og computerkraft.

Insolar Domæner

Når det kommer til styring og justering af Insolars muligheder for at håndtere forskellige brugssager, vil domæner være nøglefunktionen i Insolar-platformen. Ved at bruge en række politikerklæringer, der pålægges alle domænedeltagere, kan vi oprette en bred vifte af funktioner.

Domæner kan bruges i definitionen af ​​procedurer, dataformater, arbejdsregler, standarder eller processer til implementering af ændringer. Da hvert domæne er sikkert og adskilt fra alle andre domæner, kan de også bruges til initiering og styring af datasæt og til levering og styring af personlige og beskyttede data.

Insolar Domæner

Interoperabilitet med andre blockchains

Endelig kunne domæner bruges til at oprette adgangspolitikker til orakler, til at oprette kryptografistandarder og til at fastlægge vilkårene for beregning af lagervolumen eller behov for computerkraftforbrug.

Insolar registrerer domænerne og sikrer interoperabilitet mellem dem, men de har ingen rolle i styringen af ​​domænerne. I stedet definerer hvert domæne sine egne ledelseskriterier og procedurer. Reglerne, der oprettes af hvert domæne, bestemmer, hvordan domænetransaktioner og data lagres og udføres.

Insolar kontrakter

Kontrakter om Insolar er ikke juridisk bindende serviceaftaler, men er erklæringer om et sæt funktioner på platformen, der garanterer overholdelse af regler og procedurer, der er beskrevet på platformen. Kontrakter kan være decentrale applikationer eller orakler, der giver adgang til off-chain datakilder, en aggregator eller andre systemer. Insolar er designet med princippet om, at alt-er-en-kontrakt.

Hvert element på platformen kan betragtes som en kontrakt, hvor de mest basale platformfunktioner er repræsenteret af specielle systemkontrakter, der giver udviklere mulighed for at interagere med platformens kernefunktioner. Kontrakter kan bruges til at ændre, udvide og ændre systemets opførsel.

Insolar skyer

Insolar skyer er et andet element, der bruges til at strukturere og anvende forretningslogik. En sky i Insolar er et sæt noder, der er repræsenteret af udbydere af computerkraft og lager.

Udbydere arbejder ud fra de regler, der er defineret for skyen, og det er muligt at tildele forskellige roller til individuelle servere for at tilvejebringe forskellige ressourcer såsom båndbredde, lagring eller computerkraft.

Insolar Federation of Clouds

Insolar Federation of Clouds

En af skyens nøglefunktioner er at sikre, at der er opbevaring og at tillade udførelse af kontrakterne i de domæner, der er bundet til hver sky. Skyen sikrer også, at anmodninger, der sendes mellem kontrakter fra forskellige domæner, styres og leveres korrekt.

Standard cloudimplementeringer på Insolar-platformen udføres på blockchain, men specialiserede implementeringer kan udføres på en enkelt node eller DBMS.

Insolar-teamet

Insolar-projektet blev medstifter af Peter Fedchenkov og Dmitry Zhulin, som også var de tidligere medstiftere af den russiske levering af dagligvarebutik Instamart. Holdet har i øjeblikket over 30 medlemmer med erhvervserfaring på tværs af en bred vifte af discipliner, herunder investeringsstyring og bankvirksomhed, risikovillig kapital, kryptosikkerhed og mere.

Insolar Team-medlemmer

Nogle af Insolar-teammedlemmerne

Medstifter Peter Fedchenkov er kandidat fra Harvard Business School og var tidligere administrerende direktør for Instamart som var som en investeringsbankanalytiker hos Goldman Sachs. Dmitry Zhulin var også grundlægger hos Instamart og er tidligere vicepræsident for VTB Capital Private Equity samt associeret med Rothschild.

Og lad os ikke glemme Dmitry Khovratovich, der er blockchain og smart kontraktleder for INS Ecosystem. Han har haft tidligere erfaring med at udvikle smarte kontrakter til flere blockchain-startups, der med succes gjorde det forbi ICO-scenen.

INS Token

INS-token skulle oprindeligt være det primære middel til at belønne brugere i INS Ecosystem-platformen, hvilket gør INS-token til en primær del af hele økosystemet. Der vil i sidste ende være 50 millioner tokens i den cirkulerende forsyning, men i øjeblikket reserveres 10 millioner, og yderligere 7,5 millioner holdes i holdet for at dække driftsomkostninger og markedsføring.

Med et fast udbud og øget brug af netværket forventes tokens at vokse i værdi, når efterspørgslen stiger.

INS Token use Cases

INS Token use Cases

Baseret på oplysningerne på Insolar-websted det ser ud til, at INS vil blive brugt til betalinger på platformen, sandsynligvis til tjenester og ressourcer. Det ser også ud til, at blockchain bevæger sig til Proof-of-Stake som en konsensusmekanisme, og INS-token vil blive brugt til både indsats og afstemning.

Token blev frigivet i en ICO, der blev afsluttet i december 2017. Holdet samlede $ 41,5 millioner og solgte 30 millioner INS-tokens til $ 1,50 hver. Token steg højere efter ICO og nåede en højeste tid på $ 10,93 den 15. januar 2018. Desværre har den mistet næsten 90% af sin værdi siden på bjørnemarkedet i 2018.

Ud over bjørnemarkedet i kryptokurver har INS-prisen været negativt påvirket af forsinkelser i udviklingen og frigivelsen af ​​API’er, SDK’er, apps og grænseflader. Dette kunne dog have været som et resultat af, at teamet prioriterede udviklingen af ​​den nye platform.

Binance INS

Tilmeld dig Binance og køb INS-tokens

Nu med skiftet til et andet fokus for platformen er det svært at sige, hvad tokenet kan gøre. Det fik en hurtig pop højere lige før genmarkeringen til Insolar, men er siden faldet lavere og handles til $ 0.5162 pr. 12. november 2018. Det er langt under ICO-prisen på token.

Den bedste børs for INS-køb, salg og handel er Binance Exchange, men der er en lignende volumen på Bithumb. Mønten kan også købes og sælges på OKEx, KuCoin og Liqui.

INS er et ERC-20-token på Ethereum-netværket og kan gemmes i enhver ERC-20-kompatibel tegnebog. Men når Insolar frigiver den live version af deres nye blockchain, konverterer de de nuværende ERC20 INS tokens til et nyt native token..

Udvikling & Køreplan

En af de mest afgørende ting, vi vil se på, når det kommer til udviklingen af ​​et blockchain-projekt, er mængden af ​​aktivitet i deres GitHub-repo. Dette gør det muligt for samfundet at få en fornemmelse af, hvor motiveret holdet er til at nå de mål, de har lagt op i deres køreplaner.

Når vi ser på Insolar GitHub aktivitet er det faktisk ganske imponerende. Faktisk er Insolar i løbet af de sidste 6 måneder blevet rangeret som nummer 1 med hensyn til samlede forpligtelser, og de er placeret lige bag 0x-protokollen for samlede forpligtelser i løbet af året.

Insolar GitHub forpligter sig

Insolar GitHub forpligter sig i forhold til andre projekter. Kilde: Cryptomiso

Hvis du skulle se på Insolar køreplan du kan forstå, hvorfor der er dette frenetiske tempo i kode begår. Den første store milepæl for Insolar vil være lanceringen af ​​deres Testnet v0.7 inden udgangen af ​​2018 eller begyndelsen af ​​2019. Dette frigives, så test kan begynde på skalerbarhed og transaktionskapacitet.

Ikke længe efter planlægger de at frigive v1.0 af Testnet, som inkluderer funktionaliteten til at køre brugerdefinerede kontrakter. Hvis alt går efter planen, frigiver Insolar deres live netværk, som giver mulighed for almindelig offentlig brug.

Konklusion

Samlet set ser Insolar ud som et ambitiøst projekt med et rigtig stort fokusområde. De forsøger at ændre den måde, som forretningsnetværk fungerer på. De forsøger også at gøre dette ved at udvikle en blockchain v 4.0, som de tror kan tackle mange af de udfordringer, som andre økosystemer står over for.

Om de har sat sig mål for sig selv, der er for brede, er det op til dig at beslutte. Teamet er dog ret stort, meget engageret og skubber aktivt kode for at overholde deres deadlines.

Det vil være interessant at se, hvordan projektet skrider frem herfra. Hvis de er i stand til at starte deres Testnet og offentlige netværk til tiden, og disse viser sig at være en succes, så er det muligt, at der kan være en fornyet interesse for det nye INS native token.

For nu skal du holde øje med embedsmanden Insolar blog som holdet opdaterer aktivt. Dette skal give dig de nyeste oplysninger om projektet og vigtige meddelelser om udvikling.

Fremhævet billede via Fotolia & Insolar.io

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map