Hvorfor er så meget Bitcoin Mining koncentreret i Kina

Det er ingen hemmelighed, at Kina er i langt den mest dominerende stilling, når det kommer til Bitcoin-minedrift. I øjeblikket tegner Kina sig for omkring 71% af minedriftens hashkraft i verden. Dette kommer ned på simpel økonomi og de incitamenter, der driver disse beslutninger. I en nylig analyse af BitMex, Kina har nogle af de laveste barrierer for at oprette en minedrift samt virkelig billige elomkostninger.

Etablering af en mine i Kina kræver meget lokal ekspertise. Dette er det, der gør det muligt for minearbejdere at oprette så hurtigt og effektivt som muligt. At have den rette tekniske ekspertise på området kan hjælpe, når det kommer til at finde medarbejdere. I betragtning af at de fleste minedriftchips produceres i Kina, er det ligeledes lettere at få den hardware, der kræves for at køre minearbejdere.

Undersøgelsen nævner også den korruption, der er til stede i kraftindustrien i Kina. For eksempel er nogle Bitcoin-minearbejdere i stand til at indgå aftaler med ejere af kraftværker, hvorved minearbejdere kan etablere en operation lige nær forsyningsstedet. Da elektricitet er en af ​​de største omkostninger i en mine, er aftaler som denne fordelagtige under bordet.

Kinas vandkraftbom

Elomkostninger i Kina er allerede nogle af de laveste i verden. Dette er hovedsageligt et resultat af overflod af kul, der bruges meget lidt i vejen for lovgivningsmæssige barrierer såsom miljøbeskyttelse. Alligevel er det, der kan være dårligt for miljøet, godt for Bitcoin-minearbejdere.

Imidlertid har Kina også hurtigt udvidet deres vandkraftværker. Dette er noget, der blev indledt, da Kina lancerede Three Gorges Project i 2003, som er i stand til at producere 100 TWh elektricitet. I nedenstående billede kan du se væksten i andelen af ​​kinesisk vandkraftproduktion globalt.

Vandkraftoverkapacitet Kina

Billedkilde: Bitmex

Kina bygger også yderligere to vandkraftværker, som kan producere tilsammen 90 TWh elektricitet. Dette vil blive produceret i Baihetan- og Wudongde-projekterne. Selvom denne kapacitet langt overstiger de samlede 15 TWh, som hele Bitcoin-netværket bruger, var det primært rettet mod den voksende aluminiumsmeltningsindustri.

Smeltning af aluminium i Kina

På grund af den proces, hvormed aluminium smeltes, giver vandkraft en virkelig effektiv kraftkilde. For eksempel kommer mindst 80% af den strøm, der bruges til at smelte i Canada fra vandkraft. Dette er væsentligt mindre end de 10%, det leverer i Kina.

Da aluminiumsproduktionen er steget i Kina, har behovet for mere strøm til at smelte det. Dette var årsagen til den massive investering i vandkraftværker de sidste par år. Da efterspørgslen efter aluminiumsproduktion i landet begyndte at falde, fulgte behovet for al den kraft, der blev genereret, imidlertid efter. Undersøgelsen tager et dybt dyk i de underliggende tal. De identificerede, at der kunne være en mulig overkapacitet med hensyn til udbud i de næste par år.

Selvom mange måske tror, ​​at denne overkapacitet bare kan sendes til Kinas travle bycentre, er det heller ikke den mest effektive løsning. Dette skyldes, at vandkraftværkerne ligger mod vest i det indre af landet og er langt væk fra byerne. Det betyder, at elektriciteten bliver nødt til at køre lange afstande, hvilket kan føre til tab af strøm. Derfor ville det være mere økonomisk for en strømforbruger at være tættere på strømkilden.

Bitcoin Miners til undsætning

I betragtning af at Bitcoin-gårde ikke behøver at være placeret i store bycentre, giver de en interessant løsning til vandkraftværkerne, der har overskydende kapacitet, som de gerne vil have udnyttet. De er i stand til at flytte vest for landet og oprette deres gårde lige ved siden af ​​planterne.

Disse minearbejdere er også i stand til at indgå aftaler med elleverandørerne og lokale regulatorer for at kunne få gunstige priser for gårdene. Ifølge konklusionen af ​​undersøgelsen

Efter vores opfattelse har sammenløbet af underudnyttet vandkraft på grund af for store investeringer i subsidieret tabsproduktion af aluminium, opførelsen af ​​disse anlæg i det fjerne vest for landet og manglen på stærk UHV-transmissionsinfrastruktur bidraget til Kinas Bitcoin-minesucceshistorie

Mere koncentration fremad?

Selv om dette kan være en naturlig bivirkning af de økonomiske kræfter, der er i arbejde, er der mange, der ikke vil sætte pris på yderligere koncentration i hænderne på de kinesiske mineselskaber og puljer. I betragtning af at elpriserne vil være kunstigt lave efter internationale standarder, vil det betyde, at flere minearbejdere vil være i stand til at haske ud meget mere.

Dette kan føre til lavere priser og dermed yderligere konkurrence fra andre steder i verden. Der er dog også bekymringer i Kina om, at regeringen bliver meget mere proaktiv inden for Bitcoin-håndhævelse. Dette betyder, at de kunne kræve mere regulering inden for Bitcoin-minedrift og dermed gøre oprettelsen af ​​en gård meget mere besværlig. Det vil tiden vise…

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me