Hvordan myndighederne sporer Bitcoin-relateret kriminalitet

Et af de mange argumenter, der bruges mod Bitcoin, er, at det er “kriminelle”. Der er påstande om, at kryptokurrencyens relativt anonyme karakter gør det til et fristed for disse typer mennesker. Naturligvis har dets historie til brug på darkweb-markeder ikke hjulpet dets image.

Det ser dog ud til, at dette billede snart kan ryste af de mest usandsynlige deltagere. Retshåndhævende organer er blevet mere og mere effektive til at jagte Bitcoin-relateret kriminalitet. Dette skyldes, at de har lært at bruge fordelene ved blockchain-teknologi til at hjælpe dem med at spore disse gerningsmændene.

Dette er faktisk ikke et nyt fænomen. Kriminelle er altid villige til at vedtage ny teknologi for at undgå afsløring, og retshåndhævelse er altid glade for at justere deres efterforskningsværktøjer for at fange dem.

Påstået Bitcoin-beskyttelse

Årsagen til, at Bitcoin længe har været betragtet som en effektiv måde at undgå afsløring på, er på grund af det faktum, at Bitcoin-adresser ikke har nogen personligt identificerbare oplysninger. De er i det væsentlige bare en samling af tal er cifre. På samme måde, selvom man kan se IP-adressen til tegnebogbrugeren, kan disse let skjules gennem et antal værktøjer som proxyer og TOR-relæer.

Desuden er der i modsætning til oprettelse af en bankkonto ingen dokumenter, der kræves for at oprette en Bitcoin-adresse. De prøver undertiden at tilsløre Bitcoin ved at sende til flere adresser. Kriminelernes håb er, at agenturerne ikke vil kunne se, hvor pengene er gået.

Alligevel har Bitcoin og blockchain mange ting, som traditionelle systemer ikke gør. Den helt gennemsigtige karakter af den offentlige blockchain betyder, at efterforskere nemt kan samle information om ruten for midlerne.

Fordelene ved Blockchain

Blockchain-analyseMed traditionelle cyberforbrydelser hjælper dataanalyse og sammenhæng ofte efterforskeren med at finde gerningsmændene. Dette kan være svært, når mange af disse data opbevares af mange forskellige virksomheder forskellige steder rundt omkring i verden. Efterforskerne bliver nødt til at gå meget langt for faktisk at få fat i disse data.

Dette er ikke tilfældet med Bitcoin på blockchain. Lige til rådighed for efterforskerne er der en overflod af data om alle de transaktioner, der nogensinde har fundet sted i tide. Nedenfor er nogle af de måder, hvorpå Blockchain gør efterforskerne job meget lettere.

Adgang til data

Som nævnt vil det virkelig hjælpe efterforskeren at have data relateret til forbrydelsen. Dette er i det væsentlige deres bevis, og som sådan er de nødt til at stole på det for at søge enhver form for retsforfølgning.

Dataadgang kan være et virkelig vanskeligt emne, især når du har tredjeparts interessenter som e-mail-tjenesteudbydere, internetudbydere, hostingfirmaer og lignende. For at en efterforsker skal kunne få adgang til disse oplysninger, bliver de nødt til at gennemgå en lang række procedurer for at få data såsom stævninger osv..

Der er naturligvis også muligheden for, at de mistænkte sletter data, der kan føre til dem. Dette ville betyde, at efterforskerne kunne miste alle data, der muligvis kunne implicere disse personer. Men med blockchain undgås det fuldstændigt.

Blockchain gemmer alt om transaktionen og data om den uforanderlige offentlige hovedbog. Ingen kan ændre det, og det er helt åbent for alle, der ønsker at få adgang til det.

Anonymitet

Mens Bitcoin-adresser faktisk er anonyme, kan transaktioner spores, og der kan oprettes et klart link til en person, når Bitcoin konverteres til Fiat-valuta. Dette er ofte hvor mange af cyberkriminelle kan blive fanget.

Retshåndhævelse overvåger aktivt aktivitet, der er knyttet til mistænkelige Bitcoin-adresser. I det øjeblik, pengene placeres på farten, følges de af skarpe øjne. De kan straks se, hvornår en Bitcoin-betaling f.eks. Rammer en adresse på en børs. Det er på dette tidspunkt, at de kan flytte og prøve at få øje på individet.

Denne “sporbarhed” af Bitcoin har været undergangen for et antal mennesker i fortiden. De kan forsøge at tilsløre, hvor midlerne går, men der er en række virksomheder som f.eks kædeanalyse som kan hjælpe dem med at spore, hvor midlerne går hen. Vi så dette for nylig med Silk Road-sagen, hvor Carl Force, specialagenten, der stjal Bitcoin, forsøgte at skjule de midler, som han ønskede at tjene penge på..

Ingen jurisdiktionskomplikationer

En af de største vanskeligheder for retshåndhævelse, når det kommer til cyberkriminalitet, er, at aktiviteterne normalt finder sted i andre lande end det pågældende land. For eksempel er de fleste cyberkriminelle, der forsøger at drage fordel af amerikanske systemer, placeret i lande som Rusland, Kina, Nordkorea osv..

Som sådan kan det være svært at få data fra virksomheder, der er placeret i jurisdiktion, hvor de ikke har autoritet. Derfor er det svært at få oplysninger fra offshore bankkonti, der tidligere blev brugt af kriminelle.

Dette er ikke tilfældet med Blockchain. Det er helt uden grænser og kan tilgås af alle fra hvor som helst i verden. Du behøver ikke stole på noget internationalt samarbejde fra andre globale agenturer for at få de oplysninger, du leder efter.

Dårligt for kriminelle, godt for Bitcoin

Da Blockchain er blevet stadig lettere at analysere for retshåndhævende organer, har mange indset, at Bitcoin er for mainstream til kriminelle. Disse uhyggelige skuespillere har besluttet, at de hellere vil bruge andre kryptokurver som Monero og ZCash.

Dette er faktisk et positivt for Bitcoin. Da flere af de uhyggelige brugssager elimineres, vil Bitcoin ikke længere være forbundet med underverdenen. Dette ville være et vigtigt skridt for den globale globale adoption af Bitcoin, som de fleste kryptokurrencyentusiaster venter på.

Et sikrere Bitcoin-miljø er et ønsket resultat, hvor folk kan handle privat, men ikke være fortrolige med udsigten til at begå kriminalitet i nærvær af anonymitet.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me