Hvad er USDC? Komplet begyndervejledning til USD Stablecoin

Der har været en del presse for nylig omkring lanceringen af ​​USD-mønten, som er en stablecoin, der er en samvær mellem Circle og Coinbase.

Stablecoin-markedet er et af de mest interessante økosystemer i kryptokurrencyområdet i øjeblikket. Der har været en række andre stablecoin-projekter, der har lanceret deres egne mønter, herunder TrueUSD, Paxos Standard og Gemini Dollar.

De fleste af disse projekter forsøger at udnytte den mistillid, der i øjeblikket er til stede i Tether (USDT) stablecoin. De har alle et lignende formål med at bibeholde en 1: 1-pind til den amerikanske dollar, men de gør det på lidt forskellige måder.

Lad os se nærmere på USD-mønten og hvad der betyder for stablecoin-markedet.

USD Coin oversigt

Den 23. oktober 2018 annoncerede den massive amerikanske baserede kryptokursudveksling Coinbase støtte til USD-mønten (USDC), som er en stabil valuta, som de oprettede i samarbejde med Circle Internet Financial. Circle ejer konkurrerende kryptovalutaudveksling Poloniex og er en af ​​de mest velfinansierede kryptokurrencyvirksomheder til en værdi af over $ 3 mia. Dollar og med investorer, der inkluderer Goldman Sachs og Baidu.

USD Coin blev udviklet af Center Consortium, et samarbejde mellem Coinbase og Circle, men Circle vil dog udstede USDC. Hver USDC, der udstedes, er bakket op af en fiat amerikansk dollar, der opbevares på reservebankkonti, og der er en samlet forsyning på USDC på lidt over 190 milliarder dollars.

USDC Coin Collaberation

Billedkilde: Coinbase-blog

Med hver USDC bakket op af en amerikansk dollar er det ikke meningen at bevæge sig væsentligt fra værdien af ​​den amerikanske dollar, hvilket betyder, at investorer altid er i stand til at købe og sælge USDC for $ 1.

USDC blev oprettet på Ethereum blockchain og er ERC-20 kompatibel. Dette blev gjort for at understøtte hurtige overførsler af USDC på Ethereum-netværket. Det udnytter også sikkerheden i Ethereum blockchain og gør USDC let at gemme og udveksle. Cirkel-medstiftere Jeremy Allaire og Sean Neville sagde:

Coinbase og Circle deler en fælles vision om et åbent globalt finansielt system bygget på krypto-skinner og blockchain-infrastruktur, og for at realisere denne vision kræves det, at branchens ledere samarbejder om at opbygge interoperable protokoller og standarder

USDC er unik i at være den første stablecoin understøttet af Coinbase. Mens Circle først udstedte mønten i september, fik den ikke trækkraft før Coinbase-noteringen, og siden da er den hurtigt steget til en af ​​de mere værdifulde kryptokurver. Den 12. december 2018 indtager den det 26. sted på Coinmarketcap.com med hensyn til markedsværdi.

USDC vil blive udstedt af Circle, Coinbase vil være den platform, som brugerne kan få adgang til at foretage indskud, konvertere fiat-valuta til USDC-tokens, og det letter USDC-transaktioner, samtidig med at det giver mulighed for at skifte frem og tilbage fra fiat til kryptokurver.

Coinbase & Cirkelsamarbejde

Coinbase, der er værdiansat til ca. 8 mia. $ Og Circle, med en værdiansættelse på 3 mia. $, Er to af de største blockchain-virksomheder, og lanceringen af ​​USDC stablecoin viser, at selvom Bitcoin fortsat er faldende gennem hele 2018, er de forpligtet til den lange langsigtet fremtid for kryptoøkonomien.

USD-mønten er blot et af disse væddemål, og indtil videre ser det ud til at have været en vellykket indsats. Selvfølgelig hjalp støtten fra den største amerikanske kryptokurrencyudveksling bestemt. Coinbase kalder stablecoin “grundlæggende forskellig” fra de andre kryptokurver, den har opført. Det er også kun det andet ERC-20-token, der er angivet, hvor den nyligt noterede 0x (ZRX) er den anden.

Siden næsten at ramme $ 20.000 ved udgangen af ​​2017 er prisen på Bitcoin faldet konsekvent, men selv før den har været voldsom ustabil. Og det samme gælder altcoins eller andre kryptovalutaer end Bitcoin. Denne volatilitet gør kryptokurver uegnet som betalingsmetoder.

En stablecoin fjerner volatiliteten ved at være knyttet til værdien af ​​den amerikanske dollar i forholdet 1: 1. Denne repræsentation på 1: 1 er det, der giver mønten stabilitet og gør den velegnet til betalingstransaktioner. Brugere behøver ikke længere bekymre sig om hurtige, massive ændringer i værdi, der påvirker deres betalinger eller indtjening. Og hver USDC understøttes af en matchende amerikansk dollar, der opbevares på bankkonti og underkastes regelmæssig revision. Dette giver tillid til, at værdien af ​​stablecoin forbliver $ 1.

Støttet af den amerikanske dollar

Som jeg har sagt, bakkes USD-mønten 100% op af faktiske amerikanske dollars. Disse amerikanske dollars opbevares på reservekonti og revideres regelmæssigt for at være usikre på, at reserven matcher udstedelsen af ​​USDC.

På Money 20/20 konferencen i Las Vegas sagde Coinbase præsident og COO Asiff Hirji:

”Vi udsteder stablecoins bakket 1: 1 med den amerikanske dollar, fuldstændig revideret, fuldstændig gennemsigtig. Vi synes, dette er et vigtigt skridt i retning af at frigøre innovation i krypto. ”

Stablecoin forbliver understøttet af fysisk fiat-valuta og er designet til minimal prisvolatilitet.

Tidligere i år brød den første og mest populære stabile mønt Tether sin pind til den amerikanske dollar, da den befandt sig omgivet af mere kontrovers. Tether faldt så lavt som $ 0,91, da det blev rygter om, at Bitfinex-børsen, der har tætte bånd til Tether, stod over for insolvens.

Tether bryder sin pind

Tether bliver løsnet. Billede via Coinmarketcap

Tether har altid været kontroversielt på grund af den manglende gennemsigtighed, dets bånd til Bitfinex-børsen og Bitmain og spørgsmål vedrørende den faktiske mængde amerikanske dollars, der holdes i reserve af Tether.

Efter denne seneste kontrovers milliardær Bitcoin-evangelist Michael Novogratz sagde, at Tether burde være mere gennemsigtig med sine operationer. Han tilføjede, at han føler “Tether gjorde ikke et godt stykke arbejde med hensyn til at skabe gennemsigtighed,” men bemærkede også, at “begrebet stablecoins giver mening.”

Grundlæggende USD-mønter

Coinbase-kunder fra alle regioner i verden er i stand til at købe og sælge USDC på Coinbase Pro og Coinbase Prime. Indtil videre har den almindelige Coinbase-platform kun gjort USDC tilgængelig for dem med amerikanske baserede konti, med undtagelse af New York-beboere.

Stablecoin kan købes og sælges via Coinbase webbaserede applikation og via mobile Android- og iOS-apps. Efter køb blev USDC-tokens vist som tilgængelige aktiver i kundernes Coinbase-tegnebog.

Kunder, der køber USDC med USD fra en bankkonto eller Coinbase-tegnebog, får gebyrer frafaldet, men kreditkort- og betalingskortkøb er stadig underlagt det almindelige transaktionsgebyr.

Brugere, der køber USDC fra Coinbase, kan sende disse tokens til Coinbase, men kun til USDC-tegnebogen på deres Coinbase-konto. Hvis tokens sendes til den forkerte adresse, kan Coinbase ikke gendanne dem. Dette er standard for kryptokurver. Altid tredoble checkadresser, inden du sender mønter.

USDC-mønten er også for nylig blevet noteret på en række andre børser. I øjeblikket er de noteret på 36 andre børser, da de ser ud til at diversificere deres stablecoins. USDC landede for nylig på Binance Exchange, som uden tvivl vil have stor indflydelse på adoption.

USDC Brugssager

Den første åbenlyse brugssag er, at da dette er et ERC-20-token, vil to Ethereum-tegnebøger være i stand til at sende eller modtage ethvert beløb af USDC når som helst på dagen eller natten og overalt i verden næsten øjeblikkeligt.

Dette gør både små e-handelsbetalinger eller store forretningsrelaterede betalinger lige så lette og hurtige. Og på grund af en stablecoin-funktion er forbrugerne i stand til at holde og bruge USDC uden at bekymre sig om hurtigt skiftende værdier.

Efterhånden som blockchain-økosystemet vokser, øges nytten af ​​ERC-20-kompatibel USDC. Der er allerede et stort antal udvekslinger, apps og blockchain-baserede spil, men disse tal forbereder sig på at eksplodere i de kommende år.

USDC-kompatible tegnebøger

Liste over tegnebøger, der understøtter USDC. Billede Kilde

Dette ERC-20-baserede token kan bruges med enhver app, der bruger Ethereum-standarden. Det vil være yderst nyttigt, da antallet af Ethereum-baserede apps og spil vokser.

Fintech-virksomheder og -udviklere drager også fordel af en stablecoin som USDC, fordi det gør programmeringen lettere. Med en stablecoin, der opretholder en næsten konstant værdi, kan enhver app programmeres til nemt at sende og modtage USDC via smarte kontrakter.

USD-mønten blev ikke oprettet som en erstatning for den amerikanske dollar og andre fiat-valutaer. I stedet er det en måde at inkorporere fiat-valutaer i cryptocurrency-økosystemet. Tilhængere af dette siger, at kombinationen af ​​fiat og kryptokurver vil være hurtigere og bedre end de eksisterende betalingsskinner.

Konklusion

Med dramaet omkring Tether stablecoin har det ikke været overraskende at se nye stablecoins dukke op. Med opbakning fra Coinbase og Circle bør USD-mønten være et af de bedste stablecoin-tilbud.

I betragtning af rækkevidden af ​​disse to virksomheder kunne USDC en dag erstatte Tether som den mest populære stablecoin, selvom det naturligvis vil tage noget tid i betragtning af forbindelsen mellem Tether, Bitfinex og Bitmain. Jo længere Tether nægter at afsløre sine banker eller accepterer en revision, jo tættere er stablecoins som USDC på at overtage som den øverste stablecoin.

Mens der blev oprettet kryptokurver for at erstatte fiat-valuta, har volatiliteten set fra dem forhindret deres anvendelse i dagligdagen. Stablecoins er fundamentalt forskellige, og deres oprettelse kan være den virkelige begyndelse på revolutionen, der tager fysisk fiat-valuta ud af omsætning og erstatter den med en digital ækvivalent.

Fremhævet billede via centre.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me