Hvad er udbytteopdræt? DeFi Basics forklaret

>

Hvis du spørger Hvad er afkastopdræt, tror de fleste forhandlere, at du har levet under en klippe det sidste år. Yield farming er DeFi’s vigtigste livskraft, der kørte den til nye og utrolige højder i 2020. Det er en væsentlig funktion, som alle skal vide om, og derfor skrev vi en nybegyndervejledning, der forklarer det grundlæggende i afkastlandbrug.

Decentraliseret finansiering eller DeFi, har for nylig fået masser af opmærksomhed fra både store og små investorer. Sidste uge Mark Cuban, den berømte milliardær-ejer af Dallas Mavericks, twitrede hans støtte til DeFi og citeret udbytte landbrug som et alternativ til traditionel finansiering.

Med så meget brummer omkring DeFi, og udbytteopdræt udråbt som fremtidens finansiering, er du måske ivrig efter at finde ud af, hvad udbyttelandbrug er i første omgang.

Denne guide til at give landbrug vil lære dig det grundlæggende om at tjene generøse udbytter på dine kryptokurrencyaktiver som Bitcoin, Ethereum, stablecoins og mere.

Mens du lærer at give landbrug ved hjælp af denne vejledning, skal du holde vores DeFi-ordliste åben i en anden fane, hvis du støder på ukendte udtryk og sætninger.

Hvad er udbytte landbrug?

Kort sagt, udbytteopdræt er en måde at bruge din krypto til at tjene mere krypto. Nogle gange benævnt likviditetsminedrift, afkastbønder bruger deres kryptoaktiver til at tjene belønninger.

Normalt tror folk, at nøglen til at holde krypto som en investering er bare at lade den være i kølerum. Udbytteavl har ændret denne tankegang.

På grund af DeFi er det nu klart, at din kryptovaluta skal sættes i arbejde til generere mere værdi. Det er essensen af ​​udbyttelandbrug.

Hvordan kan du oprette mere krypto med de digitale aktiver, du allerede har til rådighed? Ved at låne dem ud! Det er dog her, hvor flere DeFi-platforme og protokoller kommer ind.

DeFi-platforme som Compound, Curve Finance, Aave og Badger DAO fungerer ved at lade brugerne deponere kryptokurrency og låne dem ud til låntagere med renter via smarte kontrakter og derefter betale afkast afledt af renterne tilbage til långivere.

Når du indbetaler til en DeFi-protokols likviditetspul som långiver, tjener du typisk mere af det token, du har deponeret, og et belønningstoken (normalt det oprindelige aktiv på den platform, du bruger). Så hvis du låner på Compound, tjener du COMP, eller hvis du indbetaler til en SushiSwap-pool, tjener du SUSHI – du får ideen.

Hvis du allerede er fortrolig med begrebet indsats og optjening af belønninger, vil du være glad for at vide, at udbyttebrug er mere eller mindre den samme ting. Den eneste væsentlige forskel her er, at afkastbønder alle er bundet til at levere og låne likviditet.


Hvor tingene bliver virkelig interessante, er når du er klar over, at du kan implementere komplicerede strategier for udbytteopdræt for at maksimere dit afkast. Dette indebærer normalt at deponere, låne og opdrætte dine aktiver på tværs af flere DeFi-puljer, men vi kommer ind på dette emne på et senere tidspunkt.

Hvordan udbyttebrug fungerer

For at forklare, hvordan udbyttebrug fungerer, er det nyttigt at bruge Uniswap, en DeFi-udvekslingsprotokol, som et eksempel.

Mens der ofte omtales som en decentral børs, er Uniswap virkelig en automatiseret market maker (AMM). En AMM er bare en fancy måde at beskrive en udveksling på kasseres likviditeten.

Nu, hvorfor skulle nogen gerne give likviditet til Uniswap? Svaret er ret simpelt – selvfølgelig at tjene incitamenter! Uniswap tilskynder likviditetsudbydere til at deponere i sine puljer ved at betale belønninger fra transaktioner, der bruger disse puljer.

Så mens en central udveksling som Coinbase tjener penge ved at holde udvekslingsgebyrer for sig selv som fortjeneste, betaler Uniswap og andre DeFi-protokoller disse gebyrer ud til brugerne som belønning.

Nu hvor du forstår, hvordan dette fungerer for en decentral udveksling som Uniswap, får du også, hvordan udbyttebrug fungerer generelt på tværs af andre DeFi-protokoller. Lad os bruge denne nye viden ved at tænke på afkastopdræt ved hjælp af Compound Finance.

Forbindelse er ikke en udveksling som Uniswap er. I stedet er det en decentral udlånsplatform til at låne kryptovalutaaktiver ved hjælp af krypto som sikkerhed.

Fælles for Compound og Uniswap er dette: begge er afhængige af likviditetspuljer som en kilde til midler til deres respektive protokoller. Uniswap har brug for likviditetsudbydere for at deponere de aktiver, der udveksles af brugerne, og Compound har brug for likviditetsudbydere for at deponere aktiver, der lånes af brugerne.

Uniswap incitamenterer likviditetsudbydere ved at dele transaktionsgebyrer mellem LP’er, mens Compound incitamenter likviditetsudbydere ved at betale långivere en flydende årlig rentesats (APY).

Imidlertid, her er hvor de adskiller sig: långivere og låntagere tjener begge COMP-tokens, når de bruger Compound. Som sammensat långiver tjener du både APY og COMP-tokens for at gøre andet end at levere protokollen med dine kryptokurrencyaktiver.

Der er masser af DeFi-protokoller derude nu, og mange af dem (hvis ikke de fleste) tilbyder en form for udbytte landbrugsbelønninger. Desuden arbejder mange af disse protokoller oven på hinanden, en kvalitet, der i DeFi er kendt som komposabilitet. At drage fordel af komposibiliteten mellem protokoller hjælper dig med at stable og multiplicere dine udbytter ved hjælp af opfindelsesrige landbrugsstrategier.

Sådan starter du udbytte landbrug

Lad os sammenfatte de to nøglepunkter, der hidtil giver landbrug:

 • Udbytteopdræt = sætter din krypto på arbejde for at tjene interesse og belønninger

 • Yield landmænd = enhver, der leverer likviditet til renter / belønningsgenererende likviditetspuljer

For at blive en rentebonde er alt hvad du behøver at gøre, at deponere renter eller belønningsgenererende kryptovalutaaktiver til en DeFi-protokol. Det lyder let, ikke? Det er hvis du ved hvad du laver.

Før alt andet er du nødt til at få noget kryptokurrency i første omgang – men ikke bare nogen form. Nogle kryptokurver accepteres bredere end andre, og ikke alle aktiver genererer de samme høje udbytter som andre.

KOPIER VERDENS BEDSTE HANDLERE

For at gøre tingene enkle er her en trin-for-trin guide til at starte udbytte landbrug på højre fod.

 1. Køb BTC, ETH, USDT, USDC eller DAI. Dette er de mest almindeligt accepterede kryptokurver til at generere udbytte på de fleste DeFi-protokoller. Bemærk, at du bliver nødt til at købe noget ETH, uanset hvad du skal bruge som gas, hvilket vi forklarer senere.

 2. Download MetaMask Wallet browserudvidelse. Efter installationen skal du oprette en tegnebog og sikkerhedskopiere dine nøgler og frøsætningen sikkert.

 3. MetaMask-tegnebøger indeholder ERC-20-tokens – tokens udstedt på Ethereum-blockchain. Som det sker, er de fleste DeFi-platforme også bygget på Ethereum. Så du skal ikke have noget problem at sende valutaerne fra trin 1 til din MetaMask, med undtagelse af Bitcoin. Hvis du vil bruge Bitcoin på Ethereum-blockchain og holde den i din MetaMask, skal du først pakke den ind ved hjælp af Ren Bridge for at oprette wBTC eller købe wBTC på en børs.

 4. Når dine ERC-20-tokens er sikkert inde i din MetaMask-tegnebog, er du klar til at begynde at interagere med DeFi-platforme og begynde den uendelige sjov ved udbytteopdræt.

 5. For enkelheds skyld anbefaler vi at lære at udbytte landbrug ved hjælp af Compound Finance. Compound startede udbyttedriftens dille og er på mange måder den mest begyndervenlige DeFi-platform. Gå over til Compound, og klik derefter på App-knappen i øverste højre hjørne.

 6. Når du har klikket på App, bliver du bedt om at forbinde din tegnebog. Klik på MetaMask-indstillingen, og log derefter på din MetaMask.

 7. Vælg det aktiv, du vil levere fra forsyningssiden af ​​destinationssiden. Vælg det beløb, du vil give, og klik derefter på levering. Bemærk, at der er to APY-tal vist – lever APY og distribution APY. Førstnævnte betales in natura (samme som det deponerede aktiv), sidstnævnte betales i COMP. Dette betyder, at du tjener to former for APY for en indbetaling.

 8. MetaMask vil bede dig om at bekræfte to transaktioner. Den første er at interagere med den sammensatte smarte kontrakt, den anden er at bekræfte transaktionen. Begge vil koste gas betalt i ETH, hvorfor vi bemærkede i trin 1 at holde ETH i din tegnebog uanset dit valgte forsyningsaktiv.

 9. Når transaktionerne er bekræftet, giver Compound-appen dig besked om, at alt er i orden, og du vil se din saldokolonne udfylde med det beløb, du har angivet. Til venstre for saldoen er kolonnen APY / Optjent, som viser både din APY-sats og hvor meget du har tjent.

 10. Øverst på Compound-siden er der en Net APY-måler, der hjælper dig med at holde styr på din samlede optjente APY mellem både APY-forsynings- og distributions-APY-priser.

 11. For at øge dit afkast gårdspotentiale, kan du nu låne mod dine leverede aktiver for at tjene endnu mere distribution APY (betalt i COMP), mens du låner disse aktiver tilbage til Compound eller en anden platform DeFi-platform som Aave, Yearn Finance eller Curve Finance.

Hvis du er ny hos DeFi og vil lære om udbyttebrug, er Compound en sikker nybegyndervenlig mulighed. Når du har fået fat i tingene ved hjælp af Compound-appen, kan du begynde at forgrene dig til andre DeFi-protokoller.

DeFi-platforme med udbytteopdræt rangeret efter vanskeligheder

Der er så mange DeFi-platforme med muligheder for afkastbønder i disse dage, at det kan være svært at vælge. Hvad mere er, ikke alle DeFi-platforme er skabt ens med hensyn til sværhedsgrad ved brug.

Nedenfor har vi oprettet et snydeark for at forstå sværhedsgraden ved brug af de forskellige større DeFi-platforme.

Nem tilstand

 • Compound Finance

 • Maker DAO

 • Aave

Mellemliggende

 • Uniswap

 • SushiSwap

 • Syntetik

 • Curve Finance

 • Længes efter økonomi

 • Grævling DAO

 • Cream Finance

 • Harvest Finance

 • Balancer

Ekspert tilstand

 • Alpha Homora

 • Spejlprotokol

 • Metastabelt

 • Loopring

 • dYdX

DeFi giver landbrugsredskaber og ressourcer

Når du først har startet med landbrug, er der ingen vej tilbage. Du finder ud af, at når du går på flere og flere tokens, har du brug for bedre værktøjer til at spore og organisere dem.

Efterhånden som DeFi-industrien vokser, og afkastopdræt bliver mere almindeligt, er der også fantastiske værktøjer til porteføljestyring og opdagelse af nye udbyttebedrifter. Desuden vil færre mennesker undre sig over, hvad der er afkastopdræt.

Her er et par værktøjer, der er værd at bruge for at forenkle udbyttets levetid.

DeFi-puls er som CoinMarketCap til DeFi. Alle relevante markedsdæknings-, TVL- og rankingdata, du nogensinde kunne ønske dig eller har brug for, findes let på DeFi Pulse.

Zapper er et smukt DeFi-instrumentbræt, der holder alle dine investeringer, gårde og afkastindtægter organiseret ét sted. Du kan også bruge Zapper til at finde opdaterede APY-oplysninger på tværs af platforme.

Instadapp er en DeFi-manager, der hjælper dig med at styre likviditet på tværs af protokoller som Uniswap og Aave. Smart Account-funktionen hjælper dig med at optimere dine afkast automatisk.

Debank er et one-stop DeFi-kraftværk med en porteføljeforvalter, token swap, DeFi Market, DeFi-liste over projekter og en rangordningsside, der viser DeFi TVL.

Zerion hjælper dig med at investere i DeFi-projekter og give landbrug fra enkelheden på et enkelt sted. Zerion-appen sporer også din DeFi-portefølje, når du er på farten.

Rejer er en social handelsplatform, der giver dig mulighed for at oprette handelsstrategier omkring dine DeFi-aktiver. Multiplicer din indtjening ved at automatisere kryptotransaktioner.

Med disse værktøjer, cheatsheet og vores enkle guide til at give landbrug, skal du være god at gå. Kom nu ud og høst de saftige udbytter, DeFi har at tilbyde!

Rejer er en social handelsplatform for kryptokurrency. Det er designet til både professionelle og uerfarne forhandlere at komme og lære om den voksende kryptoindustri. På Shrimpy kan brugerne kopiere porteføljer og handelsstrategier fra andre handlende.

Følg os på Twitter og Facebook for opdateringer, og still spørgsmål til vores fantastiske, aktive samfund på Telegram & Uenighed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me