Hvad er SAFT-aftaler?: Komplet begyndervejledning

Indledende mønttilbud eller ICO’er har eksisteret siden 2013, men da deres popularitet er vokset, er også lovgivningsmæssig kontrol omkring dem vokset. Et stort stridspunkt fra offentlige regulatorer er, hvordan man klassificerer ICO’er.

Af regulatorernes egne optagelser kan ICO’erne transformere, startende som en sikkerhed, men senere omdanne til en vare eller anden aktivtype. Ifølge CFTC-kommissær Brian Quintenz

ICO’er, disse ting kan transformere. De kan starte deres liv som en sikkerhed ud fra et kapitalindsamlingsperspektiv, men på et tidspunkt (…) blive til en vare

Denne forvirring har ført til oprettelsen af ​​noget, der hedder Simple Agreement for Future Tokens (SAFT), som er beregnet til at hjælpe investorer med at forvirre forvirringen over klassificeringen af ​​ICO-tokens. SAFT blev betragtet som nødvendigt, fordi hjælpeprogrammer, der blev udstedt, før netværket fungerer, kunne betragtes som værdipapirer baseret på Howey Test, hvilket førte til fremtidige juridiske problemer for investorer.

I henhold til afsnit 5 i Securities Act of 1933 er det ulovligt at udstede uregistrerede værdipapirer, og de, der bryder denne lov, kan blive udsat for alvorlige økonomiske sanktioner og op til 5 år i føderalt fængsel.

Selv de sekundære markeder, der letter handel med tokens, kunne finde sig selv ansvarlige, hvis de ikke er korrekt registreret som mæglerforhandler, børs eller alternativt handelssystem. Og hvis en organisation udsteder tokens, som de hævder ikke er værdipapirer, skal de bruge en registreringsfritagelse eller evaluere “Blue Sky” -papirlovene i alle stater, hvor token-købere er bosiddende.

Sådan fungerer SAFT-aftaler

Sådan fungerer SAFT-aftaler

Billede via Fotolia

SAFT-rammen håber at løse usikkerheder vedrørende ICO-investering for både udstederen og investoren. Det er designet til at blive brugt med tokens, som udstederen mener vil blive klassificeret som et hjælpeprogram i fremtiden. SAFT-aftalen er i sig selv en sikkerhed, og den specificerer levering af en given mængde tokens til indehaveren, når der er udviklet et netværk eller en applikation, der kan bruge tokens.

Ved at bruge SAFT satser udstederen og investorerne på, at SEC ikke klassificerer tokens som værdipapirer på det senere tidspunkt, når de bruges som utility-tokens til en applikation eller et netværk. Dette undgår muligheden for, at tokens klassificeres som en sikkerhed under ICO-processen, når der ikke er nogen eksisterende brugssag for tokens..

Som en grundlæggende forklaring fungerer SAFT sådan:

  • Udvikleren af ​​et decentraliseret tokenbaseret netværk opretter en SAFT-aftale med akkrediterede investorer. SAFT specificerer, hvor meget investorerne betaler for retten til at indsamle tokens på et senere tidspunkt, når netværket eller applikationen er funktionel. Der er normalt en diskonteringssats for dette køb, og der udstedes ingen tokens på dette tidspunkt. Udviklerne udfylder og arkiverer alle relevante formularer til SEC.
  • Udvikleren bruger de modtagne midler til udvikling af netværket eller applikationen. Der er typisk ingen tidslinje for dette, og det kan tage måneder, eller det kan tage år. Der er stadig ingen tokens udstedt i denne udviklingsfase.
  • Når udvikleren har oprettet en grundlæggende netværksfunktionalitet, opretter de tokens og frigiver dem til deres SAFT-investorer. Investorerne kan holde tokens, eller de kan frit sælge dem med det samme for at opnå en fortjeneste.
  • Nu hvor netværket fungerer, er tokens hjælpeprogrammer, og udviklerne kan frit sælge tokens til offentligheden uden at have brug for en SAFT.

SAFT’er Anvendes i ICO’er

SAFT-rammen har tilladt blockchain-projekter, der ønsker at gennemføre en ICO, der tiltrækker amerikanske investorer til at forblive i overensstemmelse med amerikanske værdipapirlove og finansielle regler. Dette betyder, at vi har set nogle af de største ICO’er, der bruger SAFT-aftaler.

Et velkendt projekt, der brugte en SAFT-aftale, var Filecoin, der rejste mere end $ 257 millioner i sin ICO. Disse midler vil blive brugt til at udvikle sin planlagte decentrale cloudlagringsplatform.

For nylig brugte instant messaging-appen Telegram en SAFT-aftale til at tiltrække amerikanske investorer og efterfølgende hævede efter sigende $ 850 millioner under sin token-præ-salg.

Fordele ved SAFT-aftaler

Ved at skabe en totrinsproces tillader SAFT-rammen start-up blockchain-projekter at sikre finansiering, der faktisk passer med udviklingsstadiet og hensigten med tokenet. Ved at følge rammerne som beskrevet i SAFT hvidbog et projekt kan have et tokensalg, der er i overensstemmelse med de nuværende SEC-regler og undgå overdreven risiko. Mere vigtigt er det, at det giver institutionelle investorer tillid til at deltage i tokensalg, der ellers kunne være tvivlsom i USA set fra et juridisk perspektiv..

Marco Santori SAFT

SAFT Whitepaper Creator. Kilde: Marco Santori

Marco Santori, der oprettede SAFT whitepaper, ser rammen som en måde at arbejde inden for eksisterende værdipapirlove. Han venter ikke på lovændring for at imødekomme blockchain-teknologi, men banede i stedet vejen for opstartsprojekt, der kunne drage fordel af institutionel finansiering. SAFT giver også institutionelle investorer adgang til nye blockchain-projekter og giver også mulighed for et aktivt sekundært marked.

SAFT-rammen løser en af ​​SEC-bekymringerne vedrørende ICO’er ved at lægge størstedelen af ​​risikobyrden på velhavende enkeltpersoner og institutioner snarere end på små detailinvestorer.

SAFT-løsningen kan også føre til flere amerikanske baserede blockchain-projekter, der holder den nye teknologi og job i USA snarere end i udlandet. I de sidste 18 måneder har der været mange projekter, der har flyttet til økonomisk neutrale jurisdiktioner som Schweiz og Hong Kong på grund af tvetydigheden i eksisterende amerikanske regler og love i forbindelse med blockchain-teknologi og kapitalanskaffelse. SAFT-rammen giver disse projekter øget klarhed med hensyn til værdipapirret, beskatning og pengeservices.

Ulemper ved SAFT Framework

Hensigten med SAFT-rammen er at forhindre fremtidige tokens, der har nytteværdi og brugssag, fra at blive klassificeret som værdipapirer. Selvom dette teoretisk synes gyldigt, har SEC endnu ikke bekræftet, om dette faktisk er tilfældet. Og nylige afgørelser har faktisk antydet, at SEC læner sig mod at klassificere alle kryptokurver som værdipapirer, hvilket vil negere alle fordelene ved SAFT-aftaler. Ifølge Cardozo Blockchain-projekt

At opdele den samlede investeringsordning kunstigt i flere begivenheder ændrer ikke det faktum, at akkrediterede investorer køber tokens (omend via SAFT’er) til investeringsformål og forhindrer sandsynligvis ikke en domstol i at overveje disse realiteter, når de vurderer, om disse tokens er værdipapirer

Der er andre ulemper ved SAFT-rammen, herunder:

  • SAFT er slet ikke nyttigt for tokens, der faktisk er værdipapirer (f.eks. Interesser med begrænset partnerskab som DAO-token). Brug af en SAFT gør ikke et værdipapirtoken mindre af en sikkerhed. SAFT blev designet til at blive brugt med hjælpeprogrammer og fungerer ikke, hvis den anvendes på faktiske sikkerhedspoletter.
  • Det hjælper ikke engang hjælpeprogrammer, der ikke kan bestå Howey Test. Det er her, hvor købere fortsat er afhængige af indsatsen fra token-sælgere (eller andre) for deres forventning om fortjeneste, når tokenet er i omløb. Eksempler inkluderer situationer, hvor sælgeren er afhængig af udstederens løfter om at købe poletterne tilbage for at hæve prisen, eller hvor sælgeren lover at udvikle den virkelig værdifulde funktionalitet på et eller andet tidspunkt efter salget.
  • SAFT-rammen er ikke nyttig på verdensplan, da den blev udviklet med fokus på amerikanske værdipapirregler og finansielle love. Dette kan endda føre til, at brugen af ​​en SAFT-aftale betragtes som ulovlig i andre jurisdiktioner rundt om i verden, hvilket i det mindste delvis negerer fordelen ved aftalen.
  • SAFT-metoden inkluderer kun akkrediterede investorer (institutioner og velhavende enkeltpersoner), som udelukker offentligheden fra at deltage i den første (og potentielt mest rentable) del af ethvert token-salg ved hjælp af SAFT-rammen.

Handel med SAFT-værdipapirer

tZero Launch

tZero SAFT lancering. Via tZero

I den nærmeste fremtid kan det endda være muligt at handle sikkerhedstokens udstedt i overensstemmelse med SEC-regler. Onlineforhandler Overstock, der længe har været tilhænger af blockchain-teknologi, arbejder på en licenseret handelsplatform til sikkerhedstoken kaldet tZERO.

ICO for platformen begyndte i december 2017 og udvides i øjeblikket til 6. august 2018. Overstock CEO Patrick Byrne har udtalt, at tokenholdere vil have ret til kvartalsvis udbytte stammer fra overskuddet fra tZERO-platformen.

Konklusion

Fordi vi ikke kender SEC-holdningen til SAFT-aftaler, er det svært at sige, om de bliver mere og mere nyttige fremover, eller om de til sidst vil dø ud. Så længe SEC ikke blot udelukkende bestemmer, at alle kryptokurver er værdipapirer (hvilket ikke synes sandsynligt), vil SAFT-aftalen have nytte til blockchain-projekter, der søger at skaffe kapital til hjælpeprojekter..

Derudover giver det institutionelle investorer en måde at investere i blockchain-projekter, da SAFT-aftalen i sig selv anses for at være en sikkerhed. Dette betyder, at mange institutionelle investorer, der muligvis er blokeret for at investere i en kryptovaluta ved deres mandat, vil være i stand til at deltage i ICO’er, der bruger en SAFT-aftale..

Den store ulempe, som de fleste af os har brug for at kæmpe med, er, at SAFT-aftaler ikke er egnede til individuelle investorer. Overstock kan komme rundt med deres tZERO-platform, men med ICO til det projekt, der trækker allerede i 8 måneder, hvem ved, hvornår projektet muligvis starter – hvis nogensinde.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me