Hvad er Blockchain? Hvordan Bitcoin bruger Blockchain-teknologi

>

Kopier verdens bedste kryptohandlere af tilmelding til Shrimpy. Det er den nemmeste måde at handle som en professionel, administrere en portefølje og lære om kryptokurver.

I det sidste årti oplevede verden en digital revolution præget af fremkomsten af ​​adskillige teknologier, der er klar til at tackle nogle af menneskehedens største udfordringer. Siden da har vi været på kanten af ​​vores sæder og set på, at næste generations innovationer som kunstig intelligens (AI), førerløse biler, augmented reality, genanvendelige raketter, Internet of Things (IoT) blandt andre er begyndt at overtage stort set alle aspekt af vores daglige liv.

Midt i støj fra "forstyrrende" innovationer og spilskiftere, en bestemt teknologi har skabt mest buzz i de seneste år: blockchain-teknologi. Blockchain, udråbt af mange som fremtiden, udgør rygraden på internetets værdi (dvs. Web 3.0).

Har du nogensinde prøvet at spørge nogen om blockchain-teknologi? Du har sandsynligvis modtaget et svar et eller andet sted i retning af "Åh, er det ikke Bitcoin?"

Nå, du er ikke alene.

Faktum er stadig: Bitcoin er bare et stykke af den ordsprogede blockchain-pie. Innovationer i blockchain-rummet er spredt over utallige industrier. I resten af ​​denne artikel vil vi afdække vigtigheden af ​​blockchain og hvordan denne teknologi fortsætter med at revolutionere vores digitale verden.

Kryptolån

Decentral finansiering er den hotte billet i 2020. Hvordan kan du drage fordel af alt, hvad DeFi-branchen har at tilbyde?

Sådan startede det hele

Blockchain blev oprettet i 2008 af Satoshi Nakamoto, et navn, der menes at være et pseudonym for den person eller enhed, hvis identitet hidtil har været et mysterium. Oprindeligt designede Nakamoto blockchain til det ene formål: at blive brugt som en distribueret hovedbog til verificering og registrering af Bitcoin-transaktioner.

Samme år offentliggjorde Satoshi Nakamoto Hvidbog om Bitcoin, ”Bitcoin: Et elektronisk kontantsystem for peer-to-peer”, og udviklede den første peer-to-peer digitale valuta, Bitcoin, knap et år senere. I denne henseende kan Bitcoin betragtes som det første projekt, der implementerer blockchain-teknologi.

Siden frigivelsen af ​​Bitcoin er blockchain-teknologien langt vokset fra Bitcoin. Blockchain er blevet tilpasset til at imødekomme behovene i forskellige brancher, men den mest succesrige anvendelse af teknologien er stadig kryptokurrency.


Bitcoin er fortsat den mest succesrige kryptokurrency, der har implementeret blockchain, men der er nu tusindvis af kryptokurrencyprojekter, der bruger blockchain som rygrad..

Blockchain og Distribueret Ledger-teknologi

Blockchain er en form for distribueret hovedbogsteknologi, måske det enkleste og mest populære eksempel. DLT i sig selv er et sikkert system af poster, der bruger en konsensus af replikerede og synkroniserede data, som deles på tværs af flere forekomster. Kort sagt er en distribueret hovedbog en database, der er spredt på forskellige uafhængige computere, kendt som noder. Der er ingen enkelt opbevaring af data og ingen central myndighed. Som sådan er alle DLT’er afhængige af noder, der deltager i konsensus for at bestemme netværketilstanden.

Andre former for DLT inkluderer Hashgraph, Directed Acyclic Graph (DAG), og Holochain. Mens alle DLT’er er ens på nogle måder, var blockchains hovedidee at registrere transaktioner i lineære, tidsbestilte blokke. Andre DLT’er kan udnytte netværk, der er ikke-lineære eller bestilt baseret på forskellige mekanismer.

"Blok" og "Kæde"

Ordet ‘blockchain’ er tydeligt dannet af to ord, “block” og “chain”. Sjovt nok blev det i de tidligere år af dets oprettelse skrevet som ‘block chain’ – men det er siden ændret, efter at det blev populært.

For kontekst, lad os først nedbryde disse to ord individuelt, før vi dykker ned i hele betydningen af ​​blockhain. Videnskab viser, at cellen er livets enhed (dvs. byggesten); en blok er på grund af en mere passende analogi den mest basale enhed i en blockchain.

I crypto speak er en blok en uafhængig registrering af nye transaktioner (lige fra data om digital valuta og identitetsbekræftelse til afstemningsoptegnelser og næsten alt af værdi). Når en blok er verificeret, føjes blokken til kæden, og transaktionerne indeholdt i denne blok betragtes som afsluttet. Hver nye transaktion på netværket skal gennemgå den samme proces, som gentages kontinuerligt. Når transaktioner placeres, føjes de til den næste blok, og når blokken er verificeret, tilføjes blokken til kæden. I det væsentlige opretter den lineære kæde af blokke kendt som “blockchain”.

Forhåbentlig er det mere klart nu.

Hver blok på blockchain henviser til den forrige blok gennem en unik hash. Denne hash forbinder alle blokke sammen, fra genesisblokken til den sidst afsluttede blok. Genesis-blokken er den første blok, der oprettes på enhver blockchain.

Nu hvor du ved, hvad en blok er, lad os dykke ned i den rigtige blockchain.

Blockchain som en distribueret hovedbog

En blockchain er en digital, decentral, offentlig hovedbog, der distribueres blandt noder, der i fællesskab fungerer som en ‘opbevaring af data’ til verifikation og lagring af transaktioner i blokke. Da en blockchain vokser i længde, efterhånden som flere blokke afsluttes, opretholdes den i stigende kronologisk rækkefølge af de seneste blokke.

Som nævnt ovenfor består en ‘blockchain’ community ‘af et netværk af noder, og hver node på netværket gemmer en kopi af blockchain. Ledger findes ikke længere på en central placering (dvs. en server), men er snarere “distribueret” mellem noder (dvs. peer-computere) på netværket. Dette er grunden til, at blockchain er en form for DLT i sin kerne.

Transaktionsdata, der er gemt i verificerede blokke, er uforanderlige (dvs. de kan ikke ændres med tilbagevirkende kraft). Dataene kan kopieres, men ikke ændres. I stedet for en central myndighed er knudepunkterne ansvarlige for at kontrollere transaktioner på blockchain enten kollektivt eller med et flertal afhængigt af den foretrukne konsensus. Dette gøres for at sikre, at blokke ikke kan manipuleres med og for at bevare integriteten af ​​blokdata.

En masse blockchains har implementeret forskellige konsensusalgoritmer til at nå konsensus på netværket. Konsensusalgoritmer bruges primært til at opnå pålidelighed i et netværk, der involverer flere distribuerede noder, der indeholder de samme oplysninger. I kryptorummet hjælper konsensusalgoritmer med at forhindre dobbeltforbrug i kryptokurrency-transaktioner.

Bevis for arbejde (PoW) og Bevis for indsats (PoS) repræsenterer to af de mest populære konsensusalgoritmer, der bruges på blockchain-netværk. Udover disse to har vi delegeret Proof-of-Stake (DPoS), praktisk Byzantinsk fejltolerance (pBFT), Bevis for vigtighed (PoI), Bevis for autoritet (PoA) blandt andre.

Brancher, der er mest påvirket af Blockchain

Mest åbenlyst har finanssektoren haft mest ud af de banebrydende funktioner i blockchain. Flere platforme i fintech-rummet har med succes været i stand til at udnytte blockchain-teknologi til at opbygge digitale finanstjenester. Dette har bidraget til at reducere den ikke-bankede befolkning ved at lade hverdagens brugere let foretage sikre, grænseløse og billigere transaktioner fra hvor som helst i verden.

Vi har fast ejendom, forsikring, sundhedspleje, supply chain management, energi, digital identitet, afstemning, reklame, cloud storage, underholdning og styring som nogle andre eksempler på brancher, der er mest påvirket af blockchain.

Fremtiden for Blockchain

“Blockchain er fremtiden.”

Du har sandsynligvis hørt dette mange gange nu, hvilket får dig til at spekulere på, hvor sand denne påstand er.

Baseret på en nylig rapport fra CB Insights med titlen Blockchain Investment Trends 2019-rapport har årlige globale udgifter til blockchain-applikationer næsten tredoblet siden 2017. Denne værdiansættelse forventes at nå 16 milliarder dollars i 2023 ifølge CB Insights ‘ Værktøj til markedsstørrelse.

Spirende industrier som cloud computing, forsikring, spil, hasardspil, IoT, selv cannabis begynder at se stigende blockchain-adoption. Blockchain hjælper disse industrier med at operere mere effektivt og gennemsigtigt, hvilket har den ønskede effekt af strømlining af operationer på tværs af deres værdikæde.

Mange mennesker hævder, at der er en masse hype omkring blockchain, og det er ikke helt falsk. Uanset hvad ville det næsten være en kriminel ting at benægte dets massive indflydelse og stigende betydning i løbet af det sidste årti.

Måske er blockchain virkelig fremtiden – eller måske er det en boble og lever ikke op til hype. En ting er dog sikker: du bliver nødt til at vente med at finde ud af det selv.

Hvad er Defi?

Decentraliseret finansiering er noget, som kryptoinsidere lidenskabeligt har talt om i årevis uden rigtig forklarer konceptet.

Yderligere gode læser

Sådan oprettes en Crypto Trading Bot ved hjælp af Python

Handelsstrategierne til let kryptokurrency arbitrage

Script til Bitcoin Price Live Ticker (ved hjælp af websockets)

Grænseombalancering for Crypto Portfolio Management

Crypto Trading 101: Valg af porteføljeaktiver

Vores sociale handelsplatform

Rejer er en social handelsplatform for kryptokurrency. Det er designet til både professionelle og uerfarne forhandlere at komme og lære om den voksende kryptoindustri. På Shrimpy kan brugerne kopiere porteføljer og handelsstrategier fra andre handlende.

Følg os på Twitter og Facebook for opdateringer, og still spørgsmål til vores fantastiske, aktive samfund på Telegram & Uenighed.

Tak fordi du kom forbi!

Rejerholdet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me