Hvad er Bakkt? Crypto-løsningen til institutioner

Lige siden kryptovalutamarkederne begyndte at falde i begyndelsen af ​​dette år, har folk sagt, at “institutionelle penge” kom.

De har bedt, håbet og ønsket på en stjerne, at store finansielle institutioner var ved at springe ind på kryptokurrencymarkederne og afværge tabene.

Mens disse bønner er landet på døve ører de sidste 8 måneder, kan tingene være ved at ændre sig med indrejsen af ​​et firma kaldet ”Bakkt”. Ja, vi har “institutionelle penge” -træthed i øjeblikket, og nogle er straks skeptiske.

Hør os dog ud …

Hvad er Bakkt?

Bakkt vil være et åbent og fuldt reguleret tilbud om digital valuta, der drives af Microsoft Azures cloud-løsning. Denne sikre open source-platform vil forbinde en hel række cryptocurrency-brugere fra investorer til handlende og forbrugere. Som anført i deres original pressemeddelelse:

Bakkt er designet til at fungere som en skalerbar rampe til institutionel, handelsmæssig og forbrugerdeltagelse i digitale aktiver ved at fremme større effektivitet, sikkerhed og nytte

Bakkt er et initiativ fra Intercontinental Exchange (ICE), som er en førende operatør af globale børser og clearinghuse. Dette tilføjer straks en hel del legitimitet til det nye tilbud.

De nævnte også i pressemeddelelsen, at de ville samarbejde med en række andre virksomheder, der vil hjælpe dem med at skabe dette økosystem. Bortset fra Microsoft har de også indgået et samarbejde med Starbucks og BCG.

Ja, det er rigtigt, du kan til sidst købe din Starbucks Latte med kryptokurrency.

Økosystemet vil også omfatte et føderalt reguleret marked såvel som lageroptioner. Dette betyder, at brugere af Bakkt-platformen vil have en form for regeringsreguleret depottjeneste gennem Bakkt.

Bakkt hopper også lige ind på Bitcoin-futuresmarkedet. I modsætning til det nuværende futuresudbud afvikles disse imidlertid fysisk og ikke kontant. Den fysiske Bitcoin gemmes i deres sikre og forsikrede lagerløsning.

Bakkts teknologi er også blevet udviklet over en betydelig periode. Ifølge Kelly Loeffler, administrerende direktør, har de “bygget fabrikken” i løbet af de sidste 18 måneder. I samme interview, hun sagde, at det blev bygget under stor hemmeligholdelse, og at navnet først blev besluttet for nylig.

Nu hvor du har en idé om, hvad Bakkt er, lad os se nærmere på, hvorfor det kan være universalmiddel for institutionelle investorer.


Bakkt fordele for institutioner

Årsagen til, at så mange mennesker er hausse om Bakkt-økosystemet, er, at det nedbryder en række vigtige adgangsbarrierer. Disse barrierer er stædigt vedvarende, selvom andre virksomheder har forsøgt at løse dem.

Bakkt fordele for institutioner

Nogle af fordelene ved institutioner fra Bakkt

Barriererne er hovedsageligt relateret til pengesikkerhed, manglen på tilgængelige afledte instrumenter såvel som manglen på storstilet forbrugeroptagelse af kryptovalutaer.

Pengesikkerhed

Dette er uden tvivl den vigtigste overvejelse for enhver institutionel investor.

Det er let nok for en pengeforvalter at have traditionelle aktiver som aktier, obligationer og råvarer. Det er virkelig svært at stjæle disse aktiver eller faktisk miste dem.

Imidlertid ved vi alle, hvor let det er for hackere at afskaffe digital valuta. Tilsvarende kan kryptokurver også ødelægges eller mistes for evigt gennem misadministration af private nøgler og tab af adgangskoder.

Du skal kun tænke på de belastninger, du går til for at beskytte dine cryptocurrency-beholdninger på et par tusinde dollars. Forestil dig nu scenariet, hvor du holder $ 100 mio. I krypto af tusinder af investorer.

Forestil dig konsekvenserne af et katastrofalt tab eller hack, der fører til en overtrædelse af tillidsforpligtelsen. Forestil dig truslerne fra retssager og ødelæggelsen af ​​dit ellers fantastiske investeringsomdømme.

Skræmmende tanker.

Det er ikke som om der ikke er nogen kryptovalutaopbevaringsløsninger i øjeblikket på markedet. Du har løsninger fra Coinbase og Gemini, som begge er store og etablerede navne i kryptovalutaindustrien.

Xapo kolde opbevaringsbunker

Indgang til Deltalis datacenter og kolde opbevaringsbunker. Billedkilde: QZ

Hvis det ikke lyder sikkert nok for de institutionelle investorer, gemmer Xapo-hvælving din krypto i en faktisk fysisk hvælving. Skjult i schweiziske bunkere beskyttes dine private nøgler af menneskelige og digitale vagter.

Disse løsninger er dog ikke føderalt reguleret. Det betyder, at på trods af den opfattede sikkerhed ved disse tilbud, er der altid den lille chance for, at et tab kan opstå. Der er ingen backstops i tilfælde af dette tab.

Nu hvor Bakkt introducerer udsigten til “føderalt reguleret” lager. Dette kunne være en lidt mere velsmagende løsning for de institutionelle investorer end at opbevare deres private nøgler på en bjergside i Schweiz.

Desuden kunne Bakkt-løsningen i høj grad forbedre salg og overførsel af fysisk Bitcoin. Normalt, hvis de ville handle med disse værdipapirer, skulle de enten foretage en OTC-transaktion eller stole på ureguleret kryptobørs.

Begge disse er mindre end optimale.

Men hvis begge disse institutionelle investorer havde deres Bitcoin gemt på Bakkt, er processen meget forenklet. De kunne handle på ICE-platformen inden for få sekunder og derefter få Bitcoin straks overført mellem deres depotkonti på Bakkt.

Afledte instrumenter

Når det kommer til styring af risiko på de finansielle markeder, vil institutionelle investorer og virksomheder normalt henvende sig til afledte instrumenter.

Dette er instrumenter såsom futures og optioner, der kan bruges til at afdække en stor markedsrisiko. De har eksisteret i hundreder af år og er blevet brugt af landmænd, virksomheder, hedgefonde og pengeforvaltere.

Cryptocurrecy-muligheder og futures er kun lige blevet frigivet på Bitcoin-markederne. Mens de har eksisteret i ureguleret form i et par år, så det først sidste år, at vi så vores første børsnoterede futureskontrakter på CBOE.

CBOE Bitcoin-kontrakter

CBOE XBT Bitcoin Futures-kontrakter. Billedkilde: CBOE

Mange i samfundet så på dette som det øjeblik, hvor institutionelle investorer var ved at springe ud på markedet. Dette har dog ikke rigtig været tilfældet. En af hovedårsagerne til denne manglende vedtagelse er, at disse futures blev afviklet kontant.

Dette betyder, at der ikke var nogen egentlig Bitcoin, der udveksles i afviklingen af ​​disse futures. Så hvis du er en stor minedriftoperatør, og du gerne vil sælge din Bitcoin fremad, bliver du nødt til at stole på kontanter som betaling for fremtiden. Du bliver stadig nødt til at sælge din fysiske Bitcoin på spotmarkedet.

Desuden betyder det, at der mangler fysisk levering på Bitcoin-futuresmarkederne, at der findes ineffektivitetsfastsættelse af priser. Dette har skabt en situation, hvor adskillige crypto arbitrage muligheder er åbnet.

Bakkt kunne ændre det helt.

Bakkt introducerer dagligt leverede Bitcoin-futureskontrakter. Disse vil være fuldt sikkerhedsstillede eller forfinansierede. Men vigtigst af alt vil de blive leveret fysisk. Dette betyder, at modparter til handler handler i faktisk Bitcoin efter udløb.

Dette kunne være den ideelle løsning for en række virksomheder, der er afhængige af kryptokurrencybetalinger og fiat-konverteringer. For eksempel ville det være den ideelle løsning for Bitcoin-minearbejdere, der har brug for at sælge deres mønter fremad. Det kunne bruges af onlinehandlere, der har brug for at konvertere deres Bitcoin til fiat.

Simpelthen åbner det en lang række brugssager til disse kontrakter og hjælpemidler i processen med prisopdagelse. Ifølge administrerende direktør for Bakkt, Kelly Loeffler

Dette understøtter markedsintegritet og adskiller vores indsats fra eksisterende futures og kryptobørs, der giver mulighed for margin

Selvom begrebet “prisopdagelse” måske lyder ret amorft, er det virkelig vigtigt på de finansielle markeder. Det hjælper med at reducere den unødvendige volatilitet, der ofte er forbundet med Bitcoin-markederne.

Dette vil også give en positiv feedback loop til adoption.

Jo mere stabile Bitcoin-priser bliver, jo mere selvsikker har forbrugere og virksomheder det med at bruge det, og jo mere villige institutionelle pengeforvaltere er at inkludere det i deres porteføljer.

Forbrugeradoption

Selvom vi måske alle vil have virksomheder og institutionelle investorer til at medtage Bitcoin i deres porteføljer, mangler der stadig incitament fra deres faktiske forbrugere og kunder. Der mangler også bredere infrastruktur til at understøtte kryptobetalinger.

Disse virksomheder og virksomheder er der for at imødekomme deres slutbrugere og vil kun tænke over det, når de ser et behov. Dette er grunden til en mere omfattende retailoptagelse af kryptovalutaer.

Mens mange mennesker har aktivt investeret i kryptokurver, har der ikke været så meget af dens vedtagelse i handel. Der er stadig en stor del af befolkningen, der ikke forstår brugen af ​​digitale valutaer og derfor ikke vil holde dem.

Bakkt ønsker at ændre det med deres mange partnerskaber.

For det første er der deres partnerskab med Starbucks. Dette gør det muligt for deres kunder at konvertere deres kryptokurrency til USD og bruge den i deres butikker. Umiddelbart har du et klart og nuværende eksempel på en meget håndgribelig brugssag til dine digitale kontanter.

Ifølge Starbucks VP, Maria Smith, i en nylig den oprindelige pressemeddelelse:

Som førende inden for Mobile Pay til vores mere end 15 millioner Starbucks Rewards-medlemmer er Starbucks forpligtet til innovation for at udvide betalingsmulighederne til vores kunder

Mens det er godt at betale for kaffe med krypto, er det den underliggende infrastruktur, som denne udvikles, der er den mest spændende. En stærk og robust fiat / crypto betalingsinfrastruktur er en af ​​de ting, der mangler.

Starbucks har allerede en ret robust betalingsinfrastruktur på plads og opfordrer altid deres forbrugere til at betale med deres telefoner i stedet for kort. Kombiner dette med den enorme rækkevidde af Microsoft Azure-netværket, og du har en ret solid løsning.

Flere store ideer bakket af Bakkt

Der er også en række andre innovationer, som Bakkt bringer til de institutionelle Bitcoin-markeder, der kan overbelaste vedtagelsen.

For eksempel vil de give meget mere forbindelse til kryptokurrencymarkeder og information. Dette er noget, der mangler i det nuværende miljø, hovedsageligt fordi kravene fra store teknologiske institutioner adskiller sig fra detailhandleres krav.

Bakkt-teammedlemmer

CEO for ICE Exchange (Jeff Sprecher> med kone og grundlægger af Bakkt (Kelly Loeffler). Billedkilde: Formue

Bakkt-løsningen vil omfatte adgang til FIX API’er, konsoliderede ticker-feeds og regulatoriske rapporteringsfunktioner og deltagelsesaftaler.

I det væsentlige vil Bakkt tillade, at disse institutioner bruger det eksisterende fremtidige økosystem som et “andet lag” oven på blockchain. Dette betyder, at kunderne har adgang til en bred vifte af handels- og risikostyringsapplikationer, der i øjeblikket er tilgængelige i økosystemet.

Ser frem til

I betragtning af løftet, som Bakkt har afgivet, er det ikke underligt, hvorfor kryptosamfundet er så begejstret. Dette er ikke som mange af de andre kryptokurrencyprojekter, der er lange på løfter og korte tilbage.

Det udvikles af en af ​​de førende internationale børsoperatører i verden. Det bakkes også op af en lang liste over velrenommerede virksomheder, herunder Fortress Investment Group, Galaxy Digital, Horizons Ventures, Alan Howard, Pantera Capital og Protocol Ventures.

Dette er et godt tegn, da den eneste gruppe investorer, der fuldt ud vil forstå behovet for en institutionel kryptoløsning, selv er institutionelle investorer. Det er klart, de ser løftet fra Bakkt.

Så vi kan kun vente med spændt forventning om at se, om Bakkt virkelig vil fungere som en rampe for institutionelle investorer på kryptovaluta super-motorvejen.

Fremhævet billede via Fotolia & Bakkt

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map