Horizen Review: Komplet oversigt over ZEN Privacy Crypto

Der er mange privatlivsmønter i øjeblikket på markedet. Alle tilbyder unik og angiveligt revolutionerende teknologi. Horizen (ZEN) er en af ​​dem.

Denne fork-of-a-fork-kryptokurrency blev tidligere kaldt Zencash indtil en rebranding i 2018. Dette var dog meget mere end en rebranding. Horizen-teamet brugte det som en mulighed for at genopfinde kryptovalutaen med en lang række funktioner og forbedringer.

Alligevel er det en privatlivsmønt, der virkelig er værd at overveje?

I denne Horizen-gennemgang vil jeg forsøge at besvare det. Jeg vil også se nærmere på de langsigtede udsigter og bruge sager til ZEN-valutaen.

Hvad er Horizen?

Horizen er en privatlivsfokuseret blockchain, der er en gaffel af ZClassic, som i sig selv var en gaffel af Zcash. Som sådan er det en af ​​de privatlivsmønter, der gør brug af Zcashs ZK-snark-teknologi. Denne avancerede fortrolighedsteknologi gør brug af Zero Knowledge Proofs.

Hvad er Horizen

Fordele ved Horizen Technology. Billede via Horizen-websted

Horizen-netværket er oprettet for at omfatte en række forskellige fortrolighedsfokuserede projekter, som inkluderer:

 • En decentraliseret autonom organisation;
 • En privat messenger (ZenChat);
 • En anonym udgivelsesplatform (ZenPub);
 • En TOR-lignende domæne fronting tjeneste (ZenHide.

Derudover er der ZEN-kryptokurrency, en komplet suite-applikation kaldet Sphere af Horizen, ZenNodes og Horizen sidekæder (i øjeblikket i Alpha fra januar 2020).

Behovet for privatlivets fred

Mens mange mennesker føler, at sikkerhed og privatliv er emner, der kun vedrører kriminelle, konspirationsteoretikere og paranoide, er det faktum, at i dagens verden bør cybersikkerhed være et stort problem for alle.

Cybersikkerhedseksperter hos Norton estimere nogenlunde 60 millioner amerikanere har haft en vis indflydelse på deres liv og data på grund af identitetstyveri, og at inden 2023 vil halvdelen af ​​alle databrud i verden være i USA..

ID-tyveri amerikanere

Skader fra identitetstyveri i USA. Billede via Norton

Desuden er det vigtigt for folk at forstå, at det ikke er din personlige computer, du skal bekymre dig om, når det kommer til hackere. Størstedelen af ​​hacking er i langt større målestok og påvirker titusinder af mennesker ad gangen, og i nogle tilfælde op til millioner.

Vi har alle konti med enheder, vi stoler på med vores data som Google, Microsoft, Visa, Equifax og endda din nationale regering. Dette er de steder, hvor hackere strejker. Og du kan vædde på, at disse virksomheder og regeringer følger strenge sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte de data, de har.

Der er endda love på plads for at sikre, at det er tilfældet, selvom det ser ud til, at sanktionerne for at tillade et databrud ikke er nok til at tilskynde til fuldstændig sikkerhed, fordi databrud stadig er almindelige nok.

Horizon fokuserer på at tilføje fortrolighed til virksomhedsapplikationer. Det inkluderer beskeder og udgivelse samt privat og sikker datalagring på Horizen-blockchain.

ZEN-kryptovaluta

Horizen (eller ZenCash på det tidspunkt) havde ikke en ICO, da ZEN blev oprettet som en gaffel i ZClassic (ZCL) blockchain. Denne gaffel fandt sted den 23. maj 2017 ved bloknummer 110.000, og ZEN blev udstedt på 1: 1-basis til indehavere af ZCL.

Derefter den 22. august i 2018 besluttede ZenCash-teamet, at en ommærkning var i orden. Dette blev gjort for at give et springbræt til meget mere end bare en privatlivsmønt – jeg vil dække dette mere detaljeret nedenfor.

Horizen Forks Crypto

To gafler og navneændring

ZEN bruger Equihash-algoritmen til at opnå konsensus og er en Proof-of-Work blockchain. Den nuværende blokbelønning for ZEN er 7,5 ZEN, hvor blokke udvindes omtrent hvert 2. ½ minut. Ligesom Bitcoin halveres belønningerne omtrent hvert fjerde år.

I modsætning til Bitcoin er blokbelønningerne ikke alle for minearbejdere. I stedet går 70% til minearbejdere, 20% fordeles jævnt mellem Secure Nodes og Super Nodes, og de resterende 10% går til Horizen Team Treasury.

Sikre noder er, hvad du normalt kan betragte som hovednoder. De kræver, at nodeejeren skal spille 42 ZEN. Horizen-sikre noder er unikke, fordi de bruger node-til-node TLS-kryptering til at sikre al kommunikation.

For at sikre, at alle overførsler er sikre, bruger Horizen-netværket både indholdsdistributionsnetværk og Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS). Det har også arvet den samme sk-SNARKS-kryptografi, der blev brugt af Zcash. Disse egenskaber gør ZEN-transaktioner både anonyme og pseudonyme, hvilket giver ZEN-brugere de højeste niveauer af sikkerhed og privatliv i alle deres transaktioner.

Horizen Zero Knowledge Proofs

Nul vidensbeviser Sikker privatliv

Der har været en del kritik vedrørende Horizen-projektet. Disse inkluderer den krypterede nøglegenereringshændelse kendt som en “betroet opsætning”, som kan give en dårlig skuespiller mulighed for at oprette ubegrænsede ZEN-mønter, hvis de kompromitterer processen.

Der er også rygter om, at den oprindelige kode, der blev brugt til at oprette Zcash, muligvis havde inkluderet en “politibagdør”, og at denne bagdør også har gjort det til Horizen-implementeringen af ​​koden, selvom der ikke er noget bevis for en sådan bagdør for nogen af ​​Horizen eller Zcash.

Horizen-produkter

Som nævnt ovenfor bygger Horizen en komplet pakke af værktøjer, der vil tilføje fortrolighed til virksomhedsapplikationer. De funktioner og produkter, der hidtil er udviklet, er:

 • ZenCash – ZEN er kryptovalutaen bag Horizen, og den blev oprettet for at opfylde det oprindelige formål med Zcash, som var at fungere som et anonymt økonomisk værktøj.
 • ZenPub – Lovgivningen i mange lande kan gøre offentliggørelse af dokumenter til en risikabel forretning. Selv såkaldte demokratier kan undertiden forsøge at stille journalister til tavshed. Horizen tilbyder ZenPub at offentliggøre anonymt til IPFS, hvilket sikrer, at en gratis og upartisk presse altid kan opretholdes.
 • ZenChat – Krypteret messaging er ikke noget nyt. Fordi vores kommunikation altid overvåges, skabte Horizen ZenChat, som krypterer transaktioner end-to-end-basis ved hjælp af AES-256-kryptering.
 • ZenHide – ZenHide bruger domæne fronting (svarende til TOR) til at omgå censur ved at skjule det eksterne slutpunkt for kommunikation. Det gør det ved at bruge HTTPS til at kommunikere med en forbudt vært, mens det ser ud til at kommunikere med en anden vært.
 • ZenNodes – ZenNodes blev oprettet for at hjælpe med at håndhæve blockchains regler, og Horizen kan prale med et af de største nodenetværk i en multi-tiered node-arkitektur. Horizens store og geografisk spredte knudenetværk forbedrer netværks pålidelighed, modstandsdygtighed og hastighed. Der er tre nodetyper: Fuld noder, sikre noder og super noder.
 • ZenDAO – Den Horizen decentrale autonome organisation (DAO) oprettes som en stemmemekanisme til at afsætte statskasse til at fortsætte udviklingen af ​​Horizen-platformen. Det vil i sidste ende være en af ​​de mange sidekædeapplikationer på blockchain.
 • Sphere af Horizen – Sphere by Horizen er en multifunktionel app, der giver folk mulighed for at tage kontrol over deres privatliv og økonomi. Det er et startpunkt for de fleste Horizen-tjenester.
 • Sidekæder – Horizen sidekæder er en skaleringsløsning, der giver mulighed for at forbinde en mangfoldighed af andre blockchain-implementeringer med deres egen konsensus, netværkslag, tegnebog, historie og mange andre stykker.

Horizen-teamet

Holdet bag Horizen har en stærk baggrund inden for kryptografi, blockchain-teknologi, økonomi og forretningsudvikling. Det er denne stærke baggrund og ønsket om at skabe et system, der gør det muligt for enkeltpersoner at bevare deres privatliv og frihed, der har hjulpet med at gøre Horizen til et så vellykket projekt.

Teamets leder og medstifter af ZenCash er Rob Viglione. Rob er tidligere fysiker og matematiker med erfaring i at arbejde på Bitshares, BlockPay, Zclassic, Seasteading og Bitgate.

Han er i øjeblikket ph.d.-kandidat inden for økonomi, der forsker i kryptofinans og underviser i “Bitcoin & Blockchain-applikationer i økonomi. Rob har en MBA i økonomi & Marketing og PMP-certificering. Han er en lidenskabelig libertarian, der går ind for fred, frihed og respekt for individuelt liv.

Horizen Team

Horizen Team. Fra venstre: Rob Viglione, Rolf Verslius og Rowan Stone

Rob får selskab med medstifter Rolf Verslius der har rollen som en udøvende rådgiver for projektet. Med tidligere erfaring med Cisco-systemer, halvlederindustrien og som atomuddannet officer i den amerikanske ubådsstyrke bringer Rolf ledelse, ledelse og teknisk operationel ekspertise til Zen-organisationen.

Vi vil også gerne nævne forretningsudviklingsdirektøren for Horizen, Rowan Stone. Rowan er en erfaren leder med 15+ års erfaring inden for strategisk forretningsudvikling, salg, indkøb og kommerciel ledelse, der spænder over olie- og gas-, IT- og blockchain-industrien.

Tidligere grundlagde han en mellemstor cryptocurrency-minedrift i Skotland, hvilket førte ham til Horizen tilbage i 2017. Han brænder for at løse problemer med teknologi og arbejder hårdt på at bringe Horizen’s teknologi til masserne! Derudover var han venlig nok til at lade os interviewe ham om overgangen fra ZenCash til Horizen.

Horizen-samfundet

Med sin lange historie, der strækker sig tilbage til ZenCash, bør det ikke være for overraskende, at Horizen har et solidt og forskelligartet samfund bag sig. Over kl Twitter, der er over 46.000 tilhængere, og Facebook-siden har over 8.400 tilhængere.

Det subreddit for projektet er bare genert over 3.000 læsere, hvilket ikke er den største efterfølgende Reddit, men det er stærkt, med regelmæssige opdateringer, der sendes og flere kommentarer til hvert indlæg. Telegram var lidt mere nedslående med knap 1.700 medlemmer.

Horizen Community-vækst

Horizen Community-vækst i 2019

Endelig blev vi glædeligt overrasket over YouTube-kanal af Horizen. Mange kryptokurrencyprojekter ignorerer enten YouTube eller har en kanal uden meget godt indhold.

Horizen har over 130 videoer, der går 2 år tilbage, og de fortsætter med at være aktive på platformen. De har også over 8.000 abonnenter, hvilket er ret godt for et blockchain-projekt på YouTube.

ZEN-prishistorik

Som tidligere nævnt var der ingen ICO for ZEN, da den blev oprettet som en gaffel fra ZClassic. Der er en samlet forsyning på 21 millioner ZEN, ligesom Bitcoin, og fra januar 2020 er den cirkulerende forsyning lidt over 8,15 millioner mønter.

ZEN er i øjeblikket rangeret som nr. 58 efter markedsdækning, og det var usædvanligt, at det holdt sig ret godt i løbet af 2018 bjørnemarkedet. Prisen faldt i midten af ​​2019 og har været højere siden oktober 2019.

ZEN-prisydelse

ZEN-prisydelse. Billede via CMC

Hele tiden var $ 67,29 indstillet den 10. januar 2018, og hele tiden var $ 3,09 sat den 31. juli 2017, hvilket var kun to måneder efter, at ZEN begyndte at handle. Mønten kom for nylig meget tæt på den laveste tid, dog ved at berøre $ 3,14 i september 2019.

Handel & Opbevaring af ZEN

Du kan købe ZEN på over et dusin forskellige børser, hvor den største mængde byttes på Binance. Der er også en god mængde volumen, der skifter hænder på DragonEx, TOKOK, Huobi Global og Bittrex. Hvis du ikke ønsker at købe ZEN, men stadig vil have et lille beløb, kan du få det fra ZEN daglig vandhane.

Når vi ser lidt nærmere på likviditeten på børserne, ser det ud til, at den eneste, der har nogen reel likviditet, er Binance. Når det er sagt, er bud-ask-spredningen ret bred, og ordrebøgerne ser ikke ud til at være for dybe. Derfor skal du være forsigtig, når du placerer store blokordrer på børsen.

Når du har din ZEN, vil du gerne finde et sikkert sted at gemme dem. Vi kender alle de risici, der er forbundet med lagring af kryptovaluta på en central børs. Horizen anbefaler, at du gemmer din ZEN i deres officielle Sphere-tegnebog, men der er masser af andre muligheder, fra desktop til mobil, papir til hardware. En liste over understøttede tegnebøger er tilgængelig her.

Din bedste mulighed for at holde din ZEN sikkert skal være en hardware-tegnebog. ZEN understøttes på både Ledger Nano- og Ledger X-enheder. Du kan også gemme det på Trezor-hardwareenheden, men i dette tilfælde skal du købe modellen T.

Udvikling & Vækst

Selvom Horizen har omdøbt og lagt sin fornyede vision, må man spørge, om dette er blevet oversat til faktisk udviklingsproduktion. En af de bedste måder at bestemme dette på er gennem deres open source-kodebaser.

Da Horizen er open source, kan vi dykke ned i deres GitHub for at få en fornemmelse af, hvor meget kode der skubbes. Nedenfor er den samlede kode forpligtet til tre af de øverste repostories i løbet af det sidste år.

Kode forpligter sig til at vælge repoer i de sidste 12 måneder

Som du kan se, har projektet været meget travlt med en jævn strøm af forpligtelser. Det er også værd at påpege, at der er yderligere 53 andre arkiver, men de har mindre forpligtelser end de andre. Den samlede udviklingsaktivitet er omtrent i tråd med de andre projekter, vi har dækket.

Projektet har ikke kun skubbet sine udviklingsopdateringer ud, men netværket er også vokset. For eksempel havde du i 2019 en vækst på 49% i både superknudepunkterne og de sikre knudepunkter.

Vækst i netværk hos Horizen. Billede via Horizen-blog

Dette er fantastisk, da det betyder, at jo flere noder der er på netværket, jo mere sikkert og distribueret bliver netværket.

Med hensyn til den kommende køreplan ser de ikke ud til at have opdateret den til 2020. Der er dog et par ting, der skulle være skubbet i 4. kvartal af 2019, som stadig ikke er frigivet endnu. Disse inkluderer følgende:

 • Zen 3.0
 • Start DAG-designet (Directed Acyclic Graph)
 • Treasury Sidechain
 • Sidekæde SDK

Det vil være interessant at se, om Horizen-teamet kan skubbe nogen af ​​disse opdateringer i det nye år. Selvfølgelig er en af ​​de vigtigste her frigivelsen af ​​deres tredje version af kernesoftwaren. Hvis du vil følge med i det nyeste om udviklingen, kan du besøge deres officiel blog.

Konklusion

Horizen har fået sig til at skille sig ud fra mængden af ​​privatlivsmønter ved at komme væk fra fokus på grundlæggende anonymitet og privatliv. Den fulde pakke af værktøjer, som Horizen tilbyder, appellerer ikke kun til enkeltpersoner, men også til forretningsbrugere, og det kan være nøglen til vedtagelse af ZEN.

Den vigtigste kritik af ZEN er, at den bruger den samme Zerocash-protokol, som blev udviklet til ZCash, og der er rygter om en bagdør i koden, der grundlæggende ville eliminere ethvert privatliv for mønten og blockchain.

Men Horizen har meget at gøre for det, fra ZenPub- og ZenChat-applikationerne til udvikling af sidekæder, der giver mulighed for hosting af enhver dApp eller blockchain lige ved siden af ​​ZEN.

Med disse stykker på plads og med den kommende lancering af ZenDAO har Horizen positioneret sig godt til at blive et bæredygtigt blockchain-økosystem. De værktøjer, der udvikles, er velegnede til virksomhedsbrugeren.

Dette skyldes, at Horizen forstår, at virksomhedsbrugere har tendens til at forblive loyale over for en teknologi, når den først er vedtaget, og virksomhedsbrugere ofte har evnen til at betale godt i lange perioder..

Det stykke, der er nødvendigt nu, er levering af en SDK, som giver mulighed for hurtig spredning af ZEN og Horizen-netværket.

Fremhævet billede via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterudsagn og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me