Holochain Review: DLT forsøger at gøre blockchains forældede

Holochain er et projekt, som mange siger er indstillet til at ændre den måde, vi tænker på Distribueret Ledger-teknologi. Som et resultat er interessen for HOT i feber.

Faktisk tilbyder Holochain et alternativ til det nuværende landskab af oppustede blockchains og ufuldkomne løsninger. Imidlertid står projektet over for sine egne spørgsmål, herunder hvorfor udviklingen skrider så langsomt, måneder efter en meget vellykket ICO.

Så er det stadig et projekt, der er værd at overveje?

I denne Holochain-gennemgang vil jeg forsøge at besvare det. Jeg vil også se nærmere på brugen af ​​HOT token, og det er langsigtet adoptionspotentiale.

Hvad er Holochain?

Holochain bliver positioneret som et alternativ til blockchain, hvilket giver udviklere en ramme for oprettelse af decentrale applikationer (dApps).

En enorm ændring for at aktivere dette er en skifte fra den dataafhængige blockchain til et agentcentreret system. Holochains metode undgår at holde en global konsensus ved hjælp af et agentsystem, hvor hver agent holder en privat gaffel, og som opbevares og styres på en begrænset måde på blockchain med et distribueret hash-bord.

Holochain fordele

Holochain fordele. Kilde: Holochain-websted

Dette undgår skalerbarhedsproblemer, der har plaget blockchain-løsninger. Det giver også enhver dApps, der er hostet på Holochain, mulighed for at gøre langt mere med mindre ressource end krævet for blockchains. I denne Holochain-gennemgang vil vi se nærmere på projektet, teknologien og tokenudsigterne.

Holochain vs. Blockchain

Den traditionelle blockchain fungerer ved at gemme data via kryptografiske hashes på et distribueret netværk. Hver knude på det netværk opretholder en fuld kopi af blockchain og den globale konsensus for at verificere netværket og holde dets integritet intakt. Det er en funktion i blockchain-teknologi, der har været en styrke i den nye teknologi.

Der er svagheder, der følger med blockchain-metoden. En der har plaget blockchain-udviklere er skalerbarhedsproblemer, der oprettes ved at kræve, at hver node i netværket verificerer hele netværket.

Da mængden af ​​data stiger på blockchain, bliver det i stigende grad begrænsende for transaktionskapacitet på blockchain. Dette er grunden til, at nogle kryptokurver har oplevet så lange transaktionstider og så høje netværksgebyrer.

Navnet opstod, fordi systemet, der blev brugt af Holochain, ligner opbygningen af ​​et hologram. I et hologram skabes et sammenhængende 3-D mønster ved en specifik interaktion mellem lysstråler, og i Holochain skaber systemet en sammenhængende helhed på en lignende måde, der sætter individuelle komponenter sammen for at danne en helhed.

Derudover bruger teknologien holistiske mønstre som en del af dens funktionalitet.

Den offentlige del Blockchain

Holochain-systemet fjerner skalerbarhedsproblemer ved ikke at kræve, at hver node eller agent på netværket holder en løbende opdateret oversigt over hele den offentlige blockchain.

I stedet holder hver knude sin egen blockchain, som interagerer med knudens unikke kryptografiske nøgle. Forestil dig hele den offentlige blockchain som en flod, og hver knude ligner en mindre strøm, der strømmer ind i floden.

Hvis en node går offline, skaber den en fork af den offentlige kæde, men den offentlige kæde fortsætter fremad uden at blive påvirket af tabet af en af ​​dens noder.

Holochain er en grøn løsning

Nu ved alle, hvor meget energi der kræves af Proof of Work-blokeringer som Bitcoin. Holochain hævder at være en grøn løsning på miljødestruktive blockchains.

Fordi noder på Holochain ikke gemmer og validerer hele blockchain, bruges der kun en lille procentdel af båndbredde i sammenligning med traditionelle blockchains.

Desuden er der ingen minedriftkomponent til Holochain, så den anvendte elektricitet er minimal, egentlig ikke mere end ville blive brugt af knudecomputerne i deres normale drift. Da elektricitetsbehovet i PoW-blokchains konstant er stigende, synes denne miljøvenlige tilgang langt bedre.

Nodedata, der er adgang til det offentlige rum

I stedet for at lave hver knude holder sin egen kopi af alle data i hele blockchain, opretholder Holochains centrale kæde en række regler for at verificere dataene på hver knuds blockchain. Denne verifikation finder sted på en distribueret hash-tabel.

Dette betyder, at når en node går offline, går dens data ikke tabt for den offentlige blockchain. I stedet vedligeholdes og begrænses en begrænset kopi i henhold til regelsættet.

Holochain Node Arkitektur

Knude Arkitektur i Holochain

Som du kan læse i Ofte stillede spørgsmål på Holochain-webstedet sammenligner udviklerne systemet med den måde, hvorpå en levende organisme lagrer information i DNA eller den måde, hvorpå sprog lagres af befolkninger af mennesker.

“Hvor er det engelske sprog gemt?” spørger Holochain-udviklerne i FAQ. ”Hver højttaler bærer det. Folk har forskellige ekspertiseområder eller eksponering for forskellige slang eller specialiserede ordforråd. Ingen har en komplet kopi, og heller ikke nogen version er nøjagtig den samme som nogen anden. Hvis du forsvandt halvdelen af ​​de engelsktalende, ville det ikke nedbryde sproget meget. “

Hvor skalerbart er Holochain?

Spørgsmålet om, hvor mange transaktioner pr. Sekund Holochain kan håndtere, skal ses anderledes end den måde, vi ser på skalerbarhed på traditionelle blockchains.

Det hurtige svar på spørgsmålet er, at skalerbarhed er ubegrænset på Holochain. Det er noget forenklet, og ærligt talt gælder ideen om transaktioner pr. Sekund ikke for Holochain på grund af dens iboende natur.

I stedet for at holde en global konsensus af data om blockchain bruger Holochain en distribueret hash-tabel til at registrere den væsentlige type og gyldighed af data, som hver enkelt node bidrager med.

Holochain-skalering

Netværkstopologi af fem agenter, der kører tre forskellige apps. Hver app er det eget p2p-netværk. Kilde

Udviklerne har brugt en analogi af et dansegulv for bedre at forklare. Du kan se på et dansegulv og straks vide, hvem der danser ballet, og hvem der danser hip-hop.

Hvor mange dansere kan danse på samme tid?

Så mange som passer på dansegulvet. Det er tydeligt, at der ikke er behov for at bruge en betroet centraliseret tredjepart til at holde styr på danserne og hvilken dansestil de udfører.

”Så, Holochain som en app-ramme udgør ikke nogen grænse for transaktioner pr. Sekund, fordi der ikke er noget sted, hvor alle transaktioner skal igennem,” skrev udviklerne. Han fortsatte med at sige

Det er som at spørge: ‘Hvor mange ord kan menneskeheden tale i sekundet?’ Det er et irrelevant spørgsmål. For hvert menneske, der fødes, stiger antallet. Samme for Holochain.

Hvad Dapps arbejde med Holochain?

Holochain ville være en meget god pasform til alle dApps, der kræver et stort antal individuelle input, hvor hver enkelt har adgang til en begrænset kopi af alle input.

Den øjeblikkelige brugssag, der er fremført af Holochain, er sociale medieplatforme, men de har også antydet, at Holochain vil fungere godt i peer-to-peer-platforme, supply chain management, velrenommerede kryptokurver eller loyalitetsprogrammer, kollektive efterretningsprojekter og mere.

Disse projekter passer godt til Holochain på grund af dets agentorienterede karakter. Du kan også se en omfattende oversigt over de typer apps, du kan udvikle på holohackers kort.

Holochain-apps

Nogle apps på Holochain Github allerede

Holochain fungerer dog ikke godt med nogen form for private eller anonyme datasæt, da hver enkelt node udgiver en delt distribueret hash-tabel. Holochain er heller ikke velegnet til nogen applikation, der er vært for store filer, eller til at køre datapositivistisk-orienterede dApps, som de fleste kryptokurver.

Den vision, der blev vedtaget af Holograph, postulerer, at der ikke er absolutte sandheder i den offentlige blockchain, kun det individuelle perspektiv, som hver knude holder, der kan bringes sammen for at danne et større billede. Dette er blevet sammenlignet med en blockchain-vision af relativitetsteorien.

Sprogstøtte

Holochain blev skrevet i Go, og det bestemte programmeringssprog blev valgt på grund af dets lighed med C og dets brugervenlighed. Kodebasen er fuldt open source og kan undersøges på Holochain GitHub.

Når der udvikles dApps til Holochain, er udviklere gratis at bruge både Lisp og JavaScript, og der er også support til front-end-sprog som CSS, HTML og JavaScript.

Holochain-udviklerne har udtalt, at Holochain er fleksibel med hensyn til håndtering af nye sprog, så der er en god mulighed for, at support til yderligere sprog vil blive tilføjet i fremtiden.

Holochain-holdet

Udviklerne bag Holochain har stor erfaring. Medstifterne har begge 34 års erfaring med programmering. Arthur Brock, som er chefarkitekt bag Holochain har været kontraktkoder siden 1984 og arbejdet med AI-systemer og som en online alternativ valutasystemdesigner siden 2001.

Holochain Team

Holochain Team

Eric Harris-Braun er Executive Engineer bag Holochain. Han har også været kontraktkoder siden 1984, fuldtids programmerer siden 1988, designer af peer-to-peer-kommunikationsapplikationer (glassbead.com) i mange år, en full-stack webudvikler samt erfaring med system design, rammedesign osv.

Afrunding af teamet er 12 yderligere udviklere, UX / UI-eksperter og softwareingeniører. Kerneudviklerne er David Meister, en australsk softwarearkitekt med over ti års erfaring, og Nicolas Luck, en tysk softwarearkitekt, der også har mere end et årti med erfaring med at udvikle elegante softwareløsninger..

Adoption og fællesskab

Muligvis fordi samfundet stadig venter på frigivelsen af ​​Holochain-mainnet, er adoption og fællesskabsaktivitet ikke helt, hvad du ser fra nogle andre projekter.

Det under Reddit for Holochain har lige under 7.000 abonnenter, men indlæg udføres kun hvert par dage i gennemsnit, og mange af de seneste indlæg har ingen svar eller kommentarer.

Udviklingsteamet er dog fortsat aktivt på Reddit med AMA’er og udforskninger af forskellige teammedlemmer, samfundsledere og funktioner på platformen.

Twitter er en anden populær social platform i kryptoverdenen, og Holochain er aktiv der med næsten 30.000 tilhængere. De tweeter regelmæssigt, og de fleste tweets får omkring 100 likes og 20-30 retweets.

Det Telegram kanal af Holochain er ret stor med lidt over 12.500 medlemmer, og Facebook-siden Holochain har over 5.000 likes. Der er også et Holochain-forum, men det ser ikke ud til at være usædvanligt travlt med kun 1-2 indlæg om dagen.

Holochain Token (HOT)

Holochain afsluttede en måned lang ICO den 28. april 2018, hvor de rejste lidt over 30.000 ETH til en værdi af ca. 20 millioner dollars på det tidspunkt. Der var 133.214.575.156 VARME tokens præget til ICO. 21. oktober 2019 handles HOT-token for 0,000950 og har en markedsværdi på over $ 150 millioner, hvilket gør den til den 37. største kryptokurrency efter markedsværdi.

Umiddelbart efter ICO havde token handlet så højt som $ 0,002 for en gevinst på mere end 1.000% på en uge. Prisen deflaterede hurtigt i løbet af de følgende to måneder og handlede i juli 2018 under $ 0,0005.

VARMT prisydelse

VARMT prisydelse. Billede via CMC

Som alle mønterne på kryptokurrencymarkederne har HOT haft sine op- og nedture gennem årene og handlet så lavt som $ 0,000341 den 29. juni 2018 og så højt som $ 0,002538 den 29. maj 2019.

HOT-token er et ERC-20-token, der kan gemmes i enhver ERC-20-kompatibel tegnebog, såsom MetaMask, MyEtherWallet eller en af ​​hardwaretegnene. Til sidst kan ERC-20-tokens byttes mod Holofuel. At bytte bliver tilgængelig, når Holo mainnet lanceres.

I stedet for at brænde de HOT tokens efter bytte, opbevares de på en reservekonto for at hjælpe med at opretholde stabiliteten i netværket. Der er ingen planer endnu, hvornår HOT fjernes fuldstændigt. Der er heller ingen faste planer for notering af Holofuel på børser, selvom holdet forstår, at denne samtale skal ske.

HOT handel

Når det kommer til markederne for HOT, er det noteret på et antal børser. Disse inkluderer lignende CoinEx, Binance, MXC osv. Volumenet synes at være ret godt fordelt, selvom CoinEx har over 30% af det.

Når det kommer til likviditeten på de enkelte børser, ser det ud til at være ret stærk. For eksempel, hvis vi skulle se på Binance’s USDT / HOT ordrebog, ser det ud til at være ret dybt. Der er også ret rimelig daglig omsætning.

Binanace VARMT

Tilmeld dig Binance og køb HOT Tokens

Ud over dette opretter Binance Exchange også et marked i BTC & ETH krydser af HOT. Så det betyder, at du vil være i stand til at placere store blokordrer uden for meget glidning.

Hvad er Holofuel?

Holofuel er den planlagte oprindelige kryptokurrency i Holochain, som vil være en gensidig kreditvaluta, og vil blive bakket op af faktiske aktiver.

Holochain-teamet kalder det en “kontraktlig serviceforpligtelse”, fordi den kan optjenes og indløses til hosting på Holochain-platformen. Dets primære anvendelse er, at udbydere af Holochain-applikationer (hApp) betaler Holo-værter for deres tjenester.

Holochain-teamet mener, at Holofuel er forskellig fra mange af de eksisterende kryptokurver af tre primære årsager:

  • Gensidig kredit: I modsætning til andre kryptokurver, der primært bruges til spekulation, er HoloFuel ikke tokens skabt af ingenting. Det er en krypteringsregistrering med dobbelt post, der giver skalerbarhed, gennemsigtighed og ansvarlighed.
  • Asset-backed: HoloFuel understøttes af computerkraft hos værter over hele kloden.
  • Værdistabil: Værdien af ​​HoloFuel er forbundet til computerkapaciteten i værtsnetværket. Denne kapacitet udvikler sig og ændrer sig langsomt og er ikke underlagt store spidser og går ned som andre spekulative tokens.

I sidste ende gør dette Holofuel til et hostingværktøjstoken, og der er allerede flere konkurrenter, der er langt længere fremme i udviklingen. Projekter som Sia, Storj og Filecoin belønner alle brugere for at dele deres computerkraft, harddiskplads eller båndbreddekapacitet.

Udvikling

Jeg vil også nævne her, at der har været kritik af Holochain, især at projektet kun gør lidt eller ingen fremskridt.

Og det er sandt, at projektet har udviklet sig ret langsomt. Det venter stadig på, at alfa-testnet lanceres 18 måneder efter, at ICO blev afsluttet.

Det er lang tid, og der er ingen indikation, hvornår mainnet muligvis starter. Selvfølgelig siger holdet, at de ser langt på deres projekt, og at de ikke vil skynde sig noget.

Selvfølgelig er der en enkel måde at vurdere den månedlige udviklingsoutput, og det ville være at se nærmere på deres kode offentlige kode repositories. Ved at overholde koden forpligter kan vi få en god idé om, hvor meget arbejde der faktisk udføres.

Derfor besluttede jeg at dykke ned i HoloChain GitHub og tjek deres arkiver. Nedenfor har du den samlede kode forpligter sig til de top 3 mest aktive repos i løbet af de sidste 12 måneder.

GitHub-kode forpligter sig

Total kode forpligter sig til at vælge repoer i løbet af det forløbne år

Som du kan se, har udviklerne faktisk været ret aktive. Der har været regelmæssigt forpligtelser over for alle disse udvalgte repoer i løbet af det sidste år. Projektet har også over 100 yderligere arkiver med varierende aktivitetsniveauer – ganske imponerende.

Hvis vi sammenligner dette med andre projekter, er det helt klart, at Holochain er blandt de mest aktive af alle. Faktisk er de rangeret på dette websted nummer 2 når det kommer til at forpligte sig til deres kernerepo.

Så selvom der har været forsinkelser med at få testnet i gang, kan man ikke klage over, at holdet ikke arbejder hen imod det. Hvis du vil holde dig opdateret med denne udvikling, kan du følge deres officiel blog.

Konklusion

Vi har fået at vide, at Bitcoin og blockchain er fremtidens teknologi, men dette er muligvis ikke helt sandt. Blockchain-teknologien er faktisk næsten 10 år gammel, og de bedste kryptokurver gør lidt mere end at efterligne vores eksisterende korrupte finansielle system på en kvasi-decentraliseret måde.

Bitcoin er beregnet til lagring af værdi og er også blevet noget af et casino for handlende. Holochain vil være et system med værdiskabelse og samfundsengagement, der er designet til at hjælpe os med at komme til et post-monetært samfund baseret på samfund, personlige bidrag, fortjeneste og service til andre. Det var designet til at give både data og personlig integritet.

Det er ikke sikkert, om Holochain vil få succes, men det er klar til brug, og udviklere kan allerede begynde at opbygge de applikationer, de føler kan hjælpe med at ændre vores samfund og vores verden. Nogle eksempler på Holochain dApps kan findes her og hvis du er interesseret i at udvikle din egen dApp med Holochain, kan du komme i gang her.

Investorer har allerede gjort det meget godt med tokenet at se en stigning på 500% fra sin ICO, og det var under et bjørnemarked i crpytvalutaer. Når Bitcoin og andre kryptokurver begynder at stige igen, kan HOT-token se en betydelig opadgående position.

Fremhævet billede via Holochain

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me