Gennemgang af stjernetåger (NAS): At gøre Internettet decentraliseret

Nebulas er et ret nyt projekt, men det har bevæget sig meget hurtigt.

Holdet bag Nebulas-projektet håber at skabe en selvudviklende blockchain, der er incitamentbaseret for brugerne og vil give en decentral platform, der giver søgefunktion til alle eksisterende blockchains.

Nebulas blev grundlagt i begyndelsen af ​​2017 i Singapore, og mens søgefunktionen har været det mest fremhævede aspekt af projektet, arbejder Nebulas også mod opgraderbare intelligente kontraktfunktioner – to ting ikke muligt med Ethereum.

Med sit fokus på søgning er nogle begyndt at henvise til Nebulas som blockchain-Google. Det er dog ikke rigtig nøjagtigt, da de to har forskellige brugssager. Google er god til at finde information på daglig basis, Nebulas vil blive brugt til at søge blockchains efter decentrale applikationer, smarte kontrakter og blockchain-overførsler og aktiver.

Nebulas blev oprindeligt oprettet som et ERC-20-token, men fra 2. maj 2018 har holdet meddelt frigivelsen af ​​den indfødte NAS-mønt på mainnet.

Nebulas har erklæret sin mission at:

føre os til et bedre liv med et højere niveau af frihed og lighed.

Det håber at gøre dette ved at gøre det muligt at omdanne offentlige data til private data, hvilket eliminerer chancerne for store virksomheder som Google, Amazon og Facebook fra at analysere / drage fordel af de nævnte data.

Nøglefunktioner til tåger

  • Nebulas Rank (NR): Det opretter en universel blockchain-måling af værdi. For eksempel vil du være i stand til at kontrollere de højest vurderede DApps og foretage bedre vurderinger.
  • Nebulas Force (NF): Udviklervenlig løsning, der understøtter fleksibilitet med protokoller / smarte kontrakter. Dette hjælper blockchain med at tilpasse sig markedets krav og forhindrer “forking” i at forekomme.
  • Developer Incentive Protocol (DIP) / Proof of Devotion (PoD): System til tildeling af udviklere med NAS for deres bidrag. Det understøtter retfærdighed og disse udvikleres interesser.
  • Søgemaskine: Det hjælper brugerne med at finde de ønskede data (såsom decentrale applikationer & smarte kontrakter) i et massivt marked.
  • Lightning Network Wallet: I det væsentlige atomære swaps. Du vil være i stand til at “bytte” din NAS til en hvilken som helst lynnetværk-aktiveret mønt.

Nebulas Team

Det Nebulas websted lister over et dusin hovedmedlemmer, men oprettelsen af ​​tåger kan lægges for fødderne af kun tre af dem. Den grundlæggende grundlægger og administrerende direktør for Nebulas er Hitters Xu, som også grundlagde AntShares (nu NEO).

Nebulas Founding Team

Nebulas Grundlæggere. Kilde: Nebulas.io

Han anses for at være en af ​​pionererne inden for blockchain-teknologi og var også grundlæggeren af ​​det første blockchain-samfund i Kina i 2013, kendt som BitsClub. Måske mest bemærkelsesværdigt i forbindelse med grundlæggelsen af ​​Nebulas er, at han også hjalp Googles søgning & Bekæmpelse af svig hold.

Hans medstiftere er Robin Zhong og Aero Wang, og de bringer hver især mange års blockchain-oplevelse til Nebulas-projektet. Zheng var arkitekten for Ant Financials Blockchain Platform og var også grundlæggeren af ​​Tongxinclub, den første blockchain supportplatform i Kina.

Med hensyn til Wang var han medstifter af Antshares (NEO) med Xu og har været en indflydelsesrig blockchain-iværksætter.


De tre rådgivere (Edith Yeung, Chris McCann og Evan Cheng) til projektet er også indflydelsesrige medlemmer af forretnings- / blockchain-samfundene. Yeung er en ivrig techinvestor, en partner hos 500 Startups, og har været omtalt i Incs magasinartikel “The Silicon Valley Investors You Need to Know in 2016”.

Nebulas rådgivere

Nebulas rådgivere. Kilde: Nebulas.io

McCann etablerede fællesskabsprogrammet hos Greylock Partners (investorer i Coinbase, FB, Airbnb, Linkedin osv.). Desuden var McCann en tidlig rådgiver for Thiel Fellowship ved Stanford University og var medstifter af StartupDigest.

Sidst men ikke mindst er Cheng ingeniørdirektør hos Facebook med en tidligere 10-årig udviklingskarriere hos Apple. Han har modtaget ACM Software System Award for sine bidrag til datalogi.

Dette er blot nogle få højdepunkter i det samlede Nebulas-hold. For yderligere oplysninger om projektets medarbejderbase, se deres officielle teamside her.

Mål for Nebulas Ecosystem

Nebulas økosystem har flere mål. Den ene er at definere en rangværdi, der er beregnet til at måle værdien af ​​de underliggende data på en blockchain. Holdet føler, at dette er et nødvendigt skridt i retning af at frigøre mere værdi fra blockchains.

Økosystemet oprettes også for at være udviklervenligt med et incitamentsystem, der betaler de bedste udviklere i NAS og hjælper med at indstille Nebulas-økosystemet til succes. Og i sidste ende vil de have, at blockchain skal udvikle sig automatisk og dermed kontinuerligt levere hurtigere computing, mere kraftfulde systemer og en bedre brugeroplevelse. Nedenfor er beskrivelser af nogle af de nøgleudtryk, der anvendes i Nebulas økosystemet:

Hvad er Nebulas Rank?

Nebulas Rang

Nebulas Rang

Måske det vigtigste træk ved Nebulas er Nebulas Rank, som er rangordningsalgoritmen, der bruges til at måle værdi i blockchains.

Algoritmen er open source, og den er baseret på kædens likviditet, interaktion mellem brugere og udbredelsen af ​​brugeraktiver. Det kan bruges til at rangordne forskellige blockchain-enheder, herunder smarte kontrakter, distribuerede applikationer og selvfølgelig individuelle adresser.

Hvad er bevis for hengivenhed?

Bevis for hengivenhed (PoD) er den konsensusalgoritme, der er udviklet til Nebulas og baseret på Nebulas Rank. PoD giver de mest indflydelsesrige brugere på blockchain mulighed for at blive bogførere, og når de accepterer denne rolle, kan de optjene blokbelønninger og transaktionsgebyrer, hvilket tilskynder dem til fortsat at sørge for stabiliteten og sikkerheden i blockchain.

PoD-algoritmen inkluderer konceptet om, at brugere med en Nebulas Rank-værdi over en given tærskel kan betale et depositum for at deltage i valg af bogholder. Bogførere overvåger blokgenerering og tjener blokbelønningen og transaktionsgebyret. Enhver uhensigtsmæssig brugeradfærd fører til konfiskation af deres depositum og omfordeling til andre bogholderkandidater.

Hvad er udviklingsincitamentprotokol?

Developer Incentive Protocol (DIP) er en måde at bringe udviklere ind og beholde dem som en del af blockchain ved at give incitamenter til at udvikle smarte kontrakter og Dapps. DIP giver incitamenter med forudbestemte intervaller til udviklere, der har Nebulas Rank-værdier over en bestemt tærskel.

Ideen er at skabe en positiv feedback-loop til udviklerens samfund. Det ser ud til at virke, for fra og med juni 2018 Nebulas blockchain har næsten 3.000 Dapps – det meste af enhver blockchain, endda Ethereum.

Hvad er Nebulas Force?

Nebulas Force

Nebulas Force

Den endelige kerneteknologi, der driver Nebulas, er kendt som Nebulas Force. Dette er hvad der vil give Nebulas blockchain evnen til at udvikle sig selv. Dette giver mulighed for fejlrettelser, ny teknologi og generelle ændringer uden hårdt at forfalde blockchain. Dette er beregnet til at undgå forstyrrelser, der er forårsaget af gafler i andre blokkæder.

Når Nebulas-samfundet bliver større, bliver både Nebulas Force og muligheden for at opdatere protokoller åben for samfundet. Fællesskabet vil bruge deres stemmemekanisme og tage højde for brugernes Nebulas Rank-vægt til at vælge den retning, blockchain tager, og hvilke mål der skal forfølges.

Teknologienebler arbejder på

Der er to andre nøgleteknologier, der udvikles til Nebulas-blockchain. Den første er kendt som Nebulas Cluster Polymorphous Evolution. Dette er en fremadskuende mekanisme, der antager, at aktiver og data på den vigtigste blockchain forbliver sikre. Derefter oprettes mindst en sidekæde, der bruges til at verificere teknologiske innovationer på blockchain.

Den anden teknologi, der arbejdes med, er kendt som Nebulas Wormhole, og det gør det muligt at udveksle data og aktiver på tværs af sidekæder og mellem hovedkæden og eventuelle sidekæder.

Om NAS-mønten

NAS-mønten begyndte som et ERC-20-token, men efter lanceringen af ​​mainnet blev det muligt at bytte ERC-20-tokens mod indfødte NAS-mønter. Disse oprindelige mønter vil blive brugt til at drive Nebulas-platformen som en slags valuta i appen.

Der vil være en endelig forsyning på 100 millioner mønter, og pr. Juni 2018 er der en cirkulerende forsyning på 45,5 millioner mønter. Med mønterne, der konstant cirkulerer over platformen, håber holdet at skabe en intern økonomi.

Holdet holdt sin ICO tilbage i december 2017 og hævede sit mål på $ 60 millioner ved at sælge 30% af møntforsyningen til $ 2 (0,00272993 ETH) pr. 1 NAS. Siden da har prisen på NAS været så høj som $ 15,10, men for nylig er den $ 5,59 (11. juni 2018) primært på grund af de deprimerede kryptokurrencymarkeder i første halvdel af 2018.

Opbevaring & Køber NAS

Nas Nano tegnebog

Nas Nano tegnebog. Billede via nano.nebulas.io

Den originale ERC-20 NAS-mønt kunne opbevares i enhver Ethereum-kompatibel tegnebog. Den nye native NAS-mønt skal opbevares i NAS-tegnebogen. Webversionen af ​​den tegnebog er tilgængelig her. Der er også mobile versioner af tegnebogen til begge Android og iOS.

En meget sej funktion blev føjet til den mobile tegnebog den 31. maj 2018, da software blev opdateret at inkludere et decentralt applikationscenter (DApp) – en DApp Store – indbygget direkte i tegnebogen.

Med denne DApp Store kan NAS Nano-brugere nu finde og få adgang til hundredvis af fremragende DApps fra Nebulas Incitamentsprogram via deres smartphones.

NAS kan kun købes ved hjælp af Bitcoin, Ethereum eller USDT, og den største handelsvolumen er langt på Huobis børs. Der er også acceptabel likviditet på OKEx, og noget mindre volumenhandel på Gate.io og EtherDelta.

Konklusion

Udviklingsteamet og rådgivere i Nebulas udgør et af de stærkeste hold i blockchain-industrien i øjeblikket. Og Nebulas adresserer tre problemer inden for bockchain-teknologi, der skal løses: manglen på en universel måde at måle værdi på blockchains, manglende evne til at opgradere blockchains uden gafler og manglen på et økosystem, der faktisk understøtter en god brugeroplevelse.

Nebulas-teamet arbejder med en tro på, at antallet af Dapps vil vokse hurtigere, og at brugerne har brug for en eller anden måde for at søge gennem det enorme antal Dapps for at finde den, de ønsker eller har brug for.

At Nebulas allerede har næsten 3.000 Dapps viser det. Der er også et behov for at tilskynde og hjælpe udviklere til at gøre de bedste Dapps muligt, ellers vil brugerne simpelthen blive oversvømmet med bjerge af substandard Daaps.

Det siger sig selv, at dette er et ambitiøst projekt, men holdet har nået deres mål, og der er stor opbakning bag projektet. Det har været overraskende at se, at den offentlige interesse har været langsom med at komme til projektet, men det kan skyldes det store antal blockchain-projekter og de deprimerede kryptokurrencymarkeder i første halvdel af 2018.

Nebulas klarer sig stadig godt, og det vil være interessant at se, hvad dette projekt vokser ind i.

Fremhævet billede via Fotolia & Tåger

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map