Gennemgang af status (SNT): Ethereum Powered Mobile OS

Status er et unikt koncept, der enten vil ændre landskabet for Ethereum-netværket eller forsvinde i uklarhed, hvis det ikke lever op til sit løfte.

Dette løfte bliver stadig mere ambitiøst, men det originale design af Status er som et mobiloperationssystem, en decentral browser og et messaging-system, der ligner WeChat. Bygget oven på Ethereum-netværket giver Status dig mulighed for at interagere fuldt ud med dette netværk lige fra din håndflade.

Status fungerer som en let klient Ethereum-knude, og som sådan giver den dig adgang til alle Ethereum decentrale applikationer (dapps) lige gennem en app installeret på din mobile enhed. Fordi det er fokuseret på den hurtigst voksende teknologi – mobil – har det åbnet døren til potentialet for masseadoptagelse af dapps baseret på Ethereum.

Hvor desktopbrugere har påberåbt sig MetaMask til at interagere med Ethereum-netværket, vil mobilbrugere stole på status, hvis udviklerne har deres måde.

Status Team

Hvad der startede med en håndfuld udviklere, er vokset til over 40 fuldtidsholdsmedlemmer, hvor de fleste fokuserer på udviklingen af ​​kerneapplikationen, mens andre ser ud til at oprette nye dapps. Der er også medlemmer dedikeret til markedsføring, juridisk overholdelse og samfundsledelse.

Android-mobilapplikation

Status Netværk Teammedlemmer. Kilde: status.im

Det Status netværk blev grundlagt af et par udviklere, der har en lang arbejdshistorie sammen. Carl Bennets og Jarrad Hope ledede tidligere et softwaredistributionsselskab sammen og brugte midlerne fra denne venture til bootstrap Status indtil ICO i juni 2017.

Siden ICO tilføjede Status tidligere Google-direktør Nabil Nahdy til holdet som Chief Operating Officer. Nabil førte Google Maps og Google Flight-produkterne mens han var hos Google og bringer sin erfaring med at udvikle produkter med en brugerbase i milliarder.

Nabil er ansvarlig for at skabe statusvisionen, en køreplan og selve produktet, når det bevæger sig fra alfa til beta og til sidst til produktionsproduktet.

Genopfinde sociale netværk

Den nuværende sociale netværksarkitektur lader al magten være i hænderne på ejerne og annoncørerne på netværket. Brugerne har faktisk meget lidt magt over den retning, platformen tager og endda deres egne personlige oplysninger, og hvordan de deles.

Status søger at bryde den model og flytte til en, der giver magten tilbage til folket. Ved brug af Status Network Tokens (SNT) vil Status også gøre alle netværksbrugerne til interessenter. Dette vil bedre tilpasse målene for det sociale netværk med brugernes mål.

Det vil også returnere kontrol med personlige oplysninger til brugerne og give dem en stemme i udviklingen og udviklingen af ​​netværket. For at fremme denne vision blev Status Network oprettet som en open source-platform, hvor alle kan udvikle nye dapps til at køre i sit økosystem.


Status netværkstoken (SNT)

SNT-tokens

Status Network Token (SNT’er)

Statusnetværkstokenet (SNT) blev oprettet som et hjælpeprogram til brændstoftransaktioner på statusnetværket.

Mens netværket er gratis at bruge og kommunikere igennem, er SNT’er nødvendige for at få adgang til nogle funktioner på den mobile Ethereum-klient. Som interessenter vil SNT-ejere også have mulighed for at hjælpe med at forme udviklingen og retningen af ​​Status-projektet.

Status Brugernavne

Aktuelt bruger Status SECP256k1 offentlige nøgler som brugernavne, men Status-teamet har arbejdet med Nick Johnson, en af ​​medskaberne af Ethereum Name Service, for at udvikle en offentlig nøgleopløsning, der giver mulighed for brug af almindelige brugernavne på netværket.

En beslutning truffet af Status-teamet er kun at tillade SNT-indehavere at oprette brugernavne. Dette gøres for at skære ned på spam-konti. På samme måde som Twitter bruger verificerede badges til at tilføje konto tillid, vil Status have badges til at vise konto tillid.

Disse badges distribueres til dem, der deponerer et bestemt antal SNT mod deres brugernavn som en slags obligationer. Badgesne viser antallet af tokens, der bruges som backing, samt antallet af backers, der er knyttet til kontoen.

Mobil Ethereum-klient

Statusnetværket forbliver i alfa i øjeblikket, men applikationsklienter er tilgængelige til både Android og iOS. Android-versionen kan downloades direkte fra Google Play-butikken.

Android-mobilapplikation

Android-status mobilklient. Kilde: Legetøjsforretning

Hvis du er en iOS-bruger, skal du anmode om iOS-versionen fra Statuswebsted.

Statusfunktioner

De nuværende funktioner er gode, men det virkelige løfte i Status ligger i fremtiden. Som en open source blockchain-platform, der kan oprette forbindelse til ethvert Ethereum-dapp, er mulighederne uden begrænsning.

Nedenfor er de allerede implementerede funktioner:

Decentraliseret Push Notification Market

Disse kommer med begge fordele og en stor ulempe. Fordelene er, at brugeren kan beslutte, hvilke netværksnoder der leverer dem tjenester, du kan beslutte, hvilke push-underretningsudbydere der skal bruge, og du er i stand til at indstille dine egne privatlivsniveauer og vælge eller fra enhver push-underretningstjeneste.

Denne fleksibilitet og privatlivets fred har dog en pris. Status har du betaler for enhver push-underretningstjeneste, i modsætning til traditionelle sociale netværk, hvor push-underretninger er “gratis”. De er dog ikke rigtig gratis, da du betaler med dine data og muligheden for annoncører til at kontakte dig.

Styring

De traditionelle sociale netværk giver brugerne meget lidt indflydelse på netværksudviklingen. Med statusnetværket har hver SNT-indehaver en direkte indflydelse på netværksændringer og kan også foreslå nye ændringer.

Hver gang der er en beslutning, der skal træffes på netværket, modtager hver SNT-indehaver beslutningstokens svarende til antallet af SNT’er, der holdes. Disse beslutningstokener bruges til at stemme, og der er ingen SNT-omkostninger ved afstemning.

Community Curation

Dette gør det muligt for SNT-indehaveren at opstemme og nedstemme det indhold, der vises i statusapplikationen, svarende til den måde, hvorpå brugere opstemmer og nedstemmer på Reddit eller Steemit. Stemmekraft her bestemmes af antallet af SNT, som vælgeren besidder.

Hyldest til Talk

Interessenter er i stand til at indstille et minimumsbeløb for SNT, som en statusbruger skal deponere som en hyldest for en person uden for deres netværk for at kontakte dem. For at sende en besked til en interessent skal en bruger først deponere det krævede beløb af SNT, der er erklæret af modtageren “Hyldest til tale”.

Hvis modtageren svarer på beskeden, modtager modtageren også det deponerede tildelte beløb bogført af den oprindelige messenger.

Tilgængelige DApps

Staus understøtter allerede nogle af de mest populære Ethereum SApps, og flere er på vej. Nedenfor er listen over understøttede DApps og deres anvendelse:

uPort – Dette er et selvsuverent identitetssystem, der giver brugerne mulighed for at erklære digital uafhængighed.

Gnosis – Et forudsigelsesmarked, der udnytter menneskets visdom.

Oasis udveksling – En decentral digital udveksling af aktiver, der giver mulighed for næsten øjeblikkelig udveksling mellem ETH og ethvert ERC-20-aktiv.

Etlance – Decentraliseret markedsplads for freelancejob.

Aragon – Opret decentraliserede organisationer eller virksomheder uden grænser.

Etherisc – En forsikringsplatform, der giver brugerne mulighed for at købe politikker på en decentral måde og automatisk blive betalt for skader.

Ujo – Kunstnere får kontrol over dine kreative aktiver og deler dem med verden.

Foreslåede funktioner

Det Status hvidbog foreslår en række yderligere funktioner, der skal tilføjes i fremtidige implementeringer. Her er de tre store:

Status Teller Network

En decentral app, der lever i status, giver interessenter mulighed for at finde modparter til at udveksle fiat-valutaer til digitale valutaer. I lighed med tjenester som LocalBitcoins vil det give alle med en smartphone mulighed for let at bytte kontanter til krypto.

Decentral applikationsmappe

Da antallet af Dapps allerede vokser hurtigt og klar til at eksplodere, når den almindelige vedtagelse bringer Ethereum til masserne, har Status planlagt at oprette en mappe med decentrale applikationer, som vil blive kurateret af medlemmer.

Dette svarer til Google Play-butikken eller Apple App Store og giver brugerne mulighed for hurtigt og nemt at finde decentraliserede applikationer, der opfylder deres behov.

Sticker Marked

Klistermærker er veldokumenterede for at øge brugeradoptagelse og interaktion, og markedet for statusklistermærker gør det muligt for enhver at designe og sælge deres klistermærker globalt. Dette svarer til markedet for LINE-klistermærker, der tegner sig for over $ 250 millioner i årlig omsætning.

Status hardware tegnebog

Status hardware tegnebøger

Status hardware tegnebøger

Status udgav en hardwallet i november 2017. Det er unikt, i modsætning til andre tegnebøger, der kræver en kabelforbindelse, giver Status hardwallet dig mulighed for at gemme, sende og modtage alle ERC-20-tokens såvel som de fleste andre kryptokurver uden en kablet kontakt via indbygget NFC.

Hardwallet er mobilklar og er open source, så koden kan ændres for at imødekomme ethvert behov. Hardwallet er i øjeblikket i beta, og der kan anmodes om adgang til at teste det her.

Åbn dusør

Også i november 2017 annoncerede Status-teamet sin Åbn Bounty program, der er en open source-samarbejdsmarked for udviklere og organisationer at oprette forbindelse til.

Open Bounty-programmet viser projekter, som udviklere kan bidrage til og blive betalt i ERC-20-kryptokurrency efter eget valg, undgå de gebyrer, der pålægges af traditionel bankvirksomhed med fiat-valutaer. Organisationer kan også angive deres egne bounties for hurtigt og nemt at finde det rigtige talent til projekter.

ICO og SNT Performance

Status kørte en ICO i juni, der var beregnet til at køre i flere uger, men ramte sin hårde hætte inden for flere timer og hævede $ 99 millioner dollars. SNT’er blev fordelt i et forhold på 10.000 SNT pr. 1 ETH.

Status har en samlet forsyning på 6.804.870.174 tokens, hvoraf 3.470.483.788 i øjeblikket er tilgængelige.

Oprindeligt handles til $ 0,05, når den først blev noteret i juli 2017, og SNT er i øjeblikket prissat til $ 0,96628 fra maj 2018 for et næsten 100% afkast på mindre end et år. Det har dog været en vild tur, og SNT-token handlede så højt som $ 0,65 i december 2017, før det faldt gennem meget af 2018, da de samlede kryptomarkeder led et bjørnemarked..

STN-prisydelse

SNT Token Performance. Kilde: coinmarketcap.com

Det mest likvide SNT-marked kan findes på IDAX, selvom SNT også kan købes på Binance-børsen, Upbit, OKEx, Huobi, Bittrex og mange andre mindre kryptokurrency-børser.

Som et ERC-20-token kan SNT gemmes i enhver ERC-20-kompatibel tegnebog som MyEtherWallet eller MetaMask. Da sikkerhed er nøglen til kryptokurver, kan du overveje at opbevare dine tokens i en hardware-tegnebog som Trezor eller Ledger Nano S.

Konklusion

Mens Status er en mobilapplikation i sin kerne, gør funktionaliteten og funktionerne, den leverer, den langt mere end det allerede, og den fremtidige udvikling af nye funktioner er næsten ubegrænset takket være kodens open source-karakter og udviklerens evne til at oprette enhver Dapp de kan forestille sig.

Plus tapper status på alle de Dapps, der oprettes til Ethereum-netværket, og dette vil sandsynligvis være enormt i de kommende år.

Som et nytænkt socialt netværk, der sætter strømmen tilbage i individets hænder, kan Status godt være den spilskiftende platform, som blockchain har ventet på, eller det kan være en enorm buste, hvis den ikke lever op til sine løfter.

Udviklingen ser hidtil lovende ud, men ingen ved med sikkerhed, hvad fremtiden kan rumme.

Fremhævet billede via Fotolia og status.im

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me