Gennemgang af Elastos (ELA): Opbygning af fremtidens internet

Elastos er et kryptokurrencyprojekt, der for nylig indsamlede penge gennem en ICO.

De hævder at skabe et “smartweb”, der vil blive drevet af blockchain. Selvom dette uden tvivl er spændende, er der en række andre projekter, der har lignende mål.

Så hvordan adskiller Elastos sig, og hvad er brugen af ​​ELA-tokens?

I denne gennemgang tager vi dig gennem alt, hvad du har brug for at vide om projektet, herunder teknologi, team, køreplan og fordele / ulemper.

Når det er sagt, lad os springe lige ind.

Elastos Oversigt

Elastos Oversigt

Billedkilde:elastos.org

I løbet af det sidste årti er digitalt indhold blevet en massiv del af internetbrowseroplevelsen. I dag har vi adgang til flere videoer, billeder og sange, end vi nogensinde kunne forbruge i livet.

Men med den måde, Internettet fungerer på, er det blevet stadig sværere at identificere ejerne af et stykke digitalt indhold såvel som at generere penge fra dette indhold, samtidig med at indtjeningen går til de oprindelige skabere.

Desuden tvinger centraliserede indholdsudbydere som Spotify, Netflix og Youtube dig til at betale for dit forbrug i form af månedlige abonnementer eller visningsannoncer, og den genererede indtjening fordeles ikke altid retfærdigt til indholdsskabere.

Dette er de centrale problemer, der Elastos forsøger at løse. Elastos opretter en ny type internetbrugende blockchain-teknologi. De bygger et netværk af Dapps, der gør det muligt for brugere at udveksle digitalt indhold peer to peer.

Brugere kan udstede id’er til digitalt indhold, spore, hvor mange gange et stykke indhold er blevet set og sikre, at alle former for indtægtsgenerering for det digitale indhold er rettet til den oprindelige skaber.

Hvordan det virker

Elastos tager en unik tilgang til, hvordan brugere får adgang til og udveksler indhold.

De bygger et netværk af Dapps, der drives af blockchain-teknologi, men behøver ikke at køre på selve blockchain. I stedet vil disse Dapps kun være tilgængelige via brugerens operativsystemer (Android, iOS eller PC).


For at gøre dette muligt vedtager Elastos en designfilosofi skabt af Rong Chen, formand for Elastos og en tidligere Microsoft-medarbejder. Chens hovedmål var at skabe en platform for applikationer og tjenester til at fungere uden direkte forbindelse til Internettet.

Dette ville forhindre dem i at blive udsat for malware, hacks og dataporrer. Denne filosofi blev senere integreret med Blockchain-teknologi til dannelse af Elastos Smart Web.

Oversigt over Elatos Smart Web

Oversigt over Elatos Smart Web

Elastos Smart web har 4 søjler:

 1. Elastos Blockchain: ved hjælp af blockchain-teknologi giver Elastos et decentraliseret web, hvor hver enhed, individ, websted og digitalt aktiv har et pålideligt ID.
 2. Elastos Runtime: Runtime er et operativsystem, der forhindrer applikationer og tjenester i at få direkte adgang til Internettet. Elastos Runtime kører på en kundes mobile enhed eller pc.
 3. Elastos Carrier. Elastos Carrier er en helt decentral peer-to-peer platform.
 4. Elastos softwareudviklingssæt: Dapps bruger Elastos SDK til at få adgang til deres id’er og Elastos Carrier-tjenester på Smart Web.

Elastos Smart Web

Ved at udvikle et netværk af Dapps, der ikke opretter forbindelse til Internettet, er Elastos i stand til at forhindre folk i at stjæle og re-uploade indhold online, hvor det ikke kan tjene penge på eller holdes styr på af den oprindelige ejer.

Elastos Runtime-funktion skaber et lukket miljø til lagring, visning og indtjening af digitalt indhold på Elastos Smart Web. Inden for dette lukkede miljø bruges ELA-tokens til at betale for adgang til digitalt indhold.

Indholdsskabere kan endda begrænse antallet af kopier, der får lov til at være i omløb inden for Elastos økosystem, hvilket skaber knaphed. For eksempel kan en forfatter beslutte kun at frigive 5.000 eksemplarer af deres bog om Elastos.

Det begrænsede udbud betyder, at prisen på bogen øges, når efterspørgslen stiger. Når en forbruger er færdig med at læse bogen, kan de tjene en del af bogens indtægter ved at videresælge den til andre brugere.

Flettet minedrift

Elastos blockchain bruger fusioneret minedrift med Bitcoin.

Flettet minedrift er processen med at tillade, at to forskellige kryptokurver baseret på den samme algoritme udvindes samtidigt. Dette gør det muligt for lave hashdrevne kryptokurver at øge hashkraften bag deres netværk ved at starte på mere populære kryptokurver.

I dette tilfælde fungerer Bitcoin-blockchain som moderblockchain til Elastos.

Hold

Elastos har et stort ingeniørteam, der hjælper med at udvikle og vedligeholde de 4 søjler i deres Smart Web-platform.

Elastos-teammedlemmer

Elastos-teammedlemmer

Rong Chen – formand

Rong har en omfattende teknisk baggrund som senior software engineer hos Microsoft. Baseret på sin erfaring der, udviklede han filosofien for applikationer og tjenester til at fungere uden direkte forbindelse til Internettet. Denne tekniske løsning danner grundlaget for Elastos smarte web.

Andre oplevelser inkluderer at være formand og administrerende direktør for Kortide, som giver et innovativt miljø på tværs af platforme til udvikling af applikationer, widgets og tjenester oven på de mest berømte smartphoneplatforme (Android, Windows Mobile osv.).

Sunny Feng Han – Medstifter af Elastos

Sunny kommer fra en akademisk baggrund med en ph.d. i fysik fra Tsinghua University. Han er også gæsteforsker & forskningsassistent ved Columbia University og en rådgiver ved Huawei Central Institute

Rådgivere

Elastos har en bred vifte af investorer med ekspertise inden for Blockchain-teknologi. Bemærkelsesværdige rådgivere inkluderer:

 • Jihan Wu, administrerende direktør hos Bitmain
 • Hongfei Da, grundlægger og administrerende direktør for NEO
 • Runde Wang, grundlægger af Cooix

Køreplan

 • Elastos historie starter fra maj 2000, da virksomhedens grundlægger, Chen Rong, vendte tilbage til Kina fra at arbejde hos Microsoft for at starte forskning og udvikling for den første generation af Elastos-netværksoperativsystemet
 • Deres første store investering kom først i 2013, da Elastos modtog 31 millioner dollars i finansiering fra Foxconn-gruppen.
 • Deres anden store investering kom fra Bitmain i juni 2017. Efter investeringen ramte Elastos blockchain-projektet officielt jorden..
 • Den første Elastos offentlige blockchain blev frigivet i december 2017.
 • Elastos rejser $ 94 millioner til deres oprindelige møntoffer
 • Den decentrale version af Elastos Carrier blev offentliggjort i open source i februar 2018
 • Rammen for mobile webapplikationer vil blive offentliggjort i open source i august 2018
 • I december 2018 vil minedrift af Elastos Chain og Elastos ID Chain med eksterne noder være åben og tilgængelig.

Token-præstation

Den 1. februar 2018 lancerede Elastos token (ELA) på børser til en pris af $ 38. Prisen nåede et højeste niveau på 89,19 $ den 23. februar, før det faldt til et laveste niveau på 18 $ den 30. juli. Dette har stort set været i tråd med det generelle fald i kryptokurrencypriser.

Huobi ELA

Tilmeld dig Huobi og køb ELA-tokens

ELA-tokens kan købes på Huobi Exchange og BCEX.

Fordele

 • Systemet skaber økonomiske muligheder for både skabere og forbrugere, hvilket tilskynder flere mennesker til at bruge Elastos
 • Elastos er i stand til at forhindre folk i at stjæle og genuploade indhold online, hvor det ikke kan tjene penge på eller holdes styr på af den oprindelige ejer. Deres Runtime-funktion skaber et lukket miljø til lagring, visning og indtjening af digitalt indhold på Elastos Smart Web.
 • Meget stærkt teknisk team og en gruppe rådgivere fra allerede succesrige blockchain-virksomheder (NEO, Bitmain osv.)

Ulemper

 • Elastos lukkede miljø er ikke 100% fuldt bevis for lækage af indhold. Brugere kunne stadig skærmoptage indhold og frigive det online.
 • Elastos har heller ikke mulighed for at verificere, at et stykke indhold faktisk tilhører uploaderen, før de tildeler deres id til det.

Der er ingen klar løsning på, hvordan et sådant problem ville blive løst, hvis flere brugere var uenige om, hvem der ejede en sang eller video. Omsætningsdelingsmodellen omkring remixer er også usikker.

Konklusion

Elastos udvikler et værdifuldt alternativ for kunstnere og indholdsskabere til at dele deres indhold for at opretholde kontrol og maksimere mulighederne for at tjene penge på det. De er ikke den første blockchain-virksomhed, der sigter mod at udvikle en ny type internet. For eksempel er der projekter som Substratum, der ønsker at decentralisere internettet eller Po.et, der ønsker at bruge blockchain til at sikre IP.

Elastos var dog i stand til at skelne sig ud ved at udvikle Elastos Smart Web, som gør det muligt at udveksle indhold peer to peer i et lukket miljø, der ikke er forbundet til internettet..

Online digitalt indhold er meget mættet og har normalt en meget kort holdbarhed. Selvom det næsten ikke er muligt for Elastos at forhindre indhold i at blive lækket online, ser platformen ud til at have gjort et stort stykke arbejde med at begrænse porrer.

I sidste ende bør enhver indholdsskaber, der ønsker at finde alternative måder at tjene penge på og opretholde kontrol over deres arbejde, definitivt overveje Elastos som en platform til deling af nuværende og fremtidige projekter..

Fremhævet billede via Fotolita

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map