Gennemgang af Bitshares (BTS): Den oprindelige decentrale børs

Bitshares (BTS) blev lanceret tilbage i juli 2014 som en af ​​de første decentraliserede kryptokursudvekslinger. Det fungerer også som en open source finansiel platform, som du kan se senere i denne artikel.

Et af de primære problemer, som Bitshares løser, er den risiko, der ligger i centraliserede børser. Det betyder ikke kun traditionelle børser, men også de centraliserede kryptokurrencyudvekslinger, som har vist sig at være usikre, set af den berømte Mt. Gox-hack og det nyere Coincheck-hack.

Der har også været adskillige andre mindre hacks, og dette har ført til tab af midler til scoringer af brugere, simpelthen fordi de måtte sætte deres tillid til en centraliseret tredjepartsudbyder.

Bitshares søger at eliminere potentialet for tab ved hacking ved at decentralisere, hvilket gør det meget vanskeligt at kompromittere udvekslingen, da dataene ikke lagres på et centralt sted.

Bitshares Origins

Dan Larimer startups

Dan Larimer. Billedkilde: Hackernoon

Bitshares blev udtænkt af Dan Larimer, som også er medstifter af Steemit og EOS, samt at være den nuværende CTO for EOS. Han vækkede oprindeligt Bitshares-projektet sammen med Charles Hoskinson, som selv er medstifter af Ethereum og Cardano.

Larimer ønsker at bygge Bitshares, fordi han troede, at bevis for arbejdsmining var mangelfuld på grund af netværkscentralisering. For at omgå dette kom han op med Bitshares-konceptet og en ny konsensusalgoritme, som han kaldte Delegated Proof of Stake (DPoS). Denne konsensusalgoritme er ikke bare mere effektiv, men den giver også Bitshares større netværkshastighed og fleksibilitet.

Sådan fungerer Bitshares

I modsætning til centraliserede udvekslinger, der nu kræver ret omfattende personlige oplysninger fra deres brugere, er Bitshares hurtig og nem, når det kommer til oprettelse af konto. Der er ikke behov for at give dem detaljerede personlige oplysninger.

Faktisk er der ikke behov for at give dem nogen oplysninger. Dette gør Bitshares meget attraktivt for dem, der er fortrolige med privatlivets fred, og det holder også platformen mere sikker, da brugerdata aldrig er gemt på netværket og især ikke på nogen centraliserede servere.

Ud over den ekstra sikkerhed finder du, at noget af volatiliteten fjernes fra kryptokurrencyudveksling, når du bruger Bitshares. Dette skyldes, at børsen bruger noget, de kalder SmartCoins som en stabil mønt. Denne brug viser en af ​​de største forskelle i Bitshares sammenlignet med mange andre kryptokurver.

I stedet for at forsøge at være en peer-to-peer-valuta blev Bitshares oprettet for at være et udvekslingssystem med tokens bundet til virkelige aktiver. Dette svarer til Polymath- eller Bytom-projekterne, men det fungerer allerede i årevis.

Bitshares-brugere kan stabilisere enhver af deres beholdninger ved at konvertere til stabile kryptokurrencyaktiver, der er knyttet til fiat-valuta. Bemærk, at der ikke er noget behov for faktisk at konvertere kryptovalutaen til fiat og dermed opretholde brugernes anonymitet. Ud over Bitshares blockchain og udveksling er der også et Bitshares-token.


bitUSD-logo

billedkilde: Steemit

Dette kan konverteres til andre kryptoaktiver, såsom BitUSD, der er knyttet til den amerikanske dollar med en hastighed på 1: 1. Dette holder værdien stabil til enhver tid og beskytter brugerne mod volatilitet, og det tjener også til at holde aktiver på blockchain.

Et andet fantastisk træk ved Bitshares er skalerbarhed og evne til at behandle transaktioner. Bitshares er baseret på en open source-blockchain-implementering kendt som Grafen der fungerer som en konsensusmekanisme. Andre projekter, der bruger Graphene, inkluderer Steemit, og det hævdes at være i stand til at håndtere 100.000 transaktioner pr. Sekund. Det er mere end Visa- og Mastercard-håndtag kombineret.

Du kan også få en tegnebog med flere valutaer fra Bitshares, som er tilgængelig til desktop, web og mobil (kun Android). Baseret på Google Play-anmeldelser er mobilversionen noget buggy, men desktop- og webversionerne fungerer godt, uden at der rapporteres om væsentlige problemer.

Delegeret bevis for indsats (DPoS) og styring i Bitshares

Dan Larimer startups

dPOS vs. POW. Billedkilde: Steemit

Et af de største problemer med bevis for arbejdskonsensus er, at det er ekstremt ressourceintensivt, og mange har sagt, at dette ikke vil være bæredygtigt på lang sigt. Et andet problem er centraliseringen, der opstår med bevis for arbejdsprotokoller. Med stigningen i ASIC-minechips er nye minearbejdere effektivt blevet lukket ud af økosystemet, hvilket efterlader minedrift i hænderne på et stadig mindre antal minearbejdere eller organisationer..

Dette førte til begrebet delegeret bevis for stav. I den traditionelle Proof of Stake-implementering belønnes brugerne for at holde mønter med ekstra mønter. I Delegated Proof of Stake ser vi den samme mekanisme, men det tilføjer også et styringslag, hvor brugerne har lov til at delegere deres indsats til andre.

Dette giver mulighed for valg af vidner, der tjener til at kontrollere transaktioner, oprette blokke og udsende disse blokke til netværket. Vidner belønnes for deres tjeneste med yderligere Bitshares fra reserven.

I dette system er 1 Bitshare lig med 1 stemme. Da de fleste brugere har marginale mængder Bitshares, kan afstemningsprocessen betragtes som byrdefuld. De fleste brugere gider ikke engang at bruge deres stemmer. Dette førte til stigningen i fuldmagtsafstemning, hvorved stemmer kan delegeres til andre.

Dette fremskynder styringsprocessen meget, og mens gruppen af ​​vidner er centraliseret, er det en midlertidig centralisering, da ethvert vidne til enhver tid kan stemmes ud og opretholder den centrale decentralisering af Bitshares.

Bitshares Decentralized Exchange (DEX)

I den traditionelle børs accepterer børsen fiat-betalinger og udsteder IOU’er til brugerne, hvilket skaber modpartsrisiko. Derudover fungerer de også som clearinghouse for ordrer og vedligeholder ordrebogen for at lette køb og salg. Dette centraliserede system for ordrestyring skaber unødvendige sikkerhedsrisici, som decentraliserede børser som Bitshares ser ud til at undgå.

Takket være Bitshares decentraliserede natur er der intet centralt punkt for fiasko. Decentraliseringen fjerner også den modpartsrisiko, der opstår, når børserne håndterer alle ordreafstemningsfunktionerne. Selv i centraliserede kryptokursudvekslinger har vi set, hvad der kan ske med centralisering, herunder misadministration af nøgler, der kan føre til sikkerhedsbrud og tab af hundreder af millioner dollars i aktiver.

Bitshares og OpenLedger, der fungerer på Bitshares blockchain, fungerer som tillidsløse gateways til udveksling af aktiver, hvor denne udveksling registreres på blockchain. Gatewayen går ud for at købe mønten og overfører den derefter til din tegnebog. De holder det ikke for dig som en central udveksling ville.

BitsharesDex

Bitshares Decentralized Exchange (DEX). Billedkilde: bitshares.org

Dette holder dig i kontrol med dine private nøgler og er mere sikker end at lade en udveksling holde styr på dine nøgler. Som det ofte siges i kryptokurrencycirkler – “Hvis du ikke har nøglerne, ejer du ikke mønterne.”

Decentralisering giver også andre fordele. Det kan udjævne spillerne for handlende ved at eliminere muligheden for dårlige skuespillere til at udføre den slags vrøvl, der ofte ses på Wall Street og andre traditionelle børser og markeder. I disse systemer er de rige og magtfulde insidere i stand til at placere deres infrastruktur på en sådan måde, at de får den hurtigste udførelse af ordrer.

De bruger også komplekse handelsalgoritmer, der kan frontkøre markeder, eller de bruger skjulte ordrer til at manipulere handelsvolumener og prisfastsættelse. Alle disse shenanigans arbejder på at lukke detailhandleren, men er ikke muligt på en decentraliseret blockchain-udveksling som Bitshares.

Da Bitshares blev oprettet med brugernes mulighed for at oprette deres egne digitale aktiver, kan du handle et vilkårligt antal digitale derivater med Bitshares. Aktier, obligationer, råvarer og endda andre kryptokurver kan oprettes som derivater og kan handles mod ethvert andet digitalt aktiv, så du kan handle guld mod bitUSD eller rå mod ETH.

Mulighederne er uendelige.

Stabile mønter er et populært emne i kryptokurver, men Bitshares har allerede løst problemet med deres SmartCoins. SmartCoins giver mulighed for oprettelse af bitUSD, som er knyttet til den amerikanske dollar i forholdet 1: 1. 1 bitUSD kan altid indløses for Bitshares til en værdi af $ 1, og hver bitUSD understøttes 200% af Bitshares.

Vidner opretholder bitUSD’s prisparitet. Denne enkelt funktion giver mulighed for at skabe optioner og collateraliserede shorts, hvilket åbner mulighed for Bitshares at tage noget af handlen fra markederne på $ 1 quadrillion derivater.

Måske bedst af alt for mange kryptovalutaentusiaster er den frihed, der opnås ved at bruge Bitshares. Der er ingen personoplysningskrav, og du kan undgå alle KYC- og AML-krav samt omslutning af omfattende papirarbejde og skatterapporteringskrav.

Derudover er der ingen handelsgrænser pålagt dig af Bitshares DEX. Handel med ethvert beløb, når som helst og hvor som helst i verden. Der er ingen indbetalings- eller udbetalingsgrænser, da der ikke er nogen godkendelsesproces for kontoen eller niveauer baseret på mængden af ​​personlige oplysninger, du har givet væk.

Du finder også ud af, at Bitshares er en af ​​de billigste handelsmuligheder til rådighed, med gebyrer på kun et par øre, hvis du bruger SmartCoin-par. Gebyrer kan ændres, men da de fastsættes ved godkendelse af aktionærer, er det ikke sandsynligt, at de vil stige betydeligt.

Bitshares (BTS) -token

Bitshares BTS-logo

Billedkilde: bitshares.org

BTS-token handles mest på Bitshares-platformen, men handles også stærkt på ZB.com og Huobis børs, da det er ret populært blandt kinesiske handlende på grund af fortrolighedsfunktionerne. Du kan også købe på Binance.com og Poloniex.

Selve tokenet har set en vis volatilitet i løbet af de sidste seks måneder og er steget til $ 0,40 i juni 2017 og igen i begyndelsen af ​​maj 2018. Det oplevede sin højeste tid i januar 2018, da det næsten nåede $ 0,90 pr. Token. Fra 16. maj 2018 er det trukket tilbage til $ 0,24 og har handlet så lavt som 0,129 i 2018.

Denne volatilitet er ikke nødvendigvis dårlig, da den viser, at der stadig er interesse for mønten, og fra maj 2018 er den fortsat den 36. største mønt efter markedsdækning med en markedsværdi på $ 643 millioner.

Konklusion

Som du kan se, er der et stort antal fordele, der kommer fra decentraliserede børser, hvilket sandsynligvis vil gøre dem til valget for fremtiden. Da Bitshares er en af ​​de første, der nogensinde er oprettet, har den en solid first mover-fordel.

Når det er sagt, har de ikke gjort det bedste ud af denne fordel. Bitshares Asset Exchange ser i øjeblikket kun $ 7 millioner i daglig volumen, hvoraf det meste kommer fra Kina. Børsen er ikke særlig brugervenlig og er mere velegnet til avancerede forhandlere, og der er ikke gjort meget i markedsføringsformen.

Bitshares kan være førende inden for decentraliserede udvekslinger, men nogen bliver nødt til at føre denne afgift fremad, og med skaberen Dan Larimer, der er gået videre til EOS-projektet, fortæller man ikke, hvem det kan være.

Billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me