Fra en ICO på $ 232 mio. Til retssager – Tezos-historien

Tezos blev medstifter af mand og kone team Arthur og Kathleen Breitman, og det schweiziske baserede par begyndte at udvikle projektet i 2014, da projektets hvidbog først blev offentliggjort.

Duoen syntes godt placeret til at lede et sådant innovativt projekt, hvor Arthur fungerede som vicepræsident for Morgan Stanley mellem 2013 og 2016, og Kathleen prale af to år med det professionelle servicefirma Accenture på sit CV.

Tezos var et ambitiøst projekt, der havde til formål at frembringe en selvændrende crypto ledger-teknologi, der ville øge sikkerheden og tilliden, samtidig med at den forbedrede de eksisterende Bitcoin- og Ethereum-netværk..

Holdet bag projektet så også sig selv som at give verden et overlegen alternativ til Ethereum og var helt på forhånd om deres udsigter. Arthur Breitman følte, at den mekanik, der blev brugt af Tezos, ville fungere som en slags “retsstat” og forhindre de mangler, der førte til, at DAO-hacket og Ethereum blockchain-split sidste år.

I det væsentlige tackler Tezos spørgsmålet om regeringsførelse og udvikling inden for et decentralt netværk bestående af forskellige aktører, der muligvis ikke deler de samme incitamenter og mål. Som et resultat har opførslen hos menneskerne bag projektet noget af et ironisk twist.

ICO

Tezos Commonwealth-spørgsmålTezos ICO begyndte den 1. juli og løb i en periode på 13 dage, hvor ICO antog form af en ubegrænset crowddsale, hvilket betyder, at der ikke var nogen grænse for det samlede antal solgte poletter eller modtagne donationer. I slutningen af ​​massesalget havde projektet samlet omkring 65.627 BTC og 361.122 ETH.

Dette var cirka 232 millioner dollars værd, som så blockchain-projektet bryde rekorder og overgå den samlede mængde, der tidligere blev sat af Bancor. Euforien, der føltes ved at holde et så succesfuldt tokensalg, ville snart forsvinde med grundlæggerne, der blev involveret i en rodet tvist.

Bekæmpelsen

Tezos ejes af DLS (Dynamic Ledger Solutions), et selskab ejet af Breitmans og en række venturekapitalpartnere. Blockchain-projektet understøttes også af Tezos Foundation, der fungerer som en uafhængig nonprofitorganisation, der søger at sikre bedste praksis og give mulighed for en holistisk udvikling af hele projektet.

I løbet af de sidste par måneder har der været en stigende mængde uenighed mellem Breitmans og Johann Gevers, lederen af ​​det schweiziske fundament, hvor begge parter deltager i en offentlig visning af muddersling. Parret har opfordret Gevers til at fratræde sin bestyrelse, da de føler, at han udøver unødig kontrol med de økonomiske ressourcer, han har til rådighed.

Gevers har svaret med at hævde, at “Breitmans har forsøgt at omgå den schweiziske juridiske struktur og overtage kontrollen med fundamentet og har handlet destruktivt og forårsaget måneder med forsinkelser i Tezos-projektet.”

Fondet forvalter $ 232 millioner, der er indsamlet i Tezos Crowdsale og skal være uafhængig i henhold til schweizisk lov. Denne tvist har resulteret i en forsinkelse af frigivelsen af ​​Tezos-token med futuresmarkedet for tokens, der styrter ned med omkring 75%, siden nyheden om tvisten blev offentlig..

Sammenstødet

Den umiddelbare virkning af dette offentlige nedfald har været en markant stigning i graden af ​​kontrol omkring hele projektet. Det er siden blevet klart, at Tezos juridiske struktur indebærer, at fonden betaler for at erhverve virksomheden kontrolleret af Breitmans og derefter bruger hovedparten af ​​ICO-pengene til at udvikle og fremme platformen.

Dette arrangement har ført til nogle spørgsmålstegn ved, om Tezos planer passer inden for rammerne af det schweiziske retssystems definition af et fundament, og den manglende gennemsigtighed omkring dette emne kombineret med forsinkelser, der får frigivelse af token udskudt indtil februar 2018 har efterladt investorer med få muligheder.

I de sidste par dage har en klassesag er anlagt ved distriktsretten i Californien på vegne af investorer af advokat James Taylor-Copeland. Retssagen navngiver Breitmans and Gevers, Dynamic Ledger Solutions, Tezos Foundation og også Strange Brew Strategies, PR-firmaet, der promoverede projektet op til sin ICO som tiltalte.

Sagsøgeren hævder, at Tezos overtrådte amerikansk værdipapirlov ved at sælge uregistrerede værdipapirer, begå værdipapirbedrageri, falsk reklame og illoyal konkurrence ved at vildlede investorer med hensyn til virksomhedens art.

Klassesagen inkluderer anslået 30.000 mennesker, der købte “Tezzies” og forsøger at give dem mulighed for at ophæve deres køb og andre skader, og vi kan forvente, at denne retssag kun er den første af mange.

ICO-markedet beskrives ofte som det vilde vesten, og løsningen af ​​denne tvist vil have vidtrækkende konsekvenser for fremtidige ICO’er. Den høje profil af Tezos-projektfejlen vil fuldstændigt udrydde investorernes tillid til sektoren, og myndighederne er også klar til at træde ind og uundgåeligt sørge for styring og regulering.

Dette kan føre til et hurtigt fald i det tidligere blomstrende ICO-marked.

Insights

Hvad man skal lære TezosEjerstrukturen, der blev brugt af Breitmans, skulle altid være problematisk, og det faktum, at Tezos ejes af DLS, som parret ejer sammen med deres risikovillige kapitalpartnere, førte helt sikkert til beslutningen om at give gruppen en forudgående rabat måneder før ICO i september 2016 og derefter igen under hovedsalget med 8,5% i år Breitmans og milliardær Tim Draper.

Disse præ-salg og pre-ICO-rabatter bliver mere udbredte, men fungerer faktisk mod detailinvestorer, hvor de større og institutionelle investorer “dumper” deres stærkt diskonterede tokens på markedet og ødelægger udsigterne for almindelige investorer. Tezos-fiaskoen har kørt mere lys over bag ICA’ernes arbejde i bagrummet, og der er behov for forbedringer i offentliggørelsespraksis overalt for at opretholde investorernes tillid.

Token-salget er også kommet under fornyet kontrol, da investorer begynder at sætte spørgsmålstegn ved klogheden ved at have en ikke-begrænset ICO. Manglen på et loft betyder, at det er mere sandsynligt, at tokens svigter, da det sekundære marked er blevet ødelagt. Enhver investor, der ikke er i stand til at deltage i Crowdsale, kan stadig købe tokens på markedet, hvilket vil hjælpe med at opretholde tokens markedsværdi, stimulere en vis positiv prishandling og derfor belønne de tidlige detailinvestorer.

Token-salg bør oprettes til gavn for projektet og detailinvestorer og ikke en udvalgt gruppe af tidlige investorer, som det ofte er tilfældet. Det er klart, at blockchain-projekter skal vende tilbage til det grundlæggende, og investorer skal blive klogere og undgå de blændende ICO’er, samtidig med at de beskytter deres værdi som økonomiske tilhængere.

Det ser ud til, at dagene med den højt profilerede, rekordstore ICO er slut. Investorer vil helt sikkert begynde at fokusere på tæt kørte, meget gennemsigtige, små cap-projekter, der kommer til bordet med mere at tilbyde end en hvidbog og store løfter.

Billeder via Fotolia og Tezos Community

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me