Ethereum 2.0: Komplet oversigt over ETHs nye formular

Den 1. december 2020 gik Ethereum 2.0 i live. Store! Men hvad betyder det? Hvad er Ethereum 2.0 endda? Hvor kan du få fat i nogle 2.0 ETH-tokens? Er det endda det værd? Og hvordan kommer “Ethereum 1.0” stadig live? Hvordan påvirker Ethereum 2.0 prisen på Ethereum?

Ethereum2.0

Billede via Status

Dette er blot nogle få af de mange spørgsmål, som folk har stillet siden Ethereum 2.0 blev lanceret. Her på Coin Bureau har vi holdt øje med disse spørgsmål. Mens du finder nogle af svarene i vores seneste video om Ethereum 2.0, andre har brug for mere opmærksomhed.

I slutningen af ​​denne artikel vil du have et godt kendskab til Ethereum 2.0 og vil også have svarene på næsten ethvert spørgsmål, du måtte have om det.

Hvad er Ethereum?

Hvis dette er det første spørgsmål, der kom til at tænke på, da du så en af ​​de mange overskrifter om Ethereum 2.0, anbefaler vi, at du først læser vores dybtgående artikel om Ethereum. Kort sagt, Ethereum er en kryptovaluta, der også fungerer som en platform, som du kan bygge applikationer på.

EthereumDapps

Et par af applikationerne er bygget på Ethereum.

Applikationer bygget på Ethereum svarer til dem, du finder på din computer eller på internettet. Forskellen er, at applikationer, der er bygget på Ethereum, er decentraliserede – de opbevares ikke på en enkelt computer eller server.

Ethereum Blockchain

En mere teknisk oversigt over Ethereum blockchain. Billede via Researchgate

I stedet gemmes applikationer på Ethereum på tværs af flere computere, der er forbundet til dets blockchain-netværk. Dette betyder, at det praktisk talt er umuligt for applikationer, der foretages på Ethereum, at opleve nedetid. Det gør det også svært for regulatorer at begrænse adgangen til dem eller lukke dem ned.

EthereumERC-20

Ethereum-scriptet, der kræves for at oprette et ERC-20-token, er utroligt simpelt. Billede via Medium


Ud over applikationer giver Ethereum dig mulighed for nemt at oprette digitale tokens. I stedet for at skulle bygge din egen kryptokurrency fra bunden, kan du bruge en slags “skabelon” leveret af Ethereum.

Denne skabelon kaldes ERC-20-standarden, og der er indtil videre blevet lavet over 200.000 forskellige tokens på Ethereum. Nogle har meget unikke kvaliteter programmeret i dem (se Ampleforth).

Hvorfor er Ethereum vigtigt?

Der er en grund til, at Ethereum er den næststørste kryptokurrency efter markedsværdi. Det opretholder det største økosystem af applikationer i kryptokurrencyrummet, og over halvdelen af ​​de 100 bedste kryptokurver er bygget på Ethereum-blockchain som ERC-20-tokens.

EthereumEcosystem

Meget af Ethereums økosystem (selvfølgelig eksklusive de 200.000 tokens). Billede via TheBlockCrypto

Vigtigst af alt næsten hele decentraliseret finansrum er bygget på Ethereum. DeFi-rummet består af et par dusin applikationer, der giver dig mulighed for at gøre ting som handel, låne og låne ERC-20-tokens uden en central enhed som en kryptokursudveksling eller bank.

EthereumDeFi

DeFi har oplevet en betydelig vækst i 2020.

Som det viser sig, er det ganske lukrativt at skære mellemmanden ud. Årlige renter i Ethereum DeFi-protokoller kan være hvor som helst mellem 3-10 000%+ (selvom de ekstreme APY’er er sjældne og kortvarige). Dette har tiltrukket næsten 15 milliarder dollars kryptokurrency til DeFi-rummet, der vokser dag for dag.

EthereumGas

Billede via Ethgas

ETH-token bruges til at betale for Ethereums netværksgebyrer kendt som gas, og dette måles i en enhed kaldet gwei. Da efterspørgslen efter tokens og applikationer vokser, øges også efterspørgslen efter ETH. Dette er grunden til, at nogle mener, at Ethereum en dag kan overhale Bitcoin for at blive den største kryptokurrency.

Ethereumtransaktioner

Antallet af transaktioner på Ethereum-netværket er steget støt siden frigivelsen.

Der er kun et problem: Ethereum-netværket kan kun håndtere omkring 15 transaktioner pr. Sekund. Dette betyder, at det stadigt stigende antal mennesker, der bruger Ethereum-applikationer, ikke er bæredygtigt. Ethereum kan ikke skaleres, og det er kun et spørgsmål om tid, før der er for mange brugere til, at netværket kan understøtte. Høje netværksgebyrer på Ethereum har allerede været i nyhederne i flere måneder.

Det er her Ethereum 2.0 kommer ind.

Hvad er Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 er Ethereums løsning på dets skaleringsproblem. Det har været i gang siden Ethereums oprettelse i 2015, da det blev kendt under navnet Sindsro. Du kan tænke på Ethereum 2.0 som den næste fase af Ethereums udvikling som en kryptovaluta-platform.

Hvordan fungerer Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 består af en helt ny blockchain kaldet Beacon Chain. Beacon Chain bruger noget, der kaldes sharding for at øge Ethereums præstation. Dette indebærer i det væsentlige at skabe yderligere blokkæder kaldet skår, der fastgøres til hovedkæden (i dette tilfælde Beacon Chain).

EthereumBeaconChain

En teknisk oversigt over Ethereum 2.0s Beacon Chain. Billede via Medium

Da du ikke længere stoler på en enkelt blockchain til at behandle transaktioner, kan du allokere bestemte applikationer til specifikke skår. For eksempel kan du have en sharded chaid til alle de virtuelle verdener bygget på Ethereum som Decentraland og en anden shard, der udelukkende er til DeFi-protokoller som yEarn.

EthereumRoadmap

Køreplanen for Ethereum 2.0, og hvor vi er.

Udrulningen af ​​Ethereum 2.0 er delt i flere faser. Selvom Ethereum 2.0-netværket teknisk set kom i drift den 1. december, er der stadig lang vej at gå, før det er fuldt operationelt. Med andre ord vil du ikke se nogen applikationer eller DeFi-protokoller på Ethereum når som helst snart.

Den fulde udrulning af Ethereum 2.0 forventes at tage omkring 2-3 år (fra tidspunktet for skrivning). Indtil det er færdigt, vil Ethereum og Ethereum 2.0 eksistere parallelt. Dette vil have nogle interessante effekter på prisen og økonomien ved ETH-kryptokurrency. Disse vil blive diskuteret udførligt senere i artiklen.

Forskelle mellem ETH 1.0 & ETH 2.0?

Der er to store forskelle mellem Ethereum og Ethereum 2.0: netværkshastighed, og hvordan ETH-kryptovaluta udvindes. Mens Ethereum kun kan behandle 15 transaktioner pr. Sekund, kan Ethereum 2.0 teoretisk behandle omkring 100 00 transaktioner pr. sekund.

ProofOfWork

Billede via Ledger.

I Ethereum gives ny ETH som belønning til minearbejdere, der dedikerer deres computerkraft (normalt i form af specialiseret kryptokurrencyudvindingsudstyr) for at verificere transaktioner ved at løse kryptografiske gåder på Ethereum-blockchain. Dette kaldes bevis for arbejdsminedrift, og det er den samme minedrift, der bruges i Bitcoin.

ProofOfStake

Billede via Ledger

I stedet for bevis for arbejde bruger Ethereum 2.0 bevis for indsats. Dette indebærer at lægge ned en stor mængde ETH for at fungere som en node (ved hjælp af en almindelig computer), der validerer transaktioner på Ethereum-blockchain i bytte for mere ETH. Twist er, at hvis du forbliver offline for længe eller prøver at manipulere netværket, kan du miste noget eller endda hele din indsatte ETH.

Ofte stillede spørgsmål om Ethereum 2.0

Efter flere års test af Ethereum 2.0, den officielle indsatskontrakt for Ethereum 2.0 lanceret 4. november 2020. Dette var en slags “akkumuleringsfase”, hvor et minimum på lidt over 525 000 ETH skulle indsættes af over 16400 unikke validatorer for at den næste fase kunne begynde.

EthereumStakingLaunch

Deltagelsen var ret lav i starten af ​​Ethereum 2.0-lanceringsfasen.

Denne akkumuleringsfase var nødvendig for at sikre, at netværket var tilstrækkeligt decentraliseret inden lanceringen. Ethereum havde først svært ved at nå denne tærskel, men den mindste deltagelse blev opnået lige i tide til lanceringen den 1. december.

Ethereum 2.0 indsætter belønninger

Indsatsbelønninger på Ethereum 2.0 spænder fra omkring 22% til 5% om året (betalt i ETH) afhængigt af mængden af ​​ETH, der bliver sat på netværket.

EthereumStakingRewards

Nuværende årlige afkast for indsats på Ethereum 2.0.

Som du kan se, jo mere ETH der er sat på Ethereum 2.0, jo lavere er det årlige afkast. Denne belønningsplan er beregnet til at skabe en delikat balance mellem at tilskynde folk til at satse og beskytte ETH-kryptokurrency mod at opleve for meget inflation.

Hvordan spiller jeg Ethereum 2.0?

Du kan satse på Ethereum 2.0 på en af ​​to måder. Den første måde er at køre din egen validatorknude, som kræver 32 ETH, en solid internetforbindelse og en moderat kraftfuld computer. Du kan læse alle detaljer om, hvad du har brug for, hvis du vil køre en valideringsnode på Ethereum 2.0 af klik her.

EthereumStakingPools

Et par af mange indsamlingsbassiner til Ethereum 2.0

Den anden måde at satse på Ethereum 2.0 er at slutte sig til en indsatsbassin. I skrivende stund er der snesevis af indsamlingsbassiner til Ethereum 2.0. De fleste større børser har også tilføjet støtte til Ethereum-indsats. Hvis du bruger en børs som Binance, Coinbase eller Kraken, kan du placere din ETH der.

Men inden du gør det, er der noget småt, du bør vide om.

Ethereum 2.0-opsætningsforhold

Der er et par vigtige ting, du skal huske på, før du satser på Ethereum 2.0. Den første er, at det for øjeblikket er det en envejs tur. Med andre ord, når du først har forpligtet din ETH til Ethereum 2.0-netværket, er der ingen vej tilbage – du kan ikke konvertere den tilbage til 1.0 ETH.

Ethereum-opsætningsforhold

For det andet, hvis du beslutter at køre din egen valideringsnode på Ethereum 2.0, kan enhver nedetid, du oplever (f.eks. Dit internet går ned) resultere i, at du mister noget af din indsatte ETH. Dette kaldes skråstreg, og det kan endda ske ved et uheld, hvis der er en fejl i netværket, og du får ikke kompensation.

Ethereum-indsats

For det tredje dig vil ikke være i stand til at bevæge sig din indsatte ETH indtil næste fase af Ethereum 2.0, som vil finde sted i de næste 1-2 år. Dette betyder, at du ikke vil være i stand til at trække, handle eller gøre noget med den indsatte ETH. Det er medmindre du selvfølgelig beslutter at placere din ETH i en pool, der tilbyder tokeniseret ETH 2.0.

Hvad er tokeniseret Ethereum 2.0?

Også kaldet ETH 2.0 eller Beacon Chain ETH, tokeniseret Ethereum 2.0 er en ERC-20 på den originale Ethereum-blockchain, der repræsenterer ETH, der er sat på 2.0-netværket. Du kan betragte det som en smart løsning til 1-2 års låseperiode for indsats på Ethereum 2.0.

UniswapDEX

Uniswap-decentraliserede børs, en af ​​de mest populære applikationer bygget på Ethereum.

Denne tokeniserede ETH er dybest set en slags IOU – du lægger din ETH på Ethereum 2.0 i en speciel indsatspulje, og en brugerdefineret Ethereum-applikation oprettet af udbyderen af ​​indsatsbassinet vil prikke (oprette) en ERC-20 version af den ETH, du har sat i 2.0 puljen. Du kan frit handle med denne tokeniserede Ethereum 2.0, hvis du ønsker det (selvom du sandsynligvis bliver nødt til at bruge en decentral udveksling som Uniswap for at gøre det).

AaveaTokens

Såkaldte “rentebærende tokens” som f.eks aTokens udgivet af Aave er populære i DeFi-rummet.

Det smarte er, at denne tokeniserede Ethereum 2.0 vil tilfalde en del af den interesse, der optjenes af din indsatte ETH i realtid! Også den, der har den tokeniserede Ethereum 2.0, vil være i stand til at indløse den indsatte ETH, den repræsenterer, når det bliver muligt at flytte den i de næste 1-2 år.

Fordelen for staking pool-operatøren for at levere denne tokeniserede Ethereum 2.0 er, at det sandsynligvis vil tiltrække flere stakes til deres pool, hvilket øger pool-udbyderens staking-belønninger. Fordelen for dig er, at du stadig har adgang til din indsatte ETH.

Hvordan kan jeg få Ethereum 2.0?

Selvom du faktisk ikke kan købe Ethereum 2.0 endnu, vil du snart kunne få en tokeniseret version af ETH, der bliver sat på Ethereum 2.0 (som beskrevet i den foregående underoverskrift).

TokenizedEthereum

Rocket Pools nylige meddelelse om deres udvikling af tokeniseret Ethereum 2.0.

Rocket Pool er udvikler sig i øjeblikket teknologien til netop det og forventer at gøre tokeniseret Ethereum 2.0 til virkelighed et stykke tidligt i begyndelsen af ​​2021. FTX-kryptokursudvekslingen overvejer også lancering af et indsat ETH-token.

Skal jeg indsætte Ethereum 2.0?

Dette afhænger af, om du er i det i lang tid eller ej. Hvis du bare ønsker at tjene hurtigt penge på din ETH, vil du sandsynligvis have det bedre ikke at satse. Vi er ved starten af ​​et andet kryptokurrencymarked bull run, og du går måske glip af en god salgsmulighed, hvis din ETH er låst på Ethereum 2.0-netværket.

BitcoinStockToFlow

Bitcoins aktie til flow-model siges at have indflydelse på markedstendenser for kryptovaluta. Billede via Lookintobitcoin

Men hvis det bliver muligt at tokenize den ETH-indsats på Ethereum 2.0, vil dette give dig mulighed for at sælge din indsatte ETH ved fuldmagt, når prisen er korrekt. Selvfølgelig, hvis du er i det i lang tid, bør spørgsmålet om indsats eller ej være en no brainer. Bemærk, at dette ikke er finansiel rådgivning, og det er i sidste ende din beslutning at investere.

Hvis nogen spørgsmål om Ethereum 2.0-indsats ikke blev besvaret her, skal du tjekke Ethereum Launchpad.

Vil Ethereum 2.0 påvirke Ethereum-prisen?

Det korte svar er ja. Hvordan nøjagtigt Ethereum 2.0 vil påvirke Ethereums pris er dog noget, der er lidt mere kompliceret. Her er et par scenarier at overveje. Det er sandsynligt, at vi vil se en kombination af alle disse i den nærmeste fremtid.

Scenarie 1: Reduceret ETH-levering øger prisen på ETH

Som du har læst, vil enhver ETH, der er sat på Ethereum 2.0, være låst i 1-2 år. Dette betyder, at enhver ETH, der er sat, faktisk ikke er i omløb. Dette ville have en positiv indvirkning på prisen på Ethereum, fordi forudsat at efterspørgslen forbliver den samme, betyder et begrænset udbud en stigning i prisen.

EthereumStakingLaunch

Deltagelsen var ret lav i starten af ​​Ethereum 2.0-lanceringsfasen.

I skrivende stund, lidt over 1 million ETH bliver sat på Ethereum 2.0-netværket. Dette er lidt mindre end 1% af Ethereums samlede forsyning. Selvom dette muligvis ikke har en meget begrænsende indvirkning på udbuddet, vil det bestemt, hvis mængden af ​​indsat ETH skulle stige til at sige 10-20% af ETHs samlede udbud.

Scenarie 2: Tokeniseret Ethereum 2.0 fører til en uholdbar prisvækst

Ting bliver lidt mere komplicerede, når du kaster tokeniseret Ethereum 2.0 i blandingen. At have en tokeniseret version af ETH, der optjener renter og kan handles frit, ville være utrolig værdifuldt, især for dem, der bruger DeFi-applikationer.

TokenizedETH

Mange har spekuleret i, at tokeniseret Ethereum 2.0 vil være meget efterspurgt, hvis det frigives.

Efterspørgslen efter tokeniseret Ethereum 2.0 ville være utrolig høj og kunne endda være så høj, at tokeniseret Ethereum 2.0 ville være mere værd end Ethereum. Denne prisubalance ville sandsynligvis være midlertidig, da det ville motivere folk til at satse deres ETH for at skabe tokeniseret Ethereum 2.0, som de kan sælge til en præmie.

Det er her, tingene kan blive rodet, for hvis efterspørgslen efter tokeniseret Ethereum 2.0 bliver for høj, kan det i sidste ende føre til et nedbrud af Ethereum-netværket og prisen på ETH.

ViciousCycle

Højere priser, der fører til højere efterspørgsel, der fører til højere priser, er en ond cirkel. Billede via Financial Times

EN høj efterspørgsel for tokeniseret Ethereum 2.0 motiverer folk til at satse mere ETH på Ethereum 2.0-netværket. Dette reducerer den cirkulerende forsyning af ETH, hvilket gør ETH mere værdifuldt. Dette gør tokeniseret Ethereum 2.0 endnu mere værdifuldt, hvilket fører til en endnu højere efterspørgsel og dermed mere indsats.

Kort fortalt kunne tokeniseret Ethereum 2.0 tage prisen på ETH højere end nogensinde før, men det kunne gøre det på en måde, der er uholdbar og måske endda gå ned i netværket.

DeFiUsers

Der er kun omkring 200.000 DeFi-brugere. Billede via Medium

Heldigvis vil der sandsynligvis ikke være nok efterspørgsel efter tokeniseret Ethereum 2.0 for at dette skal ske, simpelthen fordi der er ikke nok mennesker der forstår DeFi.

Scenarie 3: ETH-priser går ned midlertidigt efter, at Ethereum 2.0 kan handles

Mens du læser dette, er der titusinder af validatorer på Ethereum 2.0, der tjener interesse i ETH. De er ikke i stand til at sælge den ETH, de har optjent … endnu. Når det bliver muligt for dem at gøre det, er det meget usandsynligt, at de vil bare fortsæt med at sidde på den ETH.

BitcoinMinersSelling

Minearbejdere har tendens til at sælge deres krypto hurtigere end vi gør.

Ser du, mange af validatorerne på Ethereum 2.0 er eller plejede at være Ethereum minearbejdere. De er der for at få overskud, og de sælger regelmæssigt enhver ETH, de har tjent som en måde at opnå dette overskud på. Efter to år uden fortjeneste kløer de at sælge mest, hvis ikke al den ETH, de har samlet.

SolanaTokenEmission

Tokenemissionsplaner som denne for Solanas SOL-token kan have en negativ indvirkning på prisen. Billede via Binance

Grundlæggende økonomi dikterer, at denne massive forsyning af ETH, der sælges med det samme, kan gå ned i prisen. Dette ville dog sandsynligvis være midlertidigt, og udviklere hos Ethereum kunne også kræve en slags afkølingsperiode, hvor disse validatorer ikke ville være i stand til at flytte mere end en bestemt mængde ETH ad gangen..

Scenarie 4: Ethereum 2.0 mislykkes, og ETH-prisnedbrud

Dette er sandsynligvis det mindst sandsynlige scenario, men det er bestemt et at huske på. Hvis noget går meget galt med Ethereum 2.0, kan det have en ødelæggende indvirkning på prisen på ETH. For øjeblikket har Ethereum stort set ingen konkurrence – de er langt den største kryptokurrency i deres genre.

EthereumCompetitors

Et par af Ethereums konkurrenter. Billede via Medium

Når det er sagt, er der teknisk konkurrence, nemlig fra projekter som Polkadot og Cardano som begge blev oprettet af tidligere medstiftere af Ethereum. Hvis noget skulle gå galt med Ethereum 2.0 eller under overgangen fra Ethereum til Ethereum 2.0, ville troen på netværket skifte ganske hurtigt sammen med de penge, der i øjeblikket er investeret i det.

Dette rejser spørgsmålet, hvis Ethereum er så langsomt, hvordan vil det overleve, indtil Ethereum 2.0 er afsluttet?

Hvad vil der ske med Ethereum?

Ethereum går ingen steder de næste par år. Dette skyldes i vid udstrækning planen af ​​Vitalik Buterin og andre Ethereum-udviklere til at implementere lag-2-skaleringsløsninger på netværket. De mener, at dette vil give Ethereum mulighed for at forblive konkurrencedygtig over for andre lignende kryptokurver, indtil Ethereum 2.0 er færdig.

EthereumScaling

Tidslinjen for Ethereum-skalering som beskrevet af Vitalik Buterin.

De fleste lag-2-skaleringsløsninger involverer grundlæggende behandling af en del af transaktionerne på en separat blockchain og derefter registrering af dem på Ethereum-blockchain i en batch som en enkelt transaktion. Disse typer af skaleringsløsninger kaldes rollups, zkrollups eller zksnarks.

EthereumLayer2

En oversigt over et par skaleringsløsninger til Ethereum. Billede via Twitter

Layer-2-skaleringsløsninger støder på Ethereums transaktioner pr. Sekund fra 15 til hvor som helst mellem 1-4000. Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan dette opnås, eller ønsker at vide om nogle lag 2-projekter, skal du tjekke ud OMG-netværk og Loopring.

Når Ethereum 2.0 er færdig, skal alt, der er bygget på Ethereum, migreres til Ethereum 2.0. Denne proces vil sandsynligvis begynde længe før Ethereum 2.0 er åben for forretning og vil sandsynligvis være projektets start- eller pause-øjeblik.

Hvis denne migration er for turbulent, eller hvis der er nogen væsentlige problemer med 2.0-netværket, kan Ethereum potentielt miste noget eller hele sit terræn til sine konkurrenter. Hvis alt går godt, kan Ethereum måske bare overgå Bitcoin som den største kryptokurrency efter markedsværdi.

Fremhævet billede via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me