Er Puerto Rico det ideelle hjem for Crypto Hodler?

I de seneste måneder er øen Puerto Rico blevet et omdrejningspunkt for Crypto-samfundet.

Investorer, virksomheder og velhavende spekulanter strømmer alle sammen til øen, der præsenterer sig selv som et skatteparadis, som de kan bygge en Crypto Utopia eller “Puertopia” til..

Dette forhold er ikke ensidig, da Puerto Rico allerede har oprettet et rådgivende råd for at lette udviklingen af ​​nye Blockchain-virksomheder på øen..

IQ Option handel kreditkort

Hvorfor Puerto Rico? Nå tilbyder øen en række frynsegoder, som kryptosamfundet kan drage fordel af.

Skatteloven

For det første har Puerto Rico positioneret sig som et gunstigt sted for nye virksomheder; en skattevenlig udvidelse af USA.

Som et amerikansk samfund betragtes Puerto Rico som en del af USA, men er stadig noget uafhængig. Deres skattesystem kombinerer derfor elementer i den amerikanske skattekode med deres egne.

I 2012 blev en lovgivningslov (Lov 22 eller lov om individuelle investorer) blev vedtaget, der grundlæggende giver skattefritagelser til kvalificerede personer, der er bosiddende i Puerto Rico. For at modtage disse fordele skal en person blive bosiddende i Puerto Rico og ansøge om et skattefritagelsesdekret.

Puerto Rico skatter Bitcoin

Billede via Fotolia

Fordelene inkluderer en indkomstskat på kun 4% samt nul skat på udbytte og kapitalgevinster.

Dette lyder måske alt sammen perfekt, men advarslen er, at det at blive bosiddende i Puerto Rico betyder, at du faktisk skal flytte derhen.

Mange, der vælger at flytte til Puerto Rico, forpligter sig fuldt ud ved at sælge deres hjem, flytte deres familie og annullere medlemskab i lokale klubber eller fitnesscentre, alt sammen for at sende en klar besked til IRS om, at selvom de stadig har deres amerikanske pas, er de nu beboere i Puerto Rico og modtagere af deres skatteregler.

Desuden skal ansøgere ikke have været bosiddende i Puerto Rico inden for de sidste 15 år, de skal bo der i 183 dage om året og skal gennemføre ansøgningsprocessen inden december 2035.


Puerto Rico skabte disse nye skattefordele for at få virksomheder til at etablere sig på øen, men det er ikke første gang, de forsøger at tegne nye forretninger ved at tilbyde skattefradrag.

En økonomi i tilbagegang

Skatteregler har altid spillet en væsentlig rolle i Puerto Ricos økonomiske velstand.

I 1940’erne og 50’erne var landbruget øernes vigtigste økonomiske sektor, hvor meget af deres sukkerrør blev eksporteret til USA. Denne sektor beskæftigede 43% af Puerto Ricos arbejdstagere.

I 1960’erne og 70’erne blev Puerto Ricos største økonomiske sektor fremstillingsvirksomhed. ‘Operation Bootstrap’ åbnede landet for at acceptere eksterne investeringer, samtidig med at den lokale arbejdsstyrke voksede. Derefter afsnit 936 i den amerikanske skattekode gav skattefradrag til amerikanske virksomheder, der driver forretning i Puerto Rico. Disse skattefradrag var ansvarlige for at ansætte over 100.000 mennesker og hjalp med at opretholde øernes økonomi i mange årtier.

Imidlertid udviklede præsident Clinton i 1993 en plan for langsomt at skære afsnit 936 og erstatte den med sektion 30A inden 2006. Afsnit 30A var en mere moderat form for skattelettelse, der tillod virksomheder at kræve 60% af lønninger og kapitalinvesteringer som ikke-skattepligtige. indkomst.

Ved at erstatte det overskudsbaserede skattesystem med en løn og investeringer, mistede mange virksomheder, der opererer i Puerto Rico, de fordele, der oprindeligt blev lovet dem, og besluttede at lukke butik, hvilket resulterede i tab af halvdelen af ​​alle produktionsjob inden 2014.

Puerto Ricos nuværende arbejdsløshedsprocent er 11%, hvilket er mere end det dobbelte af USA’s, som øens økonomi er afhængig af mere end nogensinde i dag. Turisme er fortsat den mest stabile bidragsyder til sit BNP, men har også været negativt påvirket af de nylige orkaner.

Orkanen Irma og Maria

I september 2017 ødelagde orkanen Irma og Maria store dele af øens infrastruktur, skar strøm til 1,5 millioner mennesker og forårsagede så meget som 100 milliarder dollars i erstatning.

Den overvældende nødhjælpsindsats fra USA fremmede kun behovet for at tiltrække flere virksomheder til at investere og hjælpe øen med at udvikle en vis overflade af uafhængighed.

Som skæbnen ville have det, begyndte prisen på kryptokurver lige omkring denne ødelæggende tid at stige, hvilket skabte et vindue med muligheder for nyligt velhavende individer til at strømme til øen og begynde genopbygningen i henhold til deres vision.

Nyankomne

En håndfuld højt profilerede krypto-iværksættere foretog den første migration, købte ejendom, genopbyggede beskadiget fast ejendom og endog forhandlede med den Puerto Ricas regering om at åbne en kryptovaluta-bank.

Et par af disse mennesker inkluderer:

  • Brock Pierce, tidligere børns skuespiller, nu formand for Bitcoin foundation og rådgiver for Block.one.
  • Halsey Minor, grundlægger af Blockchain-firmaet Videocoin, der kalder muligheden for at opholde sig i Puerto Rico som en ‘godsend’ på grund af stormens perfekte timing
  • Matt Clemenson, medstifter af lottery.com, der bruger Blockchain i lotterier
  • Bryan Larkin – CTO fra Blockchain Industries, et børsnoteret selskab, der nu er baseret i Puerto Rico

Det, der bandt disse mennesker sammen, var deres evne til at se potentialet i Blockchain og Crypto-Currency før det meste af teknologisamfundet. Naturligvis er sådanne mennesker tilbøjelige til at være libertariske idealister, der fantaserer om at leve i samfund med selvstyre og den reneste form for individuel frihed..

Selvom deres rigdom blev skabt, mens de boede i USA, har visse handlinger fået kryptosamfundet til at tro, at USA ikke er et ideelt sted for pionerer i en decentral revolution til at blomstre i.

Udfordringer

På trods af de tilsyneladende fordele vil crypto Hodlers, der bosætter sig i Puerto Rico, stå over for en række udfordringer.

Let at gøre forretninger

Ifølge Verdensbankgruppen er Puerto Rico rangeret som nummer 64 ud af 190 økonomier for at gøre det let at drive forretning.

Let at gøre forretninger Puerto Rico

Billede Kilde.

For afstand til grænsen (som repræsenterer den bedste præstation, der er observeret på hver af indikatorerne i alle økonomier i Doing Business-prøven siden 2005), har Puerto Rico en score på 68,85, hvilket sætter det 10 point over det regionale gennemsnit (Latinamerika & Caribien)

Mangel på infrastruktur

Den nylige orkan havde ikke kun stor indflydelse på dens elektricitet, men også dens internetforbindelse. Ifølge Oracles Internet Intelligence-blog, DNS-forespørgselmængder (som nøjagtigt måler internetbrug) fra øen er stadig kun en brøkdel af, hvad de var den 19. september 2017.

Blockchain-virksomheder skal investere meget i at reparere dette område for at undgå at være i en enorm ulempe på den globale scene.

Accept af lokale

Lokalbefolkningen er blevet revet over hvad de kan forvente af de nyankomne, nogle ser det som et potentielt løft for økonomien, der vil skabe nye arbejdspladser, og andre betragter det som bare en anden form for udnyttelse af de rige, hvis minedrift kan placere belastninger på Puerto Ricos begrænsede strømforsyning.

I sidste ende kommer det ned til forventninger versus virkelighed. Virkeligheden i denne situation er, at Crypto-samfundet ikke vælger Puerto Rico, fordi det vil gøre en humanitær indsats for at redde øerne. Det søger heller ikke at skabe en situation, der bevidst vil efterlade dem dårligere stillet.

Crypto Hodlers er primært til for skatteincitamenterne, og det bør være op til Puerto Ricos regeringsembedsmænd at udnytte disse tech-iværksætters behov på en måde, der gavner dets folk.

Denne situation (som mange andre, hvor velhavende investorer søger at ‘genopbygge’ fattige områder) er en forhandlingsproces mellem to parter med modsatrettede dagsordener, men alt for ofte bliver den vildledt af en humanitær indsats.

En uheldig virkelighed er, at i en katastrofesituation vil lokale regeringer ofte forhandle dårligt med indgående virksomheder for at få størstedelen af ​​de fordele, disse virksomheder medfører for sig selv, mens de efterlader deres folk med tomme løfter..

Puerto Rico-økonomien

Billede Kilde

For eksempel giver løftet om jobvækst i en højt specialiseret Blockchain-industri simpelthen ikke mening for de fleste Puerto Ricans, der arbejder inden for produktion. I bedste fald kan kryptosamfundet tilbyde løft til arbejdere i serviceindustrien, men kun et par sjældne lokale vil faktisk være i stand til at bidrage med noget af værdi så langt som ‘teknisk kapital’ til Blockchain-virksomheder på øen.

Hvis regeringen virkelig ønsker at oprette en plan, der vil gå langt i at tilføre værdi på lokalt niveau, skal de subsidiere udgifterne til lokale beboere, der lærer at kode og blive ekspert Blockchain-udviklere i løbet af de næste 10 år, og derefter eksportere disse færdigheder til indgående og lokale Blockchain-virksomheder.

En sådan plan ville tage tid, men ville i det mindste vise, at øernes ledere overvejer langsigtede måder til at løfte sine medarbejdere økonomisk, reducere afhængigheden af ​​amerikansk bistand og støtte Blockchain-virksomheder, der søger adgang til billigere kodere.

Dræber 2 fugle med en sten

Den største ting ved Blockchain-teknologien er dens potentiale til at løfte fattige samfund ved at skabe tokenbaserede økosystemer, der tilpasser folks incitamenter til at udføre enhver form for opgave, der kræves for at tjene disse tokens.

Efter denne tanke er det største aktiv, som Crypto-iværksættere kan bringe til Puerto Rico, deres viden om, hvordan man bygger en Blockchain-platform, der bruger poletter til at betale lokale beboere (såvel som enkeltpersoner eller enheder, der bor uden for Commonwealth) for at reparere landet og genopbygge sin infrastruktur.

De kunne kalde det ‘Tokenized disaster relief program’.

De nuværende Crypto-pionerer kunne arbejde sammen med den lokale Puerto Ricas regering for at udvikle og starte applikationen, få ‘TDRP’ -tegnene til at lytte på offentlige udvekslinger og give millioner af mennesker mulighed for at genopbygge øen. Alt imens man undgår den tunge skattebyrde, som det amerikanske fastland pålægger.

Denne løsning kunne være særlig nyttig for de tidligere citerede 11% af Puerto Ricos arbejdsløse beboere. Desuden kan TDRP-tokens have deres værdi knyttet til øernes BNP, hvilket skaber et endnu større langsigtet incitament til at købe dem eller tjene dem ved at bidrage til øernes katastrofehjælp og genopbygningsindsats for infrastruktur..

Der er ingen grund til, at en teknologi, der er klar til at forstyrre alle industrier og blive det næste internet, ikke også skal bruges til at tackle de ældgamle problemer med katastrofehjælp og ombygning af infrastruktur.

Desuden er der sandsynligvis ikke en mere passende måde at introducere den lokale befolkning til, hvordan en Crypto Utopia faktisk skal fungere.

Konklusion

Puerto Rico Bitcoin

Billede via Fotolia

Svaret på, om Puerto Rico er det ideelle hjem for Crypto Hodler, afhænger af, hvad hver enkelt ønsker at opnå.

Hvis det primære mål er at sænke din skatteregning, vil det strengt at følge reglerne i lov 22 i skattekoden (hvilket betyder at flytte til Puerto Rico og opholde sig på øen i 183 dage om året) gøre dig vellykket.

Men hvis dit mål er at oprette en Crypto Utopia, skal du først tænke på, hvilken rolle den lokale befolkning har at spille i denne Utopia.

Opfordres de til at deltage og opleve fordelene ved en tokeniseret økonomisk model, der skaber monetære incitamenter til at genopbygge deres ø? Eller er Puerto Rico intet andet end et skib til den nye klasse af Blockchain-elite til at danne lukkede samfund under dække af fritænkende libertariske idealer?

Hvis sidstnævnte er sandt, foreslår jeg at omfavne Hodler-tankegangen, da du vil blive stillet over for en række udfordringer, fra dårlig infrastruktur, der resulterer i substandard internetforbindelse, til modstand fra nogle lokale beboere, der vil skrige ‘ned med kryptokolonialisme!’

Alle disse problemer vil være din at løse alene, så længe den lokale befolkning forbliver uvidende om og udelukket fra fordelene ved Blockchain-teknologi kan have for deres liv.

Det er stadig at se, hvordan tilstrømningen af ​​kryptorige vil støtte dem i bunden af ​​Puerto Ricos samfund, og om de tidlige fugle med denne revolutionerende teknologi kan samle fremsynet for at anvende det på katastrofehjælp og infrastrukturproblemer, som øen i øjeblikket står overfor.

En ting er helt sikkert; der er ikke meget, der holder en nuværende eller håbende kryptomillionær væk fra at tage en weekendtur over til det solrige skatteparadis, der er Puerto Rico.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me