Efforce (WOZX): Apple medstifter Steve Wozniaks Cryptocurrency

Hvert så ofte frigives en kryptokurrency, der får dig til at tage dobbelt. Efforce (WOZX) er bestemt en af ​​disse kryptokurver. Efforce blev grundlagt af den verdensberømte Apple-medstifter Steve Wozniak, og WOZX-kryptokurrency-token gik fra en pris på 10 cent USD til over 3 $ USD i de første dage på markedet. På de første 13 minutters handel havde WOZX en urealiseret markedsværdi på 950 millioner USD.

Selvom denne pris handling skabte overskrifterne begge indeni og udenfor af kryptokurrencyrummet ser det ud til, at ikke en enkelt artikel eller YouTube-video har formået at udpakke Efforce eller WOZX-token korrekt..

Dette er uheldigt, fordi der bestemt er mange mennesker, der ønsker at vide, om WOZX-tokens prishandling er berettiget, eller om det hele bare er navnebror. Dette er hvad vi er her for at finde ud af.

En kort historie om Efforce

Mens Efforce ansigt kan være Apple medstifter Steve Wozniak, ifølge Trafikkøreplan projektet har sine rødder i et italiensk selskab kaldet AitherCO2. Grundlagt i 2010, AitherCO2 er en “udbyder af finansielle tjenester til verdens miljø- og energimarkeder, der tilbyder rådgivning og handelsløsninger”.

AitherCO2Website

AitherCO2 ser ud til at være den primære enhed bag Efforce.

De nøjagtige finansielle tjenester, som AitherCO2 leverer, er ikke den slags, du forventer, eller den type, som den gennemsnitlige person vil bruge. AitherCO2 køber, sælger og tilbyder handelstjenester (spot, futures osv.) af energi- og kulstofkvoter udstedt til europæiske virksomheder af Den Europæiske Union.

I et interview, Steve bemærkede, at han har “arbejdet i stealth med denne gruppe i et par år”. Om han var der, da Efforce-konceptet blev oprettet af AitherCO2 i september 2017, er ikke helt klart. Efforce Limited var indarbejdet i Malta i juni 2018, men blev først offentliggjort indtil juli 2019, da en maltesisk avis offentliggjort en artikel om Steve og hans nye opstart, Efforce.

EfforceFounders

Der har været mange spørgsmål om, hvad præcis Steves rolle er i Efforce. I et interview han bemærkede, at han “er i en ingeniørrolle, der bidrager til blockchain-tænkning og tilgængelighed af WOZX.” Dette afspejles også på webstedet Efforce hvilke lister forskellige medlemmer af AitherCO2 som medstiftere af Efforce sammen med Steve.

WOZX Meddelelse

Den 1. december 2020, Efforce annonceret at deres WOZX-token vil blive noteret til handel på HBTC den 3. december og på Bithumb kort derefter. Den imponerende prishandling af symbolet skabte overskrifterne i især store aviser efter Steve bemærkede at han betragtede WOZX-token som svarende til aktier i Efforce’s aktier.

Hvad er Efforce?

Styrke søger at øge energieffektiviteten inden for forskellige brancher ved at gøre det muligt for virksomheder at crowdfundere deres energirenoveringsprojekter ved hjælp af kryptokurrency (f.eks. installere solpaneler). Bidragydere, der finansierer disse initiativer, får igen en del af virksomhedens energibesparelser.

EfforceLogo

Dette opnås via Efforce-platformen, der bruger smarte kontrakter på Ethereum-blockchain til at skabe aftaler mellem bidragsydere og de virksomheder, som de crowdfunding. Efforce bruger også Ethereum til at skabe tokeniserede energibesparelser. Disse kan handles frit og endda bruges til at udligne energiomkostninger for de bidragsydere, der har tokenet.

Hvordan fungerer Efforce?

For at forstå, hvordan Efforce fungerer, er det nyttigt (hvis ikke nødvendigt) at forstå Kyoto-protokollen. Kyoto-protokollen er langt fra et kryptografisk program, og er en international traktat oprettet af De Forenede Nationer i begyndelsen af ​​90’erne for at reducere kulstofemissioner for at bekæmpe klimaændringer. Traktaten blev underskrevet i 1997 og introducerede noget kaldet Carbon Credits til mange udviklede lande.

KyotoProtocolSignatører

Nuværende underskrivere af Kyoto-protokollen. Alle lande undtagen de i rødt er en del af det i en eller anden form.

Hver Kulstofkredit repræsenterer “retten til at udlede et ton kuldioxid eller den tilsvarende mængde af en anden drivhusgas”. Virksomheder tjener kulstofkreditter fra regeringer og regulerende organer, når de udøver praksis, der reducerer deres emissioner.

CarbonCreditPris

Mærkeligt nok har introduktionen af ​​Carbon Credits skabt et helt nyt marked. Omkostninger til kulstofkreditter hvor som helst imellem 4 $ USD til over 30 $ USD afhængigt af efterspørgsel fra forhandlere og andre virksomheder. Sjovt faktum: Tesla tjener det meste af sine penge på at sælge Carbon Credits og projiceres at tjene 1,5 milliarder USD ved at sælge kulstofkreditter alene i 2020.

EfforceExplained

Carbon Credits er kun en type energikredit, der kan handles, og dette energikreditsmarked er fokus for Efforce-platformen. Investorer (bidragsydere) kan crowdfundere udviklingen, der reducerer energiforbruget hos et givet firma (Saver). Til gengæld får bidragydere en tokeniseret repræsentation af energikreditterne, når et firma modtager dem.

EfforcePlayers

De tre deltagere i Efforce-platformen og deres roller.

Ligesom kulstofkreditter kan de tokeniserede energikreditter på Efforce handles frit, og en tredjepart (Forbruger) kan vælge at købe disse tokeniserede kreditter for at reducere deres egne elektriske omkostninger. Som sådan deltager almindelige mennesker som dig og mig sandsynligvis ikke på Efforce-platformen snart. Det er rettet mod store virksomheder, der beskæftiger sig med disse energikreditter.

Selvom der allerede findes tjenester som Efforce (især AitherCO2, det selskab, der medstifter projektet), er det, der adskiller Efforce fra hinanden, at det kan strømline en ellers kostbar og kompliceret proces. Som med andre kryptokurrencyprojekter kan det opnå dette ved at bruge smarte kontrakter i stedet for mellemmænd som banker, mæglere og advokater.

Efforce-platform

Efforce-platformen er beregnet til at være en markedsplads for energikreditter. Der vides ikke meget om Efforce-platformen, da det ikke er klart, om den er afsluttet i skrivende stund. Det Trafikkøreplan synes at antyde, at platformen blev afsluttet i 1. kvartal i år, og hvis den var det, er den ikke tilgængelig for offentligheden.

EfforcePlatform

Det Efforce whitepaper foreslår, at der kræves en form for KYC-proces for at bruge platformen, som igen sandsynligvis er forbeholdt virksomheder og personer med høj nettoværdi. De tre parter på platformen er allerede beskrevet (bidragsydere, sparere og forbrugere), som efterlader kriterierne for at opføre et energibesparende projekt.

EfforceProjectCriteria

Hvad kræfter kræver for at liste et projekt på deres platform.

Efforce-teamet beslutter, hvilket projekt der finansieres, og hjælper sparere med at komme med ideer, hvis de er overbeviste om at reducere deres energiforbrug. Til dette formål hjælper Efforce-teamet med at estimere den krævede investering, investeringsafkastet (hvor mange energikreditter de får) og kontraktens varighed.

Når detaljerne er blevet hamret ud, skaber Efforce en Energiklasse Smart kontrakt på Ethereum blockchain, som er implementeret på deres platform. På det tidspunkt vil bidragsydere være i stand til at finansiere projektet ved hjælp af stablecoins (tilsyneladende USDT – lad os håbe, det var kun et eksempel).

EfforceStructure

Incitamentsstrukturen på Efforce Platform.

Da hvert projekt har et fast finansieringsbeløb (f.eks. 1 million USD), bestemmes hvilken bidragsyder, der investerer først, af hvor mange WOZX-tokens de har. Whitepaper foreslår, at WOZX muligvis skal indsættes i forhold til den tilvejebragte finansiering (1: 1 WOZX / USDT). Når finansieringen er afsluttet, begynder Saver at samle en tokeniseret repræsentation af den energi, de sparer i deres egen Ethereum-tegnebog.

EfforceUklart

Efforce whitepaper refererer gentagne gange til tokeniserede energibesparelser, men gør det ikke klart, om WOZX-tokenet repræsenterer disse energibesparelser.

Det er uklart, om de genererede energibesparelser selv er tokeniserede, eller om WOZX-tokenet i sig selv er en repræsentation af den sparede energi. Dog Efforce hvidbogen gentager gentagne gange at 1% af alle energibesparelser fra projekter på platformen omfordeles til WOZX-tokenholdere. Det er igen uklart, hvordan dette vil blive gjort (sandsynligvis WOZX-luftdråber, der svarer til 1% i USD).

Efforce Mining

Effektminedrift er slet ikke som kryptokurvedrift. Efforce minedrift indebærer at få sparere og bidragsydere til at bruge Efforce-platformen. Som sådan er der to typer ‘minedrift’ incitamenter til kræfter: Tilmelding af store partnere og bidrag til finansieringspartnere.

Som navnet antyder, indebærer tilmelding af store partnere at introducere et firma til Efforce, der med succes lancerer en crowdfunding-runde til deres energiprojekt. Dette incitament tjener 30% af WOZX-tokens, der tildeles til minedrift hvert år.

WOZXMining

Sådan ”mine” WOZX-kryptokurrency på Efforce.

I modsætning hertil gives belønningen Funding Partners Contribution til bidragydere, der investerer mest i energiprojekter på Efforce-platformen. De får de resterende 70% WOZX-tokens tildelt til minedrift hvert år. Under visse markedsforhold kunne deres tildeling af WOZX-tokens være mere værd end deres oprindelige stablecoin-investering.

WOZX-kryptovaluta forklaret

WOZX er et ERC-20-token brugt af bidragydere på Efforce-platformen som et auktionsværktøj til at finansiere energibesparelser og modtage tokeniserede energikreditter. WOZX kan også repræsentere disse tokeniserede energikreditter, selvom dette ikke er helt klart i skrivende stund.

WOZXTokenAllocation

WOZX har en maksimal forsyning på 1 milliard og er hverken inflationær eller deflationær. Af WOZX’s samlede forsyning blev 20% tildelt Efforce med en optjeningsplan på 1% om året. Når du bliver spurgt i et interview, Steve Wozniak bemærkede, at han ikke har nogen WOZX-tokens.

WOZXMiningRewards

Udgivelsesplanen for WOZX-tokens allokeret til minedrift.

20% af WOZXs samlede forsyning blev afsat til forsknings- og minedriftincitamenter. Disse tokens frigives med en hastighed, der er beskrevet i billedet ovenfor. Yderligere 15% af den samlede forsyning blev afsat til økosystemvækst og til at betale for rådgivning. Disse tokens frigives med en hastighed på 1,5% pr. Måned. De resterende 45% af WOZX-tokens blev solgt under et privat salg beskrevet i næste afsnit.

WOZX ICO

Efforce havde ikke en ICO for sit WOZX-token. I stedet blev 450 millioner WOZX-tokens solgt under et privat salg, der fandt sted i juni 2019. En YouTube-video antyder, at ICO-prisen var 10 cent USD pr. WOZX.

WOZXICO

Efforce-hvidbogen antyder en mulig IEO i de kommende måneder.

Det Efforce hvidbog angiver, at disse tokens også er underlagt en uspecificeret låseperiode. Whitepaper fremhæver også, at fremtidige WOZX-tokensalg ligger på bordet, inklusive en IEO.

WOZX-kryptovalutaprisanalyse

Forudsat at ICO-prisen på 10 cent er korrekt, har WOZX-token formået at trække et 36x træk i sin første uge med handel og toppede på over 3,60 $ USD. Det meste af denne prishandling ser ud til at være drevet af hype, der er begyndt at dø ned og er blevet overdrevet af den nylige nedgang i kryptomarkedet.

WOZXCryptocurrencyPrice

Billede via HBTC

Selvom brugssagen til WOZX antyder, at tokenet skal se imponerende prisydelse i fremtiden, er der en meget vigtig ting at huske på. Næsten 95% af alle WOZX-tokens opbevares ved kun tre tegnebøger, hvor de to øverste tegner sig for 85% af den samlede forsyning.

WOZXForsyning

Kun ca. 2,2% af WOZX samlede forsyning er i øjeblikket på markedet.

Ifølge CoinMarketCap, kun omkring 22 millioner WOZX er i øjeblikket i omløb og tegner sig for 2,2% af den samlede forsyning. Hvis du beslutter at investere, skal du udvise stor forsigtighed, da det ville være meget let for en hval at gå ned på dette marked ved kun at sælge et par millioner WOZX-tokens.

Hvor kan jeg få WOZX-kryptovaluta

WOZX-token handler ikke på meget mange velrenommerede børser. I skrivende stund er din eneste mulighed for centraliserede børser Bithumb.

WOZXTradingPairs

Du kan også få WOZX til Uniswap men vær opmærksom på de ekstra gebyrer, du skal betale i ETH-gas. Handelsvolumen på begge børser er heller ikke så stor.

WOZX Cryptocurrency Wallets

Da WOZX er et ERC-20-token, kan det gemmes på næsten enhver tegnebog, der understøtter Ethereum-baserede aktiver. Hvad hardware-tegnebøger angår, er dine bedste muligheder Trezor- og Ledger-enheder. Disse er gode at få, hvis du planlægger at holde WOZX-token i lang tid.

For software-tegnebøger skal du overveje Exodus Wallet eller Atomic Wallet. Begge er tilgængelige på mobil og desktop og er optimale, hvis du planlægger at handle WOZX regelmæssigt.

Efforce køreplan

Selvom kræfter har en køreplan, det giver ikke mange detaljer om den kommende udvikling. Den eneste bemærkede milepæl finder sted i 2. kvartal i 2021 og involverer lancering af det første crowdfunded-program for genudvikling af energi på Efforce-platformen.

EfforceRoadmap

Det projekt, der lanceres, vil formodentlig være et af de to nævnte i hvidbogen fra Efforce. Den første er optimeringen af ​​et “industrielt tre-generations-anlæg” i Italien. Det andet involverer renovering af et hotelkompleks på den sydlige kyst af Frankrig.

EfforceProject

Efforces forventede afkast på energirenoveringen af ​​den italienske industribygning.

Effekt synes at antyde, at de projekter, som det håber at finansiere, alle i øjeblikket vil være i Europa (dette er AitherCO2s nuværende marked). Der er dog nogle beviser, der tyder på, at Efforce søger at ekspandere til Asien næste.

EfforceHuobi

Kunne Huobi være den udveksling Efforce vil bruge til en IEO?

I tillæg til have teammedlemmer der er udpeget til at opstille potentielle kunder i Asien, Kræft kom ind ind i et “strategisk partnerskab” med den kinesiske kryptokurrencyudveksling, Huobi, i august. Huobi-formand Leon Li bemærkede, at Huobi “vil støtte EFFORCE-vækstprocessen med sine bedste værktøjer og ressourcer.” Steve Wozniaks egen kommentar antyder, at det var Huobi, der nåede ud til Efforce.

EfforceMission

Efforce whitepaper giver et par indblik i mål, der ikke er angivet på deres køreplan.

Det ser ud til, at Efforce fortsat vil læne sig på AitherCO2 til vækst i en overskuelig fremtid. Det Efforce whitepaper noter at indtil platformen er let tilgængelig, vil det være muligt at betale for tjenester på AitherCO2 ved hjælp af WOZX-tokens. AitherCO2 vil også prøve virksomheder ombord fra transportindustrien og den marine industri i 1. kvartal 2021. I 2026 håber Efforce at have en global tilstedeværelse.

Hvorfor tvinger vi ikke kræfter

Et kryptokurrencyprojekt oprettet af medstifteren af ​​en af ​​verdens største virksomheder virker som en no brainer. Som mennesker har vi en tendens til at følge personligheder, og Steve Wozniak er bestemt en af ​​disse personligheder. Dog ved slutningen af ​​dagen skal et projekt som Efforce vurderes ud fra fordelene og potentialet.

Først og fremmest er det noget skuffende, at Efforce ser ud til at være en platform, der vil være uden grænser for den gennemsnitlige person. Den eneste potentielle gevinst for almindelige folk kommer fra prisaktionen, WOZX-tokenet, hvis udbud er stærkt koncentreret i hænderne på de slags investorer, der i første omgang har lov til at bruge Efforce.

EfforceBlog

Efforce’s Medium / Blog er fyldt med platitudes og meget lidt information om detaljerne i projektet.

For det andet er Efforce ikke særlig gennemsigtig. Glem ikke, at deres whitepaper er uigennemsigtige, Efforce har heller ingen Github og ser ikke ud til at have den open source-etos, der findes i de fleste kryptoprojekter. Endelig i betragtning af projektets tilsyneladende størrelse og betydning er der en bemærkelsesværdigt fravær af nyttig dokumentation, som man kunne bruge til at forstå det.

EfforceTokens

Manglen på information kan simpelthen skyldes, at Efforce er meget i sin barndom. Det er dog mere sandsynligt en konsekvens af det faktum, at de markedsfører til en eksklusiv type forbruger. På en positiv note kan projektet muligvis låse op for en ny markedsplads for kryptokurrencyområdet, der i øjeblikket er uden for rækkevidde for den gennemsnitlige person: energikreditter via WOZX-token.

EfforceTeam

Måske er Efforce et projekt, der skal følges nøje af denne grund alene. Mens Steve insisterer på, at han er involveret i projektet, spiller han tydeligvis en hjælpe-rolle. Heldigvis synes AitherCO2 at have en solid track record og deres grundlæggere og team er meget veluddannede og dygtige.

Det vil være interessant at se, hvad der sker fremadrettet, men et token, der tager sin navnebror fra Steve Wozniak, vil helt sikkert klare sig godt i det kommende tyremarked. Når alt kommer til alt, hvem ser virkelig på fundamentale, ikke?

Fremhævet billede via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me