DENT Coin Review: Markedsplads til mobildataudveksling

Dent (DENT) er et unikt blockchain-baseret projekt, der er et nyt kig på det gamle paradigme for teleselskabet (telco).

Mere specifikt skaber de en virtuel telco og verdensomspændende datamarked, alt sammen på bagsiden af ​​blockchain og med en indbygget værktøjsvaluta for at lette udvekslingen af ​​data. Håbet er at lade mobildata strømme frit på tværs af netværk ligesom enhver decentraliseret kryptokurrency kan.

Kan DENT dog virkelig lave en “Dent” i det etablerede Telco-rum?

I denne DENT-møntanmeldelse vil vi se nærmere på projektet, dets teknologi og bredere køreplan. Vi vil også analysere de langsigtede brugssager for DENT-tokens, og om de nogensinde kan blive udsat for langvarig adoption.

Dent Wireless Oversigt

Den globale telekommunikationsindustri er forankret i nogen tid, men bliver stadig mere ustabil, efterhånden som nye globale indtægtsmodeller undersøges. Globaliseringen af ​​verden har forbedret måden, hvorpå data forbruges og udveksles, og den gamle telekommunikationsvagt kæmper for at følge med og danne partnerskaber i mange tilfælde for at overleve.

Ind i dette kommer den blockchain-baserede BULE, søger at befri forbrugerne fra de regionale teleselskabers greb og søger at give alle valgfrihed i deres køb og brug af mobildata.

Dent nøgletal 2019

Nøgletal for DENT Wireless App

Den gode nyhed for disse teleselskaber er, at DENT endda giver dem mulighed for at deltage og dermed undgår muligheden for at blive irrelevante på en ny global markedsplads for mobildata..

DENT-grundlæggerne så, at de lock-ins, der kræves af traditionelle teleselskaber, forhindrede mange i at få adgang til data på den måde, de havde brug for, som et flydende medium, der flyder sammen med dem og ignorerer grænser og geografiske grænser.

I stedet for er brugerne blevet opkrævet uforholdsmæssigt store gebyrer for roaming uden for deres “hjem” -region og har været underlagt mobiludbyders “siloer”, der låser forbrugerne i langsigtede planer, hvor de konstant bliver overbelastet for data og adgang til netværket..

DENT søger at løse disse forbrugerproblemer ved at tilføje interoperabilitet på tværs af globale dataplaner, låse forbrugere op og returnere milliarder dollars i værdi til mobildataøkosystemet.

Mobildata som en vare

DENT estimerer, at der er næsten 5 milliarder dollars i data spildt hver eneste måned, og de vil skabe en ny markedsøkonomi ud fra disse ubrugte data.

Baseret på en undersøgelse foretaget af Cisco blev der brugt 7,2 milliarder gigabyte mobildata tilbage i 2016, og det er kun vokset siden da.

Global mobildatavækst

Global Data vækst prognoser. Billede via Cisco

Ved at gøre mobildatamarkedet mere gennemsigtigt og forbundet vil DENT frigøre værdien i spildte og ubrugte mobildata ved at give forbrugerne mulighed for at købe, sælge og handle deres mobildata på en global markedsplads.

Tendenser, der forstyrrer mobilindustrien

Der er tre enorme tendenser, der er opstået for at forstyrre den traditionelle mobildataindustri:

 • Opdeling af fakturering for data – Dette er mest tydeligt lige nu i kabelindustrien, hvor streamingtjenester som Netflix og Hulu har taget markedsandele fra traditionelle kabeloperatører ved at tilbyde ubundtet kabeltjenester. Der har også været en bevægelse i mobildata til adskillelse af tjenester, først fra udbydere som Cricket. Nu tager DENT det til næste niveau ved at opbygge en global markedsplads for mobildata.
 • Fjernelse af internationale roamingudgifter – Tidligere var det ekstremt dyrt at få roaming mobildata internationalt på grund af den dyre rutearkitektur fra ældre telekommunikationssystemer. DENT kommer forbi dette ved at bruge den langt billigere internettransport og blockchain.
 • Betal som du går Mobildata – Denne tendens begyndte med de forudbetalte trådløse udbydere, men nu tager DENT det til næste niveau gennem deres globale markedsplads og kommoditisering af mobildata. Med DENT får du den bedste pris på data og køber kun det, du har brug for.

Rollen for eSIMS’er og bløde SIM-kort

En af de nye teknologier, der hjælper med at gøre projekter som DENT mulige, er de skiftende landskaber inden for SIM-teknologi (Subscriber Identity Module). Den nye eSIM og Soft SIM-teknologi løsner brugere fra fysiske SIM-kort og bruger elektroniske og skybaserede modeller.

ESIM er indbygget i telefonen, men det bløde SIM foretrækkes, da det giver afkald på en fysisk tilstedeværelse og fungerer ved hjælp af skyteknologi. Begge versioner giver en bruger mulighed for problemfrit at skifte mellem udbydere af mobildata. DENT er en forløber inden for udnyttelse af cloud- og blockchain-teknologi for at give brugerne det frie valg i dataudbydere.

Hvordan Dent fungerer

DENT vil arbejde ved hjælp af værktøjstokenet DENT for at give brugerne øjeblikkelig adgang til et verdensomspændende netværk af teleoperatører. DENT er et ERC-20-token bygget på Ethereum, som giver den indbyggede smarte kontraktfunktionalitet, der er nødvendig for at køre en blockchain-baseret mobildatamarked.

Dent Exchange

DENT-udvekslingen på pc og i DENT-appen

DENT har tre primære komponenter:

 1. Markedsplads for mobildata: Dette er hvor brugere vil være i stand til at bruge DENT-tokens til at købe og sælge mobildata. Sælgere modtager DENT-tokens for deres tildelinger, mens købere kan erhverve DENT-tokens fra børser. DENT har også oprettet en Tilbudsvæg, hvor brugerne kan erhverve gratis DENT ved at spille spil, udfylde undersøgelser og mere.
 2. Mobildataudveksling: DENT har oprettet en børs, hvor mere end 13 millioner brugere allerede køber, sælger og handler tokeniserede mobildatapakker.
 3. DENT mobilapps: DENT-mobilapplikationerne er den primære grænseflade til at få adgang til DENT Exchange og til at interagere med Tilbudsvæggen. Mobilappen deltager også i loyalitetsprogrammet Dent Afterburner, der giver brugerne mulighed for at satse deres DENT for at modtage handelsgebyrrabatter og gratis taleminutter.

DENT-appen er let at downloade og kan konfigureres på kun 2 minutter. Derudover tilskynder DENT brugerne til at downloade appen ved at give gratis DENT til alle, der fuldfører en download.

DENT-appen er tilgængelig i både iOS og Android og har allerede en ret stor brugerbase. For eksempel er der over 14 m verificerede downloads via Google Play Butik, iTunes Store eller direkte APK-downloads. Dette skal tages med en knivspids salt dog som brugere modtog DENT for at installere appen.

Der er også en overflod af anmeldelser til appen i begge butikker. For eksempel er der over 25.000 anmeldelser i Google Play Butik. Disse synes at være ret polariserede, selvom størstedelen af ​​dem er positive.

Dent App anmeldelser

Anmeldelser af Dent-appen i Itunes butik og Legetøjsforretning

Selvom der er et par negative anmeldelser, er det dejligt at se, at udviklerne er lydhøre over for disse og følger op med brugerne. Du kan også kontakte udviklerne direkte på [email protected], hvis du havde specifikke spørgsmål om funktionaliteten.

DENT Team

DENT wireless er baseret i Hong Kong og blev grundlagt i 2014. Det blev tidligere kaldt “Commando Coder”, som var et automatiseret markedssystem, der havde indbygget risikostyringsfunktioner. Meget af den originale teknologi integreres nu i DENT-platformen, og i 2017 blev DENT lanceret efter at have modtaget finansiering fra de andre grundlæggere.

Der er 9 personer, der i øjeblikket udgør DENT-teamet, og de har erfaring inden for alt fra mobile teknologier til software engineering og FX-handel.

Dent Wireless Founders

DENT trådløse grundlæggere

Leading DENT er CEO og medstifter Tero Katajainen. Han har en baggrund inden for forex handelssystemer og mobiloperatørbetalinger som tech startup iværksætter. Han var også en af ​​de første udviklere til at implementere et direkte mobiloperatørs betalingssystem i mobilapplikationer.

Han er sammen med medstifter Mikko Linnamaki, som har været en seriel iværksætter gennem hele sin karriere. Han har også en baggrund inden for grundlæggende mobil arkitektur, hvilket gør ham til et værdifuldt aktiv for DENT-projektet.

Den tredje medstifter af projektet er Andreas Vollmer, der er mobilspecialist. Han har udviklet mobile apps i over 12 år og er medstifter af et mobilapp-udviklingsfirma kaldet TDsoftware.

DENT-kritik

Der har været en del kontroverser omkring distributionen af ​​tokens. ICO havde 70 milliarder tokens ud af en samlet forsyning på 100 milliarder til rådighed til salg, men kun 8,6 milliarder blev solgt. Alle usolgte tokens frigives til holdet, som har nogle bekymrede over centralisering og potentialet for telekameraer til at erhverve en stor procentdel af tilgængelige tokens.

Dette betyder, at projektet i sidste ende kan være lidt bedre end den nuværende mobiltelefonindustri med de fleste DENT-tokens og magt, der besiddes af DENT-teamet selv, telekomudbydere og en håndfuld hvaler. Dette vil i sidste ende føre til en ubalance til fordel for kommercielle interesser.

DENT Token

DENT er et Ethereum-baseret ERC-20-token. 100 milliarder blev oprettet, og der er i øjeblikket lidt over 56 milliarder i omløb, med yderligere tokens frigives kvartalsvis.

DENT blev oprindeligt oprettet og solgt i en ICO fra juli 2017, som samlede $ 4,3 millioner. På det tidspunkt blev 8,6 milliarder DENT solgt til en pris på $ 0,0005 pr. DENT. Tidlige investorer kunne have gjort det meget godt, hvis de solgte på det rigtige tidspunkt, da DENT nåede et højeste niveau på $ 0.111397 den 9. januar 2018.

Binance DENT

Tilmeld dig Binance og køb DENT-tokens

Desværre styrtede det hurtigt ned fra den pris og var mere end 50% lavere inden for en uge. Det fortsatte med at falde i løbet af 2018 og falder stadig i 2019 og nåede et lavt niveau på $ 0,000744 den 21. april 2019.

Langt den største handelsvolumen i DENT er på Binance efterfulgt af Bittrex. Der er også en lille, men acceptabel handelsvolumen på Vebitcoin, Upbit, CoinBene og KuCoin. Generelt synes der dog at være relativt stærk likviditet for symbolet, selvom det er så volatilt.

Som et ERC-20-token kan DENT gemmes i enhver ERC-20-kompatibel tegnebog som MetaMask eller MyEtherWallet. Brugere vil dog snart være i stand til at indsætte DENT ved at holde det i DENT-appens tegnebog.

DENT køreplan

DENT-teamet har en ret ambitiøs køreplan, der er anbragt foran dem for 2019 – 2020. De har skitseret detaljerede milepæle og målinger, som de håber at opnå i de næste par kvartaler:

 • 2. kvartal 2019: De håber at gøre stemmeminutter omsættelige på DENT-børsen. De håber også at få DENT-udvekslingen føjet til CMC og have 15 mio. DENT-brugere hos 185 operatører i 55 lande
 • 3. kvartal 2019: Holdet ønsker at lancere Telco Trading-skrivebordet wall 2.0 samt levere telefonitjenester til 80 lande. Ideelt set vil de gerne være noteret på 3 kryptobørser i slutningen af ​​det.
 • 4. kvartal 2019: DENT vil gøre sig klar til lanceringen af ​​eSIM’erne og har udvidet deres taleopkald til over 100 lande. De håber også at frigive DENT 3.0-apps og har i alt 25 millioner brugere i 70 lande med 220 operatører.
 • 2020 Q1: Når eSIM-teknologien er integreret, håber de at kunne tilbyde den i 30 forskellige lande. De vil også gerne udvide taletelefoni til over 120 lande og få DENT-tokens opført på 2 flere børser.
 • 2. kvartal 2020: Ved udgangen af ​​dette kvartal håber DENT-teamet at frigive DENT 4.0 og udrulle deres messenger. Hvis alt går efter planen, håber de at have i alt 40 millioner DENT-brugere i 90 forskellige lande. De har også et mål for 140 lande, hvor deres taletelefoni er tilgængelig.

Der er en langt mere omfattende køreplan med mere specifikke detaljer om milepæle på deres internet side. Selvfølgelig er det værd at bemærke, at disse kan ændres, hvis en forsinkelse med en milepæl kan påvirke lanceringsdatoerne for mere vigtige opdateringer.

Konklusion

DENT søger at tage mobildata og gøre det til en vare ved at skabe en global markedsplads, der giver enhver mulighed for at købe og sælge mobildata, uanset hvilket telecom det kommer fra. De har oprettet deres egen DENT-udveksling for at lette dette og hævder allerede 13,5 millioner brugere på verdensplan.

Projektet har været udsat for en del kritik, men fortsætter med at komme videre og vokse sig stadig større. Dens datamarked inkluderer data fra udbydere i 60 forskellige lande, og det har dedikeret sig til også at finansiere udvikling i tredjelandes nationer.

Så meget som projektet ser ud til at være på den rigtige vej, handler DENT-token-situationen mildt sagt. DENT-teamet kontrollerer cirka 40% af tokens, hvilket let kan føre til centraliseringsproblemer. Derudover fortsætter prisen på DENT-tokenet med at trække sig tilbage, selvom det bredere kryptokurrencymarked er begyndt at iscenesætte et opsving fra 2018-bjørnemarkedet.

Ikke desto mindre ser forbrugere og telco begge ud til at opfatte værdi fra DENT-projektet, hvorfor det har været i stand til at vokse så hurtigt, selvom bekymringer understøtter denne vækst. En bestemt positiv er, at dette er et af de få kryptoprojekter, der ikke kun har en solid brugssag, det har også en fungerende applikation og hurtigt voksende adoption.

Vi kan ikke være sikre på, at DENT vil lykkes, men det ser ud til at være et projekt, der er værd at holde øje med.

Fremhævet billede via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me