Den aktuelle tilstand af GPU-minedrift og hvad man kan forvente

Da kryptokurrencypriser har eksploderet i løbet af de sidste par måneder, har også antallet af mennesker, der ønsker at udvinde dem, også.

Denne stigning i efterspørgslen efter minedrift udstyr har ført til en guldfeber, når folk forsøger at få fat i det nyeste udstyr. En af de mest populære stykker hardware, der bruges til dette, er grafikbehandlingsenheden (GPU).

Disse har været grundlæggende for kryptovaluta-minearbejderen i en årrække, da deres rå processorkraft er gavnlig for Proof-of-Work-mineargoritmer. Der er et antal mønter, som GPU’er kan tænde for deres hash.

Der er dog også en række udfordringer for GPU-minearbejderen, som de skal være bekymrede for. En af dem er reaktionen fra chipproducenterne selv, og den anden er truslen fra ASIC’er.

Lad os se nærmere på det aktuelle landskab.

GPU Madness vred nogle

Der er mange mennesker, der ikke er så glade for den indflydelse, som kryptovaluta-minedrift har på GPU-markedet og priserne. For det første klager mange spillere over manglen, og hvordan den rammer deres lomme.

Der er også dem, der bruger GPU’erne til videnskabelige beregningseksperimenter. Disse forskere har ofte ikke råd til at købe de meget oppustede priser på GPU’er for at gennemføre et eksperiment, der ofte ikke giver et monetært afkast..

Disse bekymringer deles også af chipproducenterne selv. De er bekymrede over, at deres salg er for stærkt korreleret med markedet for kryptokurrency. Lige nu kryber de på en efterspørgselsbølge og bekymrer sig om nedture.

Der er rygter at virksomheder som Nvidia, der forsøger at bremse udbuddet af deres GPU’er ved at lægge begrænsninger på dets downstream-grafikkortpartnere. De håber, at dette vil medføre, at efterspørgslen styres tilbage til de oprindelige spillere og forskere.

Det er også mindre end sikkert, at disse rygter er sande. Selvom Nvidia muligvis ikke kan lide den uregelmæssige indtjening, som den ustabile efterspørgsel kan have, er det usandsynligt, at de afskærer et stort stykke af deres nuværende efterspørgsel..

I en ganske modstridende holdning har de også besluttet at hæve priserne for at begrænse efterspørgslen fra minearbejderne selv. De håber, at dette kan have indflydelse på at holde indtægterne konstant i en afmatning.

Trussel fra ASIC’er

Truslen fra ASIC'er

Billede via Fotolia

Applikationsspecifikke integrerede kredsløb (ASIC’er) er blevet betragtet som en af ​​de største trusler mod traditionel minedrift hardware og mindre minearbejdere globalt. Disse er udviklet til det udtrykkelige formål at udvinde bestemte mønter og gøre det med dødelig effektivitet.

Mere teknisk er disse ASIC-minearbejdere i stand til at give deres købere mere beregningskraft pr. Watt elektricitet og pr. Dollar kapital. Dette gør dem til en attraktiv mulighed for minearbejderen.

Disse blev oprindeligt produceret oprindeligt til Bitcoin PoW-minealgoritmen af ​​et stort kinesisk firma kaldet Bitmain. Ved at udnytte nogle smuthuller i protokollen var Bitmain i stand til at producere disse specialiserede chips.

De har også haft indflydelse på at gøre Bitcoin-minedrift meget mindre decentraliseret, da kun de største minedrifte virkelig har råd til at købe disse ASIC’er. Ser nu den effektivitet, som disse har haft med Bitcoin, udvikler producenterne ASIC’er til andre mønter.

For eksempel har en producent kaldet Baikal det annonceret at de ønsker at opbygge en ASIC, der skal bruges til at udvinde kryptonitalgoritmen. Dette er i øjeblikket i brug af mønter som Electroneum og Monero.

Monero-samfundet har set dette med stor mistanke. Dette skyldes, at da Monero er en privatlivsbevidst mønt, er centralisering en trussel mod dette privatliv. De har derfor besluttet at hårdt forkæde deres kæde for at undgå truslen fra Baikal og deres ASIC’er.

Bitmain vil sandsynligvis heller ikke lade ASIC-boom komme væk fra dem. De har aktivt udviklet alternative ASIC’er. For eksempel underskrev de for nylig Siacoin-udviklerne, da de udgav en tidlig version af deres Antminer A3.

De har også Ethereum-minesektoren på deres websteder. Der er rygter om, at de arbejder på en ASIC, der kan udvinde ved hjælp af ETASH-algoritmen. Dette er noget, som Ethereum-udviklerne er overbevist om, ikke bør forekomme.

De har altid hævdet, at deres mønter var ASIC-resistente, og de vil sandsynligvis implementere ændringer, der kunne forhindre dette. Desuden søger Ethereum aktivt at flytte til Proof-of-Stake minion i deres kommende Metropolis-opgradering.

Potentiale for andre algoritmer

Selvom PoW betragtes som en væsentlig del af konsensusalgoritmen, er der mange, der eksperimenterer med andre mineargoritmer, der er mindre energiintensive og mindre afhængige af brute force computing.

I øjeblikket er den næstmest populære minedriftsalgoritme Proof-of-Stake. Dette giver i det væsentlige mulighed for at oprette konsensus af dem, der holder “indsatser” i mønterne. Disse noder er de validerende noder på netværket, og de indsatte mønter er den sikkerhed, der holder netværket ærligt.

Der er også andre interessante minedriftforslag, der vinder damp i samfundet. En af dem er bevis for kapacitet. Dette er i øjeblikket i brug med Burst-møntalgoritmen og giver mulighed for, at mønter udvindes direkte på minearbejdernes harddiske.

Pris på guld, pris på skovle

Der er også en anden meget større faktor, der i øjeblikket spiller med GPU-minepriser. Dette er, hvordan det forventede afkast til minearbejderen sandsynligvis vil blive påvirket af faldende kryptokurrencypriser.

Indtil videre har 2018 set et voldsomt fald i prisen på alle kryptovalutaer, og dette vil sandsynligvis have en markant indflydelse på det potentielle afkast af investering i GPU-minerigge. Dette vil betyde, at færre mennesker køber de nyeste GPU’er fra hylden.

Der er også chancen for, at de kan forsøge at sælge de kort, de i øjeblikket har. Dette kan have indflydelse på at oversvømme det brugte marked med brugte GPU’er.

Dog skal computerspillere og forskere ikke fejre endnu. Markeder for kryptovaluta gennemgår korrektioner regelmæssigt, og dette kan også være et andet eksempel på det.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me