Dash-gennemgang: Digital Cash Bitcoin Fork til øjeblikkelige betalinger

Bitcoin har været den førende kryptokurrency, men der er nogle solide udbydere. En af dem er Dash, som fik sit navn som en kort form for “digitale kontanter”.

Dette var oprindeligt en fork af Bitcoin & blev udviklet til at være et enklere alternativ til masseadoption. For at nå dette mål har det bygget på det grundlæggende i blockchain-teknologi og har siden udvidet det ved at tilføje nye funktioner.

Men i betragtning af den nyere konkurrence er det stadig værd at overveje?

I denne Dash-gennemgang vil jeg forsøge at besvare det. Jeg vil også analysere den langsigtede anvendelse og prispotentialet for DASH-mønten.

Historien om Dash

Dash dukkede først op i 2014 og blev udviklet af Evan Duffield. På det tidspunkt kaldte han det xCoin, og kort efter blev navnet ændret til Darkcoin. Det var først i marts 2015, at mønten blev omdøbt til Dash, og den fortsatte med at bruge dette navn siden.

Dash-historie

Historien om Dash med Xcoin, Darkcoin & Dash

Det primære fokus for brug af Dash er i transaktionsområdet til brug som betaling til handlende. Dash bruger Proof-of-Work som sin konsensusmekanisme, hvilket betyder, at den kan udvindes. Og selvfølgelig kan den også købes fra et stort antal børser.

Dash var en af ​​de første mønter, der med succes vedtog selvstyre og selvfinansiering. Det modtager sine udviklingsmidler fra provenuet genereret af blockchain, og dets styring kontrolleres af ejerne af netværksmasternoder. Dette gør Dash også til en af ​​de første succesrige decentrale autonome organisationer (DAO’er).

Grundlæggende om Dash

I sin kerne fungerer Dash på en meget lignende måde som Bitcoin. Det er helt decentraliseret uden autoritet, der kontrollerer transaktioner eller aktiviteter på blockchain. Alt, hvad der sker med Dash, registreres som den distribuerede hovedbog, og alle værdioverførsler sker på den mest gennemsigtige måde.

Dash-netværket består af masternoder, som er servere, der har deres ressourcer tildelt til behandling og verifikation af transaktioner på Dash-netværket til gengæld for belønninger af Dash-gebyrer og mønter.

Mens brugen af ​​masternoder ikke straks virker så vigtig, giver denne arkitektur Dash-netværket betydelig processorkraft og har muliggjort inkludering af to vigtige Dash-funktioner: InstantSend og PrivateSend. Disse to funktioner gør Dash til et unikt projekt.

Dash Instant Send

Eksempel på Dash Instant Send. Billede via slideshare

For at holde tingene enkle vil jeg bare nævne, at InstantSend ikke bogstaveligt talt er øjeblikkeligt. Det tager cirka 4 sekunder at bekræfte en InstantSend-transaktion. Det er næsten øjeblikkeligt sammenlignet med de 10 minutter eller mere, som Bitcoin-netværket har brug for for at bekræfte en transaktion.

Hovedknudepunkterne foretager den indledende konsensus om gyldigheden af ​​hver transaktion, og de låser derefter pengene for at love netværket, at transaktionen vil blive fuldstændigt valideret i de kommende blokke.

Dash Privat Send

Eksempel på Dash Privat Send. Billede via slideshare

PrivateSend er en fantastisk funktion, da det giver brugerne mulighed for at holde deres identitet skjult, samtidig med at de skjuler oprindelsen af ​​de sendte midler og dermed også holder konti private. Dash opnår dette gennem en proces med virtuel blanding af tegnebogsindgange. Denne blanding involverer ikke nogen overførsel af mønter, men det tjener til at dække helt, hvor midler kommer fra.

Dash versus Bitcoin

Dash har muligvis startet fra Bitcoin, men det er gået videre fra den ældste og største af kryptokurverne og tilføjede nye funktioner, der skulle gøre det mere egnet til at blive brugt som en digital transaktionsvaluta. Disse ændringer inkluderer den større blokstørrelse af Dash, men der er også andre forbedringer.

Desværre for Dash-entusiaster har det faktum, at Bitcoin er den ældste og mest populære kryptokurrency, holdt Dash godt i skyggen af ​​Bitcoin, selvom Dash har fornyet og tilføjet overlegne funktioner. Det er dog stadig tidligt i kryptokurrencyhistoriens historie, så det kan ændre sig i det kommende årti.

Ud over at bruge større blokstørrelser får Dash også hurtigere transaktioner ved brug af masternoder. De giver mulighed for flere verifikationer, hurtigere og giver også Dash muligheden for at køre sine specielle funktioner såsom PrivateSend og InstaSend. Hovedknudepunkterne indeholder også budgetterings- og styringsfunktionerne i Dash samt andre funktioner, der simpelthen ikke ville være mulige uden dette lag af netværket.

Bitcoin vs. Dash

Bitcoin & Dash sammenlignet. Billede via Dash

En af de største forskelle mellem Bitcoin og Dash er det styresystem, der er føjet til Dash. Siden oprettelsen af ​​Bitcoin har vi set, hvordan mangel på interessentstyring kan forårsage problemer, hvilket gør manglen på regeringsførelse til en stor anstødssten.

Dash undgår sådanne problemer ved at give master node-ejere en indflydelse på netværket. De er i stand til at stemme om budgetmæssige bekymringer og om netværksændringer. Dette er kun retfærdigt, da master node-ejerne har en bestemt andel i netværket og skal stille sikkerhed på 1.000 Dash for at køre deres noder.

I øjeblikket er der 4.939 masternoder, hvilket giver en hel del decentralisering til beslutningsprocessen. Disse 4.939 beslutningstagere hjælper med at bestemme Dash-netværkets forløb ved at stemme om ændringsforslag. Sammenlign det med Bitcoin, hvor et lille antal insidere er ansvarlige for at træffe beslutninger om styring.

X11-algoritmen

Da Even Duffield oprettede Dash, ønskede han at bruge en algoritme, der ikke kunne udnyttes af de stærke ASIC-mineaggregater, der styrer Bitcoin-minedrift.

Som et resultat oprettede han en algoritme kendt som X11. X11-algoritmen er en proof-of-work-algoritme, ligesom Bitcoins SHA-256, og den bruger processorkraft fra computere til at løse et kryptografisk problem, hvilket viser, at der er udført arbejde, validering af transaktioner og forhindring af misbrug på netværket.

X11 Fordele

Fordele ved X11. Billede via Slideshare

X11 adskiller sig fra andre proof-of-work-algoritmer, fordi den bruger 11 forskellige hashing-processer. Det gjorde det ekstremt vanskeligt at oprette en ASIC-rig, der var i stand til at udvinde Dash, hvilket holdt distributionen af ​​minedrift og mønter mere retfærdig.

Dash var ikke i stand til at blokere ASIC’er for evigt, og i 2018 blev der frigivet en ASIC, der var i stand til at udvinde Dash. Dash har været i stand til at holde møntdistribution lige og retfærdig ved at øge sværhedsgraden ved minedrift og ved at mindske belønningen over tid.

Fordelene ved at bruge Dash

Jeg har allerede diskuteret en af ​​de største fordele ved Dash, som er PrivateSend-funktionen. Selvom det holder alle transaktionerne gennemsigtige på hovedbogen, gør det det også næsten umuligt for nogen at dissekere transaktioner for at spore mønternes oprindelse og få en idé om saldoen på forskellige konti.

Og Dash har funktioner på plads, der gør det muligt for retshåndhævelse at spore fondens oprindelse, hvis det er nødvendigt, men for de generelle brugere er transaktioner langt mere anonyme på Dash sammenlignet med de fleste kryptokurver.

Dash-fordele

Dash har også gjort sig ekstremt decentraliseret ved hjælp af masternoden tilgang. Denne decentralisering gør Dash-netværket mere sikkert, giver det bedre beskyttelse af oppetiden og øger redundansen i netværket.

Måske er en af ​​de største fordele, at Dash blev bygget med tanke på skalerbarhed. Mens mange kryptokurrencyprojekter har brugt de sidste 12-18 måneder på, hvordan man forbedrer skalerbarhed, er Dash allerede bygget til at skalere op til blokstørrelser på 400 MB, hvis det er nødvendigt. Dette giver Dash 400 gange antallet af transaktioner pr. Blok sammenlignet med Bitcoin.

Dash-teamet

Evan Duffield er skaberen af ​​Dash, og han er stadig med holdet, men i rollen som en strategisk rådgiver.

Administrerende direktør for Dash er Ryan Taylor, og han har haft denne stilling siden april 2017. Før det var han finansdirektør for Dash. Taylor er kandidat fra Columbia Universitys MBA-program og har en lang og succesrig historie inden for finanssektoren, først med McKinsey og senere som ejer af sit eget aktieforskningsfirma..

Dash-grundlæggere

Evan Duffield og Ryan Taylor

CTO hos Dash er Bob Carroll, og han har haft den rolle siden maj 2018. Før han tiltrådte Dash Carroll oprettede han et antal af sine egne satsninger samt fungerede som CTO for Everspring i 5 år. Han er en velafrundet teknologiprofessionel med stærke iværksættertendenser.

Glenn Austin har tøjlerne som CFO i Dash siden marts 2018. Han har en stærk økonomisk baggrund, der arbejder for Morgan Stanley i 5 år og senere tilbragte 6 år som Global Key Account Manager hos UBS. Han er kandidat fra både Harvard University og Columbia Business School.

DASH-mønt

Dash er fortsat en af ​​de mest populære kryptokurver, der er nummer 17 med hensyn til markedsværdi med en markedsværdi på $ 617 millioner pr. 29. september 2019. Interessant nok er handelsvolumenet for Dash større end mange af kryptokurverne med større markedslofter , i nogle tilfælde meget større, hvilket fremhæver den høje adoptionsrate og popularitet af Dash.

Da Dash blev oprettet (som XCoin på det tidspunkt), var en enhed værd $ 0,21. Jeg er sikker på, at tidlige investorer og minearbejdere ikke havde nogen idé om, hvor meget disse mønter snart ville være værd. På det tidspunkt, hvor mønten blev omdøbt til Dash i marts 2015, var en enhed lidt over $ 3 værd. Rebranding startede et møde i mønten, og den 21. marts 2015 ramte den $ 7,11, men faldt hurtigt fra dette niveau.

Mellem midten af ​​2015 og slutningen af ​​2016 forblev DASH rækkevidde. Det handlede mellem $ 3 og $ 12, da hele kryptokurrencymarkedet var ved at blive afhentet af den monumentale bull run.

Januar 2017 oplevede Dash-handelsrally over $ 15, og i slutningen af ​​februar var mønten nået $ 30. Det forblev i brand, klatrede over $ 100 i marts og blev der i 9 dage, før det endelig faldt tilbage til $ 70 i april.

DASH-prisydelse

DASH-prisydelse. Billede via CMC

Svagheden varede ikke længe, ​​og i maj var prisen tilbage over $ 100. I juni fordobles prisen igen og ramte $ 200 kort. Det fortsatte med at bumpe over $ 200 i juli, og i august fordobles det igen og ramte $ 400-niveauet.

Prisen slog sig tilbage til det lave til midten af ​​$ 300 niveau i september og oktober, men det bedste var stadig at komme. Da rallyet i 2017 i kryptokurver startede, ramte Dash $ 500, $ 600 og derefter $ 800 i november. Det fortsatte med at klatre og fordoblede endnu en gang for at nå sit højeste niveau på $ 1.642,22 $ den 20. december 2017.

Prisen gled støt lavere i 2018, da bjørnemarkedet i kryptokurver dvælet. I december 2018 var prisen på Dash faldet til under $ 100. Det fandt støtte omkring $ 70-niveauet og tilbragte de næste par måneder mest mellem $ 70 og $ 85. Priserne er siden faldet til lige over $ 70 på tidspunktet for dette indlæg.

Mens den aktuelle pris er ret lav i betragtning af Dash-rekorden, er den også ret høj, når du overvejer, hvor Dash kom fra for bare 5 år siden. Tidlige investorer, der købte til $ 0,21, har en enorm fortjeneste, selv på det nuværende deprimerede niveau.

At købe & Opbevaring af DASH

Som du måske forventer for en af ​​de største og tidligste kryptokurver, kan du købe og sælge Dash på langt over 100 forskellige børser. Interessant nok er den største mængde handler på Cat Ex, hvor Dash matches med TRX (Tron). Der er også en god mængde volumen på Bitinka og LATOKEN. Selvfølgelig er Dash også tilgængelig på større børser som Binance, Huobi Global og endda Coinbase Pro.

Dette volumen ser også ud til at være ret godt spredt over børserne, hvilket betyder, at der er relativt lille risiko set fra et nøgleudvekslingsperspektiv. På de enkelte ordrebøger synes omsætningen at være stærk, og ordrebøgerne er brede.

Binance DASH

Tilmeld dig Binance og køb DASH-tokens

Der er en bred vifte af Dash-tegnebøger til rådighed, herunder support fra de største hardware-tegnebøger – Ledger, Trezor og KeepKey. Der er også en Dash Core desktop tegnebog og support fra Exodus, Jaxx og Coinomi tegnebøgerne. På den mobile side er der godt over et dusin tegnebøger at vælge imellem, inklusive de indfødte Dash Android- eller Dash iOS-tegnebøger.

Hvis du leder efter en mere dybtgående analyse af tegnebogsmulighederne, har vi dækket et stykke om de bedste tegnebøger til DASH.

Udvikling & Køreplan

Så hvor meget arbejde har Dash-udviklerne gjort? Nå, en af ​​de bedste måder at få en fornemmelse af dette er at tjekke deres GitHub-forpligtelser.

Åben kildekode forpligter sig er måske en af ​​de mest direkte måder at få en indikation af, hvad der udføres arbejde på Dash-protokollen og alle de andre funktioner.

Derfor besluttede jeg at dykke ned i Dash GitHub repos og overhold antallet af kodeforpligtelser. Nedenfor er forpligtet til de 3 mest aktive repoer i løbet af det sidste år.

Dash GitHub

Kode forpligter sig til at vælge repoer i løbet af de sidste 12 måneder

Som du kan se, er udviklerne ganske travlt med en række opdateringer til både kernesoftwaren og mobilbøgerne. Det er også værd at påpege, at der er yderligere 80 repos fordelt på to separate GitHubs.

Så dette viser, at Dash-udviklerne stadig kører projektet fremad. Dette ville måske give mening, når man ser det sammen med deres køreplan.

Dash-teamet har gennemført en række milepæle, som de havde i deres køreplan for 2019. Der er dog stadig tre store milepæle, der er tilbage i 2019. Disse inkluderer følgende:

  • Dash Core v1.0: Dette inkluderer brugernavnsbaserede betalinger, decentraliseret API, decentraliseret datalagring og udviklingsbiblioteker
  • DashPay tegnebog: I dette trin vil det give brugerne mulighed for at registrere et personligt brugernavn. De vil også være i stand til at oprette forbindelse til deres kontakter ved hjælp af brugernavn i stedet for deres DASH-adresse. Endelig vil de være i stand til at foretage og modtage betalinger baseret på brugernavne

Hvis du vil holde dig opdateret med udviklingen på Dash-protokollen, er du måske bedst egnet til at følge deres officiel blog. Her giver de brugerne detaljeret information om deres fremskridt.

Konklusion

Dash er placeret godt og har en hel del støtte fra sine brugere og kryptokurrency-samfundet generelt. Udviklingsteamet er fortsat med at vokse, fra en person i de tidlige dage til over 40 personer i øjeblikket.

Målet i dag er det samme som det altid har været – at gøre Dash så let at bruge som nuværende betalingssystemer som PayPal.

Dash-udviklerne har tilføjet funktioner, der gør den overlegen i forhold til Bitcoin og andre transaktionsbetalingssystemer, og modstandsdygtigheden ved Dash-mønten selv gennem 2018-bjørnemarkedet er utvivlsomt opmuntrende for investorer. Det ekstra masternodelag, der blev føjet til Dash, har hjulpet det med at løse problemer med skalerbarhed, hastighed, styring og anonymitet.

Dash er fortsat en af ​​de bedste kandidater til global adoption som en transaktionsvaluta, men kun tiden vil vise, hvor vellykket det kan blive. Indtil videre ser det lovende ud for Dashs fremtid.

Fremhævet billede via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me