Crypto-regulering 2021: Nye ansigter og regulatoriske forhindringer

>

Nu hvor Bitcoin er tilbage på sporet, har regulerende agenturer pludselig husket, at der findes kryptokurver. Hvad er det næste for kryptoregulering i 2021, og hvor stor indflydelse får nye ansigter som Janet Yellen? Reguleringsusikkerhed er igen over os, og nylige udsagn tyder på, at investorer har et hårdt år at overvinde.

Tilsynsmyndigheder har tendens til kun at tale om farerne ved Bitcoin og andre kryptokurver, efter at markedet ser en bemærkelsesværdig stigning i værdi. 2021 er ikke anderledes, og kryptoregulering ser ud til at være tilbage på bordet. Det eneste spørgsmål er, hvor alvorlig truslen er denne gang?

Da januar sluttede, så vi fremskridt fra tre indflydelsesrige lovgivningsmæssige jurisdiktioner.

I USA erklærede finansminister Janet Yellen, at hun planlægger at begrænse brugen af ​​kryptovalutaer. Under hendes konfirmationshøring i sidste måned nævnte Bidens nye kabinetvalg, at Bitcoin bruges til ulovlige aktiviteter såsom finansiering af terrorisme. Hun erkendte ikke desto mindre, at kryptokurver også har en god side af dem.

I Europa advarede ECB-præsident Christine Lagarde om, at Bitcoin skulle reguleres på globalt niveau. Lagarde betragter krypto ikke som valutaer, men som et yderst spekulativt aktiv, der bruges til at drive “sjov forretning.”

For at tilføje et kirsebær på toppen har vi endnu en gang rygter om et potentielt krypto-forbud i Indien. Deres parlament vil stemme om en lovgivningsmæssig ramme i de kommende måneder, som endnu ikke er drøftet.

Fra disse trusler alene konkluderer vi, at 2021 vil være et turbulent år for kryptokurver. Og nej, vi taler heller ikke om markedet. Hvordan ser det potentielle lovgivningsmæssige angreb ud, og har den gennemsnitlige investor nogen chance for at holde ud?.

Regulering af kryptovaluta i USA

Ud af de tre jurisdiktioner, som vi vil tale om, har USA bestemt de mest usikre omstændigheder. Miljøet er ikke så farligt, men det er værd at bemærke, at der er mere spekulation end reel information. En ny præsidentadministration, der adskiller sig fuldstændigt fra den foregående, er nu ved magten, hvilket lader mange undre sig over, hvilken form for lovgivningsmæssigt pres man kan forvente.

Den bekymrende stemning er berettiget i betragtning af at et ejendommeligt nyt ansigt udtrykte frygt for Bitcoin og dets anvendelse i forbindelse med finansiering af ulovlige aktiviteter. På sin første dag på kontoret delte den nye amerikanske finansminister Jannet Yellen offentligt sin bekymring over brugen af ​​kryptokurver.

Bidens kandidat mener, at kryptokurver hovedsageligt bruges til ulovlig finansiering. Da hun blev spurgt under sin konfirmationshøring om hendes intentioner, sagde hun, at hun ville undersøge, hvordan kryptokurver kan begrænses. Specifikt søger hun at forhindre kriminelle i at bruge deres sædvanlige hvidvaskningskanaler.

En lignende holdning blev afsløret i et brev til senatets finansudvalg, hvor Yellen skrev:

”Jeg tror, ​​at vi er nødt til at se nøje på, hvordan vi kan tilskynde deres anvendelse til legitime aktiviteter, mens vi begrænser deres anvendelse til ondartede og ulovlige aktiviteter … Hvis det bekræftes, har jeg til hensigt at arbejde tæt sammen med Federal Reserve Board og de andre føderale bank- og værdipapirtilsynsmyndigheder om, hvordan man implementerer en effektiv lovramme for disse og andre fintech-innovationer. ”

I et andet afsnit behandlede finansministeren det faktum, at digitale aktiver faktisk har potentialet til at “forbedre effektiviteten i det finansielle system.”

Fra et objektivt synspunkt ser det amerikanske reguleringsmiljø ikke så dårligt ud. For nu, i det mindste. Det blev tydeligt givet udtryk for, at der er en forskel i, hvordan Bitcoin bruges, og at tilsynsmyndigheder kun vil bekæmpe hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme. Der er ingen intentioner om at begrænse kryptokurver i kølvandet på deres forbløffende stigning.

OCC-chef Brian Brooks forfærdelige afgang

Kan den lunkne, tilsyneladende neutrale modtagelse af kryptokurver givet af den nye administration, erstatte den proaktive beslutning, der er givet af ex OCC-chef Brian Brooks?

Siden maj sidste år har Brian Brooks (efter alle mulige standarder) gjort et stort stykke arbejde som valutaovervåger (OCC). I løbet af sin embedsperiode realiserede Brooks flere innovative resultater. Hans mest betydningsfulde præstation involverer at lade nationale banker lette betalinger og andre finansielle aktiviteter med hjælp fra stablecoins og blockchain-teknologi.

Det er også værd at nævne, at OCC-chefen fik kraftige slag mod dem, der havde mest magt i USA. Alene i oktober udstedte regulatoren tre forbløffende sanktioner til skødesløse bankgiganter. Hans sidste bemærkelsesværdige handling på dette område er en bøde på 250 millioner dollars, der blev udstedt til JPMorgan Chase Bank for manglende udførelse af tilstrækkelig intern kontrol.

Brooks var virkelig en mand af folket, der gjorde alt, hvad der stod i hans magt for at bringe et mere decentralt og mere retfærdigt system. Hans tidligere erfaring på Coinbase kombineret med adskillige udsagn, der beskrev krypto som fremtidens økonomi, efterlod mange målløse. Kunne det virkelig være muligt, at en sådan stærk Bitcoin-talsmand har en vigtig position?

Historien var desværre afsluttet, da Brooks trådte tilbage den 14. januar, som et resultat af, at Trumps fem-årige nominering blev nægtet af det amerikanske senat. Blake Paulson blev OCC-chef i mellemtiden, et individ uden tidligere historie med kryptosektoren. Vi ved intet om Paulsons holdning til kryptokurver, og selvom vi gjorde det, er det rimeligt at sige, at han aldrig kan erstatte sin forgænger.

Regulering af kryptovaluta i Den Europæiske Union

På det kontinentale Europa hører vi en lignende fortælling om hvidvaskning af penge på næsten samme tid. Den 13. januar fortalte ECB-præsident Christine Lagarde Reuters i et interview, at Bitcoin muliggør hvidvaskning af penge og at det skal reguleres på globalt niveau.

Kommenterer om kryptokurver og deres negative bivirkninger, sagde Lagarde:

”Det er et yderst spekulativt aktiv, der har ført nogle sjove forretninger og nogle interessante og fuldstændig forkastelige aktiviteter i hvidvaskning af penge.”

Ifølge Europas førende leder af monetære myndigheder bør de globale myndigheder blive enige om et sæt regler, der vil føre til et fald i kriminel aktivitet.

Lagarde påpeger, at der er behov for multilateralt samarbejde i denne sag, hvad enten det er inden for rammerne af G7 eller G20 og tilføjer, at processen med at udvide til kryptokurver allerede er startet af Financial Action Task Force (FATF).

At være en mellemstatlig organisation, der udelukkende fokuserer på hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme, kan FATF kickstarte kryptoregler ikke kun i Europa, men også over hele verden. Organisationen har en lang historie med offentliggørelsesanbefalinger om, hvordan forskellige lande skal implementere juridiske rammer for digitale aktiver.

Mens Lagarde måske ikke har sagt meget i sit interview, kommer det ud som et umiskendeligt signal om, at EU er seriøs med sin hensigt om at regulere private digitale valutaer. Efter alt blev hendes kommentarer offentliggjort på et tidspunkt, hvor kryptokurver er raseri.

En plan sat i gang for måneder siden?

Reguleringsmeddelelser er ikke noget nyt i EU. Kampagnen begyndte officielt i slutningen af ​​september 2020, da Europa-Kommissionen fremsatte planer for regulere kryptoaktiver for første gang. Det er interessant at bemærke, at denne begivenhed fandt sted kun en uge, før Den Europæiske Centralbank (ECB) offentliggjorde sin rapport om den digitale euro.

På det tidspunkt meddelte fagforeningens udøvende afdeling, at det søger at reducere fragmentering af markedet inden for digital finansiering. Kommissionens vicepræsident Valdi Dombrovskis sagde i et interview, at kryptotjenesteudbydere snart ville være i stand til at interagere med borgere fra alle medlemslande i stedet for at være begrænset til deres hjemland.

Men mens europæiske kryptovirksomheder skubbes fremad, har Kommissionen til hensigt at have en jernhånd, når det kommer til brugen af ​​stablecoins. Virksomheden planlægger at skabe en klar sondring mellem visse typer aktiver, der vil have venlige regler, og dem, der kan falde ind under anvendelsesområdet for Europas lovgivning om værdipapirmarkeder (MiFID).

Den første kategori af kryptokurver falder ind under et nyt pilotregime der gør det muligt at handle og afvikle finansielle aktiver i form af kryptoaktiver. Disse aktiver vil være undtaget fra Europas lovlige infrastruktur og agenturer som MiFID.

For den anden kategori, der inkluderer stablecoins, har EU-Kommissionen en mere aggressiv tilgang i tankerne. An officiel pressemeddelelse noter:

“For andre kryptoaktiver foreslår Kommissionen en omfattende ramme, der vil beskytte forbrugerne og integriteten af ​​tidligere uregulerede markeder for kryptoaktiver.”

Et andet afsnit i pressemeddelelsen siger, at rammen ikke kun dækker enheder, der udsteder kryptoaktiver, men alle slags virksomheder, der også tilbyder lignende tjenester. Denne liste inkluderer kryptoopbevarere, kryptobørs og andre kryptohandelsplatforme. Hvad stablemønter angår, vil Kommissionen udsætte dem for ‘forbedrede regler’.

I en interview med CNBC, Dombrovskis bekræftede, at lovgivningsprocessen for inkorporering af kryptoaktiveringsrammen vil tage mindst et år.

Digital euro

Som tidligere nævnt blev EU-kommissionens meddelelse tilfældigt delt kun en uge, før ECB udgav en egen rapport. Udgivet den 2. oktoberrapport om en digital euro‘Afslører, at centralbanken planlægger at frigive en centralbank digital valuta (CBDC), der vil revolutionere kontinentets digitale betalingsnetværk.

Specifikke afsnit fra rapporten viser, at ECB også står stærkt imod brugen af ​​stablecoins. Dette er kun naturligt i betragtning af, at private digitale valutaer repræsenterer en direkte konkurrent til den fremtidige digitale euro.

Desuden blev det bemærket, at den regulerende sandkasseperiode ville vare indtil midten af ​​2021. Kort sagt, denne periode er lavet til at teste den digitale euro og finde ud af, hvilke fordele den giver. Hvis der er flere fordele end ulemper, begynder ECB næsten øjeblikkeligt den digitale euros udvikling.

Ingen ved, hvor længe udviklingsfasen potentielt kan vare. Men baseret på den foregående meddelelse er det tydeligt, at kryptoreguleringsrammen eksplicit er lavet til støtte for den indgående digitale euro.

Med dette i tankerne indikerer Lagardes nylige kommentarer, at Bitcoin og stablecoins udgør en trussel mod den digitale euro? Officielt kommer truslen fra kriminelle og finansiering af terrorisme. Det ville dog ikke være første gang, at regulatorer bruger denne fortælling til at forhindre decentraliserede kryptokurver.

2021 kan faktisk være et år, hvor Den Europæiske Union udvider sit pres på kryptokurver og private kryptoselskaber. I stedet for et direkte forbud er det mere realistisk for EU at gøre investering i kryptokurver og bruge dem så vanskelige som muligt.

Dette har alvorlige konsekvenser for udbredt adoption. I stedet for at bruge decentraliserede kryptokurver som Bitcoin kan EU-borgere muligvis ende med at bruge centraliserede digitale valutaer som den digitale euro i stedet.

Kopier verdens bedste handlende

Når din leder handler, handler du. Rejer opdaterer automatisk din portefølje, så den altid matcher din leders. Gennemse hundreder af kryptokurrencyhandlere for at kopiere.

Regulering af kryptovaluta i Indien

Indien er berygtet for at have en konstant strøm af nyheder om kryptovaluta-forbud. I de sidste par år gik der ikke engang en måned uden rygter eller officielle kilder, der sagde, at et forbud er nært forestående.

Kryptovalutaer er ret kontroversielle i Indien. Nationens borgere skal løbende kæmpe mod regulatoriske trusler for at bevare friheden til at eje decentrale aktiver. De fleste investorer nød den tilsyneladende rolige tilstand det meste af 2020, men det nye år giver nye problemer.

I slutningen af ​​januar introducerede regeringen et udkast til lovforslag med titlen “Cryptocurrency og regulering af officiel digital valuta regning, 2021.”Inden det bliver en del af den officielle juridiske ramme, skal lovforslaget først drøftes af det indiske parlament.

Hovedmålet med den foreslåede lov er at skabe en ramme, hvor Reserve Bank of India kan udstede en centralbank digital valuta. Det vil imidlertid også forbyde brugen af ​​alle private digitale aktiver undtagen dem, der “fremmer den underliggende teknologi for kryptokurrency og dens anvendelser.”

Denne tilgang til kryptokurver er næsten identisk med den i EU. Her har vi også en sag, hvor centralbanker og regeringer ønsker at udstøde decentrale kryptovalutaer, mens de introducerer deres egne centraliserede kryptovalutaer.

I skrivende stund kan kryptoaktiver sælges og købes i Indien, men de anerkendes ikke som en form for lovligt betalingsmiddel. I stedet for at foreslå en ramme, der vil legalisere kryptokurver og gøre dem mere sikre, vil den indiske regering i stedet direkte forbyde dem.

Igen er dette endnu ikke bekræftet, da lovforslaget muligvis stadig ændres, før det vedtages af Parlamentet. Ikke desto mindre er retningen, hvori dette er på vej, klar.

Sidste ord

Regler om kryptovaluta er ikke nødvendigvis skadelige, især når de er designet til at beskytte investorer. Blockchain-industrien er slet ikke perfekt, og med antallet af svindel, der cirkulerer, er det et spørgsmål om tid, før alle regeringer begynder at regulere digitale aktiver.

Vi havde chancen for at finde ud af, at dette ikke er tilfældet i år. Crypto-regler oprettes for institutioner og ikke for folket. Mens USA klarer sig godt i øjeblikket (bortset fra Ripple-fiaskoen med SEC), ser to store kryptomarkeder ud til at være i problemer.

Både Den Europæiske Union og Indien arbejder på at skabe grundlaget for et fremtidigt CBDC. Da der er en interessekonflikt, betyder det, at private kryptovalutaer skal begrænses eller endda forbydes. Selvom det ikke er kritisk eller panikfremkaldende, kan de aktuelle begivenheder forudse tilstanden af ​​kryptoregulering resten af ​​2021.

Hvem vil sejre i denne kamp? Normalt ville det være sikkert, at institutionerne har overhånden. Den nylige Gamestop-sammenstød mellem Reddit-investorer og hedgefondforvaltere viste imidlertid, at vi har evnen til at vælte alt med den rigtige motivation.

Rejer er en social handelsplatform for kryptokurrency. Det er designet til både professionelle og uerfarne forhandlere at komme og lære om den voksende kryptoindustri. På Shrimpy kan brugerne kopiere porteføljer og handelsstrategier fra andre handlende.

Følg os på Twitter og Facebook for opdateringer, og still spørgsmål til vores fantastiske, aktive samfund på Telegram & Uenighed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me