BTC Global: En anden forsigtig fortælling om en typisk Ponzi-ordning

Når de fleste mennesker tænker på kryptokurrency Ponzi-ordninger, kommer Bitconnect-sagaen normalt til at tænke på. De griner af de latterlige karakterer og klør sig i hovedet på de mange investorer, der tabte på trods af utallige advarsler.

Alligevel var der en anden Ponzi-ordning i værk nede i Sydafrika.

Mens der var mange, der tvivlede på, om Bitconnect var en Ponzi-ordning, skulle der ikke have været nogen tvivl, når det kom til BTC Global. Hvis svindel blev bedømt ud af 10 for deres evne til at overbevise, skulle BTC Global have fejlet.

Og alligevel trods alle de åbenlyse tegn, der var tydelige at se, formåede operatørerne at løbe væk med over $ 50 millioner i klientmidler.

Lad os se nærmere på advarslen om BTC Global.

BTC Global MO

Steven Twain Scammer

Steven Twain – Billede via btcglobal.team

Fra start, den måde, hvorpå operatørerne hævdede, at BTC Global tjente penge, skulle have sat alarmklokker til at ringe. Ifølge webstedet lykkedes det dem at finde en illusiv Binary Options-forhandler ved navn “Steven Twain”. Den oprindelige hjemmeside blev ændret, men her er, hvordan det fremkom.

Denne handel Wunderkind er afbilledet lige ved at drikke en milkshake. Tilsyneladende havde han over 6 års erfaring med at handle disse instrumenter for en lang række enkeltpersoner med høj nettoværdi.

Imidlertid har administratorteamet i dag formået at sikre en lukrativ handelsaftale med ham! De sagde:

Gennem vores partnerskab med Steven har BTC Global sikret adgang til garanterede 14% ugentlige afkast fra så lidt som $ 1.000 investeret. Vi har også sikret ekstra afkast til udbetaling som henvisningsprovision, hvis du beslutter at dele denne mulighed med andre!

Lad os nu tage et hurtigt skridt tilbage og analysere dette …

Steven Twain, der ligner nogen fra MTVs Jersey-kyst, tilbyder at handle med sine kunder binære optioner og gøre dem fantastiske afkast? Mens Bitconnect hævdede, at de var en “udlånsplatform”, laver Steven Twain faktisk pengehandelsinstrumenter, der er kendt at være svindel.

Så er der løftet om “14% ugentligt” afkast, som investorerne kunne få såvel som “henvisningsprovisioner”. Dette er de typiske buzzwords, der er knyttet til MLM-type pyramidemarkedsføringsordninger.

Ikke kun stod operatørerne på, at sutterne troede Ponzi, men de opmuntrede dem til at henvise deres venner. De skabte denne følelse af en “eksklusiv invitation” -klub, der kunne få adgang til Steven Twains handelstjenester.


Sådan var kravet om adgang til denne eksklusive klub, at BTC Globals webstedsrangering og trafik steg eksponentielt. På billedet nedenfor har du de samme webrangeringer, der viser statistikkerne om BTC Global.

PowerPoint-præsentation af BTC Global

btcglobal.team webstedsrangering. Kilde: similarweb.com

Den vigtigste ingrediens for en Ponzi-ordning er, at den rent faktisk udbetales. Dette er præcis, hvad BTC Global gjorde. På trods af at de oprindeligt var mistænkte, fik mange, der investerede ugentlige afkast og blev derfor narret til at investere mere.

Hvordan BTC Global fungerede

Hvad der er interessant ved dækningen af ​​BTC Global er, at det er blevet mærket en “kryptokurrency” Ponzi-ordning. Dette er ikke helt nøjagtigt. Mens deres navn indeholder BTC, og klienter investerede i Bitcoin, var der ingen indfødte token eller “fidusmønt” som BCC, der blev brugt i Bitconnect.

Som det fremgår af reklamebilledet nedenfor, konverterede den erhvervsdrivende Bitcoin til traditionel fiat-valuta og handlede derefter på de finansielle markeder. Han ville derefter konvertere sine Fiat-gevinster tilbage til Bitcoin for at betale investorerne.

PowerPoint-præsentation af BTC Global

PowerPoint-præsentation. Kilde: btcglobal.team

Der var ingen handel med kryptokurrency, og Bitcoin blev sandsynligvis brugt, da det var en uforanderlig betalingsform, der var meget sværere at spore end andre former for finansiering. Investorer blev opfordret til at købe Bitcoin for at finansiere Stevens handel.

Når brugeren havde registreret sig med brugernavnet for deres henvisning, blev de ført til et adminpanel, hvor de kunne overvåge deres “investeringer” og henvise deres venner og familie. De havde også en differentieret struktur for de henvisninger, der blev bragt (lyder velkendt?).

Arrangørerne på hjemmesiden omtalte sig selv som “admin-teamet”. De var en flok sydafrikanere, der var velkendte for at have engageret sig i tidligere MLM-type online marketingordninger.

En af disse mennesker var en person ved navn Cheri Ward, der kørte BTC Global facebook-gruppen og indsendte adskillige videoer. Resten af ​​de lokale operatører i denne administratorgruppe blev dokumenteret i februar Medium post.

Det er usikkert, om disse individer var hjernen til svindlen eller blot tandhjul i rattet i en større kriminel virksomhed. Man bliver nødt til at sætte spørgsmålstegn ved klogheden ved bevidst at promovere en Ponzi-ordning med din rigtige identitet.

Hvad bragte det ned

Ligesom Ponzi-ordninger før det fungerede BTC Global, indtil det ikke fungerede mere. Mens Bitcoin-markederne kørte, var de i stand til konstant at imødekomme deres ugentlige betalinger.

Da prisen på Bitcoin begyndte at falde i begyndelsen af ​​februar, begyndte betalingerne dog at aftage. Kunderne begyndte at undre sig over, hvor sikker deres investering virkelig var, og hvorfor Steven klarede sig så dårligt på de finansielle markeder.

Der var mange modstridende historier, der blev givet, herunder at Steven var blevet en ny far og ikke kunne handle i et par uger. Derefter skiftede historien pludselig til Steven, der havde lidt husindbrud, hvor tyvene tog afsted med alt hans handelsudstyr.

Disse modstridende udsagn fik mange til at tro, at admin-teamet faktisk var medskyldigt og kunne have været meget mere end ubevidste deltagere. Uanset antagelserne er følgende nu blevet placeret på BTC Global-webstedet.

Vi er lige så chokerede og vrede som alle. Men vi kendte alle risiciene ved at placere midler hos Steven. Vi blev alle selvtilfredse med Steven. Og vi alle finansierede ham uafhængigt.

De hævder derefter også, at de ikke er i stand til at finde Steven, og de beder om, at enhver, der har oplysninger om hans opholdssted, skal kontakte dem.

Hvad var virkningen

Det er trist at sige, at denne Ponzi-ordning har formået at fange tusinder af mennesker. Direktoratet for offentlig retsforfølgning oplyste, at de har modtaget over 27.500 klager fra mennesker over hele landet. Investeringerne havde varieret fra $ 1.000 op til $ 120.000.

Som med mange svindel af denne art, var de mennesker, der mistede mest, ofte de mennesker, der ikke havde råd til det. For eksempel havde en træfælder fra Pretoria taget en $ 10.000 fra sit boliglån for at investere i platformen.

I alt siger skøn, at Ponzi-ordningen var i stand til at trække ca. $ 50 millioner fra investorerne. Mens de fleste af ofrene ser ud til at være Sydafrika, rapporteres der om ofre i andre lande, herunder USA og Australien.

Det er overflødigt at sige, at mange ofre begyndte at bebrejde de lokale operatører og “admin” -teamet. Specifikt målrettede de Cheri Ward og fremsatte adskillige drabstrusler. Dette fik hende til at få en beskyttelsesordre. Hjemmesiden bemærkede:

Vi opfordrer trusler, chikane og vold mod ledere og admin til at stoppe. Det er utænkeligt, at folk kan opføre sig sådan. Hvis du føler, at du har begået en forbrydelse mod dig, skal du følge de juridiske procedurer for at håndtere sagen.

Der er også undersøgelser i gang af både de lokale myndigheder og en privat efterforsker. Desværre er det usandsynligt, at ofrene får nogen af ​​deres penge tilbage. Bitcoin, som de sendte til operationen, er sandsynligvis allerede blevet hvidvasket og banket.

Hvad kan man lære

Dette er uden tvivl et foruroligende eksempel på investeringer, der lyder for godt til at være sandt. Dette var en velkendt fidus i det sydafrikanske kryptokurrency-samfund. De, der investerede i ordningen, betragtede skeptikere med mistanke og spiste den kage, der blev opsamlet af administratorteamet.

Men når det kommer til online-svindel i kryptoverdenen, ser baren ud til at blive sænket hver uge. For eksempel har vi for nylig bragt dig nyheder om, at folk bliver snydt af twitter-bots, der tilbyder gratis kryptokurrency som en forfremmelse.

Mens ingen ønsker at se uskyldige blive lurt ud af deres penge, skal det personlige ansvar have forrang. Fra investering i ICO’er til køb af kryptokurver og deltagelse i airdrops – det er nøglen at lave din egen forskning.

Vil retfærdighed tage det selvfølgelig?

Ligesom Bitconnect-promotorerne står admin-teamet sandsynligvis over for civile krav. Men hvis det bevises, at de var medskyldige, kunne de afsone en væsentlig dom i et sydafrikansk fængsel.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me