BlockFi Review: Komplet udlånsplatformoversigt

Der er en ret god chance for, at din krypto sidder et af to steder. Det er enten på børsen, hvor du købte det, eller hvis du er den forsigtige type, er den blevet overført til en tegnebog af en slags.

Forudsat at du har valgt en velrenommeret børs eller en sikker online- eller hardware-tegnebog, skal den være relativt sikker. Ikke desto mindre, uanset hvor du har valgt at gemme det, er chancerne for, at det ikke gør så meget.

Ja, du kan argumentere for, at det venter på, at prisen stiger, så du kan give et sundt afkast på din investering. Velkommen i klubben. Ikke desto mindre sidder den stadig bare, mens prisgrafen zigger og zager sig frem. Men der er måder for dig at sætte den krypto på arbejde, mens du stadig holder fat i den i forventning om de store gevinster i fremtiden.

BlockFi-oversigt

Nogle af fordelene ved BlockFi. Billede via BlockFi

BlockFi giver dig mulighed for at gøre netop det. Det er en crypto formuestyringsplatform, der giver brugerne mulighed for at tjene renter på deres kryptobesiddelser, optage lån i USD ved hjælp af deres krypto som sikkerhed og at handle forskellige kryptovalutaer. Det er også en institutionel långiver, der tilbyder lån i kryptokurver, stablecoins og USD til virksomheder og organisationer, der ønsker at tjene penge på deres aktiver.

I denne anmeldelse vil vi se nærmere på BlockFi: de tjenester, den tilbyder, menneskene bag det og de afgørende spørgsmål: er det sikkert, og er det legitimt? Vi undersøger også, hvordan det tjener sine penge, hvilke aktiver det understøtter, og om det er en tjeneste, du skal overveje.

Hvad du kan gøre med BlockFi

Lad os starte med en oversigt over de tjenester, BlockFi tilbyder. Vi vil se på faktorer som rentesatser og understøttede aktiver lidt mere detaljeret videre.

  • Rentekonto: Dette er måske den enkleste måde at få din krypto til at arbejde på BlockFi’s platform. Når du har åbnet en konto (mere om dette senere), kan du indbetale med dem og begynde at tjene sammensatte renter med det samme. Satserne, de tilbyder, er også ret gode, selvom de varierer afhængigt af det aktiv, du har deponeret. Hvis du har en af ​​deres tre stablemønter, går satsen op til 8,6% – ikke for lurvet i nogens bog.
  • Kryptolån: Hvis du har brug for adgang til kontanter, men ikke ønsker at sælge dine kryptobesiddelser for at frigive det, tilbyder BlockFi kryptobagede lån. Det mindste lånebeløb er $ 5.000, og du kan indbetale enten BTC, ETH eller LTC som sikkerhed. Pengene kobles derefter til din bankkonto i USD. BlockFi fremmer denne service som en ideel måde at finansiere store billetkøb, såsom fast ejendom, biler, helligdage og lignende, eller som en mulighed for at sprede din økonomiske portefølje.
  • Handel: BlockFi-brugere kan også deponere midler på platformen og bruge dem til at købe flere krypto- eller stablecoins.
  • Institutionel udlån: BlockFi bruger den krypto, der er deponeret af detailinvestorer, til at finansiere lån til institutioner. Dette er en af ​​de vigtigste måder, hvorpå platformen tjener penge, og noget, vi dækker senere i denne anmeldelse.

Om BlockFi

Selvom kun Fi er tre år gammel, ledes BlockFi af mennesker med masser af relevant erfaring og nogle imponerende legitimationsoplysninger – altid et godt tegn. Virksomheden blev grundlagt i 2017 og har base i New Jersey. Dens medstiftere er Zac Prince og Flori Marquez, der fungerer som henholdsvis CEO og SVP for operationer.

Prince har en BA i International Business fra Texas State University og en baggrund inden for teknologi, idet han blandt andet har været direktør for forretningsudvikling på Orchard Platform og salgsdirektør hos Sociomantic Labs. Marquez, en Cornell-grad, bringer økonomisk erfaring til bordet efter at have arbejdet på Bond Street og Oak Hill Advisors og er en af ​​Crain’s stigende stjerner inden for bank og finans for 2020.

BlockFi Team

Fra venstre mod højre: Zac Prince, Flori Marquez & Rene van Kesteren

Rene van Kesteren er Chief Risk Officer og tilbragte tretten år i Bank of America Merrill Lynch inden han kom til BlockFi. Han angiver maskinindlæring og blockchain-teknologi som en af ​​hans primære interesser.

Det andet hovedmedlem i ledelsesteamet er CTO Mahesh Paolini-Subramanya der har arbejdet inden for teknologi siden eksamen fra universitetet i Notre Dame i slutningen af ​​1980’erne. Som med van Kesteren har han en dyb forståelse af blockchain og dets potentiale og arbejdede tidligere hos Factom og Ubiquiti Networks.

Resten af ​​ledelsesteamet har en lignende blanding af erfaring inden for fintech og mainstream-finansiering, mens virksomheden som helhed har 65 ansatte fordelt på fire kontorer i New Jersey, New York, Argentina og Polen. Der er tale om at åbne et kontor i Singapore i den nærmeste fremtid, og alle disse tal ser ud til at vokse, da BlockFi ser ud til at udvide sit udvalg af tjenester.

Investorer

En af de mest pålidelige målinger, når man vurderer en relativt ny virksomhed, er dens investorliste. BlockFi har en imponerende opbakning inden for dette felt, herunder blandt andet Akuna Capital, Coinbase Ventures, Galaxy Digital Ventures og den allestedsnærværende Winklevoss tvillinger.

BlockFi-investorer

Nogle af BlockFi-investorerne. Billede via BlockFi

Det er den seneste serie En finansieringsrunde var i august 2019 og blev ledet af Valar Ventures, som har støtte fra PayPal-grundlægger Peter Thiel. Det rejste $ 18,3 millioner for at føje til $ 50 millioner, der blev indsamlet det foregående år.

Det lille tryk

Indtil videre har vi en række tjenester, der ser ud til at tilbyde fleksibilitet til folks kryptoporteføljer og et erfaren team med imponerende lister over bogstaver efter deres navne. Der er også masser af store dyr og tunge hittere, der er villige til at lægge deres penge på platformen.

Så langt så godt. Men lad os se nærmere på nogle af de finere detaljer, der er involveret, når du bruger BlockFi.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis du ønsker at tjene renter, få et lån eller handle, så kan du kun gøre det med Bitcoin, Ethereum eller Litecoin, hvis du vælger at bruge krypto. Den anden mulighed er at bruge en stablecoin, hvoraf BlockFi understøtter tre: USDC, Gemini Dollar (GUSD) og PAX. Så hvis du har beholdninger, der består af andre altcoins, skal du konvertere til en af ​​disse muligheder for at gøre brug af BlockFi’s tjenester.

Vi berørte emnet med de tilgængelige rentesatser for dem, der ønsker at sætte deres krypto i arbejde med rentekontoen, men her er en komplet gennemgang af, hvad der er tilgængeligt:

BlockFi-understøttet krypto

Oversigt over understøttede kryptovalutaer & APY-priser. Billede via BlockFi

Som nævnt er den øverste sats kun tilgængelig for dem, der deponerer stablecoins, men satserne for krypto er stadig miles bedre end noget, du ville finde fra en almindelig bank. Der er heller ikke behov for en minimumsbalance, så selv dem med mindre porteføljer kan stadig blive involveret.

Et andet punkt at være opmærksom på, når du åbner en rentekonto, er at du bliver opkrævet tilbagetrækningsgebyrer, hvis du vil få noget af din krypto tilbage. Her er en oversigt over disse gebyrer:

BlockFi-udbetalingsgebyrer

Tilbagetrækningsgrænser & Gebyrer & BlockFi

Den genererede rente udbetales i den oprindeligt deponerede valuta. Så hvis du har deponeret BTC, så modtager du de månedlige rentebetalinger. For nylig har platformen imidlertid introduceret en tjeneste, den kalder Interest Payment Flex, som giver dig mulighed for at vælge at modtage disse rentebetalinger i en anden valuta, så længe det er en af ​​dem, der understøttes af BlockFi.

Når det kommer til lån, skal du dog have mere kapital til at deponere som sikkerhed for at kvalificere dig til det mindst $ 5.000 lån. Den maksimale belåningsgrad (LTV) er 50%, med satser på 30% og 20% ​​også tilgængelige. Her er en gennemgang af disse lånesatser fuldt ud:

Kryptolånrenter BlockFi

Kryptolånesatser & BlockFi

Det er værd at diskutere på dette tidspunkt nøjagtigt, hvordan disse lån er struktureret. Ansøgninger behandles hurtigt, og hvis du ansøger en arbejdsdag, kan du forvente en beslutning fra BlockFi på omkring to timer. Din kredit score påvirkes heller ikke af applikationen, da BlockFi ‘ikke trækker hårde eller bløde kontroller af kundens kredit.’

I stedet for at stole på kreditkontrol bruger BlockFi andre faktorer til at beregne rentesatser, herunder lånestørrelse, placering og den særlige sikkerhed, der stilles. Dette er utvivlsomt et stort træk for mange i kryptorummet, der søger at komme fri fra nogle af de stramninger, som traditionelle økonomiske lægger os på.

Tilbagebetalingerne er kun renter, selvom overbetaling kan foretages uden sanktioner. Her er et kig på de involverede beløb, hvis du skulle tegne det mindst $ 5.000 lån med det maksimale 50% LTV:

BlockFi-lånebetingelser

Udlånsbetingelser på BlockFi

Der er en stor del af renterne at betale samt det oprindelsesgebyr på 2%. Når det er sagt, hvis du har et stort stykke krypto, der sidder rundt, og du har brug for at frigøre kapital uden at skulle sælge det, så er dette en god potentiel mulighed, selvom det vil koste dig. Selvfølgelig, hvis værdien af ​​den krypto, du har deponeret, er steget på det tidspunkt, kan du muligvis få tilbage nogle af disse gebyrer.

Hvis værdien af ​​din sikkerhed pludselig falder, skal du muligvis give ekstra midler eller nedbetale lånesaldoen. Dette er kendt som en udløsningshændelse – den første, hvis dit lån rammer en 70% LTV-rente. Hvis dette ser ud til at ske, underretter BlockFi dig om behovet for at tage handling.

Hvordan BlockFi tjener penge

Det korte svar her er, at de aktiver, du deponerer hos BlockFi, derefter bruges til at finansiere lån til organisationer gennem en proces, der undertiden er kendt som genoptagelse.

De renter, som BlockFi udbetaler, betales til en lavere sats, som den opkræves af virksomhedskunder. Dens lån er overcollateraliseret, og platformen har automatiserede risikostyringssystemer, der konstant vurderer helbredet for alle sine udestående lån.

BlockFi-grundlægger CNBC

BlockFi’s grundlægger af CNBC Talking Fundraising. Billede via CNBC

Virksomheden selv har identificeret tre hovedtyper af organisation, der bruger sine tjenester på denne måde:

  • Handlende og investeringsfonde: i det væsentlige dem, der leder efter arbitragemuligheder, og som ‘har brug for at låne krypto for at lukke fejlagtig prisfastsættelse mellem børser eller spredte markeder.’ Marginhandlere kan også være nødt til at låne for at dække omkostningerne ved deres handelsstrategier,
  • OTC-markedsproducenter: forbinde købere og sælgere, der ønsker at drive forretning væk fra offentlige børser, der ofte har høje gebyrer og påslag. I stedet for at forpligte kapital til at eje krypto direkte (og således blive udsat for prisudsving) foretrækker de ofte at låne for at give likviditet.
  • Virksomheder, der har brug for krypto for at levere likviditet: disse vil måske beholde størstedelen af ​​deres aktiver i kølerum, men har stadig brug for likviditet for at kunne forsørge deres kunder. Crypto-pengeautomater nævnes som et eksempel her.

Opgangen i Bitcoin-prisen siden halveringen kombineret med en stigning i klienttilmeldinger har set BlockFis aktivpulje vokse betydeligt siden sidste finansieringsrunde. En nylig blogindlæg på sit websted rapporterede, at 2. kvartal i år havde oplevet en omsætningsstigning på 100%.

Er BlockFi sikker?

BlockFi’s primære vogter er tvilling, (der er de Winklevoss bros igen), som for nylig har afsluttet sin SOC 2 Type 2 overensstemmelseseksamen, hvilket gør det til den første kryptobørs, der opnår dette sikkerhedsniveau. Det er reguleret af New York State Department of Financial Services (NYDFS) og opbevarer 95% af dets aktiver i koldt, luftrummet lager.

Gemini forældremyndighed

Gemini’s Custody Solutions. Billede via Gemini

Ifølge dets websted er selv tvillingerne ikke i stand til at overføre krypto ud af denne kølerum. Kort sagt, Gemini’s sikkerhedsprotokoller er uden sidestykke, og chancerne for, at der bliver stjålet penge eller hacket konti, er ekstremt lave. Selv hvis en sådan overtrædelse skulle finde sted, er alle aktiver forsikret af Aon, og eventuelle tab vil således blive kompenseret for.

Ud over Gemini’s støbejernsikkerhed anvender BlockFi selv en række funktioner til at holde klientkonti sikkert. To-faktor-godkendelse er på plads, og alle adgangskoder, personlige og følsomme oplysninger er krypteret.

Tilladelsesliste BlockFi

Sådan “Allowlist” på BlockFi-platformen

Platformen lader også brugere øve sig på ‘Allowlisting’ (ellers kendt som hvidliste) på deres konti, hvorved midler kun kan trækkes tilbage til bestemte, specificerede og godkendte adresser. De kan endda forlade deres Tilladelseslister blankt og forhindrer således overhovedet eventuelle udbetalinger.

Denne dobbelte whammy af udveksling og platformssikkerhed betyder, at BlockFi kan erklæres sikker at bruge. Det ville kræve et angreb af enorm sofistikering for at udtrække midler fra enten BlockFi eller dets depotforvalter, og selv da ville forsikringen på plads betyde, at kunder, hvis konti eller aktiver blev påvirket, ikke ville miste på lang sigt.

Ingen klientmidler var gået tabt i skrivende stund, og hvis en konto er kompromitteret, fryses den i en uge, og der gennemføres en videokonference med den berørte klient for at bekræfte deres identitet. Der kan derefter tages skridt til at ændre adgangskoder og e-mail-adresser for at sikre, at klienten kan få kontrol over sin konto igen.

Kom godt i gang

Hvis du har læst så langt og kan lide lyden af ​​hvad BlockFi har at tilbyde, vil du være lettet over at høre det tilmelding er let og relativt hurtig. Selvom virksomheden er USA-baseret, accepterer den klienter fra hele verden, medmindre de bor i sanktionerede eller sortlistede lande.

Så hvis du ved et eller andet mirakel læser dette i Nordkorea, så uheld. Tilmeldingsformularen beder om alle de sædvanlige detaljer, og du bliver nødt til at udføre KYC-procedurer og kontrollere dit ID. Det er gjort, og du er god at gå.

Tilmeld dig Blockfi

Den enkle tilmeldingsformular på BlockFi

Kontoverifikation tager normalt kun et par minutter, selvom du opfordres til at kontakte, hvis du ikke har hørt noget inden for 48 timer.

Husk, at der ikke er et minimumsindskud på rentekontoen, selvom du vil lægge så meget som muligt for at begynde at tjene nogen form for værdifuld rente. Hvis du ønsker at optage et lån, skal du sørge for at være fuldt ud opmærksom på gebyrerne og dine tilbagebetalingsforpligtelser, før du sikkerhed for din hårdt tjente krypto.

Kunde support

Der er en god liste med ofte stillede spørgsmål på BlockFi’s websted, som skal besvare de fleste spørgsmål, som brugere og potentielle kunder måtte have.

Eventuelle andre forespørgsler kan sendes via en supportforespørgsel fra deres Hjælp eller der er en live chat support bot, som du også kan interagere med. De tilbyder også både e-mail og telefonsupport, hvis du vil have hjælp til handelsrelaterede forespørgsler.

BlockFi Support

Supportforespørgsel på Blockfi

Konsensus synes bredt at være positiv med hensyn til BlockFi’s kundesupport, selvom der er et par greb om Trustpilot og Reddit, hovedsageligt vedrørende tilbagetrækninger og resulterende forespørgsler.

Konklusion

BlockFi har meget at gøre: der er det stærke hold med en sund blanding af erfaring inden for teknologi og økonomi, der styrker det. Der er heller ingen mangel på tillid fra investorer, som har fundet det hensigtsmæssigt at pæle millioner af dollars i projektet i løbet af de sidste tre år. Store navne som Winklevoss-tvillingerne, Peter Thiel og Galaxy Digital Ventures Mike Novogratz har helt klart tillid til BlockFi, og deres meninger tæller meget.

Klienttilmeldinger stiger med en sund hastighed, og forretningen ser ud til at blomstre. Så er der det partnerskab med Gemini og den fælles implementering af sikkerhedsfunktioner på højeste niveau for at holde klientaktiver ude af hackere. Gemini’s NYDFS-regulering er også et stort plus på denne score og viser, at begge platforme er seriøse med hensyn til deres forpligtelser over for åbenhed og gennemsigtighed.

Oplysningerne om BlockFi’s tjenester er tydeligt tilgængelige på dets hjemmeside, og dens vilkår er godt udformede. Investorer bør altid være opmærksomme på risikoen ved at bruge sådanne finansielle instrumenter og være fuldt ud klar over de omkostninger og gebyrer, de måtte pådrage sig.

BlockFi-app

Ny BlockFi-app lanceret i 2020. Billede via BlockFi

Så er der spørgsmålet om ejerskab og den gamle afståelse af ‘ikke dine nøgler, ikke din krypto.’ Ja, det er sandt, at hvis du overfører din krypto til BlockFi, så er der en risiko, der er forbundet med det, omend en lille.

Brugere skal også være tydelige med den interesse, de sandsynligvis tjener, og de skal selv beslutte, om det fortjener at aflevere deres kryptoaktiver til en tredjepart. Det er også vigtigt for dem at være opmærksom på, at deres deponerede midler lånes ud af platformen som en vigtig del af dens forretningsmodel.

Med alt det sagt er der ingen tvivl om, at BlockFi er en legitim virksomhed og kan stole på din krypto. Det er også et spændende alternativ til simpelthen at holde dine mønter på en børs eller i en tegnebog.

Hvis krypto skal nå den hellige gral ved masseadoption, skal den tilbyde brugerne et sammenligneligt udvalg af produkter til dem, der tilbydes af traditionel finansiering. At tjene renter på dine beholdninger – især når centralbankrenterne er så lave – og at være i stand til at udnytte din portefølje til at købe aktiver i den virkelige verden er begge afgørende skridt mod at imødekomme en sådan efterspørgsel.

At dette kan gøres, mens du stadig holder på dine mønter, er en kæmpe bonus for mange, der ønsker at opnå langsigtede gevinster. BlockFi fører an i denne henseende – forvent mere at følge.

Fremhævet billede via BlockFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me