Blockchain-teknologi sat til at stimulere marihuanaindustrien

En række sektorer er klar til at drage fordel af fremkomsten af ​​blockchain-teknologi, og nogle få som forsyningskædestyring, fast ejendom og økonomi søger allerede problemfrit at integrere med blockchain. En af de mere overset industrier, der også kan drage fordel af disse teknologiske fremskridt, er det medicinske marihuana-marked.

Tilvejebringelse af marihuana til sundhedsmæssige formål er et spirende marked i Nordamerika, hvor både Canada og USA tillader cannabis at blive brugt lovligt for at hjælpe med at behandle visse sundhedsmæssige forhold.

En voksende industri

I Canada er cannabis i øjeblikket kun lovligt til medicinske formål og under betingelser, der er skitseret af Health Canada i deres offentliggørelse af reglerne om adgang til cannabis til medicinske formål (ACMPR). I USA er brugen af ​​både rekreativ og medicinsk marihuana blevet legaliseret i vestkyststater som Californien, Nevada, Oregon og Washington ud over staterne Alaska, Colorado, Maine og Massachusetts. En række andre stater tillader kun brug af cannabis af medicinske grunde.

I 2016 var salg af marihuana værd i Nordamerika ca. $ 6,7 mia, hvilket var en stigning på ca. 30% i forhold til året før. Salget i regionen forventes også at nå op på over 20 mia. Dollars i 2021, hvor Canada skubber frem med planer om at implementere den lovlige brug af marihuana hos voksne. Disse tal sætter den medicinske marihuanaindustri på niveau med National Football League (NFL), der genererer omkring 12 milliarder dollars i omsætning om året og forventes at nå omkring 25 milliarder dollars i 2027.

Det er klart, at cannabisindustrien er en af ​​de hurtigt voksende sektorer i økonomien og løber parallelt med en anden industri, der stille tager økonomien med storm. Kryptovalutaer vokser hurtigt, idet sektoren i øjeblikket er værd at have en samlet markedsværdi på $ 204 mia. De to industrier er på vej til at fortsætte deres hurtige vækst i de næste par år. Der er dog et par betydelige bump i vejen.

Voksende smerter

Marijunana Crypto-betalinger

På trods af denne hurtige vækst er den medicinske marihuanaindustri ikke uden problemer, og i øjeblikket har leverandører mest behov for et pålideligt banksystem. Den medicinske marihuanaindustri er spredt over 23 amerikanske stater, og cannabisleverandører rundt om i landet deler den samme oplevelse. Virksomheder kæmper for at få de mest basale bankfaciliteter og vælger derfor kun at stole på kontanter for at kunne drive deres aktiviteter.

Manglende struktureret bankvirksomhed har ført til, at virksomheder i sektoren har haft pengestrømsproblemer, og de kæmper ofte med at holde trit med betalinger til både leverandører og ansatte. Derudover fører afhængigheden af ​​kontanter ofte til manglende gennemsigtighed i regnskabs- og revisionsprocesser.

Dette stopper igen virksomheder fra effektivt at indgive og betale de branchespecifikke skatter, som hver stat pålægger. En åbenbar overflod af kontanter forvandler også detailhandlere til en honningpotte for kriminelle med marihuana butikker og medicinske apoteker, der i stigende grad bliver mål for indbrudstyve og røvere.

På trods af dette nægtes håbende virksomheder grundlæggende bankprocesser såsom kontrol og kreditkorttjenester fra lokale banker, og dette skyldes forskelle i lovgivningen over hele landet. Banker vælger ikke at beskæftige sig med juridiske marihuana-virksomheder på grund af forskellen i fortolkning mellem statsret og føderal lov.

De to er i øjeblikket i konflikt, og føderal lov henviser til marihuana som et skema I-lægemiddel og placerer det i samme kategori som heroin. Som et resultat vælger banker simpelthen at undgå at beskæftige sig med medicinske marihuana-virksomheder for at undslippe enhver tilknytning til handel med skema I-stoffer, hvad enten det er lovligt eller ulovligt. Oven i dette kan hårde føderale love i forbindelse med hvidvaskning af narkotika føre til suspension, tunge bøder og endda fængselsstraffe, hvilket gør hele branchen ikke værd at håndtere.

Interessant nok er cryptocurrency-betalingsløsningen BitPay har også afvist at tilbyde tjenester til marihuana-virksomheder.

Kryptovalutaer giver alternativer

Der er dukket op et antal projekter, der har til formål at udnytte den voksende juridiske marihuanaindustri og hjælpe med at levere meget nødvendige løsninger. Vi ser på nogle af de mest lovende blockchain-startups i rummet.


Potcoin

Potcoin markedsfører sig selv som den første digitale valuta oprettet for at lette transaktioner inden for den legaliserede cannabisindustri. PotCoin sigter mod at levere en ultra-sikker digital kryptokurrency, netværk og bankløsning til den juridiske marihuanaindustri. Teamet foreslår, at leverandører og dispenserer vil være i stand til at udføre al deres forretningsbank via PotCoin-platformen.

I overensstemmelse med den excentriske praksis med “ukrudtsmønter” hævder Pot Coin også, at dets tilhængere stod bag Dennis Rodmans rejse til Nordkorea efter at have rejst økonomien til sin rejse via en crowdfond. POT handler i øjeblikket til en pris på omkring $ 0,13 og har en markedsværdi på over $ 29 mio.

Paragon

Paragon afholdt en bredt offentliggjort ICO tidligere på året, der fik rapperen spillet til at hylde projektets dyder. På trods af mediernes opmærksomhed har Paragon anvendt en scatter gun-tilgang, der ser virksomheden tilbyde en blockchain-database til at spore information såsom forvaringskæden, lægens recepter og laboratorietest for marihuana-stammer.

Derudover sigter Paragon-teamet også mod at drive et netværk af samarbejdsrum og fremme et stort online-samfund. PRG-mønten handler i øjeblikket på omkring $ 0,20 og har en markedsværdi på over $ 18 mio.

Røgudvekslingen

Det Røgudveksling hævder at være verdens første selvbetjente reklameplatform for marihuanaindustrien. Platformen fungerer som en digital markedsplads, der gør det muligt for annoncører og udgivere at handle med reklameplads på en realtidsbaseret auktionsbaseret budplatform.

Holdet bag Smoke Exchange har til formål at løse problemet med, at de store displayannonceringsnetværk ikke accepterer annoncer for virksomheder, der er involveret i marihuanaindustrien. I lighed med banksektoren vælger annoncører at undgå at beskæftige sig med virksomheder, der beskæftiger sig med cannabisrelaterede aktiviteter, selvom de er helt lovlige. Et branchespecifikt annoncenetværk giver alle involverede mulighed for at købe og sælge reklame uden behov for en mellemmand.

DopeCoin

DopeCoin sigter simpelthen mod at give et betalingsalternativ for enhver involveret i køb eller salg af marihuana. Adam Howell, grundlægger af Dope Coin, har udtalt

Marijuana-industrien har ikke nødvendigvis ‘brug for sin egen mønt’, men der er bestemt et sted, hvor den kan bruges af entusiaster eller detailhandlere, der måske ønsker at tilbyde en unik type belønningssystem eller branchespecifik betalingsmulighed for deres kunder

DOPE handler i øjeblikket på omkring $ 0,02 og har en markedsværdi på lidt over $ 2 mio.

Chex

Chex Online Exchange

Kilde: Chex

CHEX (Cannabis Hamp Exchange) giver en blockchain-baseret platform til at spore cannabis, når den bevæger sig langs forsyningskæden og tegner sig for gyldigheden af ​​hele processen fra marken til apoteket. Webstedet fungerer også som en udveksling af alle cannabisvareprodukter og giver mulighed for oprettelse af private label-grossistudvekslingsplatforme, som vil lette onlinehandel udført af distributører og grossister.

Projektet giver også butiksfacadeudbydere af cannabisprodukter og sigter mod at levere hele spektret af løsninger, der kræves af kultivatorer, producenter og detailhandlere. I fremtiden planlægger holdet bag CHEX også at bruge deres platform til at opbygge andre børser og bruge deres digitale mønt som standardbetalingsmetode mellem alle de sammenkædede købere og sælgere..

CHEX-projektet ser ud til at foregribe en idé fremsat af IBM, der går ind for at bruge digital storborteknologi til at spore salg af marihuana. Da Canada planlagde at legalisere salg af cannabis, fremsatte IBM ideen om at spore potteforsyninger, når de bevæger sig op i forsyningskæden fra gård til distributør til detailhandler til forbrugere i en kort forelæggelse på fire sider til regeringen i British Columbia.

IBM mente, at blockchain-teknologi kunne hjælpe regeringen med at sikre, at cannabisafgrøder dyrkes lovligt med de relevante skatter, der opkræves, samtidig med at forbrugerne får kendskab til den nøjagtige oprindelse af de produkter, de købte. I deres indlæg skrev IBM Blockchain

relevans for regulering af cannabis svarer til dens mange kæde af forvaringsapplikationer inden for områder som farmaceutisk distribution og fødekæder. Kernen i disse forsyningskæder er den samme, der sikrer forbrugernes sundhed og sikkerhed, forhindrer svig og forfalskning, samtidig med at der skabes et fundament for gennemsigtighed, som regulering kan baseres på.

Den juridiske marihuanaindustri behandles stadig som en aktivitet, der skal finde sted i udkanten af ​​samfundet, men via IBM og blockchain har industrien modtaget et valideringsniveau, der er afgørende for sin overlevelse.

Billeder via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me