BitGrail and Nano Saga: A Twisted Tale of Hacks, Threats and a Lawsuit

I det, der ser ud til at være det andet store angreb i år, led den italienske kryptokurrencyudveksling BitGrail et stort tab med næsten 200 millioner dollars. Hackerne, der var målrettet mod webstedet, tog en for nylig omdøbt valuta kaldet Nano (tidligere Raiblocks).

BitGrail selv har været involveret i kontrovers i de sidste par måneder siden tilbage i december, da de begyndte at begrænse brugernes evner til at foretage udtræk. Nogle i kryptokurrency-samfundet var begyndt at sætte spørgsmålstegn ved BitGrails solvens og mistænkte, at børsen måske allerede har været insolvent i flere måneder forud for det seneste hack.

I denne artikel skal vi gennemgå, hvad der er sket med BitGrail i de sidste par måneder, der førte til hacket.

”Bomberen” bomber ud

Lederen af BitGrail udveksling, Francesco “The Bomber” Firano, muliggjorde en begrænsning af tilbagetrækninger i slutningen af ​​sidste år. Begrænsningen kræver, at alle brugere bestå en verifikation, før de kan foretage udbetalinger. Børsen meddelte også, at virksomheden ville ophøre med at drive forretning med enhver person uden for EU.

Dette rasede utvivlsomt mange BitGrail-brugere, da deres midler i det væsentlige var låst mod deres vilje. Ifølge en Reddit stolpe af Troy Retzer fra Nano-teamet havde nogle BitGrail-brugere ventet i over to måneder på, at deres konti skulle bekræftes. Retzer bemærkede, at ifølge Bomber havde han tusindvis af konti at bekræfte, og kun sig selv og en anden person gør det hele manuelt.

Nogle brugere på Reddit-tråden postulerede endda, at Bomber måske havde investeret folks penge et eller andet sted og mistet det. Selvom der hidtil ikke er noget direkte bevis for dette, gentages dette synspunkt flere gange på tværs af forskellige internetfora. Nano-teamet selv synes ikke helt overbevist om, at dette var et hack.

BitGrail bliver hacket

I en meddelelse, der blev offentliggjort til det officielle BitGrail-nyhedsfeed (under billedet), bemærker virksomheden, at “interne kontroller afslørede uautoriserede transaktioner, der førte til et 17 millioner Nano-underskud”. Indlægget bemærker også, at ingen andre valutaer blev påvirket af hacket. Beskeden slutter med en undskyldning og en bemærkning om, at “alle aktiviteter midlertidigt vil blive suspenderet (inklusive udbetalinger og indskud)”.

Bitgrail Hack-meddelelse

Meddelelse om påstået “hack”

Meddelelsen kom ud den 9. februar. Den dag handlede Nano for omkring $ 11 hver. Siden da er priserne faldet lidt til omkring $ 8 hver. Prisen i bitcoin faldt med næsten 50%.

Fællesskabets vrede uddybes

Efter måneders ventetid står BitGrail-brugere nu over for den virkelighed, at alle aktiviteter på hele børsen er blevet fuldstændig stoppet. Siden meddelelsen den niende har virksomheden fremsat endnu en meddelelse, men den er kun tilgængelig på italiensk.

Ifølge en uofficiel oversættelse afgiver indlægget flere tilsyneladende argumenterende udsagn, der forsvarer BitGrail og beskylder Nano-udviklingsteamet for at nægte at hjælpe. Indlægget bemærker også, at BitGrail havde bedt Nano om at udføre en hård gaffel for at fortryde det formodede tyveri. Indtil videre ser det ud til, at Nano ikke er villig til at udføre en sådan gaffel.

I en stolpe frigivet på Nano officielle medieside med titlen “BitGrail Insolvency Update” hævder holdet, at de har undersøgt aktivt, hvad der skete siden 8. februar. De hævder, at BitGrail har “ophørt med kommunikationen med Nano-teamet” siden 9. februar. Ifølge deres forskning er det muligt, at tyveriet begyndte engang i oktober 2017. Interessant nok henviser indlægget til hacket som “påstået”.

I BitGrail-indlægget bemærker virksomheden, at de føler, at Nano-udviklingsteamet “bevidst har beskyldt CEO for BitGrail for at dække hændelsen”. Som et resultat siger BitGrail, at de har indgivet en klage for “grov ærekrænkelse i pressen” mod Nano-udviklingsteamet.

BitGrail kan være historie, hvad er det næste for Nano?

Ny

Billedkilde: nano.org

Det ser ud til, at samfundet stort set er bag Nano og ikke BitGrail. Mens priserne er faldet noget denne måned, er de generelt stadig meget højere, end de lige var tilbage i december, da Nano (under sit tidligere navn RaiBlocks) var værd godt under en halv dollar.

Priserne på Nano har generelt fulgt den nedadgående tendens fra midten af ​​januar og frem, som de fleste af kryptokurver har oplevet.

Ligesom hacket, hvor NEM blev stjålet fra en japansk børs, bebrejder samfundet børsen for ikke at have taget de rette sikkerhedsforanstaltninger. I tilfælde af Nano hævder udviklingsteamet, at årsagen til, at hacket var vellykket, slet ikke var relateret til deres egen software.

Nano har for nylig hentet meget damp på grund af dets funktioner og voksende samfundsstøtte. Kryptovalutaer overlever normalt hacks som denne, selvom deres priser dypper noget på kort sigt. Det er sandsynligt, at denne pakke ikke vil have en signifikant effekt på nanopriserne på lang sigt.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me