Bitcoin Gold (BTG) anmeldelse: Skal du overveje det?

Cryptocurrency gafler er ikke noget nyt, faktisk ser det ud til, at vi får en ny næsten ugentligt i disse dage.

Selv Bitcoin forventer at se flere gafler i 2018, og disse kommer efter de flere gafler, der allerede var afsluttet sidste år. En af de mere kontroversielle af disse gafler var oktoberguldgaffelen i oktober.

Bitcoin Gold-gaffelen fra den oprindelige Bitcoin-blockchain fandt sted den 24. oktober 2017 i blokhøjde 491407. Der er en række grunde til, at kryptokurver oplever en hård gaffel, herunder forbedringer af koden, forskelle mellem udviklere eller skiftende mål. I tilfælde af Bitcoin Gold var det erklærede formål med gaffelen at “Gøre Bitcoin decentraliseret igen.”

Dette virker lidt overflødigt på overfladen. Er Bitcoin ikke allerede decentraliseret? Det har ikke links til nogen regering, centralbank eller noget specifikt land. Det er en global valuta og styres af samfundet.

Mens alt dette er sandt, var udviklerne af Bitcoin Gold ikke bekymrede over spørgsmålet om central udstedelse af Bitcoin. De var snarere bekymrede over mineprocessen og fremkomsten af ​​store ASIC-minedrift, der i stigende grad kontrollerede hashkraften i Bitcoin-netværket.

Bitcoin Golds udviklere foreslog gaffelen for at flytte til Equihash-konsensusalgoritmen og gøre Bitcoin Gold ASIC-resistent og derved sætte minedriftens hashkraft i stor grad tilbage i enkeltpersoner.

Bitcoin Gold Mining Process

Bitcoin Gold Mining

Billede via Fotolia

Bitcoin-minedrift kan være rentabelt, men det er også meget ressourceintensivt. Dette har ført til, at minearbejdere har valgt at samle deres ressourcer sammen og til store centraliserede minedrift, der huser hundreder af meget kraftige minerigge og bringer enorme databehandlingsressourcer i processen.

Dette betyder, at solo-minearbejderen, dem, der simpelthen ønsker at udvinde alene hjemmefra, blev tvunget til at bruge store mængder penge til at bygge deres egne superkraftige minerigge. De, der ikke valgte at gøre dette, blev overført i mineprocessen, da deres computere simpelthen ikke havde beregningskraften til at løse en blok før de professionelle systemer. Eller de kunne deltage i minedriftspuljer og yderligere centralisere Bitcoin-minedrift selv.

Bitcoin Gold tog som et af sine centrale mål at ændre minedriftsalgoritmen og forbyde dermed brugen af ​​specialiserede ASIC-chips i minedrift. Dette holder de store minedrifter fra at dominere mineprocessen og giver solo minearbejdere mulighed for at fortsætte minedrift med kun deres computere GPU.

Distribution, beskyttelse, gennemsigtighed

Bortset fra bare at vende tilbage til decentralisering til Bitcoin, vælger udviklerne af Bitcoin Gold at tackle de spørgsmål om gennemsigtighed, beskyttelse og distribution, som Bitcoin står overfor. Ifølge Bitcoin Gold-webstedet:

Hard forking bitcoin’s blockchain distribuerer retfærdigt og effektivt et nyt digitalt aktiv straks til mennesker over hele verden, der har interesse i cryptocoins.

Som enhver, der har været involveret i kryptokurver, ved, er et af de primære bekymringer, brugerne har, med sikkerhed. Der er altid truslen om, at hackere og dårlige skuespillere lurer i baggrunden.

Dette behov for sikkerhed fik Bitcoin Golds skabere til at tilføje yderligere sikkerhedsforanstaltninger til mønten lige fra datoen for den hårde gaffel. En af disse tiltag var at oprette unikke tegnebogadresser til Bitcoin Gold, mens den anden var at indføre genafspilningsbeskyttelse af mønten for at undgå dobbelt forbrug.

Endelig blev gennemsigtighed tilføjet ved at fremstille Bitcoin Gold open source-software, som primært udvikles af frivillige fra hele verden. Det faktum, at kildekoden til projektet er frit tilgængelig, er et stærkt træk for potentielle Bitcoin Gold-brugere og investorer. Du kan se den globale distribution selv af det officielle Bitcoin Gold-team her.

Bitcoin Gold Team

Bitcoin Gold Founders. Kilde: bitcoingold.org

Hvis du tilfældigvis har haft nogen Bitcoin på gaffeltidspunktet, skal du sørge for at følge de korrekte procedurer for at kræve mønterne. Der har været et antal Bitcoin Gold-svindel, der har forsøgt at fiske Bitcoin private nøgler.

Bitcoin Gold kontroversiel lancering

Der var en vis kontrovers omkring lanceringen af ​​Bitcoin Gold, hvor nogle kaldte det ikke mere end grådighed, der inspirerede gaffelen. Denne beskyldning kom, da udviklerne gjorde en post-mine efter lanceringen, med tilbagevirkende kraft minedrift de første 8.000 blokke eller 100.000 BTG mønter.

Disse mønter rygtedes for at være gået direkte til tegnebogen til Jack Liao, grundlæggeren af ​​Bitcoin Gold, men faktisk blev de afsat som en gave til at hjælpe med at opretholde og vokse Bitcoin Gold-netværket..

Der er ikke noget usædvanligt ved denne praksis, og mange nye projekter afsætter mønter til at finansiere deres udvikling. Omkring 5.000 af de forududviklede mønter blev distribueret til de grundlæggende teammedlemmer som en bonus, og alle Bitcoin-indehavere modtog Bitcoin Gold i forholdet 1: 1 eller en BTG for hver BTC, der blev afholdt.

Coinbase, en af ​​de største kryptokurrencyudvekslinger i verden, var en af ​​de største skeptikere i Bitcoin Gold ved lanceringstidspunktet. Coinbase-repræsentanter erklærede, at udvekslingen:

kan ikke understøtte bitcoin-guld, fordi dets udviklere ikke har gjort koden tilgængelig for offentligheden til gennemgang. Dette er en stor sikkerhedsrisiko

Faktisk er koden open source og offentligt tilgængelig, og denne erklæring kan have været politisk motiveret, da teamet hos Bitcoin var tilhængere af den kommende Bitcoin Cash gaffel.

30. april 2018 har Bitcoin Gold 246 tilgængelige noder. Den højeste koncentration af noder er i Tyskland og USA med 41 noder hver, næste er Frankrig med 33 noder efterfulgt af Canada med 15 noder og Rusland og Holland med 14 noder hver.

I februar 2018 lancerede Bitcoin Gold Bitcoin Gold Insight Explorer, en blockchain explorer til Bitcoin Gold, der kører på en fuld Bitcoin Gold Bitcore node og hostes af Bitcoin Gold Organization. Udviklingen af ​​opdagelsesrejsende blev udført af bitpay og blev støttet af SatoshiLabs.

Bitcoin Gold led en yderligere kontrovers mindre end en måned efter lanceringen, da en af ​​de ledende udviklere blev beskyldt for at skjule et gebyr på 0,5% i en Bitcoin Gold-minedrift. Igen kan dette have været politisk motiveret.

Gebyret blev ikke skjult, da koden var open source. Og gebyret er langt mindre end det typiske 1-2% gebyr, der opkræves af de fleste minepuljer. Efterfølgende skulle han have meddelt gebyret, men det faktum, at koden var open source, forklarer delvist denne udeladelse.

Bitcoin guld udvekslinger

Næsten alle kryptokurver lever og dør baseret på deres børsnoteringer. Uden noteringer på de største børser genereres der simpelthen ikke nok interesse og handelsvolumen til mønten.

Bitcoin Gold har aldrig haft et problem med udveksling af kryptovalutaer, og det blev noteret på nogle af de største lige fra starten. Og det fortsætter med at tilføje flere børsnoteringer selv seks måneder efter gaffelen. Dette betyder, at du aldrig har problemer med at finde et sted at købe eller sælge dit Bitcoin Gold.

Ifølge Bitcoin Gold-webstedet handler cryptocurrency fra maj 2018 live på mindst 30 børser inklusive den største. For eksempel er de noteret på Binance Exchange, Bitfinex og Bittrex. Nedenfor er et eksempel på nogle af børserne.

HitBTC BTG

Tilmeld dig på HitBTC og køb BTG-tokens

Et kig på Coinmarketcap.com viser, at omkring 10 af disse børser ikke handler, men det viser også omkring 20 børser, der ikke er anført her. Formentlig er Bitcoin Gold-webstedet lidt forældet i denne henseende.

Der er yderligere udvekslinger, der er bestemt til at tilbyde Bitcoin Gold også i den nærmeste fremtid, herunder GDAX og BitFlyer. Du finder det også nemt at gemme dit Bitcoin Gold, hvor mønten understøttes af følgende tegnebøger (ifølge Bitcoin Gold-webstedet): Trezor Wallet, Ledger Wallet, Exodus, Coinomi, Bitpie, Guarda, Freewallet, BTGWallet, Atomic Tegnebog og Cobo.

Bitcoin Gold 51% angreb

I betragtning af at Bitcoin-guld er en rigtig ny blockchain, betyder det, at det ikke har fordelene ved en hel del decentralisering og dermed sikkerhed. Dette gør blockchain særlig modtagelig for et frygtet 51% -angreb. Dette er især relevant i disse tider med “lejet” hashkraft, hvor en angriber kan samle den krævede hashkraft til at angribe netværket.

Dette skete med Bitcoin Gold Blockchain, da de led et 51% angreb den 18. maj, og angriberen var i stand til at starte med 388,201 BTG (ca. 17 mio. $ På angrebstidspunktet). Du kan se hackers adresse her i Bitcoin Gold explorer. Ifølge en udvikler på holdet:

En ukendt part med adgang til meget store mængder hashpower forsøger at bruge “51% angreb” til at udføre “dobbelt spend” -angreb for at stjæle penge fra børser. Vi har rådet alle børser til at øge bekræftelserne og omhyggeligt gennemgå store indskud

Dette var det største 51% angreb i nyere historie og rejste en masse nerver for udviklere, der troede, at deres blockchains var sikre mod et sådant angreb. Mens Bitcoin Gold-udviklerne var i stand til at afholde dette angreb, har de ikke rettet den underliggende trussel.

I betragtning af at Bitcoin Gold bruger en delt hashing-algoritme (Equihash), betyder det, at blockchain er så meget lettere at angribe med udstyr, der udvinder andre equihash-mønter. Hvis udviklerne ønsker en permanent løsning på problemet, bliver de nødt til at tilpasse deres hashing-algoritme.

Bitcoin Golds fremtid

Bitcoin Gold fortsætter sin udvikling og Køreplan 2018-2019 staver nogle ambitiøse projekter til udvidelse af blockchain og netværk. Første kvartal af 2018 var at se en ommærkning af Bitcoin Gold og et opdateret websted samt integration med open source-biblioteker til BitcoinJS, BitcoinJ og CoPay. Selvom vi ikke har set denne udvikling endnu, har vi set lanceringen af ​​v3 af testnet såvel som lanceringen af ​​BTGPay og Bitcoin Gold Blockchain Explorer.

Andet kvartal af 2018 er indstillet til at bringe integration af et lynnetværk og øget decentralisering via minedrift gennem P2Pool. Betalingssystemer skulle komme, men vi har allerede set lanceringen af BTGPay. Der er også planer om lancering af et betalingskortprogram.

I løbet af anden halvdel af 2018 søger teamet at tilføje atomkoblinger og sidekæder på tværs af kæderne, samt at yde finansiering til en række udviklerkonferencer og møder, herunder universitetsprogrammer og et verdensomspændende ambassadørprogram.

Flytter ind i 2019 vil teamet være fokuseret på private transaktioner og forskningsstøtte, og på længere sigt planlægger de at tilføje støtte til smarte kontrakter og blockchain-demokrati samt at udvikle deres egen DEX, en decentral fiat-kryptomægleri.

Afslutningsvis

Det er klart, at grundlæggerne og udviklerne, der arbejder på Bitcoin Gold, er fuldt ud opmærksomme på dens forbindelse til den bredere verden af ​​kryptokurver og til historien og udviklingen af ​​den overordnede Bitcoin. Til dette formål har de fokuseret på forbedringer, der vil gavne det bredere kryptokurrency-økosystem, ikke kun selve Bitcoin Gold.

På trods af nogle tidlige kontroverser er holdet engageret og har været tydeligt i den fremtidige udvikling af Bitcoin Gold. Selvom de muligvis ikke når deres ultimative mål eller kan ændre kurs, når kryptovalutaverdenen udvikler sig og ændrer sig så hurtigt, er det godt at se sådan involvering og en vision for fremtiden blive gennemført.

Med kun seks måneder eksisterer er Bitcoin Gold meget nyt for crpytovaluta-verdenen, men alligevel opretholder det en markedsdækning på over 500 millioner dollars og forbliver tæt på top 30 af alle kryptovalutaer. Selvfølgelig er dette faldet ganske som et svar på generelle markedsforhold såvel som 51% -angrebet. Sidstnævnte hænger stadig over mønten som en underliggende trussel.

Vi kan ikke være sikre på, hvad fremtiden vil bringe, men det tilsyneladende dedikerede team søger at tackle decentraliseret beslutningstagning, smarte afstemningsmekanismer og skalerbare måder at håndtere hårde gafler på, alt sammen værdige projekter, der skal føjes til den allerede ambitiøse liste over planlagte udviklinger i de kommende måneder.

Billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me