Bevis for forbrænding forklaret – en alternativ kryptokonsensusalgoritme

Der kan ikke benægtes, at blockchain-teknologi er en opfindelse, der kunne være bestemt til at ændre verden på måder, vi ikke engang er begyndt at forestille os.

En kritisk del af enhver blockchain, der kræves, hvis den skal fungere korrekt, er en slags konsensusalgoritme, der både sikrer blockchain og sikrer, at den fungerer effektivt.

En konsensusalgoritme tjener flere formål, hvoraf to er at beskytte mod manipulation og sikre gyldigheden af ​​transaktioner. I øjeblikket er de mest anvendte konsensusmekanismer kendt som Proof-of-Work (PoW), som er Bitcoin-konsensusprotokollen, og Proof-of-Stake (PoS), som bruges af Peercoin og Dash

Der udforskes alternative konsensusmekanismer, og en af ​​disse kaldes Proof-of-Burn (PoB). I proof-of-burn-mekanismen er brugerne forpligtet til at “brænde” eller gøre permanent udbrudt mined PoW-kryptokurrency.

Når PoW-mønterne brændes, modtager brugeren mønter eller tokens fra en alternativ kryptokurrency eller i nogle tilfælde andre minedriftrettigheder på netværket

Bevis for forbrænding på arbejdspladsen

Så proof-of-burn fungerer på en forholdsvis enkel måde. Minearbejdere af PoB-mønterne sender mønter til en ubrugelig adresse (også kaldet en “spiser adresse”) Og dermed fjerne dem for evigt eller ikke brænde dem. Disse transaktioner registreres i blockchain, hvilket sikrer, at der er et nødvendigt bevis for, at mønterne ikke kan bruges igen, og brugeren, der brændte mønterne, får en belønning

Ideen om bevis for brændstof-konsensus er, at brugeren, der brænder kryptovalutaen, viser en langsigtet forpligtelse til mønten ved at brænde, da de tager et kortvarigt tab til gengæld for en langsigtet gevinst. Afbrænding af mønter betragtes også som mindre ressourceintensive af nogle, faktisk er den ressource, der bruges, personens vilje til at forsinke deres overskud.

Over tid fortsætter brugeren af ​​en Proof-of-Burn-mønt med at modtage belønninger, enten ved at øge deres andel af alternative mønter eller optjene større privilegier til minedrift på netværket. På denne måde, jo flere mønter brændt af en bruger, jo større chance har de for at udvinde den næste blok med succes, hvilket øger deres belønninger yderligere

Der er et par måder at implementere en Proof-of-Burn-konsensusmekanisme på. I nogle tilfælde kan en eksisterende Proof-of-Work-mønt, typisk Bitcoin, brændes til gengæld for PoB-mønten. I andre tilfælde er det den egentlige PoB-mønt, der brændes for at få øgede minedrift.

På samme måde som udgifterne til minedrift Bitcoin stiger over tid i form af hardware- og elomkostninger, stiger omkostningerne ved minedrift af en PoB-mønt over tid, da flere mønter skal brændes for at opretholde de samme odds for at blive valgt til mine den næste blok

Spiseren adresserer

Spiseren adresserer bevis for forbrænding

Spiseadressen er simpelthen en adresse, der bruges til at opbevare mønter, der aldrig kan bruges igen eller brændte mønter. Mens de fleste offentlige adresser genereres fra en privat nøgle, og den private nøgleindehaver derefter har adgang til alle mønter, der sendes til den adresse, er en spiseradresse en tilfældigt genereret adresse, der ikke er knyttet til en privat nøgle.

Da der ikke er nogen tilknytning til en privat nøgle, og der ikke er nogen måde at generere en privat nøgle fra en offentlig adresse, er der ingen måde at få adgang til eller bruge mønter, der sendes til spiseradressen. Hvis du vil se det i aktion, her er en spiseradresse der har mere end $ 100.000 i værdi af Bitcoin på tidspunktet for denne skrivning. Disse Bitcoin er utilgængelige nu og dybest set gået for evigt, selvom de forbliver i den beregnede forsyning

Bevis for fordele ved forbrænding

Et argument til bevis for brændstof er, at det tilskynder til et langsigtet engagement og tidshorisont for et projekt. Dette skaber teoretisk større prisstabilitet for mønten, da langsigtede investorer er mindre tilbøjelige til at sælge eller bruge deres mønter.

Proof-of-Burn siges også at være bedre end proof-of-work for at sikre, at mønter distribueres på en retfærdig, decentraliseret måde. Kontraster dette med bevis for arbejdsminedrift, hvor vi alle har set, hvordan stigningen i ASIC-minepuljer kan forårsage større centralisering af minedrift.

Bevis for ulemper ved forbrænding

Mens bevis for brændere siger, at det ikke bruger ressourcer, hævder kritikere, at bevis for brænding involverer ressourceaffald i så meget som de ressourcer, der bruges til at generere de brændte mønter, spildes.

Der er også et problem, der svarer til det, der ses i konsensus om bevis på indsats, hvor de, der har mange mønter, fortsætter med at samle et endnu større antal mønter. Det er de rige bliver rigere problem.

Brændstofsikkerhed er også blevet kaldt en højrisikoprotokol, da der ikke er nogen garanti for, at en bruger nogensinde vil genvinde den fulde værdi af den mønt, der brændes

Kryptovaluta ved brug af bevis for forbrænding

Der er flere eksempler på mønter, der bruger proof-of-burn, og det bliver stadig mere populært som et valg af en konsensusprotokol. Det mest kendte eksempel på en PoB-mønt er sandsynligvis Modpart (XCP), som bruger PoB til at frø sine tokens. Bitcoin sendes til en ubrugelig adresse, og brugerne modtager modpartstoken til gengæld.

Der er andre som Slimcoin (SLM), der brænder mønter som en minedriftsmetode og konsensusmekanisme, og Udløsere (TRIG), som er baseret på modpartsprotokollen

Afslutningsvis

Brændstofsikkerhed er en ny metode til at nå konsensus om blockchain og givet sit løfte om at opretholde decentralisering og mangel på ressourceintensiv mekanisme, kunne den i stigende grad blive brugt.

Nogle projekter har allerede brugt noget møntforbrænding simpelthen som en måde at hjælpe med at stabilisere og øge prisen på deres tokens, hvilket gør dem mere attraktive for investorer.

Har nogen af ​​jer købt nogen Proof-of-Burn-kryptokurver? Tror du, at PoB er bedre end andre konsensusmetoder som proof-of-work og proof-of-stake? Jeg ville elske at høre dine tanker.

Billeder via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me