Benebit – Den største ICO Exit Scam i historien giver op til $ 4 millioner

Blockchain-projektet Benebit har netop trukket en midnatskørsel og har med det taget mindst 2,7 millioner dollars eller endda så meget som 4 millioner dollars med sig. Dette gør det til et af de mest effektive og lukrative tyverier af ICO-fonde i blockchain-historien.

Efter opdagelsen af, at webstedet brugte stjålne billeder til deres teamside, gik webstedet hurtigt ned og alle vedhæftede sociale medier sider og konti fulgte med det. Læs videre, når vi går over, hvad Benebit ICO-fidus hævdede at være, og hvordan du kan beskytte dig mod at blive fanget i en lignende fidus.

“Valutaen for kundeloyalitet”

Ideen bag Benebit var interessant. Ifølge anmeldelser af projektet og på cachelagrede versioner af webstedet (som nu er offline) var formålet med projektet angiveligt at oprette et system til at holde styr på kundepoint, rabatter, kampagner og andet loyalitetsprogram belønninger.

Et loyalitetsprogram er noget som flyselskabs hyppige flyer miles eller hotelpoint.

Benebit fidus landingsside

Et cache-øjebliksbillede af Benebit-siden, som nu er offline. Kilde: archive.org

Sådanne point optjenes, når man handler med en bestemt virksomhed. Fortsat at vælge en virksomhed frem for en anden vil føre til flere belønninger og i nogle tilfælde elite-status. En sådan elite-status egner sig derefter til flere belønninger og flere point. Point kan udveksles for varer, tjenester eller rabatter afhængigt af programmet.

Problemet med disse loyalitetspoint og programmer er, at de alle opererer på deres eget proprietære system, kræver deres eget medlemsnummer og kan være vanskelige at holde styr på. Nogle websteder er dukket op for at hjælpe med at afhjælpe dette ved at centralisere nogle af oplysningerne om en persons forskellige belønningsprogrammer.

Et eksempel på dette er Award Wallet som er et websted, der hjælper folk med at spore deres rejsepunkter, blandt andre belønningsprogrammer der understøttes. Systemet er dog ikke perfekt, da mange virksomheder nægter at tillade ekstern adgang via API’er eller andre dataindsamlingsmetoder uden for deres egne systemer.

F.eks. Tillader United Airlines (det flyselskab, der er berømt for at have passagerer slået og trukket af fly), ikke deres point tilgængelige i Award Wallet. Derudover opkræver Award Wallet et gebyr for at låse op for alle dens funktioner.

En formodet blockchain-løsning

Det ser ud til, at hensigten med Benebit var at tilbyde et samlet kundeloyalitetsprogram, der var baseret på cryptocurrency og blockchain-teknologier.

Derudover skulle platformen tillade kunde-til-kunde-handel med loyalitetspoint.

For eksempel, hvis du kun manglede et par hundrede point til et gratis hotelophold, kunne du potentielt købe point fra en anden kunde, som måske usandsynligt ville bruge dem, til en kraftig rabat. Kunden, der solgte pointene, kunne modtage en kryptovaluta efter eget valg i bytte for point, der ellers ville være udløbet.


Falske billeder opdaget

Det blev imidlertid opdaget, at billeder, der blev brugt på sektionen om os på Benebit-webstedet, blev brugt på et skolewebsted. Specifikt fra Tower House School i Det Forenede Kongerige. Efter denne opdagelse gik webstedet og alle vedhæftede sociale medier offline.

Vred telegrambrugere Benebit

En forvirret bruger spørger, hvorfor alle Benebit-websteder er gået offline. Kilde: bitcointalk.org

Beskyttelse af dig selv

I Telegram-gruppen, der stadig opererer for Benebit ICO, hyler tusinder af vrede i elendighed for deres stjålne investeringer.

Vred telegrambrugere Benebit

Reaktion fra nogle Benebit ICO-fidusinvestorer. Kilde: Telegram

Dette er heller ikke første gang en sådan ICO-exit-fidus forekommer. En anden, kaldet Confido, trak en lignende flugt taktik sidst på året.

Så hvordan kan man beskytte sig mod at blive offer for en fidus som denne?

Svaret er desværre ikke så simpelt.

Hvad der er interessant ved Benebit-sagen er, at flere ICO-sporings- og vurderingswebsteder gav Benebit ICO en relativt høj score med hensyn til deres tillid og tillid til projektet. Normalt ville skyggefulde projekter ikke få en høj score, og de fleste kloge investorer ville ignorere dem. Men for Benebit lykkedes det på en eller anden måde at omgå disse begrænsninger og narrede mange mennesker. Herunder de såkaldte eksperter, der gav det en høj anmeldelse.

For at beskytte dig mod sådan en fidus er det vigtigt ikke blindt at stole på andres meninger. Konceptet med ordentlig ICO-due diligence er ofte udråbt som værende af største betydning, når man investerer. Imidlertid er der kun få mennesker, der virkelig foretager tilstrækkelig due diligence, før de foretager en investering.

Dette gælder især for cryptocurrency-investorer, som for det meste er unge og uerfarne. Mange bliver også fanget i hype af kryptokurver generelt og har drømme om at gøre det hurtigt hurtigt.

Due diligence er alt

ICO due diligence

Due Diligence er nøglen – Billede via Fotolia

Due diligence er mere end blot at bladre gennem et hvidbog for at få kernen i det, der bliver lovet. Det betyder virkelig at undersøge et firma for at finde ud af, hvem der står bag det. Dette inkluderer kontrol af sociale medieprofiler, andre omtaler på internettet og selvfølgelig en Google-billedsøgning af medlemmer af teamet for at bekræfte, at de ikke bruger stjålne billeder, som det er tilfældet med Benebit ICO-fidus.

Dernæst skal man blive involveret i virksomheden gennem deres officielle sociale mediekanaler som Telegram. Sørg for at stille spørgsmål. Hvis du føler, at de mennesker, du taler med, ikke er meget kompetente, så er det sandsynligt, at de bare prøver at få et hurtigt cash grab og ikke rigtig er tekniske eksperter.

En anden ting, du bør overveje, er den faktiske forretningsplan for ICO. Hvad prøver de at gøre? Hvis ordene “blockchain”, “decentraliseret” og “kryptokurrency” ikke blev vist på hjemmesiden, ville du stadig være interesseret i at investere? Hvis svaret er nej, så har du måske bare stjerner i øjnene og ser ikke ting for hvad de er.

Endelig og vigtigst af alt er, at du skal diversificere alle dine investeringer på en sådan måde, at hvis en investering mislykkes eller viser sig at være en fidus, at den ikke påvirker dig væsentligt.

Nogle mennesker i Benebit Telegram-chatten hævder, at de mistede snesevis af Bitcoin, Ethereum og “hele livsbesparelser”. Selvom dette måske eller måske ikke er sandt, er det vigtigt at bemærke, at ingen skal lægge så mange penge i en ICO, som de ikke helt stoler på.

Giver forretningsplanen mening?

I tilfælde af Benebit-fidus skal du overveje dette et øjeblik: kundeloyalitetsprogrammer har eksisteret i årtier. Hvorfor har ikke nogen skabt en måde for folk til frit og billigt at veksle og bytte point og belønner valutaer?

Svaret er simpelt. Fordi de virksomheder, der tilbyder belønningsprogrammerne, ikke ønsker, at deres valutaer skal handles frit og let. Dette kan påvirke programmets rentabilitet negativt og kan faktisk koste virksomheden flere penge at drive, end det tjener dem.

Den eneste måde at udveksle point på er gennem aftaler, som virksomheder opretter indbyrdes i et forsøg på at skabe eksklusive netværk. Ideen er at holde kunderne inde i deres netværk af partnerflyselskaber, hoteller, restauranter osv. Låsning af disse punkter kan ødelægge effektiviteten af ​​disse netværk. Intet belønningsprogram, der tilbyder firma i deres rette sind, ville tillade dette.

Den vigtigste tage væk fra alt dette?

Glem aldrig den vigtigste investering. Udfør din due diligence, og invester kun det, du er villig til at tabe.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me