Bandprotokolanmeldelse: Sikker og interoperabel Oracle-løsning

En prisstigning på 10 gange er normal i kryptokurrency, især på tyremarkeder. Hvad der imidlertid ikke er normalt, er en 10x stigning i en 30-dages periode, hvor kryptomarkedet var relativt roligt. Der er kun to forklaringer på dette: enten manipuleres prisen på dette aktiv, eller det pågældende aktiv er Båndprotokol‘S BAND-kryptokurrency-token.

Band Protocol har eksisteret i et par år, men udgav først for nylig sit reviderede hovednet. I løbet af de sidste par måneder har projektet samarbejdet med snesevis af bemærkelsesværdige kryptokurrencyprojekter, herunder ICON og Elrond, og har set sit oprindelige BAND-token skære ned for notering på flere velrenommerede børser som Coinbase og Huobi.

Båndprotokoloversigt

Bandprotokol i en nøddeskal. Billede via Båndprotokol

“Fantastisk” siger du måske “men hvad er så specielt ved Brand Protocol”? Nå, Band Protocol søger at løse kryptovalutas “oracle-problem” ved at skabe en platform, der kilder pålidelige virkelige data på en decentral måde og føder dem til Dapps og smarte kontrakter om kryptokurrency-blokeringer. BANDs 10x prispumpe er ikke uberettiget hype – det kan bare være begyndelsen!

The History of Band Protocol

Bandprotokol begyndte i tankerne om Soravis Srinawakoon, en Forbes 30 under 30-iværksætter med Stanford som alma mater (bachelor- og masteruddannelse!) og Boston Consulting Group på hans CV. Mens han arbejdede for BCG, grundlagde han flere nystartede virksomheder, der involverede energidrikke, kaffe og endda dybstegte Tofu-chips.

Srinawakoon blev involveret i kryptokurrency i 2014, da han hørte, at MIT “airdropped” 100 $ USD i Bitcoin til alle studerende, der har gennemført en undersøgelse. Sjovt faktum: 0,3 Bitcoin, som hver respondent modtog, er nu værd over 3500 $ USD.

Bandprotokol CEO

Band Protocol CEO CEO Soravis Srinawakoon. Billede via Twitter


Kort efter luftdrop udviklede Srinawakoon og hans venner en webside “gambling” for kryptokurrency der blev fordoblet som en Bitcoin-vandhane – det belønnede brugere i Bitcoin for at vinde i casino-lignende spil på hjemmesiden. På hjemmesidens top solgte og brugte Srinawakoon midlerne til at begynde at udvikle et projekt, der til sidst ville blive kendt som Brand Protocol.

Srinawakoon indså at når samfund vokser, falder kvaliteten af ​​interaktioner inden for disse samfund. Efter hans opfattelse skyldes dette primært misinformation og manglende ansvarlighed. Som sådan blev Band Protocol oprindeligt designet til at føje nøjagtig og pålidelig information til online-samfund bygget på kryptokurrency-blockchains og blev oprindeligt frigivet på Ethereum-blockchain i 2017.

Bandprotokol Ethos

Bandprotokols oprindelige samfundsmæssige etos Billede via båndprotokollen

Over tid udviklede Band-protokollen sig til at fokusere mere på oracle-elementet i dets formål. Det vækst af DeFi og Dapp space bragte erkendelsen af, at mange af disse teknologier ikke kan fungere, hvis de ikke har adgang til data fra den virkelige verden, såsom prisen på forskellige kryptovalutaer. Desuden ville disse protokoller have meget begrænsede brugssager og brugerbaser, hvis de blev lukket væk fra den virkelige verden inden for deres egen native blockchain.

Defipulse låst

Den samlede værdi låst i DeFi i henhold til DeFi Pulse. Billede via DefiPulse

Bandets protokol-team blev klar over dette samfundsfokuseret etos af den Ethereum-baserede version af protokollen og begyndte at oprette en ny, specialiseret oracle-protokol, der ville være hurtigere, billigere og mere udviklervenlig end nogen anden oracle på markedet. Dette førte til lanceringen af ​​Band Protocols nye hovednet i juni i år. Det er en del af Cosmos Network og blev bygget ved hjælp af Cosmos SDK.

BAND kryptovaluta ICO

Bandprotokollen har haft 2 ICO’er og 1 IEO. Den første ICO var offentlig, fandt sted i august 2018 og så 10 millioner BAND-tokens solgt til en pris på 30 cent USD pr. BAND for i alt 3 millioner USD, der blev rejst. Den anden ICO var privat fandt sted i maj 2019 og så 5 millioner BAND-tokens solgt til en pris på 40 cent USD pr. Bånd, i alt 2 millioner USD rejst.

Båndprotokol IEO

Bandprotokollen IEO om Binance. Billede via IEO Bin

Band Protocol’s IEO var langt den mest succesrige finansieringsrunde ved at rejse næsten 6 millioner USD. Dette så lige under 12,4 millioner BAND-tokens solgt til en pris på 47 cent USD pr. Bånd via Binance Launchpad. Alle BAND-tokens, der blev solgt under ICO- og IEO-runderne, var ERC-20, siden den oprindelige version af Band-protokollen blev bygget på Ethereum.

Den samlede levering af BAND er 100 millioner, selvom dette forventes at ændre sig i fremtiden (mere om dette senere). 27,37% af alle BAND-tokens blev solgt mellem de 2 ICO- og IEO-runder.

Distribution af båndprotokol

En opdeling af Band Protocols BAND token distribution. Billede via ICO dråber

Af den resterende forsyning blev 25,63% tildelt økosystemudvikling, 20% af tokens gik til Band Protocol-teamet, 5% af tokens blev tildelt rådgivere af projektet, og de resterende 22% af tokens var forbeholdt Band Protocol Foundation. Der ser ikke ud til at være nogen information om dette fundament i Band’s aktuel dokumentation eller Medium.

Hvad er båndprotokol?

Båndprotokol beskriver sig selv som et “kryds-kæde data-orakel”. Dette fortæller dig måske ikke meget, hvis du ikke er bekendt med terminologien. I kryptokurrency er et dataoracle et program, der kan samle og forbinde API’er og virkelige data til decentrale applikationer og smarte kontrakter om kryptokurrencybloketter.

Hvad er Band

Band Protocol er en platform, der føder data fra den virkelige verden til blockchains. Billede via CoinMarketCap

Disse data kan omfatte ting som vejr, aktiekurs, kryptokurrency-pris og endda flylogfiler. Som du måske har gættet, betyder cross-chain, at Band Protocol er i stand til at gøre dette til flere blockchains og ikke kun Ethereum, noget der i øjeblikket mangler og er et vigtigt salgsargument for projektet.

Band Protocol blockchain er kendt som BandChain og dets oprindelige BAND-token bruges til indsats af validatorer og delegatorer til at tilskynde nøjagtige og opdaterede datafeeds (mere om dette på et øjeblik).

BandChain-netværk

En illustration af Band Protocol’s BandChain. Billede via D Lænket

Som tidligere nævnt er Band Protocols BandChain bygget ved hjælp af Cosmos SDK. Ud over at være blockchain agnostiker er Band Protocols oracle hurtig, billig og nem at implementere på stort set enhver blockchain.

Hvordan fungerer Band Protocol?

Heldigvis for dig (og for os) er det meget lettere at forstå, hvordan Band Protocol fungerer nu sammenlignet med hvordan det fungerede før. Ethereum-versionen af ​​Band-protokollen involverede flere databaserede samfund, hver med deres egne unikke tokens, som blev bakket op af BAND-token og svingede i værdi baseret på efterspørgsel efter data inden for dette samfund.

Dette er vigtigt at bemærke kort, fordi mange af de sekundære kilder derude (f.eks. Artikler og YouTube-videoer) handler om Ethereum-versionen af ​​Band Protocol. BandChain (den nuværende Band Protocol blockchain) er en meget enklere delegeret proof of stake (DPos) mekanisme til sourcing af pålidelige data. Det er i det væsentlige et netværk af validatorer og delegatorer, der sikrer ensartede og nøjagtige eksterne data.

Band Protocol Oracle

En illustration af Band Protocol oracle. Billede via CoinMarketCap

Når nogen ønsker at anmode om data fra Band-protokollen, indsender de en smart kontrakt til BandChain, der indeholder detaljerne om, hvilke data de ønsker, og hvordan de ønsker, at de skal aggregeres. Validatorer vælges derefter pseudotilfældigt baseret på det vejede gennemsnit af deres respektive aktier for at levere dataene.

De gør dette ved at hente dataene fra de kilder, der er specificeret af den smarte kontrakt og sammenlægge dataene på den måde, der er specificeret af den smarte kontrakt. Disse data gemmes derefter på BandChain og er let tilgængelige for andre anmodere (hvis der er nogen).

Båndprotokolhastighed

Hastigheden og omkostningerne ved at bruge Band-protokollen. Billede via CoinMarketCap

Hvis det er svært at pakke hovedet rundt, kan du tænke på det som at bestille på en restaurant. Du afgiver en ordre (smart kontrakt) på en burger (data) og angiver i den rækkefølge, du vil have sennep på den ene bolle og ketchup på den anden bolle (den specifikke måde, du vil have dataene tilføjet sammen).

Kokke (validatorer) vælges “tilfældigt” baseret på hvor godt de kan tilberede en burger (måske er den bedste burgerkok på toilettet, så de vælger den næstbedste burgerkok i stedet). Efter at have betalt for din ordre (i BAND-tokens) modtager du din brugerdefinerede burger (data). I modsætning til restauranter tager denne proces 3-6 sekunder fra start til slut på BandChain og koster mindre end 1 $ USD.

Hvordan fungerer BandChain?

Validatorer på BandChain har til opgave at generere nye blokke og behandle transaktioner (levere data). Validatorer belønnes i BAND-tokens for at generere nye blokke og levere pålidelige data. Validatorer er i stand til at fastsætte deres egne gebyrer for de data, de leverer.

BandChain Validators

Validerings rolle på BandChain illustreret. Billede via CoinMarketCap

Validatorer kan også få deres indsats delvist “skåret ned”, hvis de er offline for længe, ​​hvis de dobbeltsignerer transaktioner (opkræver mere end deres angivne gebyr for en dataanmodning), eller hvis de ikke reagerer på dataanmodninger.

I modsætning til mange andre DPoS- og PoS-konsensusmekanismer er mængden af ​​indsats, der kræves for at blive netværksvalidator, ikke et fast tal, men afhænger i stedet af størrelsen af andre valideringsindsatser.

Validatorer til båndprotokol

Der er 100 validatorer på BandChain

Hvis du vil være validator på BandChain, skal du være blandt de 100 største stakere på netværket. Du kan placere på dette leaderboard enten ved at beskytte det BAND, der kræves for at gøre det, eller overbevise nok mennesker til at delegere deres BAND til dig.

Delegatorer delegerer deres BAND-tokens til validatorer efter eget valg til gengæld for en lille reduktion af blokbelønningerne og validatorens gebyrer til anmodning om data. Selv om der ikke er nogen bindende regel, der tvinger delegatorer til at dyrke validatorerne og deres data, tilskyndes de til at gøre det, fordi hvis validatoren, de satsede på, opfører sig ondsindet, vil delegatorer også se en del af deres indsatte BAND-tokens skåret ned.

Delegator Roles Band Protocol

Delegatorernes rolle i BandChain illustreret. Billede via CMC.

Både delegatorer og dataansøgere kan bruge Lite Client-protokollen til at kontrollere kvaliteten af ​​data leveret af validatorer.

Styring af bandprotokol

Både validatorer og delegatorer kan stemme for eller imod foreslåede ændringer i protokollen, hvor 1 stemme er lig med 1 BAND-token. Delegatorer behøver ikke at stemme på samme måde som den validator, de satser på.

Faktisk tilsidesætter stemmerne fra delegatorer validernes stemmer, så de “modvægter” protokollens regeringsførelse. Hvis en delegator ikke afgiver sin stemme, afgives deres kommende stemmer automatisk på samme måde som validatorens stemmer.

Afstemning i Bandchain

Afstemning på BandChain. Billede via CMC.

Der er en sidste ting at bemærke om, hvordan Band Protocol fungerer. Kald det smart eller grusomt, men den nye version af Band Protocol er designet til at introducere en variabel inflation til BAND-tokenforsyningen. Dette kan være hvor som helst mellem 7-20% om året og eksisterer for at tilskynde netværksdeltagelse blandt BAND-tokenholdere.

Målet er, at mindst 66% af BANDs samlede cirkulerende forsyning indsættes på netværket af validatorer og delegatorer. Dette er inflationstryk, der blev indført for at sikre, at protokollen forbliver tilstrækkelig decentral og sikker.

Bandprotokol vs. Chainlink

Hvis du tænker “vent et øjeblik, det lyder meget som Chainlink!” så er du korrekt. Bandprotokol anses for at være en direkte konkurrent til Chainlink, som i øjeblikket er det mest populære orakel i kryptorummet med et lang skud. Nogle af Band Protokols funktioner er bedst værdsat og forstået, når de sammenlignes og står i kontrast til funktionerne i Chainlink, hvorfor vi skubbede dette afsnit under, hvordan Band Protocol fungerer.

For det første er Chainlink’s oracle kun kompatibel med Ethereum blockchain. Band Protocols oracle er kæde agnostisk – det er kompatibelt med snesevis af blockchains inklusive Ethereum. For det andet er Chainlinks orakel en slags “Efter anmodning” -tjeneste.

Bandprotokol vs. Chainlink

Chainlink vs Band Protocol. Billede via Youtube

Når du anmoder om data med Chainlink, kan du vælge, hvilken af ​​deres pålidelige udbydere du vil hente dem til dig og modtage det efter at have afleveret nogle LINK-tokens som betaling.

Med Band Protocol er chancerne for, at de data, du har brug for, allerede er gemt et eller andet sted i kæden, fordi de konstant føres ind i netværket. Dette betyder, at du modtager dataene hurtigere og får det til en lavere pris.

Selv på granulært niveau håndteres anmodninger om data på BandChain som en enkelt transaktion på blockchain. Chainlink sender anmodningen ud og modtager dataene i to separate transaktioner, hvilket betyder, at der kan være betydelig forsinkelse, hvis Ethereum-netværket er overbelastet.

Den tredje forskel mellem Chainlink og Band Protocol involverer Kend dine kunders (KYC) regler. Hvis du vil være en dataudbyder hos Chainlink, skal du fremlægge dokumentation, der beviser din identitet som person eller organisation. Dette er ikke nødvendigt med Band Protocol – alle kan indsende data, hvis de har den indsats, der kræves for at være validator.

Bandprotokol Chainlink KYC

KYC-regler bliver mere almindelige i kryptokurrency. Billede Kilde

En interessant ting at bemærke er, at fraværet af KYC ikke ser ud til at gøre meget, da mange dataaggregatorer, der findes på Chainlink, også er aktive på Band Protocol. Dette bringer os bekvemt til vores sidste punkt: eksklusivitet.

Ifølge nogle kilder, Chainlink foretrækker at arbejde med blockchain-projekter, der giver dem eksklusivitet over deres rolle som oracle. Når det er sagt, er det almindeligt, at kryptovaluta-applikationer bruger flere orakler, især i DeFi, hvor fejl i prisdata kan føre til hidtil uset kaos.

Køreplan for båndprotokol

Bandprotokol er revideret langsigtet vision skal være et orakel, andre blokeringer både inden for og uden for kryptokurrency. For at opnå dette, holdet har skitseret 4 faser af udvikling opkaldt efter bemærkelsesværdige kinesiske ikoner.

Køreplan for båndprotokol

Køreplan for udvikling af båndprotokol. Billede via Båndprotokol

  • Fase 0 (Wenchang): Dette var hovednet-lanceringen af ​​den nuværende iteration af Band Protocol, der fandt sted den 10. juni i år. Denne fase omfattede også bytte af ERC-20 BAND-tokens til main-BAND-tokens (der er stadig mange ERC-20 BAND-tokens i omløb).
  • Fase 1 (Guan Yu): Dette er, som vi i øjeblikket befinder os i, involverer introduktion af et brugerdefineret script-sprog til smarte kontraktoracle-dataanmodninger på BandChain. Det fokuserer også på at integrere BandChain med applikationer, der findes på Ethereum og Cosmos-baserede blockchains.
  • Fase 2 (Laozi) og 3 (Confucius): Disse fokuserer på at forbedre blockchain-interoperabilitet, muliggøre alternative betalingsmetoder og åbne dørene til virksomhedens blockchains. Srinawakoon har bemærket at bandprotokollen vil fokusere på asiatiske markeder i en overskuelig fremtid (muligvis på grund af Chainlinks dominans i Nordamerika).

BAND-kryptoprisanalyse

BANDs prishistorie er et syn for ømme øjne og fortæller en fortælling om en lille (virtuel) motor, der kunne. BAND blev introduceret på markedet midt i kryptokurrencymarkedet i slutningen af ​​2019. Dens pris forblev flad på omkring 20-30 cent USD i flere måneder. Dette var lige under ICO-prisen på 30 cent USD pr. Token.

BAND-prisydelse

BAND-prisydelse. Billede via CMC

I april i år begyndte BAND-tokenprisen langsomt at stige og eksploderede til sidst til over 17 $ USD den 10. august, nøjagtigt 2 måneder efter dets vigtigste netlancering. Dette er en kæmpe 56x gevinst fra sin ICO-pris, og i den sidste måned alene oplevede BAND token et 10x træk, da det successivt blev noteret på velrenommerede børser. Selvom der har været en lille korrektion i løbet af de sidste par dage, er BAND-priserne fortsat skyhøje sammenlignet med tidligere lavpunkter.

Sådan får du BAND

BAND-kryptovalutaen er tilgængelig til handel på flere velkendte børser, herunder Binance, Huobi og Coinbase Pro. Hvis du foretrækker decentraliserede børser, kan du handle BAND på lignende som Kyber Network og Uniswap (dog med begrænset likviditet). Din bedste chance er sandsynligvis Binance, i betragtning af at næsten 80% af BAND-handel sker der.

Binance BAND

Tilmeld dig Binance og køb BAND

Apropos likviditet, den 24-timers handelsvolumen af ​​BAND svarer næsten til dets markedsværdi! Dette er meget ualmindeligt og endnu mindre almindeligt blandt stakeable kryptokurver (da de er låst i deres udpegede protokoller og ikke kan handles). Der har endnu ikke været ændringer i den samlede levering af BAND ifølge CoinMarketCap.

BAND tegnebøger

Nu hvor BAND er på sin egen native blockchain, er dine muligheder ret begrænsede, når det kommer til tegnebøger. De eneste digitale tegnebøger, der understøtter BAND, ser ud til at være Trust Wallet, Coinbase tegnebog, og Atomic Wallet.

BAND Staking Atomic

Atomic Wallet understøtter opbevaring og indsætning af BAND-token. Billede via Medium

Ledger-hardware-tegnebogen er i færd med at tilføje BAND til sin liste over understøttede kryptokurver. Hvis du i øjeblikket har ERC-20-versionen af ​​båndet, anbefaler vi at sende den til en central som Binance, hvor du kan trække den tilbage som det “nye” BAND-token.

Vores mening om båndprotokol

Band Protocol er et meget, meget spændende projekt med seriøst potentiale. Dette er af en simpel grund: orakler er nødvendige for, at enhver form for nyttig decentral applikation kan fungere.

Srinawakoon beskriver nøjagtigt Oracle-problemet som værende ”milliarder dollars” og uden tvivl lige så værdifuldt for Dapps som blockchains, der driver dem. Orakler som Band Protocol er bogstaveligt talt den ‘internetforbindelse’, der gør “verdenscomputer” -blokkæder som Ethereum anvendelige og værdifulde.

Oversigt over båndprotokolnetværk

En oversigt over båndprotokollen. Billede via CoinMarketCap

Tidligere i denne artikel sammenlignede vi Band Protocol med det nuværende førende orakel inden for kryptovaluta, Chainlink. Du undrer dig måske over, hvordan båndprotokollen størrelser op til Chainlink på et økonomisk niveau. Selvom vi ikke kan yde nogen økonomisk rådgivning, kan vi påpege et par ting. Lad os starte med tallene.

Chainlink er næsten 20 gange større end Band Protocol efter markedsværdi (6 milliarder vs. 300 millioner i skrivende stund). Selvom Chainlink er begrænset til Ethereum-blockchain, betyder det ikke rigtig, da næsten alle almindeligt anvendte Dapp- eller DeFi-protokoller er bygget på Ethereum. Som sådan er Band Protocol’s evne til at være blockchain agnostiker ikke særlig værdifuld, når intet virkelig bygges på andre blockchains.

Chainlink CMC Rankings

Chainlink’s placering i CoinMarketCap. Billede via CMC

På bagsiden kan grunden til, at Ethereum forbliver dominerende, være, fordi der mangler pålidelige og omkostningseffektive orakler til rådighed for andre blockchains til at opbygge konkurrerende Dapps og økosystemer. Hvis dette er tilfældet, kan Band Protocol muligvis blive Chainlink for ikke-Ethereum blockchains.

Ethereum Token Market Cap

Etherums ERC-20 token dominans. Billede via Medium

Der er ingen måde at bestemme, hvad dette vil betyde med hensyn til pris, men vi mener, at Srinawakoon’s vurdering af, at orakler er lige så værdifulde som blokkæderne, de servicerer, er 100% korrekte. Dette betyder, at både Band Protocol og endda Chainlink er undervurderede.

I betragtning af det accelererende tempo i DeFi vil de kun fortsætte med at vokse i værdi, da Ethereum og lignende blockchains gradvist tager centrum i krypto, måske endda udfordrende Bitcoin som den største kryptokurrency.

Det eneste rigtige problem, vi ser med Band Protocol, er desværre universelt inden for kryptovaluta, og det er tokenallokering. Ikke engang 30% af BAND’s samlede forsyning er i hænderne på investorer og BandChain-deltagere.

For at tilføje fornærmelse mod skade bemærkede Srinawakoon engang i et interview at “brugere er ligeglade med decentralisering” og protokollen synes at være på vej i en retning, hvor den vil bestå af et centraliseret konglomerat af validatorer med passive delegatorer.

På trods af disse bekymringer er vi stadig utroligt bullish på BAND. Bandprotokollen har stadig meget plads til at vokse og har en seriøs chance for at være en af ​​de mest værdifulde kryptokurver på markedet.

Dette vil grundlæggende afhænge af, hvor meget andre kryptokurver vokser, specifikt dem, der prøver at være ”Ethereum-killers”. Den gode nyhed er, at det fra et langsigtet perspektiv ikke er for sent at investere i BAND!

Fremhævet billede via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map