Bancor Network Token: Decentral likviditet på tværs af kæder

Mens der er masser af blockchain-projekter med fokus på dApps og konvertering af tokens, er Bancor Network og dets BNT-token en der skiller sig ud..

Faktisk er dette projekt et af de mest kendte inden for kryptokurrencyområdet. Det har også haft sin rimelige andel af op- og nedture. Fra en blockbuster ICO til juridiske udfordringer. Fra udbredte partnerskaber til et bredt publiceret hack.

Er det dog noget, du bør overveje?

I denne Bancor Network Token-gennemgang giver jeg dig alt, hvad du har brug for at vide. Jeg vil også se på BNTs langsigtede udsigter og adoptionspotentiale.

Hvad er Bancor-netværket?

Det Bancor-netværk har skabt en elegant løsning i sit decentraliserede netværk, der gør det muligt for handlende at bytte ERC-20 ad EOS-tokens problemfrit på tværs af næsten 10.000 tokenpar og alt med et enkelt klik.

Hvad er Bancor Network

Billede via Bancor-websted

Bancor giver brugerne mulighed for øjeblikkeligt at konvertere mellem to tokens uden at have brug for en modpart til handelen. Dette gøres lige inden for Bancor tegnebog, og denne model har gjort det muligt for Bancor at give handlende automatisk likviditet til handler.

Mere vigtigt er det, at det gør det muligt for netværket at forblive helt decentraliseret, og meget af netværkets funktionalitet er takket være den innovative brug af BNT-token til at lette handler.

Så alt dette lyder virkelig spændende, men for at forstå den virkelige løft bag Bancor er vi nødt til at gå gennem dens relativt begivenhedsrige historie.

Bancor netværk baggrund

Bancor Network er under opsyn af Bancor Foundation, som er baseret i Zug, Schweiz. Virksomheden driver også en Research & Udviklingscenter i Tel Aviv, Israel, der giver virksomheden fodfæste i det stigende blockchain-knudepunkt i Zug såvel som det stigende Mellemøstlige teknologicenter i Tel Aviv.

Virksomheden blev grundlagt i 2016 af en gruppe er israelere med baggrund i Silicon Valley start-ups samt erfaring med skalering af startups og blockchain-teknologier. Det blev opkaldt efter den internationale handelsbalanceringsvaluta, der oprindeligt blev forestillet af John Maynard Keynes.


Bancor Network Token Sale

Token Sale Page for Bancor Network Token

Bancor-netværket er måske mest kendt for at have en af ​​de mest succesrige ICO’er nogensinde. I 2017 satte det en verdensrekord ved at rejse mere end $ 153 millioner i Ethereum-tokens på mindre end 3 timer. Verdensrekorden er siden blevet toppet af flere projekter (inklusive SIRIN Labs og Tezos), men er fortsat en imponerende begyndelse for projektet.

Siden ICO har Bancor-netværket set over 1,5 mia. $ I token-konverteringer, der finder sted på dets platform, alt sammen lettet af BNT-tokenet. Derudover er der over 100 likviditetsudbydere, der fungerer som Bancor-noder, og disse noder giver over $ 13 millioner i likviditet ved at indsætte BNT-tokens til power token-konverteringer.

For nylig, den 1. januar 2020, har Bancor tilføjet sin likviditetspulje dramatisk ved at droppe hele sin Ethereum-reserve, som i alt udgjorde 10% af BNT-markedsværdien på det tidspunkt, i form af ETHBNT Bancor Pool Tokens.

I virkeligheden tilføjede dette 60.000 udbydere af likviditet, selvom det er forstået, at mange af airdrop-modtagere simpelthen vendte om og solgte tokens. Alligevel er Bancor-netværket gået fra likviditet på knap 4 millioner dollars den 1. januar 2020 til over 17 millioner dollars fra midten af ​​juni 2020.

Konvertering på tværs af kæder

Bancor har gjort brugeroplevelsen med at udveksle tokens ganske let. Den intuitive tegnebog-app er glat og giver mulighed for hurtig og nem konvertering af tokens svarende til hvad brugerne får, når de bruger Coinbase Pro eller andre depotbøger.

Mens brugergrænsefladen får det til at se simpelt ud, handler Bancor-tegnebogen bag kulisserne direkte med BNT-smarte kontrakter på blockchain, alt imens brugerne altid har fuld kontrol over deres private nøgler og midler..

Bancor Cross Chain

Cross Chain Token Swap på Bancor

Den åbenlyse fordel ved Bancors tegnebog er, at den ikke kun giver mulighed for udveksling af tokens, men det gør det uden behov for en modpart. Dette gør det til det første netværk, der tillader konvertering på tværs af kæder uden at kræve, at brugerne opgiver deres private nøgler under udvekslingen..

Bancor begyndte deres tværgående integrationsindsats med EOS og Ethereum, men de har planer om at tilføje andre broer over tid, hvilket til sidst gør det muligt for dem at fungere som en multi-chain likviditetsløsning, der kan give øjeblikkelige token-konverteringer til mange af de populære blockchains såsom som Bitcoin, Tron og Ripple.

Område af konverteringer

Allerede Bancor giver handlende og investorer et fantastisk udvalg af konverteringsmuligheder med gebyrløse, øjeblikkelige handler tilgængelige for Ethereum og EOS-tokens på tværs af mere end 8.700 tokenpar lige gennem Bancor-tegnebogen.

For at lave en sammenligning har en af ​​de mest populære børser Binance omkring 196 tokens til rådighed, men kun 586 handelspar.

Automatisk likviditet

En af de største fordele ved Bancor og BNT-token er, at de bringer likviditet til kryptokurrencymarkeder, og uden likviditet er valutaer tilbøjelige til at visne og dø. Når alt kommer til alt, hvem ønsker at eje en valuta, der ikke let kan købes og sælges.

Selvfølgelig har de bedste kryptokurver som Ethereum, Ripple, Litecoin og andre i top 20 nok handelsvolumen alene, men Bancor-protokollen giver en unik løsning, der leverer automatisk decentral likviditet til ethvert token.

Bancor Likviditet

Øjeblikkelig & Overkommelig likviditet på Bancor. Billede via Bancor-blog

Gennem Bancor-protokollen kan ethvert token overhovedet, selv dem, der er oprettet privat, få øjeblikkelig likviditet, uanset hvilken størrelse handelsvolumen tokenet har. Dette er utrolig vigtig funktionalitet, når det kommer til at lette vedtagelsen af ​​decentrale applikationer.

Da mange dApps har deres egne tokens, og nu er disse tokens i stand til at konverteres med andre kryptokurver med det samme og med et enkelt klik lige inden i en brugers tegnebog.

Sådan fungerer Bancor Protocol

På dette tidspunkt undrer du dig måske over, om det virkelig er nødvendigt at have en anden decentral udveksling. Når alt kommer til alt synes de centraliserede børser langt mere populære på dette tidspunkt, og der er snesevis af aktive børser, der allerede giver en handelsplatform og likviditet for kryptovalutaer.

Kort sagt, ja, verden har brug for en ny udveksling, eller i det mindste har den brug for en udveksling som Bancor. Det skyldes, at Bancor-platformen leverer en meget tiltrængt service med øget likviditet for ethvert token og oprettelse af en platform, hvor ethvert token kan udveksles uden behov for en modpart.

Dette er noget, der ikke kan opnås med andre aktiver. Tag fiat-valutaer som et eksempel. Hvis du vil veksle amerikanske dollars til Yen, skal du finde nogen, der er villige til at sælge Yen for at gennemføre transaktionen. Hvert aktiv er sådan. Der skal være en køber og en sælger for at en transaktion kan fungere.

Bancor-protokol

Oversigt over Bancor-protokollen til eksterne udviklere

Bancor kræver kun en person til at gennemføre en handel med den likviditet, der leveres af det oprindelige BNT-token og dets smarte kontrakter. BNT-tokens smarte kontrakter sikrer, at der til enhver tid er balance mellem tokens. Når enhver handel er afsluttet, vil der også være et samlet restbeløb, der repræsenterer BNT-saldoen kodet i den smarte kontrakt.

Denne struktur fjerner behovet for børsen for at fungere som en tredjepart til transaktioner. Med Bancor og dets BNT-token er du i stand til løbende at udveksle udvekslinger med Ethereum- og EOS-kompatible tokens lige gennem Bancor-tegnebogen.

Du kan tænke på systemet som et timeglas. Det er et lukket system, og det betyder ikke noget, hvordan du drejer timeglasset, det har altid den samme mængde sand. I denne analogi repræsenterer timeglasset BNT-smartkontrakten, og sandkornene er de tokens, der handles.

Og næste gang fra holdet vil være en udviklingsmarked for dApps, der også vil gøre brug af tværkædekompatibilitet og afbalancerede smarte kontrakter. Også i fremtiden er der belønninger for at stimulere likviditet, og en BancorDAO for at tilføje selvstyre til blockchain og fuldt decentralisere.

Bancor indsætter belønninger

BNT-belønninger er en fremtidig forbedring, der er planlagt til at tilskynde brugerne til at levere likviditet til netværket. Grundlaget for at tilføje indsatser er, at Bancor har brug for likviditet for at sænke gebyrer for forhandlere, samtidig med at handelsvolumen og samlede netværksgebyrer øges. Ved at give brugerne et incitament til at tilføje likviditet til netværket forventer Bancor at se sit netværk vokse og blomstre.

Simuleret indsats returnerer

Simuleret indsats apr. Billede via Bancor Blog

Mens planerne for at tilføje indsatsbelønninger er i de tidlige stadier, er det grundlæggende, at brugerne vil modtage belønninger af BNT for at holde deres BNT i en eksisterende likviditetspulje som MKR / BNT eller ETH / BNT. Mængden af ​​ny BNT, der oprettes som indsatsbelønninger og fordelingen af ​​indsatsbelønninger til forskellige puljer på netværket, vil blive bestemt af brugere, der stemmer i BancorDAO.

Denne type belønningssystem forventes at trække nye brugere ind i økosystemet takket være den generelle afkast, der genereres af gebyrer og indsatser. Bancor designer omhyggeligt deres indsatsbelønningssystem for at undgå at koncentrere belønningerne i et lille antal puljer og vælger i stedet at give en jævn fordeling på snesevis af netværksbassiner.

Bancor Team

Bancor Network blev grundlagt i 2016 af israelske søskende Guy og Galia Benartzi. Begge forbliver aktive med projektet med Guy i Foundation Council, mens Galia er ansvarlig for forretningsudvikling. Hun er også en stærk tilhænger af kvinder i blockchain og crypto.

Stiftelsesrådets præsident var Bernard Lietaer indtil sin død i februar 2019. Siden da har jeg ikke været i stand til at finde nogen opdatering, der navngiver hans efterfølger.

Bancor Team

Galia & Guy Benartzi & Yudi Levi. Billeder via Bancor & Twitter

CTO for Bancor er Yudi Levi, og han har haft denne stilling siden starten af ​​Bancor i 2016. Før det var han medstifter og CTO for AppCoin. Han tilbragte også over et årti som chefarkitekt for flere mobile projekter, herunder Real Dice, Mytopia og Particle Code.

Holdet har også en imponerende liste over rådgivere, herunder Brock Pierce, bestyrelsesformanden for Bitcoin Foundation og venturekapitalisten TimDraper.

BNT-tokenet

Som nævnt tidligere afholdt Bancor en ICO den 12. juni 2017, der samlede $ 153 millioner på bare tre timer. At ICO solgte ca. 40 millioner BNT-tokens til en gennemsnitlig pris på $ 3,92 hver. I øjeblikket er der en cirkulerende forsyning af BNT på næsten 70 millioner tokens.

BNT-token nåede sit højeste niveau på $ 10,00 den 10. januar 2018 og dets laveste tid på 0,1117415 $ den 13. marts 2020. Fra midten af ​​juni 2020 er det kommet sig bemærkelsesværdigt tilbage fra det laveste niveau i marts og handler på $ 1,17 for en fantastisk gevinst på 1.500% på tre måneder! Denne gevinst blev primært drevet af nyheden om frigivelsen af ​​Bancor V2 i juli 2020.

BNT-prisydelse

BNT-prisydelse. Billede via CMC

Den cirkulerende forsyning kan dog ændre sig, da BNT oprettes efter behov for at indlede udvekslinger. Bancor-protokollen vil skabe så meget BNT som nødvendigt for at matche værdien af ​​valutaer, der er indeholdt i den smarte kontrakt. Når indsatsbelønninger er tilføjet, vil den cirkulerende forsyning nødvendigvis øges hurtigere og regelmæssigt.

Handel & Lagring af BNT

Interessant nok håndterer Bancor Network kun omkring 2% af BNT’s handelsvolumener. De største handelsvolumener kan findes på Coinbene efterfulgt af Bilaxy, Binance og OKEx, og derefter kommer Bancor Network. Der er en håndfuld andre børser, der også håndterer BNT-børser, men handelsvolumen er i bedste fald minimale.

Faktisk kontrollerede Coinbene over halvdelen af ​​den samlede token-handelsvolumen for BNT, da jeg tjekkede. Dette kan faktisk være et problem set ud fra et markedslikviditetsperspektiv. Det betyder, at handel er meget afhængig af en børs, og enhver forstyrrelse der kan forårsage et kollapsvolumen.

Desuden, hvis vi skulle se på ordrebøgerne på en individuel børs som Binance, er det klart, at der mangler likviditet der. Du bliver nødt til at være meget forsigtig, når du afgiver en ordre der, som om rimelige størrelsesordrer sandsynligvis vil føre til glidning.

Når du har dine BNT-tokens, vil du gemme dem i en sikker offline-tegnebog. I betragtning af at disse er ERC20-tokens, betyder det, at du kan gemme den enhver Ethereum-kompatibel tegnebog. Der er også et spejlbillede EOS-baseret token, der blev oprettet for at efterligne ERC-20-tokenet og for at tillade udveksling af EOS-baserede tokens.

Hvis du handler eller indsætter (når det er tilgængeligt), skal du gemme BNT i det oprindelige Bancor tegnebog giver mening.

Bancor V2

Sent i april 2020, hvor BNT-token forsvandt omkring $ 0,20-niveauet, meddelte holdet, at de snart ville frigive Bancor V2. Token svarede ikke med det samme, men i midten af ​​maj var det begyndt på et seriøst rally, og en måned senere handles det til $ 1,17. Det er især forbløffende i betragtning af at tokenet var på sit laveste niveau kort tid før i midten af ​​marts 2020.

Bancor version 2

Bancor V2-meddelelse. Billede via Bancor Blog

Bancor Protocol V2 forventes at tilføje flere vigtige funktioner, der vil placere Bancor foran på pakken med decentrale finansieringsprojekter. Ændringerne skal adressere fire nøglespørgsmål, der ofte nævnes som hindringer for den udbredte vedtagelse af automatiserede markedsskabere (AMM’er):

  1. Eksponering for ”ubegrænset tab”
  2. Eksponering for flere aktiver
  3. Kapitalineffektivitet (dvs. høj glidning)
  4. Mulighedsomkostninger ved tilvejebringelse af likviditet

Det er interessant at se, at de nye funktioner bliver tilvalgt, og brugerne er i stand til at oprette og finansiere nye AMM’er med nogle, alle eller ingen af ​​de nye funktioner. Tekniske detaljer, dokumentation og kildekode er lovet at blive frigivet inden juli lanceringen af ​​Bancor V2.

Udvikling & Køreplan

Bancor-netværket er en interessant blanding af open source og lukket kildesoftware. Noget af kernekoden kendes kun af virksomheden, mens der er open source-arkiver, som udviklere kan bygge videre på.

Nogle mennesker hævder, at manglen på fuld open source-kode betyder, at der kunne eksistere potentielle sårbarheder, som ikke er blevet undersøgt af samfundet. Faktisk kan dette have været tilfældet med det hack, vi dækker nedenfor.

Når det er sagt, kan vi stadig få en god idé om, hvor meget arbejde der udføres på Bancor-protokollen baseret på disse to opbevaringssteder.

Nedenfor har du det samlede antal forpligtelser til to smarte kontraktopbevaringssteder i Bancor GitHub. Dette er de samlede forpligtelser de sidste 12 måneder til repos.

Bancor GitHub

Forpligter sig til at vælge repoer i løbet af sidste år

Som du kan se, har der været en relativt jævn strøm af forpligtelser, der er blevet skubbet til disse repos. Dette viser, at udviklerne stadig arbejder aktivt på protokollen.

Selvfølgelig kan dette udelukke alt det arbejde, der udføres i de private arkiver. Hvis vi kigger på køreplanen, ser det faktisk ud til, at projektet har en hel del foran sig.

Køreplan

I september i år, Bancor holdet frigivet deres opdaterede køreplan for de næste 6-12 måneder. Nogle af de vigtigste ting at passe på inkluderer følgende:

  • Fællesskabsindsats: Dette vil give alle på Bancor-netværket mulighed for at sætte deres tokens og tilføje netværkets likviditet. Til gengæld for dette tjener de en indsatsbelønning
  • Stabil BNT: Dette vil være et stabilt Bancor-token, der holder sin værdi med USD. Dette vil give økosystemet likviditet, samtidig med at risikoen ved en svingende BNT-pris elimineres.
  • BNT Airdrop: Dem, der har BNT på Ethereum & EOS kan se frem til en luftdrop af BNTs Ethereum-reserve
  • BNT Inflation: Holdet håber at opgradere BNT-token til en inflationsmodel, hvor det oprindelige inflationsniveau vil blive indstillet til 0%
  • BNT Afstemning: En styrekomponent tilføjes. Ved afstemning vil indehavere af BNT-tokens være i stand til at deltage i beslutninger, der vil påvirke økosystemet

Holdet har ikke frigivet definerede milepæle for disse trin, men de har formået at udføre på tidligere definerede mål. Dette inkluderer BancorX-lanceringen på EOS MainNet og EOS / ETH cross chain-oplevelsen.

Bancor køreplan

Bancor køreplan

Fra juni 2020 er de eneste mål fra denne køreplan, der er opnået, BNT Airdrop og det stabile BNT-token, som er USDB. Vi kan kun antage, at de andre mål nås, efter at Bancor V2 frigives, angiveligt i juli 2020.

Hvis du vil holde dig ajour med udviklingen i Bancor-protokollen, kan du læse følge deres officiel blog eller deres Twitter-konto.

Konklusion

En af de største blokeringer i forbindelse med masseadoption er manglen på likviditet og vanskeligheder med at udveksle forskellige poletter til hinanden. Bancor-protokollen har fjernet dette problem gennem automatisering af likviditet.

Det er rigtigt, at komplette begyndere står over for en lille indlæringskurve, men tegnebogens brugergrænseflade er så simpelt som de kommer. Enhver, der er ny inden for kryptokurver, bør ikke have noget problem med at lære at foretage udvekslinger ved hjælp af Bancor-tegnebogen.

Desuden gør Bancor-protokollen det lettere for udviklere at opbygge en problemfri udvekslingsapplikation mellem en overflod af tokens. Der er også en række opdateringer, der er planlagt i de næste 6 til 12 måneder.

Selvfølgelig er der stadig spørgsmål, der hænger rundt om projektet, herunder spørgsmål om reguleringer i USA og videre. Potentiel centralisering af kontrol i overgangsperioden på tre år kan afskrække nogle, der frygter potentialet for vilkårlige, frosne konti.

Du har også BNT’s virkelig dårlige token-ydeevne, især det sidste år. Ja, det er rigtigt, at mange andre poletter er i en rut, men BNT ser ud til at være blevet ramt særlig hårdt. Måske var det alt sammen i forhold til de juridiske udfordringer?

Uanset hvad har Bancor noget fantastisk teknologi, brugssager og et stærkt team, der styrer det fremad. Disse ICO-midler vil sandsynligvis hjælpe dem med at klare stormen og yderligere forfine deres tilbud.

Fremhævet billede via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me