Ankr Network Review: Decentraliseret Cloud Computing Platform

Ankr er et projekt, der har fået en hel del opmærksomhed på det seneste. De bygger en cloud computing-platform, der distribuerer inaktiv computerkraft.

Ankr mener virkelig, at cloud computing er fremtiden, og de ser et behov for et decentralt alternativ til de nuværende monopoler i AWS, Azure og Google. De er dog ikke alene i deres mission i betragtning af omfanget af lignende blockchain-baserede projekter.

Så kan de virkelig konkurrere i f.eks. Konkurrencepræget rum?

I denne Ankr-gennemgang giver jeg dig alt, hvad du har brug for at vide om projektet. Jeg vil også gå i dybden med ANKR-tokens brugssager og langsigtede adoptionspotentiale.

Hvad er Ankr-netværket?

Det Ankr-netværk blev oprettet for at tilvejebringe en ny blockchain-løsning, der udnytter ledig computerkraft fra edge-enheder og datacentre.

Den distribuerede computerplatform muliggør delingsøkonomi, hvor forbrugerne vil kunne få adgang til skyressourcer langt mere overkommeligt, og virksomheder vil være i stand til at tjene penge på ekstra computerkraft.

Netværket er unikt, fordi det er det første af sin art, der bruger pålidelig hardware til at sikre sikkerhed på virksomhedsniveauer. Det implementerer også plasmasidekæder, så computing uden for kæden kan bruges til at forbedre netværkets kapacitet og styrke.

Målet med Ankr er virkelig at frigøre potentialet i distribueret cloud computing ved at integrere computerkraft i blockchain. Dette opnås gennem ProUF of Useful Work (PoUW) konsensusmekanisme, hvor de, der sikrer netværket og fremmer blokformering, er i stand til at låse op for betydelige computerressourcer.

Ankr er en af ​​de nye tilgange i Distribution Cloud Computing blockchain-rummet, og med lanceringen af ​​dets mainnet den 10. juli 2019 føler holdet, at de er godt positioneret til at tage enhver konkurrence. Med hensyn til markedsværdi ligger Ankr betydeligt bag Golem (GNT), men det nærmer sig markedsdækningen for iExec RLC og er langt mere værdifuldt end SONM-projektet.

Det er rigtigt, at det distribuerede cloud computing-område bliver overfyldt, der er stadig plads til den unikke metode, der anvendes af Ankr. Den stadigt voksende størrelse af tilgængelige data og information kræver en sikker platform til databehandling og opbevaring, og Ankr ser ud til at udfylde den rolle.

ANKR Detaljer

Netværksmodellen af ​​Ankr giver et godt løfte, da det bruger en traditionel blockchain-arkitektur, men forbedrer konsensusmekanismen og incitamentsystemet.

Holdet tog denne tilgang for at sikre, at incitamenterne til netværk på virksomhedsniveau var stærke nok, og at et unikt sæt aktører ville blive tiltrukket af platformen. Ved at bruge verifikationsnoder i blokvalideringsprocessen sikrer Ankr, at kvaliteten af ​​netværket opretholdes, og at dårlige aktører fjernes.

Ankr Blockchain-noder


Ankr Blockchain-noder. Billede via Hvidt papir

For at sikre, at de har et system, hvor kun gode aktører vælges som verifikationsnoder, anvender Ankr et omdømme-baseret system, der filtrerer aktører baseret på node-bidrag. En præstationstest anvendes til retfærdig fordeling blandt aktørerne med deres forskellige beregningsressourcer.

Ankr er unik ved at anvende Intel SGX som den vigtigste teknologikomponent, der muliggør udførelse af applikationer i selve hardwaren. Denne teknologi er mere sikker mod visse hardware- og softwareangreb, da den behandler visse udførelser inde i hardwaren.

Når det kommer til off-chain data og behandling, er der et Native Oracle System (NOS), der overfører mellem on-chain smarte kontrakter og off-chain data. NOS er sikker og kræver godkendelse for at forbedre sikkerheden.

Ankr NOS

Ankr Native Oracle System Architecture. Billede via Ankr hvidbog

Datakildesikkerhed håndteres også på en fleksibel måde, da platformen understøtter alle sikkerhedsniveauer fra ingen kryptering til TLS 1.2 / 1.3 og Perfect Forward Secrecy (PFS).

Holdet forstår, at ved at bruge Intel SGX-teknologien går de ind på et nichemarked ved at gøre deres netværk afhængigt af en pålidelig hardwareløsning. På grund af hardwareudgifterne begrænser det nødvendigvis antallet af brugere, der er i stand til at understøtte en verifikationsknude.

Ankr-teamet har valgt denne vej, fordi de føler, at det vil øge netværkssikkerheden og øge niveauet for engagement fra Node-ejere. Dette mindsker ikke kun chancen for, at aktører slutter sig til netværket med ondsindet hensigt, holdet føler det også nødvendigt, når man overvejer den langsigtede udvikling af det decentrale cloud computing-økosystem.

ANKR-teamet

Ankr-kerneteamet består af 16 medlemmer, hvoraf mange er kandidater fra University of California i Berkeley. De har en stærk baggrund inden for tekniske og tekniske discipliner, og nogle har begrænset markedsføringserfaring med nogle få, der med succes har oprettet og solgt andre virksomheder, inden de tilmelder sig Ankr. Der er også flere partnere og rådgivere til projektet, der leverede kommerciel og iværksætterkundskab til projektet.

Ankr-teamet har mange stærke medlemmer, der begynder med grundlæggeren, Chandler-sang. Han er kandidat fra University of California i Berkeley inden for elektroteknik og datalogi. Han fungerer som administrerende direktør for Ankr og har flere års erfaring med at arbejde hos Amazon, inden han stiftede Ankr. Han var en tidlig adopterer af Bitcoin og ledede udviklingen hos P2P-ejendomsmæglerstart CitySpade i New York.

Et andet grundlæggende medlem af Ankr-netværket er Stanley Wu, der tilbragte ti år på Amazon som teknologileder inden han hjalp med at finde Ankr. Han var en af ​​de tidlige ingeniører hos Amazon Web Services, da han tiltrådte i 2008, hvilket giver ham en dyb viden om cloud computing.

Ankr-teammedlemmer

Nogle af Ankr-teammedlemmerne. Billede via Ankr-websted

Han arbejdede også som en del af Alexa Internet-teamet, og han er yderst vidende om udvikling af fuld stak, browserteknologier, søgemaskinteknologier og store distribuerede systemer.

En anden nøglespiller hos Ankr er Ryan Fang, en anden kandidat fra University of California i Berkeley med grader i statistik og forretningsadministration. Han er COO i Ankr efter at have fået værdifuld erfaring som dataforsker hos Credit Suisse og Morgan Stanley.

Et andet bemærkelsesværdigt kerneteammedlem er Song Liu, der er chefsikkerhedsingeniør for Ankr. Han dimitterede fra Shanghai Jiao Tong University med en grad i elektroteknik, men er i sin stilling hos Ankr på grund af sine erfaringer som etisk hacker og arbejder sammen med virksomheder som Microsoft for at afdække softwarefejl og bugs.

Før Ankr fik han erfaring hos Gigamon, en distribueret sikkerhedsleveringsplatform, hvor han arbejdede i 2 år. Før det arbejdede han som seniorteamingeniør hos Palo Alto Networks, softwarearkitekt hos General Electric, senior serveringeniør hos Electronic Arts og har 10+ års erfaring som Senior Software Engineer og Tech Lead (LV6) hos Amazon.

ANKR-samfundet

En ting, som Ankr ikke har, er et levende samfund til at støtte projektet. Ankr sub-Reddit er utrolig lille med kun 17 læsere og 4 indlæg, siden den blev oprettet et år tidligere. Det ser ikke ud til at være drevet af det officielle Ankr-hold.

Når det er sagt, er der også en privat underreddit som kun er tilgængelig efter invitation. Det er muligvis den officielle Reddit, men da den er privat, har jeg ingen idé om, hvor mange læsere der er, og jeg stiller spørgsmålstegn ved, hvor nyttig en privat sub-Reddit er for samfundet.

Ankr Telegram

Skærmbillede af Ankr Telegram

Andre sociale mediesider viser lignende små samfund. Der er 10.000 tilhængere på Twitter og mindre end 100 abonnenter på YouTube-kanalen. Et område, der er populært, er Telegram kanal, hvor der er over 23.000 medlemmer.

Holdet har også en WeChat- og KaKaoTalk-kanal, men jeg kunne ikke afgøre, hvor store samfund der var. Jeg formoder, at der mangler stor interesse fra brugere på grund af hardwarekravene for at blive en node og tjene på at sikre netværket.

ANKR Token

Ankr afholdt en ICO for deres ANKR-token tilbage den 16.-22. September 2018 i dybden af ​​kryptovinteren. Det forhindrede ikke projektet i at rejse 18,7 millioner dollars i løbet af seks dage.

Det meste blev rejst i den private del af salget, hvor det offentlige salg rejste 2,75 millioner dollars af det samlede beløb. Tokens blev solgt til $ 0,0066 i det offentlige salg og kun $ 0,0033 hver i det private salg. Kun 3,5 milliarder af de 10 milliarder samlede tokens blev tilbudt til salg.

Jeg kunne ikke finde prisdata før marts 2019, på hvilket tidspunkt ANKR-token allerede var mere end fordoblet fra sin ICO-pris til $ 0,013561. Det fortsatte højere gennem hele denne måned og nåede et højdepunkt på $ 0,016989 den 1. april 2019.

ANKR-prishistorie

Ankr-prisudvikling. Billede via CMC

Det faldt hurtigt fra det høje niveau og var på $ 0,10 inden for en uge efter at have ramt dets all-time high. Siden da har den forblevet ustabil og handlet mellem $ 0,06 og $ 0,013 i maj, juni og juli 2019. Pr. 31. juli 2019 er den tæt på bunden af ​​dette interval til $ 0,006157 pr. ANKR.

Med lanceringen af ​​mainnet den 10. juli 2019 frigav Ankr-teamet også det oprindelige ANKR-token. På det tidspunkt var der også ERC-20 og BEP-2 ANKR tokens. I stedet for at kræve en token swap til det native token, besluttede holdet at holde alle tre tokens aktive, så der er ikke behov for indehavere at foretage nogen token swap.

ERC-20- og BEP-2-tokens bruges til at levere likviditet og handel på børser, mens det oprindelige ANKR-token er påkrævet for at få adgang til blockchain-funktioner såsom belønning af beregningsressourceudbydere, betaling for hosting- og beregningsopgaver, betaling af netværksgebyrer og tilskyndelse til interessenter. Poletterne udveksles med hinanden på tværs af broer, og der vil aldrig være mere end 10 milliarder ANKR-tokens på tværs af alle tre tokentyper.

At købe & Opbevaring af ANKR

ANKR-tokens handler på over to dusin forskellige børser, hvor den største volumen kommer fra Binance, selvom Upbit og BitMax også har en stor mængde handelsvolumen. Andre muligheder inkluderer Hotbit, Bitinka og Bittrex.

Når man ser på omsætningen på disse udvekslingsbøger, ser de ud til at være ret sunde og stærke. Dette betyder, at du har en anstændig mængde likviditet til dine ANKR-tokens, og det er usandsynligt, at du har meget glidning ved store blokordrer.

Binance ANKR

Tilmeld dig Binance og køb ANKR-tokens

Når du har købt dine ANKR-tokens, vil du sandsynligvis ønske at tage dem fra børsen og opbevare dem i en offline tegnebog. Vi er alt for opmærksomme på de risici, der er forbundet med store centraliserede valutahacks. 

Til lagring af din ANKR kan ERC-20-tokens gemmes i enhver ERC-kompatibel tegnebog, og BEP-2-tokens kan gemmes i en BEP-2-kompatibel tegnebog. Eller du kan downloade den oprindelige ANKR-tegnebog, som er inkluderet i instrumentbrættet og i øjeblikket kun er tilgængelig til Windows.

Ankr Udvikling & Køreplan

Udviklingsfremskridt kan undertiden være svært at måle, da hold ofte pynter det beløb, der er udført på et projekt. Du kan dog få en god idé, hvis du tjekker kodningsaktiviteten i deres offentlige GitHub.

Jeg besluttede at hoppe ind i GitHub fra Ankr for at få en bedre fornemmelse af, hvad der foregik med projektet. Nedenfor er kodeforpligtelserne for de tre mest aktive fastgjorte arkiver.

Ankr GitHub

Kode forpligter sig til udvalgte repoer i løbet af de sidste 12 måneder

Som du kan se, har holdet været temmelig aktivt med deres kodeforpligtelser i løbet af de sidste 12 måneder. Det er også værd at påpege, at der er yderligere 21 andre repoer i deres GitHub med varierende grader af aktivitet.

Dette niveau af udviklingsaktivitet er omtrent på linje med dem, vi ser på andre projekter på lignende stadier. Disse opdateringer giver mening, når de ses i sammenhæng med de tidligere milepæle i deres køreplan.

Ser vi fremad, har holdet kun fået deres køreplan ud til slutningen af ​​2019. Nedenfor er de fire milepæle, som de har lagt ud:

Ankr køreplan

Ankr køreplan for 2019. Billede via Anke

Det ville være interessant at se en opdateret Ankr-køreplan, der fører os langt ind i 2020. Hvis du vil holde dig ajour med det seneste om deres udviklingsfremskridt, kan du gå videre til Ankr officiel blog.

Konklusion

Ankr bringer en ny ramme til blockchain-løsningen til distribueret cloud computing. Dens hardware-baserede løsning giver sikkerhedsfordele, men gør det dyrt at blive en nodeoperatør. På lang sigt forventes dette at være godt for netværket.

Brugere af cloud computing-ressourcer kan drage fordel af den omkostningseffektive, sikre løsning gennem et brugervenligt dashboard, og investorer kan nemt handle med ANKR-tokens uden at bekymre sig om platformens likviditet takket være inkluderingen af ​​tre forskellige token-typer.

Holdet tager en meget unik og interessant tilgang til cloud computing, og det virker lovende, men meget meget et forretning-til-forretningstilbud.

Ankr har bestemt et skud på at forstyrre den nuværende cloud computing-industri, men de bliver nødt til at finde en måde at markedsføre deres produkt på og trække i en stor brugerbase.

De har flere ting i gang, herunder et ungdommeligt, talentfuldt team og flere vigtige partnerskaber, ikke mindst som med BOINC-platformen.

Fremhævet billede via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me