Andrew Yang: præsidentkandidat og kryptoproponent

Disse ord blev sagt under Det Demokratiske Partis 2020 national konvention af en af ​​de mere spændende figurer, der har kæmpet for præsidentkandidaten. Andrew Yang er måske faldet ud efter New Hampshire-forberedelsen, men du kan forvente at høre meget mere fra ham i fremtiden.

Yangs synspunkter på mange af de problemer, Amerika står over for, og hvordan de kan løses, adskiller ham fra andre politikere på begge sider af den politiske kløft. Han har en moderne, innovativ holdning til mange af de emner, der skaber det politiske landskab i Amerika og andre steder.

Andrew Young Run

Andrew Young taler i Iowa. Billede via Shutterstock

Men inden du afskriver ham som den slags progressiv demokrat, der får højlænkende amerikanere til at ramme deres angrebsrifler, skal du overveje dette fra Tucker Carlson, sagde under en Marts 2019 Fox News-interview: ‘Jeg sidder med åben kæbe, jeg er så meget enig med dig.’

Ikke den slags ting, du forventer at høre Tucker Carlson sige til en demokratisk præsidentkandidat. Mens dette var som svar på Yangs synspunkter om automatisering og fremtiden for arbejde i Amerika, er der andre grunde til, at 45-åringen skal være på din radar.

Han er en af ​​de få politiske figurer derude med klare og sammenhængende synspunkter på kryptokurrency, der lovede at kaste ‘et parti i Det Hvide Hus for hele kryptosamfundet’, hvis han vandt præsidentskabet. Hans kampagne tiltrak imponerende niveauer af græsrodsfinansiering, mens hans tilhængere (‘Yang Gang’) udviser den samme slags glød, som Bernie Sanders har formået at inspirere.

Demokratiske kandidater

Det demokratiske partis præsidentkandidater i 2020. Med uret fra øverst til venstre: Julian Castro, Elizabeth Warren, Joe Biden, Cory Booker, Bernie Sanders, Andrew Yang, Beto O’Rourke, Kamala Harris, Amy Klobuchar, Pete Buttigeg.

Mens andre, bedre kendte kandidater måske har slået rampelyset under løbet om nomineringen af ​​demokrater, betragter mange Yang som den, der peger vejen frem for partiet ud over Joe Bidens præsidentskab. Men inden vi ser nærmere på ham, lad os tage et øjeblik til at overveje den stat, Amerika nu befinder sig i, og de udfordringer, det har brug for at tackle.

Unionens stat

Joe Biden har muligvis vundet præsidentvalget (på trods af hvad Trump-kampagnen fortsætter med at sige), men Amerika er fortsat dybt splittet. Bidens 306 valgkollegestemmer og seks millioner plus føring i folkeafstemningen kan se afgørende ud, men Trump og hvad han står for, vil ikke forsvinde. De spørgsmål, der skubbede ham ind i Det Hvide Hus i 2016, er stadig ikke løst.

Faktum er, at rekordmange amerikanere stemte på Trump denne gang, og han ville næsten helt sikkert have fået endnu en periode, hvis Covid-19 ikke havde slået op og vendt manuskriptet. Medmindre demokraterne kan sejre ved afviklingsvalget i Georgien i januar, vil republikanerne bevare kontrollen over senatet og gøre deres bedste for at modvirke Biden ved hver tur. Ting vil sandsynligvis blive værre, før de bliver bedre.

Valgkollegiet

Kongres eftervalg. Kun en usandsynlig demokratisk sejr i Georgia-afstrømningen i januar kan forhindre republikanerne i at kontrollere senatet. Billede via vogteren


Det er let at afskedige Trump og hans tilhængere som manifestationen af ​​den ultra-konservative, reaktionære og store side af Amerika. Ethvert antal af hans politikker og udtalelser kan bringes op for at forstærke denne opfattelse: hans anti-immigrant holdning og løfte om at ‘bygge muren’; hans afvisning af at fordømme hvide overherredømme i Charlottesville og andre steder; hans klare foragt for næsten hele den politiske etablering i Washington. Listen fortsætter og fortsætter.

Men måske er hovedårsagen til Trumps fortsatte popularitet hans urokkelige vilje til at bringe job og velstand tilbage til de utallige hjørner af Amerika, hvorfra begge er forsvundet. Millioner af amerikanere støtter ham stadig, fordi de ser ham som deres frelser fra økonomisk ødelæggelse og deres bedste skud og er i stand til at føre nyttige, tilfredsstillende liv. Dette gør dem ikke til dårlige mennesker. De vil have de samme ting som resten af ​​os gør.

USA's valg

Hvordan hver stat stemte i 2020. Biden har muligvis forseglet sejren ved at vende folk som Michigan, Pennsylvania og Wisconsin, men Trump og republikanerne dominerer stadig landets tidligere industrielle hjerteområder. Billede via vogteren

Hvis Joe Biden eller en fremtidig demokratisk kandidat ønsker at vinde i Ohio, Indiana, Kentucky eller Iowa, bliver de nødt til at tilbyde svar på udhulingen af ​​amerikansk produktion og de fortsatte fald i beskæftigelse og levestandard, der følger med den. Teknologi ændrer muligvis den måde, vi lever og arbejder på, og gør et par mennesker velhavende næsten uden tro, men andre tager regningen op.

Automatisk for folket

Andrew Yang fremsatte et dristigt krav under en af ​​de demokratiske præsidentdebatter og sagde, at automatisering ‘er grunden til, at Donald Trump er vores præsident i dag.’ Teknologiske fremskridt har gjort det muligt for robotter og computere at overtage mere arbejde fra mennesker. De kan gøre det hurtigere, mere effektivt og mest afgørende billigere. Mennesker bliver forældede, og resultatet er skyhøj arbejdsløshed, vrede og fortvivlelse, som alle Trump tappede for at brænde hans ild.

Vi har selvfølgelig brugt robotter i årevis. Men det viser sig, at de ikke er tilfredse med deres job på samlebånd til biler eller afbrydelse af bomber. Flere og flere roller, der engang var bevarelsen af ​​mennesker, automatiseres, og vi kan ikke gøre noget for at stoppe det.

Selvkørende biler og lastbiler vil udslette millioner af arbejdspladser alene i Amerika, mens landmænd, apotekere, lagerrumsarbejdere, rengøringsassistenter og endda soldater står over for at blive erstattet af robotter i den nærmeste fremtid. Denne liste bliver længere. Snart kan selv artikler som denne være skrevet af en robot, og du vil ikke være i stand til at fortælle det. Nu er der en skræmmende tanke.

4. industrielle revolution

Robotter: kommer efter dit job. Billede via Youtube

Trumps løfter om at vende tendensen til, at amerikanske arbejdspladser går tabt som f.eks. Kina og Mexico, har muligvis genklang hos vælgerne, men de undlod at tage fat på det større billede. Virksomheder drager muligvis fordel af billigere arbejdskraft i udlandet, men på lang sigt udgør automatisering en langt større trussel mod job og individuel velstand. Et af de største spørgsmål, som vi alle skal tage fat på, er, hvordan vi vil støtte de millioner – og måske milliarder – mennesker over hele verden, der før eller senere finder deres job taget af en maskine.

Da republikanere og demokrater slog det ud i valget før valget, drejede man sig mest om pandemien: hvordan man kan slå den og hvordan man bedst kan komme sig efter dens virkning. Dette er problemer, der skal løses og hurtigt. Men bag disse øjeblikkelige bekymringer lurer dybere, mere bekymrende problemer, ikke mindst den trussel, som automatisering udgør for så mange af os. Det er fakta som disse, der gør Andrew Yang og hvad han tilbyder så vigtige.

Tidligt liv

Yang blev født i Schenectady, New York i 1975. Hans forældre er taiwanesere, der er emigrerede til USA i 1960’erne, og familien er fuld af præstationer. Yangs far har en ph.d. i fysik, hans mor har en kandidatgrad i statistik og hans bror er professor i psykologi ved NYU.

Young Andrew Young

Den obligatoriske risikable teenageklipning. Billede via lohud.com

Yang studerede selv statsvidenskab og økonomi på Brown, inden han dimitterede fra Columbia Law School i 1999. Han tilbragte derefter elendige fem måneder som advokat i New York, inden han stoppede med at starte en filantropisk fundraising-opstart i 2000. Dette foldede sig ind 2002, hvorefter de arbejdede for en start-up inden for sundhedsvæsenet, inden de flyttede til testforberedelsesfirmaet Manhattan Prep i 2005 og blev administrerende direktør et år senere. Virksomhedens erhvervelse af Kaplan i 2009 gjorde ham til millionær.

Bliver bemærket

Denne nyfundne økonomiske frihed gjorde det muligt for Yang at afsætte mere af sin energi til den non-profit sektor. I 2011 grundlagde han Venture for America (VFA), som placerede lovende kandidater med nystartede virksomheder i byer overalt i USA. Målet var at dæmme op for strømmen af ​​højtydende kandidater fra college til det samme sæt virksomhedsjob i de større byer og dermed bruge deres talenter til at udvikle dele af landet. Da han forlod organisationen i 2017, var dets driftsbudget vokset fra $ 200.000 til $ 6 millioner.

Andrew Yang Obama

Med præsident Obama i 2012. Billede via CNBC.com

VFA’s succes bragte Yang opmærksom på Obama-administrationen, der valgte ham til Champions of Change program og senere anerkendt ham som præsidentambassadør for globalt iværksætteri. Hans ideer begyndte at få trækkraft, og i 2014 redegjorde han for dem i sin første bog, Smarte mennesker skal bygge ting, der kiggede på de bekymrende tendenser i amerikansk arbejdskultur og foreslog nogle løsninger på dem. Da han forlod VFA, begyndte han at sætte sin præsidentkampagne i 2020 i bevægelse.

Politikker

Den centrale planke i Yangs manifest for præsidentskabet er hans idé om et ‘Freedom Dividend’: en månedlig betaling på $ 1.000 til hver amerikaner over 18 år, uanset personlige forhold. Dette er ment som et svar på teknologiens indfald på arbejdsmarkedet. Dette vil, hævder Yang, skabe ‘millioner af arbejdspladser, der gør vores familier stærkere og sundere; vi ville spare penge på ting som fængsling, hjemløshed, sundhedsvæsen på skadestuen … ‘

Dette frihedsudbytte er selvfølgelig en form for Universal Basic Income (UBI), en idé, der har svævet rundt i flere år nu. Mange har længe betragtet det som en fantasi, men alligevel har den massive stigning i statens udgifter til bekæmpelse af pandemien både i USA og andre lande set det klatre højere op på den politiske dagsorden. Selvom det er både kostbart og kontroversielt, er der en voksende følelse af, at det meget vel kan være den slags radikale idé, der er nødvendig for at genoplive ramte økonomier.

Yang’s kampagnewebsted lister over 160 andre politikker, herunder legalisering af marihuana, en kulstofafgift og forbud mod forskelsbehandling på grund af køn eller seksuel identitet. Hans planer for en merværdiafgift på store teknologiske virksomheder er også udråbt som en måde at hjælpe med at finansiere Freedom Dividend. Mest interessant for kryptosamfundet er dog Yangs politik for regulering af krypto / digital aktiver og forbrugerbeskyttelse.

Yang & Krypto

Ifølge CoinDesk er ‘Andrew Yang Big Crypto Energy.’ Af alle de demokratiske kandidater er han den eneste med en klart defineret politik o krypto, og hans syn på det ser ud til at være positivt. På sin kampagneside siger han, at:

‘Investering i kryptokurver og digitale aktiver har langt overgået vores lovgivningsmæssige rammer i USA. Vi bør lade investorer, virksomheder og enkeltpersoner vide, hvad landskabet og behandlingen vil bevæge sig fremad for at støtte innovation og udvikling. Blockchain har et stort potentiale. ‘

Hans løfte om at afklare de nuværende regler, klart definere, hvilke reguleringsorganer der kan politiet i rummet og yde større beskyttelse for brugerne peger alle mod en person, der er klar til at omfavne krypto og dets potentiale.

Selvom dette måske ikke behager alle i rummet, hvoraf mange ønsker at se mindre indblanding fra regeringen, bør det være musik i ørerne på dem, der mener, at det skal spille sin rolle i økonomien. Som Yang selv har sagt, ‘er min vision for økonomien meget konsistent med de mennesker, der er i kryptokurrency-samfundet.’

Andrew Yang Bitcoin

Billede via Twitter

Yangs kampagne accepterede også donationer i krypto, hvilket igen peger på en positiv holdning til digitale aktiver. Han har været opmærksom på bitcoin siden mindst 2013, hvilket tyder på, at han ikke kun hopper på kryptovognen.

Nyheden, som Yang har blevet udnævnt som rådgiver for Joe Biden, om end om små virksomheder og iværksætteri, skal give yderligere jubel til kryptosamfundet. Tilstedeværelsen i Det Hvide Hus af en person, der forstår og er gunstig over for krypto, kan hjælpe med at gøre den indkommende administration meget mere modtagelig for, hvad den har at tilbyde.

‘Internets foretrukne kandidat’

Da Yang begyndte sin kampagne i 2017, var der få, der gav ham nogen chance for at få indflydelse. Han kan have været en velhavende forretningsmand og en respekteret skikkelse, men han var næppe et berømt navn med millioner at bruge. Og alligevel tog hans kampagne fart, ikke mindst i begyndelsen af ​​2019, da han imponerede Joe Rogan på en episode af sidstnævntes eponyme podcast.

Hans politikker, som yderligere beskrevet i hans anden bog, Krigen mod normale mennesker, begyndte at få trækkraft, og han tiltrak tilslutninger fra figurer som Elon Musk, Jack Dorsey, Donald Glover og Dave Chappelle.

Det fortæller at se på nogle af kommentarerne på videoer, der viser hans optræden på DNC og på Tucker Carlsons show. Mange kommer fra republikanere, der udtrykker deres beundring, mens andre beklager den manglende almindelige mediedækning, han har fået.

Tucker Carlson Andrew Yang

Billede via Youtube

Yang-kampagnen brugte Internettet godt, ikke kun for at sprede budskabet, men også for at bede om vitale donationer. New Yorker erkendte dette, da det erklærede ham ‘internetets foretrukne kandidat’, og donorprofilen giver interessant læsning.

I løbet af hele kampagnen tiltrak han næsten 400.000 individuelle donorer, hvoraf 75% gav $ 200 eller derunder. Dette var på ingen måde en konventionelt finansieret kampagne, der var afhængig af store donationer fra velhavende individer og andre selvinteresserede kvarterer. Yang har en stærk påstand om at være en mand af folket, når det kommer til donationer.

Ikke venstre, ikke højre, fremad

Yang har holdt sig travlt, siden hans præsidentkampagne sluttede. Hans seneste venture er Menneskeheden fremad, en anden nonprofit, der søger at fremme hans politiske synspunkter, især på UBI. Organisationen har været aktiv i at yde UBI-inspireret pandemisk lettelse til amerikanere, der var fattige af lockdown-begrænsninger og skubbe Yangs drøm om en ‘menneskecentreret kapitalisme’ frem.

Andrew Yang UBI

Andrew Yangs “Freedom Dividend”. Billede via Shutterstock

Der er allerede spekulationer om, at Joe Biden på grund af sin alder muligvis ikke søger en anden periode. Mange spekulerer i, at han vil træde til side i 2024 for at lade Kamala Harris løbe i hans sted. Vi kan ikke være sikre på dette punkt, skønt vi kan være temmelig sikre på, at der vil ske meget imellem. Der har også været en masse snak om, hvem republikanerne kan stille op med, hvor mange har mistanke om, at Trump måske får endnu et skud om fire år..

Det er svært at forudsige i de bedste tider, endsige i tider så turbulente som disse. Når det er sagt, har Andrew Yang opnået meget, især i de sidste par år, og begynder at ligne en ægte kandidat til fremtidigt højtstående embede. Kunne han få vicepræsidentens nik fra Kamala Harris i 2024? Hans forkæmpelse af UBI og kryptokurver markerer ham som en mand med ideer og visioner: to ting, vi har brug for helvede meget lige nu. Se dette rum.

Fremhævet billede via Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map