ZenCash (ZEN) -katsaus: Täydellinen aloittelijoiden opas

ZenCash on suhteellisen uusi yksityisyyden kolikko, joka on viime aikoina saanut paljon huomiota.

Se tulee myös aikaan, jolloin yksityisyyden salaiset salausvaluutat ovat kaikki raivoa. Olemme nähneet joukon muita kolikoita laskettaviksi ja haarautuneiksi yksityisemmän kryptovaluutan tuottamiseksi.

ZenCash on myös mielenkiintoinen kolikko katettavaksi, koska sillä on yhtäläisyyksiä toisen vakiintuneen kryptovaluutan, ZCashin kanssa.

Tästä huolimatta ZenCashilla on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä mielenkiintoisen vaihtoehtoisen yksityisen kryptovaluutan. Tässä viestissä tarkastellaan ZenCashin taustalla olevaa tekniikkaa sekä tiimi-, tiekartta- ja tunnuspotentiaalia.

Ennen kuin voimme tehdä sen, meidän on kuitenkin palattava takaisin yksityisyyden suojakolikoiden tarpeeseen.

Miksi yksityisyyden kolikot?

Monet ihmiset ovat sitä mieltä, että Bitcoin on yksityinen valuutta. Valitettavasti näin ei ole.

Bitcoin-lohkoketjun luonteen vuoksi kaikki siinä tapahtuvat liiketoimet voidaan jäljittää ja lopulta liittää henkilön nimeen. Tämä tallennetaan myös lohkoketjuun muuttumattomalla tavalla, mikä tarkoittaa, että se on siellä ikuisesti.

Itse asiassa on olemassa useita yrityksiä, jotka käyttävät nyt kehittyneitä tekniikoita ja algoritmeja seuraamaan mitä blockchainissa tapahtuu. Niitä on käytetty jäljittämään useita rikollisia, kuten Mt. Gox hakata.

Vaikka suurin osa ihmisistä ei käytä kryptovaluuttoja laittomiin tarkoituksiin, on hämmentävää tietää, että tekniikka on olemassa. Tietosuoja on jotain, josta on tänään pulaa, ja kryptovaluutat on suunniteltu pitämään taloutesi yksityisenä.

Siksi vaihtoehdolle yksityisen ja jäljittämättömän kryptovaluutan muodossa on ollut suuri kysyntä. Vakiintuneiden tyyppien, kuten Monero (XMR) ja ZCash, lisäksi olemme nähneet myös uudempia vaihtoehtoja, kuten Verge (XVG) ja Bitcoin Private (BTCP)..

Tietysti nyt kiinnostava kolikko on ZenCash.

Mikä on ZenCash?

ZenCash

ZenCash on paljon enemmän kuin pelkkä hajautettu kryptovaluutta.

Se on ensimmäinen TLS-salattu salausvaluutta, joka sisältää viestintäverkon, sisältöalustan ja verkkotunnuksen frontingin yhdeksi.

ZenCash lanseerattiin Zclassicin haarukana 23. toukokuuta 2017. Zclassic on itse Zcashin haarukka, joka tekee ZenCashista haarukan haarukan, ja siksi sillä on monia samoja ominaisuuksia kuin Zcash.

Zclassicin haarukka tapahtui lohkossa 110 000 ja se maksettiin ZClassicin haltijoille nopeudella 1 ZEN-tunnus kutakin ZCL-tunnusta kohti. Tätä kutsutaan kryptovaluutan kielenkäytössä Airdropiksi ja se on loistava tapa kehittäjille lisätä kolikon käyttöönottoa ja kiinnostusta.

ZenCash-tekniikka

Ottaen huomioon, että ZenCash on Zcashin jälkeläinen, sillä on luonnollisesti monia samoja teknisiä ominaisuuksia. Yksi tärkeimmistä on Zk-snarks-käsite, joka pystyy pitämään liiketoimet yksityisinä.

ZK-snarkit perustuvat Zero-Knowledge-todisteiden salaustekniikkaan. Olemme aiemmin käsitelleet perusteettomasti nolla tietotodistusta, mutta ne perustuvat ajatukseen todistaa avaimen olemassaolo avainta paljastamatta.

ZenCash-ketjussa on useita ominaisuuksia, joita ei ole alkuperäisessä ketjussa. Esimerkiksi ZenCashin pääominaisuus on tapahtumien TLS-salaus. Tämä tekee heistä turvallisempia.

Lisäksi pöytäkirjaan ei sisälly perustajaveroa. Tämä oli yksi kiistanalaisimmista kohdista, joka sai aikaan Zclassic-haarukan.

Kaivettujen Zen-tunnusten jakelu jaetaan seuraavasti:

  • Kaivostyöläiset: 70%
  • Kassa: 10%
  • Suojatut solmuoperaattorit: 10%
  • Super-solmuoperaattorit: 10%

Yllä olevat suojattujen solmujen operaattorit ovat ZenCash-vastaavia masternodeja. Masternodit osallistuvat lähinnä verkostoon, joka panostaa merkkinsä voidakseen osallistua hallintopäätöksiin ja pitää verkon rehellisenä.

ZenCash-verkon suojatut solmut eroavat kuitenkin muutamalla tavalla ja siten pienessä muutoksessa nimessä.

Yleiskatsaus suojatuista solmuista

ZenCash Secure Solmut

Kuvan lähde: YouTube

Toisin kuin Masternode-panostuksessa, suojattuja solmuja ei poisteta kierrosta ja turvallisen solmun käyttämiseksi kolikkovaatimus on pienempi..

Suojatut solmut suorittavat toimintoja, kuten varmistavat, että kaikki tapahtumat ovat todella suojattuja ja salattuja lompakon ja solmujen välillä. He tekevät tämän ylläpitämällä täyttä ZenCash-lohkoketjua. Suojatut solmut tarjoavat myös varmennepohjaisen salauksen lompakkoille.

Lisäksi suojattujen solmujen operaattorit yrittävät pitää verkon asianmukaisesti hajautettuna ja siten vähemmän alttiina minkäänlaisille DDOS-hyökkäyksille.

Turvallisen solmun käyttämiseksi sinun on panostettava 42 ZEN. Nykyisillä valuuttakursseilla, jotka ovat vain 1500 dollaria, mikä on huomattavasti pienempi summa kuin mitä tarvitset esimerkiksi Dash-masternodin käyttämiseen (noin 443 000 dollaria).

Siksi suojatun solmun käyttämisen este on paljon pienempi kuin muilla kryptovaluutoilla, mikä tarkoittaa, että hajauttamismahdollisuuksia on enemmän.

Äskettäin Zencash on myös juuri ottanut käyttöön super-solmujen käsitteen. Ne edellyttävät 500 ZENin ​​investointia, ja ne auttavat hallitsemaan avainverkkoa, mukaan lukien useiden palvelujen ja sivuketjujen isännöinti. He seuraavat myös turvallista solmun käyttöaikaa.

ZenCash-kaivos

ZenCashin kaivosalgoritmi on Equihash. Tämä on sama algoritmi, jota käytetään Zcashin ja Zclassicin louhinnassa.

Kaivostoiminta tapahtuu Proof-of-Work (POW) -kaivosalgoritmin kautta, joka maksaa 12,5 ZEN: n lohkopalkinnon jokaisesta kaivetusta lohkosta. Muiden kryptovaluuttojen tavoin ZenCashin kaivosmääräisten kolikoiden kokonaismäärä on kiinteä ja rajoitettu 21 miljoonaan ZENiin.

ZenCashin estoaika on 2,5 minuuttia, mikä nykyisellä hajautusvoimalla tarkoittaa, että noin 218 000 ZENia louhitaan yhdessä kuukaudessa. Kokonaistarjonta kiertää noin 3,8 miljoonaa kolikkoa.

Samalla tavalla kuin Bitcoin, myös kaivospalkkio puolittuu 4 vuoden välein. Jos katsomme kaivostoiminnan kannattavuutta, ZenCash istuu tällä hetkellä ZCashin ja Zclassicin välillä kokonaistuottojen suhteen.

ZenCash-kaivostoiminnan kannattavuus

Kuvalähde: whattomine.com

ZenCashin muut ominaisuudet

ZenCash-verkkoon sisältyy kolme muuta ominaisuutta, mikä tekee siitä paljon muutakin kuin yksinkertainen yksityisyydentietoinen kryptovaluutta. Näitä ovat chat, sisällön julkaiseminen ja kyky kiertää salauksen kaupan kiellot.

Näitä kolmea ominaisuutta kutsutaan ZenChatiksi, ZenPubiksi ja ZenHideksi.

ZenChat

Tämä on ZenCash-protokollan viestipalvelu. Se salataan käyttämällä algoritmeja, kuten AES-256, jonka ymmärretään olevan yksi turvallisimmista olemassa olevista.

Nämä viestit lähetetään tosiasiallisesti käyttäen ZCash-protokollan alkuperäistä mallia, jossa tapahtuma voidaan sisällyttää viestiin. Nämä viestit on rajoitettava alle 512 merkkiin.

ZenPub

Niille sisällöntuottajille, jotka haluavat julkaista sisältöä nimettömällä tavalla, he voivat käyttää ZenPubia. Tämä antaa tuottajille mahdollisuuden julkaista sisältö nimettömänä käyttämällä IPFS. Tämä lähetetään Z-osoitteen tekstiosan kautta.

ZenHide

Tämä on luultavasti yksi ZenCash-verkon mielenkiintoisimmista ominaisuuksista. Tiesitkö, että Bitcoiniin tai muihin kryptovaluuttoihin vihamieliset maat voivat tosiasiassa estää ne?

Tämän kiertämiseksi ZenCash käyttää tekniikkaa nimeltä “Domain fronting”. Tämä piilottaa olennaisesti viestinnän loppupisteen yhteyden peittämiseksi. Tämä tapahtuu muodostamalla yhteys HTTPS: n kautta CDN: ään.

Tulevat kehitykset

Yksi ZenCashin alkuperäisistä ehdotuksista oli ajatus laajemmasta hallintorakenteesta, joka mahdollistaisi tärkeiden kehityspäätösten ulkoistamisen hajautetusti yhteisölle.

ZenCash-tiimi haluaa rakentaa protokollaan hajautetun autonomisen organisaation (DAO). Tätä popularisoitiin Etheruemissa jo vuonna 2016, ennen kuin tuhoisa hakkerointi kaatoi alkuperäisen DAO: n, joka johti Ethereum Classicin muodostumiseen.

ZenCash-tiimi haluaa tehdä DAO-hallintorakenteestaan ​​paljon laajemman ja avata eräänlaisen kilpailevan maiseman lukuisien DAO: n kautta. Pohjimmiltaan jokaisella DAO: lla on erilainen tiimi, joka työskentelee ZenCash-verkon eri osa-alueiden parissa.

ZenCash-etenemissuunnitelma

Kuva zencash.com-sivuston kautta

Sen lisäksi, että vain ylläpitää ZenCashin eheyttä ja turvallisuutta, DAO: t auttavat verkon muutoksiin sovellettavissa hallintopäätöksissä. Käyttämällä kovakoodattuja hallintorakenteita, kuten DAO, verkon jakamisen mahdollisuudet tulevaisuudessa ovat rajalliset.

Voit lukea lisää DAO: n äänestysrakenteesta alkuperäisessä ZenCash-valkopaperi.

Omistettu ydinryhmä

ZenCashin takana olevat pääryhmän jäsenet näyttävät olevan erittäin päteviä turvallisen salauksen ja verkon kehittämiseen. ZenCashia johtavat Joshua Yabut, Rob Viglione ja Rolf Versluis.

Joshua on koulutuksellaan hyödyntävä kehittäjä, joka on työskennellyt lentokoneteollisuudessa. Ottaen huomioon hänen taustansa hyödyntämisen löytämisessä, hänen taidoillaan on hyvät mahdollisuudet kehittää ZenCash-verkko, joka on vastustuskykyinen pahojen toimijoiden hyökkäyksille. Hänellä on myös laaja kokemus kehityksen johtamisesta Zclassicin ydintiimissä.

Rob on myös edellinen Zclassic-tiimin jäsen ja hänellä on vastaavanlainen laaja kryptovaluutan kehittämiskokemus. Hän on työskennellyt BitShares-projektin parissa sekä neuvonut Bitgatea.

Rolf on Bitcoin- ja ZenCash-kaivosmies, jolla on laaja kokemus IT-alalta. Hän on työskennellyt Cisco-järjestelmissä sekä Yhdysvaltain laivastossa ydinkoulutettuna upseerina.

Sen lisäksi, että joukkueella on tällainen kokemus ZenCashin takana, tiimi on myös erittäin aktiivinen ja tekee jatkuvasti yhteistyötä yhteisön kanssa. Voit siirtyä heidän luokseen löysä kanava saadaksesi paremman käsityksen meneillään olevista keskusteluista.

Mahdolliset huolenaiheet?

Yksi huolenaihe, joka joillakin ihmisillä voi olla ZenCashin kanssa, on se, että taustalla olevan ZCash-protokollan haavoittuvuus voi vaikuttaa ZenCashiin, koska se on alahaarukka.

Yksi Zcashin kiistanalaisimmista näkökohdista yksityisyyden maksimaalisen näkökulmasta on luotettu yksityinen avain sekä Zcash-seremonia. Monet ovat herättäneet kysymyksiä siitä, kuinka paljon luottamusta yhteisö voi antaa alkuperäisten Zcash-perustajien käsiin tai prosessiin, jota he käyttivät avaimen turvaamiseen..

Jos jostain syystä yksityinen avain vaarantuisi Zcashin kanssa, tämä vaikuttaisi tosiasiallisesti ZenCashiin. Tämä ei kuitenkaan vaikuta tällä hetkellä käytössä oleviin protokollatason viestintä- ja turvatoimenpiteisiin.

Lisäksi ZenCash-tiimi on myös harkinnut siirtymistä uuteen pararmetereiden generointiseremoniaan. Tämän olisi perustuttava laajaan yhteisön tukeen. Kuten pääinsinööri Rolf mainitsi:

siirrymme toiseen taustalla olevaan ohjelmistojärjestelmään ja siirtyisimme eri parametrien joukkoon tuolloin

Tämä osoittaa, että kehittäjät ovat avoimia koko yhteisön huolenaiheille.

ZenCash-rahakkeet (ZEN)

ZenCash-rahakkeet ovat käyneet kauppaa kesäkuusta 2017 lähtien, ja hinta on seurannut suurimman osan kryptovaluuttamarkkinoista. Jos halusit ostaa rahakkeita, parhaat pörssit ovat joko Bittrex of Cryptopia -vaihto.

Kun olet ostanut ZEN-laitteesi, voit tallentaa sen offline-tilassa useilla tavoilla.

Ehkä turvallisin tapa tallentaa ZEN on laitteiston lompakko. ZenCashia tuetaan nyt Ledger Nano S -laitteiston lompakossa.

Jos haluat saada ZenCash-verkon kaikki toiminnot, voit ladata ja käyttää kehittäjän suosittelemia työpöydän lompakoita. Tämä on Arizen-lompakko ja se on saatavana Windows, Linux ja Mac.

Arizen Lompakko

Kuva kautta Viserrys

Lompakko on saatavana myös mobiiliversiona androidilla. Viimeinen vaihtoehto varastointiin on paperilompakon ja kylmävaraston käyttö. ZenCashilla on paperin lompakon luomistyökalu, joka auttaa sinua.

Johtopäätös

ZenCash on epäilemättä mielenkiintoinen projekti. Perusprotokolla sisältää joitain edistyneimpiä tekniikoita, kuten Zk-snarks, jotka pystyvät helpottamaan yksityisiä tapahtumia.

Lisäksi ZenCash välttää monia huolia, joita ihmisillä saattaa olla perustajan verosta, joka on osa Zcash-protokollaa. ZenCashissa on myös useita muita mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä jännittävän projektin.

ZenCash haluaa rakentaa koko yksityisen ekosysteemin turvallisesta viestinnästä sisällön julkaisemiseen ja hajautettuun hallintoon. Vaikka suojatussa yksityisessä avaimessa saattaa olla joitain huolenaiheita, kehitystiimi on valmis keskustelemaan yhteisön kanssa.

Vaikka kannustamme lukijoita tekemään oman tutkimuksensa, ZenCash näyttää olevan mielenkiintoinen projekti katsella jatkuvasti laajenevilla yksityisyyden kolikoiden markkinoilla.

Esitelty kuva zencash.com-sivuston kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me